Rețetă de Dulceață de Gutui – Cum să prepari o delicioasă dulceață acasă din: gutui, zahar, suc de lamaie, apa. Dulceața de gutui este o delicatesă tradițională cu rădăcini adânci în bucătăria românească și în alte bucătării din Europa. Gutuile sunt cunoscute pentru aroma lor bogată și gustul dulce-acrișor, ceea ce le face ingredientul perfect […]
Articole din categoria:retete de conserve si retete pentru muraturi
Sa ne preparam singuri in casa muraturile si conservele pentru iarna
Retete de conserve si muraturi : categorie care este preferata de toti consumatorii de muraturi. Stim cu totii ca toamna este anotimpul conservarii legumelor si al fructelor, dar noi dorim sa fiti informati zilnic, prin urmare categoria acesta este la dispozitia voastra. Suntem deschisi la sugestii.
De avut in vedere ca la conserve si muraturi se folosesc doar legume proaspete, in timp ce in sezonul rece, in magazin ajung cele culese cu mult timp in urma, inainte sa ajunga la maturitate.
Rețetă delicioasă de Zacuscă de Vinete – Pas cu Pas
Rețetă delicioasă de Zacuscă de Vinete – Pas cu Pas din: vinete, ardei grasi, ceapa, usturoi, rosii, ulei de floarea soarelui, sare, piper, zahar, otet. Ingrediente: 3 vinete mari 3 ardei grași roșii 2 cepe mari 4 căței de usturoi 500g roșii proaspete sau 1 conservă de roșii 100 ml ulei de floarea-soarelui Sare […]
Rețetă delicioasă de muraturi asortate în otet
Rețetă delicioasă de muraturi asortate în otet din: castraveti, morcovi, ardei iute, ceapa, usturoi, otet, apa, sare, zahar, seminte de mustar, boabe de piper, frunza de dafin Murăturile asortate în otet sunt o tradiție culinară veche în multe culturi. Ele reprezintă o modalitate excelentă de a păstra legumele proaspete și de a le savura pe […]
Magiun de Prune Delicios
Magiun de Prune Delicios din: prune, zahar, suc de lamaie, scortisoara. Prunele, bogate în fibre și vitamine, fac din magiunul de prune o opțiune sănătoasă și delicioasă. Ingrediente: 1 kg prune proaspete și coapte 300 g zahăr 1 linguriță suc de lămâie proaspăt stors 1/2 linguriță scorțișoară (opțional) Mod de preparare: Spălați […]
Gogonele Murate – Cum să prepari gogonele delicioase acasă
Gogonele Murate – Cum să prepari gogonele delicioase acasă din: gogonele, apa, sare, otet, boabe de piper, hamei, frunze de dafin, usturoi. Gogonelele murate sunt o gustare delicioasă și tradițională. Această rețetă simplă vă va arăta cum să pregătiți gogonele murate crocante și aromate chiar în bucătăria dumneavoastră. Descoperiți secretul gustului autentic al gogonelilor murati […]
Ardei iuti in otet pentru iarna
Ardei iuti in otet pentru iarna din: ardei iuti, otet, apa, sare, zahar, usturoi, boabe de mustar, coriandru, seminte de fenicul, boabe de piper negru, frunze de dafin, ulei de masline. Ingrediente: 500 de grame de ardei iuti (poti alege orice varietate iti place) 2 cani de otet alb 1 cana de apa 2 […]
Castraveți murați cu otet și sare – rețeta tradițională
Castraveți Murați cu Otet și Sare – Rețeta Tradițională din: castarveti, apa, otet de mere, sare, zahar, usturoi, frunza de dafin, boabe de mustar, seminte de chimen, seminte de fenicul, ardei iute. Ingrediente: 1 kg de castraveți proaspeți 2 căni de apă 1 cană de oțet de mere 1/4 cană de sare 2 linguri de […]
Ketchup de Casă pentru Iarnă
Ketchup de Casă pentru Iarnă din: rosii, ceapa, usturoi, otet de cidru de mere, zahar brun, sare, piper negru, cuisoare, scortisoara, nucsoara. Ingrediente: 2 kg roșii coapte și zemoase 1 ceapă mare, tocată mărunt 2 căței de usturoi, mărunțiți 1/2 cană oțet de cidru de mere 1/2 cană zahăr brun 1 lingură sare 1/2 linguriță […]
Ardei copți la borcan – Cum să conservezi gustul verii în borcane
Ardei copți la borcan – Cum să conservezi gustul verii în borcane din: ardei grasi, ulei de masline, sare, apa. Ingrediente: Ardei grași roșii, galbeni sau verzi Ulei de măsline Sare Apă Mod de preparare: Spălare și pregătire: Spală bine ardeii și îndepărtează semințele și coatele. Poți alege să-i tai în jumătate sau […]
Ardei Iuți Murați cu usturoi
Ardei Iuți Murați cu usturoi din: ardei iuti, apa, otet alb, usturoi, sare, zahar, frunze de dafin, boabe de piper sau coriandru. Ardeii iuți murați sunt o gustare delicioasă și picantă, perfectă pentru a adăuga o notă iute în diverse preparate. Această rețetă simplă vă permite să savurați ardeii iuți într-un mod proaspăt și aromat. […]
Smochine murate cu scortisoara
Smochine murate cu scortisoara din: smochine, zahar, apa, lamaie, scortisoara, cuisoare, sare. Această rețetă de smochine murate este o modalitate delicioasă de a conserva smochinele proaspete și de a le păstra pentru mai mult timp. Ingrediente: 500 de grame de smochine proaspete 200 de grame de zahăr 250 ml de apă 1 lămâie 1 baton […]
Rețetă delicioasă de castraveți în oțet – Cum să prepari castraveți murături acasă
Rețetă delicioasă de castraveți în oțet – Cum să prepari castraveți murături acasă din: castraveti, ceapa, usturoi, otet de cidru, apa, zahar, sare, boabe de piper, seminte de mustar, coriandru, frunze de dafin. Castraveții în oțet sunt o metodă tradițională de conservare a legumelor și se practică de secole în numeroase culturi. Această tehnică a […]
Dulceață picantă de ardei iute și gogoșari
Dulceață picantă de ardei iute și gogoșari din: ardei iuti, gogosari, zahar, apa, suc de lamaie, sare. Această dulceață de ardei iute și gogoșari are un gust unic și picant care poate fi folosit pentru a da un plus de savoare preparatelor culinare. Ingrediente: 500 g de ardei iuți roșii 500 g de gogoșari […]
Rețeta delicioasă de Zacuscă de Fasole – Cum să faci zacuscă de fasole acasă
Rețeta delicioasă de Zacuscă de Fasole – Cum să faci zacuscă de fasole acasă din: fasole uscata, ardei capia, usturoi, ulei de floarea soarelui, rosii, sare, piper, zahar. Ingrediente: 500g fasole uscată (cumpărată sau crescută în grădină) 4-5 ardei capia mari, cojiți și tocați 2 cepe mari, tăiate mărunt 4 căței de usturoi, zdrobiți […]
Rețetă tradițională de zacuscă de fasole
Rețetă tradițională de zacuscă de fasole din: fasole boabe, ceapa, usturoi, rosii, ardei grasi, ulei de floarea soarelui, pasta de rosii, sare, piper. Ingrediente: 500 de grame de fasole boabe (preferabil fasole albă sau fasole roșie) 2 cepe mari, tocate mărunt 4 căței de usturoi, mărunțiți 4 roșii mari, tocate 2 ardei grași (1 roșu, […]
Rețetă de Murături Țărănești Tradiționale
Rețetă de Murături Țărănești Tradiționale din: castraveti, morcovi, ceapa rosie, usturoi, ardei iute, marar, apa, otet alb, sare, zahar, boabe de piper, seminte de mustar, coriandru, cimbru. Muraturi – Beneficiile muraturilor pentru sanatate Ingrediente: 1 kg de castraveți mici 2-3 morcovi 2-3 cepe roșii 4-5 căței de usturoi 1 ardei iute (opțional, pentru cei […]
Rețetă tradițională de gogonele murate la butoi
Rețetă tradițională de gogonele murate la butoi din: gogonele, apa, sare, frunza de dafin, piper negru, usturoi, marar, cimbru, seminte de mustar, ardei iute. Ingrediente: 2 kg de gogonele proaspete 3 litri de apă 250 g de sare 3-4 frunze de dafin 5-6 boabe de piper negru 3-4 căței de usturoi O legătură de […]
Rețetă delicioasă de murături în oțet – usor de preparat
Rețetă delicioasă de Murături în Oțet – usor de preparat din: castraveti, rosii, usturoi, morcovi, ardei iuti, otet de mere, apa, sare, zahar, boabe de mustar, boabe de piper, foi de dafin, cimbru. Ingrediente: 1 kg castraveți proaspeți 2 cepe roșii mari 4 căței de usturoi 2 morcovi mari 2 ardei iuți roșii 1 litru […]
Gogonele Murate la Borcan – Rețeta Tradițională
Gogonele Murate la Borcan – Rețeta Tradițională din: gogonele, apa, sare, usturoi, foi de dafin, boabe de piper, seminte de mustar, zahar, otet de mere. Mod de preparare: Ingrediente: 1 kg de gogonele proaspete 1 litru de apă 200 g de sare 4 căței de usturoi 2 frunze de dafin 1 linguriță de boabe de […]
Dulceata de mere cu caramel
Dulceata de mere cu caramel din: mere, zahar, suc de lamaie, extract de vanilie, sare. Aceasta dulceata are un gust bogat, cu o nota subtila de caramel, si este perfecta pentru a fi savurata pe paine prajita, clatite sau chiar adaugata intr-un iaurt. Initial, dulceata era facuta cu miere, iar apoi zaharul a devenit ingredientul […]
Sos de tomate pentru iarnă
Sos de tomate pentru iarnă din: rosii coapte, ceapa, usturoi, ulei de masline extravirgin, sare, zahar, piper negru, otet de vin rosubusuioc, frunze de dafin. Sosul de tomate pentru iarnă este o tradiție veche în bucătăria casnică. Acest sos delicios și versatil este perfect pentru a păstra gustul verii în borcane, pentru a fi savurat […]
Murături Crocante cu varză
Murături Crocante cu varză din: varza, morcovi, usturoi, ardei iute, frunza de dafin, boabe de mustar, boabe de piper, sare, apa, otet, frunze de cimbru si marar. Ingrediente: 1 varză mică 2 morcovi 3-4 căței de usturoi 1 ardei iute (opțional, în funcție de preferințe) 1 frunză de dafin 1 lingură de boabe de […]
Zacuscă românească cu ardei și vinete
Zacuscă românească cu ardei și vinete din: ardei capia, vinete, ceapa, ulei de floarea soarelui, pasta de rosii, usturoi, sare, piper. Zacuscă este un deliciu tradițional românesc, plin de arome și gusturi autentice. Iată cum să o pregătești: Ingrediente: 2 kg de ardei capia copti și curățați 1 kg de vinete coapte și curățate […]
Muraturi cu ciuperci la borcan pentru iarna
Muraturi cu Ciuperci la Borcan pentru Iarna din: ciuperci, ceapa, morcovi, ardei iute, usturoi, frunza de dafin, boabe de piper, seminte de coriandru, sare, zahar, otet de vin alb, apa. Aceasta reteta de muraturi cu ciuperci la borcan este ideala pentru a savura gustul delicios al ciupercilor toata iarna. Ciupercile se combina cu legume aromate […]
Rețetă de castraveți murați în saramură
Rețetă de Castraveți Murați în Saramură din: castraveti, apa, sare grunjoasa, otet de vin alb, usturoi, boabe de mustar, boabe de piper, frunza de dafin, coriandru, seminte de chimen, frunze de visin. Castraveții murați în saramură sunt o gustare tradițională apreciată în multe culturi din întreaga lume, cu rădăcini în antichitate. Saramura, o soluție salină […]
Murături asortate în oțet
Murături asortate în oțet din: castraveti, morcovi, gogosari, conopida, apa, otet de mere, sare, zahar, usturoi, boabe de mustar, piper, frunza de dafin, ardei iute. Această rețetă de murături asortate în oțet este o modalitate delicioasă de a conserva și savura legumele proaspete pe tot parcursul anului. Ingrediente: 1 kg de legume asortate (castraveți, morcovi, […]
Gogosari crocanti in otet
Gogosari crocanti in otet din: gogosari, otet de vin, apa, zahar, usturoi, foi de dafin, boabe de piper, sare, seminte de mustar, seminte de coriandru. Acești gogoșari au un gust minunat și pot fi savurați ca un aperitiv sau ca un ingredient în diverse feluri de mâncare. Ingrediente: 1 kg gogoșari roșii sau verzi 750 […]
Gogoșari aromati în oțet
Gogoșari aromati în oțet din: gogosari, otet de vin, zahar, apa, vin alb, usturoi, sare, boabe de piper, boabe de coriandru, mustar, foi de dafin, cimbru, rozmarin, coaja de portocala. Ingrediente: 1,5 kg de gogoșari proaspeți și tari 1,5 litri de oțet de vin alb sau oțet alb 2 căni de zahăr 2 căni […]
Dulceața de Aronia
Dulceața de Aronia din: aronia, zahar, apa, suc de lamaie, coaja de lamaie. Dulceața de aronia este o rețetă delicioasă și sănătoasă care utilizează fructele de aronia, cunoscute și sub numele de coacăze negre. Aceste fructe mici și bogate în antioxidanți au devenit populare datorită beneficiilor lor pentru sănătate, iar dulceața de aronia este o […]
Dulceața de mere cu esență de vanilie
Dulceața de mere cu esență de vanilie din: mere, zahar, apa, suc de lamaie, coaja de lamaie, scortisoara, pastaie de vanilie. Dulceața de mere este o rețetă tradițională care se regăsește în multe culturi din întreaga lume. Merele au fost cultivate timp de mii de ani și, odată cu descoperirea metodei de conservare a dulciurilor […]
Castraveți murați în oțet și sare
Castraveți Murați în oțet și Sare din: castraveti, apa, otet, sare, usturoi, frunze de dafin, boabe de piper negru, seminte de mustar, zahar. Murăturile reprezintă legume sau fructe care sunt conservate prin procesul de fermentare sau marinare într-o soluție de apă, sare și uneori oțet. Muraturi – Beneficiile muraturilor pentru sanatate Ingrediente: 1 kg […]
Ardei iuți murați în oțet
Ardei Iuți Murați în Oțet din: ardei iuti, otet alb, apa, sare, zahar, usturoi, boabe de piper negru, frunza de dafin. Această rețetă simplă de ardei iuți murați în oțet este perfectă pentru a adăuga o notă picantă oricărei mese. Ingrediente: 500 g de ardei iuți proaspeți sau conservați (puneți accent pe alegerea ardeilor în […]