Homar la grătar cu unt de ierburi aromate

Printeaza

Homar la grătar cu Unt de ierburi aromate din: homari, unt, usturoi, ierburi aromate, suc de lamaie, sare, piper.

Aroma proaspătă a ierburilor și a usturoiului se îmbină armonios cu gustul bogat al cărnii de homar, iar gătitul la grătar adaugă o notă ușor afumată.

 

Ingrediente:

  • 2 homari proaspeți
  • 4 linguri de unt nesărat, topit
  • 2 căței de usturoi, tocați fin
  • 1 lingură de ierburi aromate (rozmarin, cimbru, pătrunjel), tocate mărunt
  • Sucul de la jumătate de lămâie
  • Sare și piper, după gust

 

Mod de preparare:

Spălați homarii sub jet de apă rece și uscați-i cu un prosop de hârtie.

Pentru untul de ierburi, amestecați untul topit cu usturoiul tocat fin, ierburile aromate, sucul de lămâie, sare și piper într-un castron mic. Aromați în funcție de preferințe.

Cu un cuțit ascuțit, tăiați homarii pe jumătate pe lungime, de la cap la coadă. Încingeți grătarul la temperatură medie.

Puneți homarii pe grătar, cu partea cărnii în jos. Gătiți timp de aproximativ 4-5 minute, până când carnea devine opacă și ușor sărată.

Întoarceți homarii cu grijă și ungeți partea de sus a cărnii cu untul de ierburi aromate.

Gătiți încă 4-5 minute, până când homarii sunt complet gătiți și carnea este albă și opacă.

Scoateți homarii de pe grătar și serviți-i imediat, alături de o porție de salată proaspătă sau garnitură preferată.

Homar la grătar cu Unt de ierburi aromate

Informații nutriționale (aproximative) pentru o porție de homar grătar cu unt de ierburi aromate:

  • Calorii: Aproximativ 200-250 de calorii
  • Carbohidrați: Neglijabili
  • Proteine: Aproximativ 20-25 grame
  • Grăsimi: Aproximativ 14-18 grame

Rețeta este bogată în proteine și grăsimi sănătoase, fiind o opțiune excelentă pentru cei care urmăresc o dietă echilibrată.

Savurați fiecare mușcătură din această delicatesă și bucurați-vă de momentul culinar special pe care îl oferă.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Homari la grătar

Dacă folosiţi homari vii, în ciuda „cutumei” de a-i arunca în apă clocotită, apelaţi la o metodă mult mai umană de a-i omorî – băgaţi-i în congelator până îngheaţă complet şi abia apoi preparaţi-i (decongelaţi). Alegeţi homari cu greutatea de 750 g – 1 kg. Puneţi la fiert cca 1 l apă. Când clocoteşte, puneţi […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.