Conopida cu suc de rosii

Conopida cu suc de rosii

Conopida cu suc de rosii din: conopida, suc de rosii. Ingrediente: conopida suc de rosii     Mod de preparare: Se alege, se spala în apă rece, după care se opăreşte în apă clocotită patru-cinci minute. Se lasă să se scurgă, se aşează în borcane şi se toarnă deasupra sucul de roşii proaspăt pregătit. Se […]

Fasole verde in saramura

Fasole verde in saramura

Fasole verde in saramura din: fasole, sare, apa. Ingrediente: fasole sare apa     Mod de preparare: Păstăile se curăţă de capete şi de aţe şi se rup în două, pe lungime. Se pun într-un vas cu apă clocotită şi puţin sărată (1-2%) şi, după câteva clocote, se scot şi se lasă să se răcească. […]

Ciuperci in saramura

Reteta de ciuperci in saramura

Ciuperci in saramura din: ciuperci, sare, apa. Ingrediente: ciuperci sare apa     Mod de preparare: Ciupercile se aleg, se curăţă, se spală şi apoi se opăresc cinci-şase minute, după care se scot şi se aşează pe o sită să se scurgă bine. Se bagă apoi în borcane şi se toarnă deasupra apa în care […]

Zacusca de peste cu vin

Zacusca de peste cu vin

Zacusca de peste cu vin din: peste, morcovi, ceapa, castraveti murati, bulion, masline, ulei, vin, cimbru, dafin, patrunjel, zahar, piper, sare. Ingrediente: 1 kg de peşte 5 morcovi 5 cepe 8 castraveţi mu­raţi 5 linguri de bulion 100 g măsline ulei 1 pahar de vin cimbru foi de dafin 1 legătură de pătrunjel zahăr sare piper […]

Suc cu miere si polen 

Suc cu miere si polen 

Suc cu miere si polen din: apa, miere, polen. Ingrediente: apa 5 linguri miere pollifloră 1/2 lingură polen de albine       Mod de preparare: Intr-o sticlă de un litru, se pun 5 linguri miere pollifloră şi 1/2 lingură polen de albine şi se completează cu apă plată. Se închide sticla ermetic şi se lasă […]

Varza rosie murata cu hrean

Varza rosie murata cu hrean

Varza rosie murata cu hrean din: varza, sare, marar, frune de telina, frunze de visin, hrean. Ingrediente: varză roşie sare mărar uscat frunze ţelină frunze de vişin hrean   Mod de preparare: Se aleg verze tari, îndesate, însă cu frunze subţiri. Se curăţă cele de deasupra, care sunt de obicei mai închise la culoare s:au veştede […]

Gogosari cu chimen

Gogosari cu chimen

Gogosari cu chimen din: gogosari, otet alb, boabe de mustar, zahar, chimen, sare. Ingrediente: 500 g gogosari 550 ml otet 10 boabe de mustar 20 g zahar 1/2 lingurita chimen 1/2 lingurita sare   Mod de preparare: Se curata gogosarii de cotoare, se scot semintele, se spala si se taie fasii. Se pun in borcan. […]

Retete muraturi: Varza murata la borcan

Reteta zilei: Conserve si muraturi

Reteta zilei: Ceapa rosie murata cu fulgi de chili Ceapa rosie murata cu fulgi de chili din: ceapa rosie, otet, zahar, sare, cuisoare, dafin, seminte de mustar, seminte de cardamom, fulgi de chili. Ingrediente:  1 ceapă roșie ¾ ceasca oțet 3 linguri de zahăr sare 7 cuișoare 1 frunză de dafin ⅛ linguriță semințe de […]

Chutney de dovlecei

Chutney de dovlecei

Chutney de dovlecei din: ceapa, rosii, dovlecei, mere, zahar tos, otet de vin alb, piper negru si alb, boabe de mustar, ghimbir si usturoi. Ingrediente: 2 cepe 4 roşii 3-4 dovlecei 2 mere creţeşti 250 g zahăr tos 300 ml oţet de vin alb 2 linguriţe cu piper negru şi alb 1 linguriţă cu boabe […]

Chutney de ceapa cu vin rosu

Chutney de ceapa cu vin rosu

Chutney de ceapa cu vin rosu din: ceapa, zahar tos, otet de vin, vin rosu si scortisoara.   Ingrediente: 8 cepe mari roşii 100 g zahăr tos 100 ml oţet de vin roşu 100 ml vin roşu 1 pliculeţ cu scorţişoară   Mod de preparare: Taie ceapa solzişori şi pune-o împreună cu zahărul într-un tigaie […]

Ceapa rosie murata cu fulgi de chili

Reteta zilei: Ceapa rosie murata cu fulgi de chili

Ceapa rosie murata cu fulgi de chili din: ceapa rosie, otet, zahar, sare, cuisoare, dafin, seminte de mustar, seminte de cardamom, fulgi de chili. Ingrediente:  1 ceapă roșie ¾ ceasca oțet 3 linguri de zahăr sare 7 cuișoare 1 frunză de dafin ⅛ linguriță semințe de muștar ⅛ linguriță semințe de cardamom ⅛ linguriță fulgi […]

Antreuri: Peste marinat

Peste marinat din: peste, dafin, piper, ceapa, sare, masline, ulei, otet. Ingrediente: 1 kg macrou, scrumbie şi chiar obleţ (curăţat şi tăiat feliuţe de 2 degete) 3-4 foi de dafin boabe de piper 2 cepe tăiate inele 100 g măsline 2 morcovi tăiaţi felii subţiri ulei oţet   Mod de preparare: Aşază peştele într-o cratiţă […]

Reteta zilei: Mix de morcov cu ridiche alba marinate

Mix de morcov cu ridiche alba marinate din: morcov, ridiche alba, zahar, sare, apa, otet. Ingrediente:  1 morcov 1 ridiche alba ¼ ceasca de zahăr sare 1 cana apă ½ ceasca oțet     Mod de preparare: Se curata legumele si se dau pe razatoare. Se amesteca ușor morcovii cu zahăr și sare. Se adaugă […]

Reteta zilei: Zacusca de rosii cu coriandru

Zacusca de rosii cu coriandru din: gogonele, rosii, ardei iuti, ceapa, ardei, coriandru, usturoi, suc de limeta, otet, chili. Ingrediente  1 cana gogonele 1 cana roșii 2 ardei iuti 1 ceapă 1 ardei roșu 2 linguri de coriandru tăiat 2 catei usturoi 1 lingura de suc de limeta ½ ceasca oțet 1 lingura fulgi de […]

Reteta zilei: Usturoi murat

Usturoi murat din: usturoi, sos de soia, apa, otet, zahar, condimente. Ingrediente:  8 capatani de usturoi, cateii curatati ¾ ceasca sos de soia 1 ceasca apă ¼ ceasca oțet ¼ ceasca zahăr condimente, dupa gust     Mod de preparare: Într-o cratiță medie, adaugati sos de soia, apă, oțet și zahăr si fierbeti aproximativ 5 […]

Reteta zilei: Mix de muraturi

Mix de muraturi din: ridiche, ceapa, morcovi, otet, apa, usturoi, fulgi de ardei, seminte de coriandru, sare de mare, seminte de mustar, piper. Ingrediente:  1 legatura ridichi 1 ceapă roșie 2 morcovi ⅓ ceasca oțet ½ ceasca apă 3 lingurițe de usturoi 3 lingurițe fulgi de ardei 1 linguriță semințe de coriandru 3 linguri sare […]

Reteta zilei: Miere aromata cu kumquat

Miere aromata cu kumquat din: miere, kumquat. Ingrediente:  1 cana miere 16 kumquat 2 borcane sterilizate       Mod de preparare: Se taie kumquatul felii. În fiecare borcan, adaugati 2-3 linguri de miere, apoi adăugați aproximativ 1/4 din feliile de kumquat. Repetați procesul pana terminati atat mierea, cat si feliile de kumquat. Închideți borcanele […]

Ceapa rosie marinata

Ceapa rosie marinata

Ceapa rosie marinata din: ceapa rosie, otet, suc de lime, apa, zahar, sare, usturoi, piper, dafin. Ingrediente:  1 ceapă roșie 3/4 cana otet 1/4 cana suc de lime 1/2 cana apă 3 lingurite zahăr 1 lingurita sare 1 catel usturoi, ușor zdrobit 8-10 boabe de piper 1/4 linguriță piper negru 2 frunze de dafin   […]

Dulceata de struguri cu lamaie

Dulceata de struguri cu lamaie

Dulceata de struguri cu lamaie din: struguri, zahar, lamaie. Ingrediente: 3 kg struguri cu boabe mari 1 kg zahăr 1 lămâie 250 ml apă     Mod de preparare: Speli boabele de struguri, desfăcute de pe ciorchine, sub jet de apă, apoi le scoţi sâmburii cu o scobitoare. Separat, pui apa cu zahărul pe foc, […]

Gogonele in otet

Gogonele in otet din: gogonele, ceapa, sare, piper, telina, zahar, otet. Ingrediente: 2,5 kg gogonele 6 cepe mari 145 g sare grunjoasă o lingură boabe de piper o lingură cuişoare o lingură seminţe ţelină o lingură boabe de muştar 700 ml oţet 650 g zahăr   Mod de preparare: Gogonelele şi ceapa tăiată felii se […]

Conopida in otet

Conopida in otet din: conopida, otet, sare, piper, morcov, dafin, apa. Ingrediente: o conopidă sare oţet Pentru saramură: 15 g sare/litru de apă o linguriţă oţet/litru de apă un morcov  boabe de piper 1-2 foi de dafin/borcan   Mod de preparare: Conopida se desface bucheţele care se acoperă cu apă rece în care se pun […]

Varza rosie la borcan

Varza rosie la borcan din: varza, zahar, sare, otet, dafin. Ingrediente: o varză roşie medie 100 g zahăr 100 g sare grunjoasă 100 ml oţet o foaie dafin     Mod de preparare: Se curăţă varza de foile exterioare, se taie mărunt şi se pune într-un vas. Se presară cu zahăr, sare şi se stropeşte […]

Legume asortate murate cu otet

Legume asortate murate cu otet din: dovlecei, rosii, mazare, morcovi, telina, ardei, usturoi, marar, otet. Ingrediente: 3 dovlecei 4 roşii mari 450 g mazăre decongelată 2 morcovi un fir ţelină 2 ardei graşi 2 căţei usturoi o legătură mărar un litru oţet sare piper boabe   Mod de preparare: Toate legumele se taie şi se […]

Dulceaţă de fructe uscate cu ghimbir

Dulceata de soc cu lamaie

Dulceata de soc cu lamaie din: fructe de soc, lamaie, zahar, apa. Ingrediente: 1 kg fructe de soc 800 g zahăr 100 ml apă zeama de la 1 lămâie 2 plicuri zahăr vanilat   Mod de preparare: Se pun apa şi zahărul la fiert şi se lasă să clocotească până se formează un sirop legat. Se […]

Compot de gutui cu cuisoare

Compot de gutui cu cuisoare din: gutui, zahar, aspirina, cuisoare. Ingrediente: 5 kg gutui 2 kg zahăr 2 l apă aspirină 5 pliculeţe zahăr vanilat câteva cuişoare   Mod de preparare: Se şterg gutuile de puf cu o cârpă, se spală bine, se taie felii, care apoi se aşază în borcane de 840 g. Se […]

Dulceata de porumbe

Dulceata de porumb

Dulceata de porumbe din: porumbe, lamai, vanilie, miere. Ingrediente: 3 kg porumbe bine coapte 2 lămâi 2 batoane de vanilie 500 ml apă 1 borcan de 800 g miere     Mod de preparare: Se spală porumbele în mai multe ape, apoi se lasă la scurs şi se îndepărtează sâmburii. Se pun porumbele la fiert […]

Castraveti murati cu ardei

Castraveti murati cu ardei din: castraveti, ardei, usturoi, zahar, miere, sare, otet, marar. Ingrediente: 2 kg castraveţi 5 ardei iuţi 2 căpăţâni de usturoi 6 linguri zahăr 2 linguri miere 500 ml oţet de 9° 2 linguri sare 1/2 căpăţână de ţelină frunze de mărar boabe de piper   Mod de preparare: Legumele se spală […]

Ketchup dulce-picant

Ketchup dulce-picant

Ketchup dulce-picant din: ardei, rosii, telina, ceapa, usturoi, dafin, busuioc, ulei. Ingrediente: 2 kg ardei capia ardei iute, roşu 2 kg roşii 1 rădăcină mare de ţelină 500 g ceapă 1 căpăţână usturoi 2 foi dafin 1 crenguţă busuioc 100 ml ulei 100 g zahăr   Mod de preparare: Se pun la fiert roşiile tăiate […]

Dulceata de ardei iute cu miere

Dulceata de ardei iute cu miere

Dulceata de ardei iute cu miere din: ardei, gogosari, miere, zahar, otet. Ingrediente: 1.5 kg ardei iuţi 500 g gogoşari 4 linguri miere 1.5 kg zahăr 1 l oţet     Mod de preparare: Se spală şi se curăţă ardeii şi gogoşarii de cotoare, seminţe şi vinişoare. Când sunt gata curăţaţi, se taie fideluţă. Se […]

Compot de prune cu ringlote

Compot de prune cu ringlote din: prune, ringlote, vin, zahar, lichior. Ingrediente: 500 g prune 500 g ringlote 1 l vin alb 100 g zahăr 300 ml apă 50 ml lichior   Mod de preparare: Se taie în jumătăţi 500 g prune şi 500 g ringlote, li se scot sâmburii şi se aşază în borcane. 1 […]

Compot de corcoduse galbene

Compot de corcoduse galbene din: zahar, apa, corcoduse. Ingrediente: 10 linguri zahăr la 1 litru de apă 3 kg corcoduşe     Mod de preparare: Se spală corcoduşele, se repartizează în borcane bine spălate şi cu capace noi. Se pun pe foc apa şi zahărul. Dintr-un litru de apă ies 4 borcane de 800 ml. […]

Gem simplu de prune

Gem simplu de prune din: prune, zahar. Ingrediente: 2 kg prune zahăr     Mod de preparare: Prunele curăţate de sâmburi se pun la fiert :operite cu apă. Se lasă 20 de minute, după care se scurg şi se mixează. Pentru fiecare kg de piure de prune se folosesc 750 g zahăr. Se pune piureul […]