Medalion de homar cu maioneza de iaurt si lamaie

Printeaza

Medalion de homar cu maioneza de iaurt si lamaie din: homar viu, ceapa, morcov, telina Apio, otet alb, valeriană, sare Maldon, sare, iaurt, suc de lămâie, ulei de floarea-soarelui, ulei de măsline extravirgin.

Medalion de homar cu maioneza de iaurt si lamaie

Ingrediente:

  • 1 homar viu
  • 1/2 ceapă
  • 1/2 morcov
  • 1 tulpină de ţelină Apio
  • oţet alb
  • 100 g de valeriană
  • sare Maldon
  • sare

Pentru maioneza de iaurt:

  • 100 g de iaurt
  • 30 g suc de lămâie
  • 200 g ulei de floarea-soarelui
  • 50g ulei de măsline extravirgin
  • sare

 

Mod de preparare:

Intr-o cratiţă încăpătoare puneţi la fiert ceapa, morcovul, ţelina, un pic de sare şi un strop de oţet.

Scufundaţi în această supă homarul viu după ce aţi înfipt în coada acestuia 2 scobitori, astfel încât să nu se strângă în timpul gătirii.

Fierbeţi-l timp de maximum 10 minute, apoi lăsaţi-l să se răcească şi curăţaţi-l cu ajutorul unor foarfece adecvate, încercând să scoateţi carnea întreagă (în anumite perioade ale anului, în timpul acestei faze a reţetei puteţi găsi icre de homar care, odată gătite, capătă o culoare roşu coral şi sunt de mare efect pentru aspectul cromatic al preparatului).

Ca alternativă, pentru decorare puteţi folosi un picioruş al crustaceului.

Pregătiţi maioneza punând iaurtul şi sucul de lămâie într-o salatieră şi, cu ajutorul unui mixer, bateţi amestecul timp de 4 minute la viteza maximă, adăugând treptat amestecul de ulei, puţin câte puţin, până la obţinerea unei compoziţii omogene.

Potriviţi de sare. Serviţi folosind ca bază frunzele de valerianăy apoi un pic de maioneză, o parte de cleşte şi, pentru a încheia, o bucată de homar.

Desăvârşiţi preparatul adăugând icrele roşii desfăcute şi un picioruş. Condimentaţi cu sare.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Homar cu porumb

Homar cu porumb

Homar cu porumb din: homari, salate romane, ridichi, porumb, ceapa, ceapa de tuns, ulei, otet, sare, piper.   Ingrediente: 2 homari, fierti 2 salate romane (se foloseste doar mijlocul) 1 legatura de ridichi 150 g de porumb din conserva 2 cepe mici 1 lingura de ceapa de tuns, taiata fin 3 linguri de ulei de masline 1 lingura de otet din vin rosu […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.