Homar Thermidor

Printeaza

Thermidor este numele uneia dintre lunile calendarului Revoluţiei Franceze, creat în anul 1793 (ea dura aproximativ de la mijlocul lunii iulie şi până la mijlocul lui august).

Totuşi, acest preparat pe bază de homari nu a fost creat în perioada Revoluţiei, ci un secol mai târziu, într-un restaurant parizian numit Maire’s situat în apropierea Comediei Franceze, unde în perioada respectivă se punea în scenă o piesă de teatru intitulată Thermidor.

Probabil că aceasta este reţeta de homar cea mai laborioasă dintre toate. Mâncarea este compusă dintr-un amestec foarte bogat în arome, alcătuit din bucăţi de carne de homar fiartă, care se leagă cu un sos bechamel şi se aromatizează cu muştar, parmezan, coniac şi tarhon.

In mod tradiţional, homarul Thermidor se serveşte în cele două jumătăţi ale carapacei, fiind presărat cu parmezan. Carapacea trebuie unsă cu puţin sos de muştar înainte a fi umplută cu compoziţia de carne.

Există şi reţete mai simple, în care carnea de homar se taie în felii şi se fierbe, aceste felii fiind apoi aşezate în carapace peste un strat de sos cremos şi date la cuptor pentru câteva minute.

Cunoscătorii în materie de homar Thermidor consideră însă că aceasta nu este o reţetă autentică.

 

Homar Thermidor

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.