Salata de varza murata din: varza, sare. Ingrediente: 1 varză 5 lingurițe sare Mod de preparare: Tocati varza. Transferați într-un castron mare nemetalic. Presarati sare. Se amesteca bine timp de 5-7 minute. Trebuie sa se lase lichid, astfel incat varza sa fie acoperita. Transferati intr-un borcan, iar daca nu aveti suficient lichid […]
Articole din categoria:retete de conserve si retete pentru muraturi
Sa ne preparam singuri in casa muraturile si conservele pentru iarna
Retete de conserve si muraturi : categorie care este preferata de toti consumatorii de muraturi. Stim cu totii ca toamna este anotimpul conservarii legumelor si al fructelor, dar noi dorim sa fiti informati zilnic, prin urmare categoria acesta este la dispozitia voastra. Suntem deschisi la sugestii.
De avut in vedere ca la conserve si muraturi se folosesc doar legume proaspete, in timp ce in sezonul rece, in magazin ajung cele culese cu mult timp in urma, inainte sa ajunga la maturitate.
Reteta zilei: Compot de mere si struguri
Compot de mere si struguri din: struguri, mere, apa, zahar. Ingrediente: 1/2 kg struguri 3 mere 4 cani de apa zahar, dupa gust Mod de preparare: Spălați merele, curatati coaja și tăiați felii. Adaugati feliile de mere și strugurii într-o oală. Adăugați apă și aduceți la fierbere. Acoperiți și gătiți timp de 15 […]
Reteta zilei: Compot de pere
Compot de pere din: apa, pere, zahar, suc de lamaie. Ingrediente: 7 1/2 cani de apa 5 pere 5 linguri de zahăr 2 linguri suc de lamaie Mod de preparare: Într-o oală medie, aduceți apa la fiert și adăugați zahăr. Spălați și feliati perele. Adăugați perele și sucul de lămâie în oală și gătiți […]
Reteta zilei: Compot de cirese cu lamaie
Compot de cirese cu lamaie din: cirese, zahar, apa, suc de lamaie. Ingrediente: 1,5 kg cirese 6 linguri zahăr 6 cani de apa 2 linguri suc de lamaie Mod de preparare: Într-o oală medie, aduceți apa la fiert și adăugați zahăr. Adăugați cireșele și sucul de lămâie și gătiți la foc mediu 15 minute. […]
Reteta zilei: Dulceata de ceapa cu cimbru
Dulceata de ceapa cu cimbru din: ulei de masline, ceapa, sare, cimbru, piper, sirop de artar, otet. Ingrediente: ¼ cana ulei de masline 8 cani ceapa, felii subtiri 2 lingurițe sare 1 lingură cimbru 1 linguriță piper 1 cană sirop de arțar ¼ cana oțet Mod de preparare: Într-o tigaie încălziți uleiul de măsline și […]
Reteta zilei: Dulceata de ananas
Dulceata de ananas din: ananas, zahar, lamaie, scortisoara, anason, cuisoare. Ingrediente: 5 ananasi 400 gr zahăr 1 lămâie, pentru suc 2 bețișoare de scorțișoară 4 anason stelat 5 cuisoare Mod de preparare: Pregătiți ingredientele. Curatati si spalati ananasul. Apoi, tăiați ananasul în 4 bucăți, pe lungime si dati pe razatoare. Adaugati intr-o cratita […]
Reteta zilei: Dulceata de ceapa si bacon
Dulceata de ceapa si bacon din: bacon, ceapa, sare, cidru de mere, otet, zahar brun, cimbru, piper. Ingrediente: 4 felii de bacon 4 kg ceapa, feliata 1 lingură sare 2 căni cidru de mere ¼ de cana oțet ¼ cana zahar brun 2 linguri cimbru 2 lingurițe piper Mod de preparare: Încălziți o tigaie mare […]
Gemuri de toamna
Reteta zilei: Gem de piersici Din fructe coapte si sanatoase, gemul de piersici nu trebuie sa lipseasca din camara dumneavoatra. Usor de preparat si foarte aromat, gemul de piersici este un deliciu dulce pe care il pregatim vara pentru zilele friguroase de iarna. Ingrediente: 2kg piersici 1 kg zahar zeama de la o lamaie […]
Reteta zilei: Gem de ananas
Gem de ananas din: ananas, zahar, lamaie, scortisoara, anason, cuisoare. Ingrediente: 5 bucati ananas, 400gr zahăr 1 lămâie 2 bețișoare de scorțișoară 4 stelute anason 5 cuisoare Mod de preparare: Pregătiți ananasul, curatati bine de coaja si spalati. Dati ananasul pe razatoare si adaugati intr-o cratia, iar peste presarati condimentele si sucul de lamaie. […]
Retete de muraturi pentru sezonul rece
Reteta zilei: Muraturi de casa Muraturi de casa din: castraveti, ceapa, otet, seminte de mustar, turmeric, zahar, seminte de telina, sare. Ingrediente: 1/2 kg castraveți, feliati 1/2 ceapa, feliata 1/2 l oțet 1/2 l apa 2 lingurite de seminte de mustar 2 lingurite de turmeric 2 cani de zahar 2 lingurite de semințe de țelină […]
Reteta zilei: Salata creata marinata
Salata creata marinata din: salata creata, usturoi, ceapa, zahar, miere, otet, sos sriracha. Ingrediente: 1 salata creata 3 catei usturoi zdrobit 1 ceapa, feliata subțire ¼ ceasca zahăr 1 lingură de miere ½ ceasca oțet 5 linguri sos sriracha Mod de preparare: Se spală și se separă frunzele de salata. Combinați toate ingredientele într-un […]
Reteta zilei: Gem de mandarine cu ghimbir
Gem de mandarine cu ghimbir din: mandarine, zahar, apa, ghimbir. Ingrediente: 8 mandarine 4 cesti zahăr 1 cana apă ghimbir, tocat Mod de preparare: Curatati fructele si maruntiti. Se adaugă apoi impreuna cu zahăr și apă într-o cratita și se amestecă la foc mare. Se taie ghimbirul în vas. Acoperiți și aduceți amestecul […]
Reteta zilei: Compot de afine
Compot de afine din: apa, zahar, afine, suc de lamaie, busuioc. Ingrediente: ¼ cana apă 2 linguri de zahăr 1 pahar de afine 2 lingurite suc de lămâie 1 lingură de busuioc Mod de preparare: Gatiti primele trei ingrediente intr-o cratita mica, acoperit, timp de aproximativ 5 minute pe foc mediu. Gatiti apoi […]
Reteta zilei: Mix de morcovi si gulii cu pasta kimchi
Mix de morcovi si gulii cu pasta kimchi din: gulii, morcovi, sare de mare, ceapa verde, usturoi, ghimbir, chili, sos de peste, zahar. Ingrediente: 3 gulii, taiate cuburi 2 morcovi, decojit, taiati fasii 1½ linguriță sare de mare 3 fire ceapa verde, tocata 2 catei usturoi, curățati și tocati 1 bucată (2 cm) ghimbir proaspăt, […]
Dulceata aromata de visine cu lamaie
Dulceata aromata de visine cu lamaie din: visine, zahar, lamaie. Ingrediente: 2,5 kg de vişine 1,5 kg zahar zeama de la 1 lămâie Mod de preparare: Alegeţi 2,5 kg de vişine, le spălaţi şi le scoateţi sâmburii. Puneţi 1,5 kg zahăr peste ele şi le lăsaţi câteva ore acoperite, până ce zahărul s-a topit. […]
Dulceata de rosii verzi
Dulceata de rosii verzi din: rosii, zahar, lamaie, scortisoara, Tonka. Ingrediente: 600 g roşii verzi 300 g zahar sucul de 1/2 lămâie coaja de lamaie Tonka scortisoara Mod de preparare: Decojim 600 g roşii verzi, le tăiem în jumătate, scoatem cotorul, apoi le tocăm cubuleţe. Punem 300 g zahăr peste ele şi le lăsăm în […]
Fasole picanta la borcan
Fasole picanta la borcan din: fasole verde, usturoi, ghimbir, piper, sare, boabe de mustar. Ingrediente: 500 g fasole verde păstăi fideluţă 4-5 căţei usturoi boabe de piper 1 cm ghimbir (opţional) cimbru uscat (opţional) boabe muştar negru sare neiodată Mod de preparare: Borcanele se vor umple cu apă, apoi se varsă într-un recipient mai […]
Reteta zilei: Legume marinate
Legume marinate din: castravete, morcov, varza, ridiche, sare, zahar, otet. Ingrediente: ½ castravete taiat fasii 1 morcov, feliat 3 frunze mari de varza, tocata 1 ridiche, taiata fasii ½ lingurita sare 1 lingurita zahar ½ lingura oțet Mod de preparare: Pregatiti si taiati toate legumele. Într-un borcan, adaugati toate legumele, zahăr, oțet și sare, amestecând […]
Reteta zilei: Compot de gutui
Compot de gutui din: gutui, apa, zahar, miere, condimente. Ingrediente: 1 kg de gutui 1 l de apă ½ cana de zahăr ¼ ceasca miere condimente, dupa preferinta Mod de preparare: Amestecați apă, zahăr, miere și mirodenii. Se încălzește usor într-o cratiță mare până când zahărul se dizolvă. Între timp, pregătiți gutuile, curatati si […]
Ghiveci cu vinete la borcan
Ghiveci cu vinete la borcan din: vinete, ardei capia, ceapa, rosii, ardei iute, usturoi, ulei, zahar, piper si sare. Ingrediente: 3 kg vinete 3 kg ardei capia 1 kg ceapa alba 3-4 kg rosii 2-3 ardei iuti rosii 10-12 catei de usturoi 1 l ulei zahar piper sare Mod de preparare: Taie rondele vinetele, presară […]
Castraveti murati cu ardei iute
Castraveti murati cu ardei iute din: marar uscat, hrean, usturoi, foi de dafin, ardei iuti, sare. Ingrediente: 50-60 g marar uscat cu seminte 50 g hrean 100 g usturoi 5-6 foi de dafin 5-6 ardei iuti 400 g sare Mod de preparare: Se pun in borcane mai mari de 10-15 litri sau in […]
Bulion cu miere
Bulion cu miere din: rosii, miere. Ingrediente: 10 kg roșii 10 linguri miere Mod de preparare: Speli roșiile, le cureți de cotoare și le treci prin separatorul de semințe și coji sau treci cantități mici printr-o sită. Torni sucul obținut într-o oală si fierbe sucul până scade la jumătate. Apreciezi cantitatea de […]
Rosii in ulei de masline
Rosii in ulei de masline din: rosii, sare, cimbru, usturoi, ulei de masline. Ingrediente: rosii oregano sare usturoi cimbru ulei de masline Mod de preparare: Alegi roşii bine coapte, din soiuri care au cât mai puţine seminţe. Tai roşiile în rondele grosuţe şi le scoţi cotoarele. Tapetezi cu hârtie de copt tava aragazului, aşezi […]
Legume coapte la borcan
Legume coapte la borcan din: vinete, ardei gras, ardei capia, zahar, ulei, otet, sare, piper, usturoi. Ingrediente: 5 kg vinete 5 kg ardei gras 5 kg ardei capia 150 g zahăr 250 g ulei 250 ml oţet sare piper 3-4 căpăţâni usturoi Ingrediente sos: 200 ml ulei 150 g zahăr 250 ml oţet sare şi piper […]
Ierburi la borcan
Ierburi la borcan din: ulei de masline, cimbru, rozmarin, busuioc, menta, oregano, chives. Ingrediente: cimbru rozmarin busuioc menta oregano chives ulei de măsline Mod de preparare: Cimbru, rozmarin, busuioc, menta, oregano, chives. Le speli bine, le lasi să se scurgă pe un şervet de bumbac, după care le mărunţesti. Aşezi ierburile în tăviţele special destinate obţinerii […]
Zacusca de vinete cu bulion
Zacusca de vinete cu bulion din: vinete, arde grasi, gogosari, ceapa, ulei, bulion de tomate, sare, piper, foi de dafin, conservant. Ingrediente: 5 kg vinete 3 kg ardei grasi 3 kg gogosari 2 kg ceapa 2 l ulei 2 kg bulion de tomate sare piper macinat foi de dafin 1 plic conservant Mod de preparare: […]
Vinete conservate in untdelemn
Vinete conservate in untdelemn din: vinete, rosii, untdelemn, usturoi, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 5 kg vinete 1 litru untdelemn 3 kg roşii usturoi câteva legături pătrunjel sare şi piper Mod de preparare: Vinetele se curăţă la fel ca şi pentru celelalte conserve de vinete, se taie felii groase de 1 cm, care se aşează […]
Dulceata de gutui cu nuca
Dulceata de gutui cu nuca din: gutui, miez de nuca, zahar, apa, lamai, pastaie de vanilie. Ingrediente: 1 1/4 kg gutui 200 g miez de nuca 1 kg zahar 500 ml apa 2 lamai 1/2 pastaie de vanilie Mod de preparare: Fierbi apa împreună cu zahărul şi zeama de lămâie, până când siropul începe […]
Vinete conservate in bulion
Vinete conservate in bulion din: vinete, ardei gras, rosii, morcov, ceapa, untdelemn, usturoi, sare, frunze de telina. Ingrediente: 3-4 vinete 1 ardei gras 1 kg roşii 1 morcov 1 ceapă 1 ceaşcă untdelemn 1 căpăţână usturoi 1 lingură sare 5 fire cu frunze de ţelină Mod de preparare: Vinetele se taie felii groase de-un […]
Muraturi pentru iarna (usor de preparat)
Va prezentam o serie de retete de muraturi pentru iarna: Reteta zilei: Muraturi de casa Muraturi de casa din: castraveti, ceapa, otet, seminte de mustar, turmeric, zahar, seminte de telina, sare. Ingrediente: 1/2 kg castraveți, feliati 1/2 ceapa, feliata 1/2 l oțet 1/2 l apa 2 lingurite de seminte de mustar 2 lingurite de turmeric […]
Ciresata cu vanilie
Ciresata cu vanilie din: cirese, zahar, vanilie, tuica. Ingrediente: 500 g cireşe 125 g zahăr 2-3 picături de esenţă de vanilie 150-300 ml ţuică un recipient mic, înalt, din sticlă, sterilizat Mod de preparare: Spală bine cireşele şi usucă-le. Inţeapa-le cu o scobitoare. Aşază alternativ câte un strat de cireşe şi unul de ţuică. […]
Compot de cirese si zmeura
Compot de cirese si zmeura din: cirese, zmeura, lamaie, iaurt. Ingrediente: 350 g cireşe, fără sâmburi 150 g zahăr sucul de la 1 lămâie 150 g zmeură iaurt grecesc, pentru a servi Mod de preparare: Pune 4 linguri cu apă într-o cratiţă, adaugă cireşele, zahărul şi sucul de lămâie. încălzeşte la foc mediu şi […]