Homari la grătar

Printeaza

Dacă folosiţi homari vii, în ciuda „cutumei” de a-i arunca în apă clocotită, apelaţi la o metodă mult mai umană de a-i omorî – băgaţi-i în congelator până îngheaţă complet şi abia apoi preparaţi-i (decongelaţi).

Alegeţi homari cu greutatea de 750 g – 1 kg.

Puneţi la fiert cca 1 l apă. Când clocoteşte, puneţi la fiert câte doi homari o dată. Lăsaţi-i să fiarbă, cu capac, timp de 5-7 min. Scoateţi-i din vas, lăsaţi-i să se răcească puţin.

Puteţi sări aceste etape, folosind homari pre-fierţi, congelaţi. Puneţi homarii cu burta în sus pe fund de lemn. Tăiaţi-i în jumătate, pe lung, de la coadă până la cap. Cu un cuţit foarte ascuţit, despicaţi cleştii, pe partea unde vor intra în contact cu grătarul.

Puneţi pe grătar (la cca 15 cm distanţă de jar) jumătăţile de homar, cu carapacea în jos. Ungeţi cu unt topit partea tăiată şi pudraţi cu sare şi piper.

Puteţi folosi, de asemenea, ulei de măsline aromat sau unt amestecat cu usturoi, suc de lămâie şi/sau cu diferite plante aromate.

Acoperiţi jumătăţile de homar cu o tavă sau o placă metalică, pentru ca frigerea să fie uniformă şi mai rapidă. Lăsaţi-i la fript cca 10 min, timp în care ridicaţi de 2-3 ori placa, pentru a-i unge.

Verificaţi gradul de coacere a cărnii din partea cea mai groasă a cozii – când carnea este albă şi opacă, homarul este gata. Serviţi-i fierbinţi, cu unt topit şi lămâie.

Homari la grătar

Homari_la_gratar

Pofta buna!

 

 

 


poate te intereseaza si:

Homar cu porumb

Salata de homari cu ridichi si porumb

Salata de homari cu ridichi si porumb din: homari, salate romane, ridichi, porumb din conserva, ceapa, ceapa de tuns, ulei de masline, otet din vin rosu, sare, piper. Ingrediente: 2 homari de 800-900 g, fierti 2 salate romane (se foloseste doar mijlocul) 1 legatura de ridichi 150 g de porumb din conserva 2 cepe mici 1 lingura de ceapa de tuns, taiata fin […]

Homari cu sos

Homari cu sos din: cozi de homar, unt, sare, piper, furnze de laptuce, salata romana, iceberg, ridichi, miere, suc de portocale, otet din vin, sare, piper. Ingrediente: 4 cozi de homar congelate 1 lingura unt topit sare si piper dupa gust frunze de laptuca, salata romana, iceberg 4 ridichi, taiate felii subtiri sos: 1/4 cana […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.