Compot aromat

Compot aromat

Compot aromat din: capsuni, zmeura, fragi sau mure, zahar. Ingrediente: capsune zmeura fragi sau mure 150 g zahar     Mod de preparare: Se aleg căpşuni, zmeură, fragi sau mure proaspete, bine coapte, cu pulpa tare. Se spală, se curăţă cu grijă, s se zvântă şi se pun în borcane uscate, în straturi alternative cu […]

Rosii aromate la borcan

Rosii aromate la borcan din: patlagele, zahar, otet, ulei, sare, piper, dafin. Ingrediente: 3 kg pătlăgele apa sare zahar otet ulei piper boabe dafin capere usturoi hrean   Mod de preparare: Se aleg 3 kg pătlăgele roşii rotunde. Se şterg, se înţeapă de mai multe ori cu o scobitoare. Se pune la fiert compoziţia de […]

Patlagele la borcan

Patlagele la borcan

Patlagele la borcan din: patlagele, zahar, otet, ulei, sare, piper. Ingrediente: 3 kg pătlăgele apa sare zahar otet ulei piper boabe dafin   Mod de preparare: Se aleg 3 kg pătlăgele roşii rotunde. Se pune la fiert compoziţia de marinare formată din: 1,5 l apă, 2 linguri sare, 100 g zahăr sau 4-5 linguri miere, 3-4 […]

Dulceata de pepene galben cu lamaie

Dulceata de pepene galben cu lamaie din: pepene, zahar, lamai. Ingrediente: 1 kg pepene galben 1 kg zahar 2 lamai 400 ml apă   Mod de preparare: Se curăţă 1 kg pepene galben de coajă şi de seminţe. Se taie pulpa cubuleţe şi se pune într-o oală. Se acoperă cu 1 kg zahăr şi se […]

Castraveti murati cu hrean

Castraveti murati cu hrean

Castraveti murati cu hrean din: castraveti, ceapa, morcovi, conopida, usturoi, telina, mustar, zahar, hrean. Ingrediente: 3 kg castraveţi 3 cepe albe 4 morcovi 2 conopide 2 căpăţâni de usturoi frunze de ţelină boabe de muştar aspirină 2 l apă 1 l oţet 500 g zahăr 5 linguri sare grunjoasă frunze de hrean   Mod de […]

Varza murata cu orez

Varza murata cu hrean

Varza murata cu hrean din: varza, hrean, mere, gutui, porumb, mustar, marar, sare. Ingrediente: 35 verze (+ 3-4 de rezervă), pentru un butoi de 60 l 4-5 rădăcini hrean 4-5 mere 2-3 gutui 1 ştiulete de porumb boabe de muştar coriandru şi ienibahar mărar uscat sare grunjoasă, neiodată verze roşii   Mod de preparare: Varza […]

Gem traditional de prune

Gem traditional de prune din: prune, zahar, lamaie. Ingrediente: 5 kg prune 1 kg zahăr 1 lămâie     Mod de preparare: Prunele se spală bine şi li se scot sâmburii. Se aşază într-o oală un rând de prune, unul de zahăr şi se ţine la frigider până a doua zi. Se pune a doua […]

Platica la murat

Platica la murat din: platica, otet, ulei, ceapa, rosii, sare, piper, dafin. Ingrediente: 2 kg plătică 250 ml oţet 750 ml apă 1 pahar ulei 500 g ceapă 1,5 kg roşii sau 2 căni de bulion sare piper frunze de dafin   Mod de preparare: Se curăţă peştele; se îndepărtează capetele, codiţele şi aripioarele; se […]

Dovlecei la borcan

Dovlecei la borcan din: dovlecei, ardei, ceapa, otet, zahar. Ingrediente: 1 kg dovlecei 500 g ardei 500 g ceapă 200-300 ml oţet 300 g zahar   Mod de preparare: Se amestecă 1 kg dovlecei raşi, 500 g ardei capia fâşii şi 500 g ceapă solzişori. Se toarnă 200-300 ml oţet, se presară 300 g zahăr […]

Dulceata de caise si cirese

Dulceata de caise si cirese

Dulceata de caise si cirese din: caise, cirese, zahar, lamaie. Ingrediente: 1 kg caise 1 kg cireşe galbene 1 1/2 kg zahăr 6 felii lămâie 200 ml apă   Mod de preparare: Se curăţă caisele de sâmburi şi se taie pe jumătate. Se spală cireşele şi se curăţă de codiţe şi sâmburi. Intr-o oală cu […]

Usturoi marinat cu ulei de masline

Usturoi marinat cu ulei de masline din: usturoi, cimbru, dafin, ulei. Ingrediente: 3 căpăţâni de usturoi cimbru dafin ulei de masline     Mod de preparare: Se curăţă 3 căpăţâni de usturoi şi se pun într-o crăticioară. Se adaugă 3 crenguţe de cimbru, scos de pe crenguţe, 3 foi de dafin şi se acoperă cu […]

Castraveti murati cu usturoi

Castraveti murati cu usturoi

Castraveti murati cu usturoi din: castraveti, ceapa, morcovi, conopida, usturoi, telina, mustar, zahar. Ingrediente: 2,5-3 kg castraveţi 3 cepe 4 morcovi 2 conopide 2 căpăţâni de usturoi frunze de ţelină boabe de muştar 2 l apă 1 l oţet 500 g zahăr 5 linguri sare grunjoasă frunze de hrean   Mod de preparare: Se spală castraveţii, […]

Dulceata de pepene galben

Dulceata aromata de pepene galben

Dulceata aromata de pepene galben din: pepene, zahar, lamaie. Ingrediente: 1 kg pepene galben 1 kg zahar 2 lamai     Mod de preparare: Se curăţă 1 kg pepene galben de coajă şi de seminţe. Se taie pulpa cubuleţe şi se pune într-o oală. Se acoperă cu 1 kg zahăr şi se adaugă 2 lămâi tăiate […]

Gem de visine cu anason

Gem de visine cu anason

Gem de visine cu anason din: visine, zahar, lamaie, anason. Ingrediente: 3 kg vişine 1,5 kg zahăr 1/2 lămâie 1 stelută anason     Mod de preparare: Se spală vişinele, se scot sâmburii şi pulpa se dă prin maşina de tocat. Se pune pulpa de vişine pe foc împreună cu zahărul şi anasonul. După ce […]

Gem rapid de prune

Gem rapid de prune

Gem rapid de prune din: prune, zahar, lamaie. Ingrediente: 5 kg prune 1 kg zahăr 1 lămâie     Mod de preparare: Prunele se spală bine şi li se scot sâmburii. Se aşază într-o oală un rând de prune, unul de zahăr şi se ţine la frigider până a doua zi. Se pune a doua […]

Dulceata aromata de mure

Dulceata aromata de mure din: mure, mere, zahar, lamaie, coriandru. Ingrediente: 750 g mure 1 kg mere 400 ml apă 750 g zahăr 1 lamaie 2 linguri coriandru   Mod de preparare: Se spală rapid, sub jet de apă rece şi se scurg 750 g mure. Se spală 1 kg mere, se curăţă şi se […]

Usturoi la borcan

Usturoi la borcan

Usturoi la borcan din: usturoi, cimbru, ulei. Ingrediente: 3-4 căpăţâni de usturoi cimbru dafin ulei de masline     Mod de preparare: Se curăţă 3-4 căpăţâni de usturoi şi se pun într-o cratita. Se adaugă 3 crenguţe de cimbru, scos de pe crenguţe, 3 foi de dafin şi se acoperă cu ulei. Se pune pe foc […]

Dulceata de dude roz

Dulceata de dude roz

Dulceata de dude roz din: dude, zahar, lamaie. Ingrediente: 1 farfurie adâncă de dude roz 1 farfurie (aceeaşi) cu zahăr 1 lămâie     Mod de preparare: Se curăţă dudele de codiţe, se spală sub jet de apă rece şi se lasă să se scurgă. Se pune apa cu zahărul să fiarbă până se leagă […]

Castraveti murati cu telina

Castraveti murati cu telina

Castraveti murati cu telina din: castraveti, ceapa, morcovi, conopida, usturoi, telina, mustar, zahar, hrean. Ingrediente: 3 kg castraveţi 3 cepe albe 4 morcovi 2 conopide 2 căpăţâni de usturoi frunze de ţelină boabe de muştar 2 l apă 1 l oţet 500 g zahăr 5 linguri sare grunjoasă frunze de hrean   Mod de preparare: Se […]

Dulceata de pepene galben

Dulceata savuroasa de pepene galben

Dulceata savuroasa de pepene galben din: pepene, zahar, lamai. Ingrediente: 1 kg pepene galben 1 kg zahar 2 lamai 400 ml apă   Mod de preparare: Se curăţă pepenele de coajă şi de seminţe. Se taie pulpa cubuleţe şi se pune într-o oală. Se acoperă cu 1 kg zahăr şi se adaugă 2 lămâi tăiate […]

Dulceata de piersici si cirese

Dulceata de piersici si cirese

Dulceata de piersici si cirese din: piersici, cirese, zahar, lamaie. Ingrediente: 1 kg piersici 1 kg cireşe galbene 1 1/2 kg zahăr 6 felii lămâie 200 ml apă     Mod de preparare: Se curăţă piersicile de sâmburi şi se taie pe jumătate. Se spală cireşele şi se curăţă de codiţe şi sâmburi. Intr-o oală […]

Patlagele murate la borcan

Patlagele murate la borcan

Patlagele murate la borcan din: patlagele, zahar, otet, ulei, sare, piper. Ingrediente: 3 kg pătlăgele apa sare zahar otet ulei piper boabe   Mod de preparare: Se aleg 3 kg pătlăgele roşii rotunde. Se pune la fiert compoziţia de marinare formată din: 1,5 l apă, 2 linguri sare, 100 g zahăr sau 4-5 linguri miere, […]

Prune in sirop de rozmarin

Gem de prune cu lamaie 

Gem de prune cu lamaie din: prune, zahar, lamaie. Ingrediente: 5 kg prune 1 kg zahăr 1 lămâie       Mod de preparare: Prunele se spală bine şi li se scot sâmburii. Se aşază într-o oală un rând de prune, unul de zahăr şi se ţine la frigider până a doua zi. Se pune a […]

Dovlecei in otet cu ceapa

Dovlecei in otet cu ceapa

Dovlecei in otet cu ceapa din: dovlecei, ardei, ceapa, otet, zahar. Ingrediente: 1 kg dovlecei 500 g ardei 500 g ceapă 200-300 ml oţet 300 g zahar   Mod de preparare: Se amestecă 1 kg dovlecei raşi, 500 g ardei capia fâşii şi 500 g ceapă solzişori. Se toarnă 200-300 ml oţet, se presară 300 […]

Gem de zmeura cu ghimbir

Gem de zmeura cu ghimbir

Gem de zmeura cu ghimbir din: zmeura, miere, ghimbir. Ingrediente: 4 kg zmeură 50 g ghimbir 2,5 kg miere       Mod de preparare: Se curăţă şi se spală zmeura. Se pregăteşte un vas în care se pune zmeura, se adaugă mierea peste ea, se amestecă bine şi se lasă să stea la macerat […]

Varza murata cu gutui 

Varza murata cu gutui

Varza murata cu gutui din: varza, hrean, mere, gutui, porumb, mustar, marar, sare. Ingrediente: 30 verze 4-5 rădăcini hrean 4-5 mere 2-3 gutui 1 ştiulete de porumb boabe de muştar coriandru, ienibahar si mărar uscat sare grunjoasă   Mod de preparare: Varza se curăţă, se scobesc cotoarele; în găuri se pune câte 1 lingură de sare […]

Patlagele murate la borcan

Patlagele murate in otet

Patlagele murate in otet din: patlagele, zahar, otet, ulei, sare, piper. Ingrediente: 2-3 kg pătlăgele apa sare zahar otet ulei piper boabe dafin   Mod de preparare: Se aleg pătlăgele roşii rotunde. Se pune la fiert compoziţia de marinare formată din: 1,5 l apă, 2 linguri sare, 100 g zahăr sau 4-5 linguri miere, 3-4 linguri ulei […]

Rosii la borcan cu foi de visin

Rosii la borcan cu foi de visin din: rosii, frunze de vita, sare, telina, piper, usturoi, foi de visin. Ingrediente: rosii frunze de viţă sare frunze de ţelină boabe de piper căţei de usturoi foi de vişin   Mod de preparare: Se aleg roşii proaspete, rotunde şi tari, se spală şi se curăţă de codiţe. […]

Dulceata aromata de caise

Dulceata aromata de caise din: caise, zahar. Ingrediente: 5 kg caise 2 kg zahar       Mod de preparare: Se scot sâmburii de la 5 kg caise. Se pun pe foc cu 2 kg zahăr şi se lasă să fiarbă în suc propriu cca 45 minute, timp în care se amestecă cu o lingură […]

Dovleceii - beneficii pentru sănătate

Dovlecei si ardei la borcan

Dovlecei si ardei la borcan din: dovlecei, ardei, ceapa, otet, zahar. Ingrediente: 1 kg dovlecei 500 g ardei 500 g ceapă 200-300 ml oţet 300 g zahar   Mod de preparare: Se amestecă 1 kg dovlecei raşi, 500 g ardei capia fâşii şi 500 g ceapă solzişori. Se toarnă 200-300 ml oţet, se presară 300 […]

Gem clasic de prune

Gem clasic de prune

Gem clasic de prune din: prune, zahar, lamaie. Ingrediente: 5 kg prune 1 kg zahăr 1 lămâie     Mod de preparare: Prunele se aşază într-o oală un rând de prune, unul de zahăr şi se ţine la frigider până a doua zi. Se pune a doua zi gemul la fiert, la foc mic, până […]

Varza murata cu hrean si marar 

Varza murata cu hrean si marar

Varza murata cu hrean si marar din: varza, hrean, mere, gutui, porumb, mustar, marar, sare. Ingrediente: 30 verze 4-5 rădăcini hrean 2-3 gutui 1 ştiulete de porumb boabe de muştar coriandru ienibahar mărar sare grunjoasă   Mod de preparare: Varza se curăţă, se scobesc cotoarele; în găuri se pune câte 1 lingură de sare grunjoasă. In […]