Ceapa rosie murata cu fulgi de chili

Reteta zilei: Ceapa rosie murata cu fulgi de chili

Ceapa rosie murata cu fulgi de chili din: ceapa rosie, otet, zahar, sare, cuisoare, dafin, seminte de mustar, seminte de cardamom, fulgi de chili. Ingrediente:  1 ceapă roșie ¾ ceasca oțet 3 linguri de zahăr sare 7 cuișoare 1 frunză de dafin ⅛ linguriță semințe de muștar ⅛ linguriță semințe de cardamom ⅛ linguriță fulgi […]

Antreuri: Peste marinat

Peste marinat din: peste, dafin, piper, ceapa, sare, masline, ulei, otet. Ingrediente: 1 kg macrou, scrumbie şi chiar obleţ (curăţat şi tăiat feliuţe de 2 degete) 3-4 foi de dafin boabe de piper 2 cepe tăiate inele 100 g măsline 2 morcovi tăiaţi felii subţiri ulei oţet   Mod de preparare: Aşază peştele într-o cratiţă […]

Reteta zilei: Mix de morcov cu ridiche alba marinate

Mix de morcov cu ridiche alba marinate din: morcov, ridiche alba, zahar, sare, apa, otet. Ingrediente:  1 morcov 1 ridiche alba ¼ ceasca de zahăr sare 1 cana apă ½ ceasca oțet     Mod de preparare: Se curata legumele si se dau pe razatoare. Se amesteca ușor morcovii cu zahăr și sare. Se adaugă […]

Reteta zilei: Zacusca de rosii cu coriandru

Zacusca de rosii cu coriandru din: gogonele, rosii, ardei iuti, ceapa, ardei, coriandru, usturoi, suc de limeta, otet, chili. Ingrediente  1 cana gogonele 1 cana roșii 2 ardei iuti 1 ceapă 1 ardei roșu 2 linguri de coriandru tăiat 2 catei usturoi 1 lingura de suc de limeta ½ ceasca oțet 1 lingura fulgi de […]

Reteta zilei: Usturoi murat

Usturoi murat din: usturoi, sos de soia, apa, otet, zahar, condimente. Ingrediente:  8 capatani de usturoi, cateii curatati ¾ ceasca sos de soia 1 ceasca apă ¼ ceasca oțet ¼ ceasca zahăr condimente, dupa gust     Mod de preparare: Într-o cratiță medie, adaugati sos de soia, apă, oțet și zahăr si fierbeti aproximativ 5 […]

Reteta zilei: Mix de muraturi

Mix de muraturi din: ridiche, ceapa, morcovi, otet, apa, usturoi, fulgi de ardei, seminte de coriandru, sare de mare, seminte de mustar, piper. Ingrediente:  1 legatura ridichi 1 ceapă roșie 2 morcovi ⅓ ceasca oțet ½ ceasca apă 3 lingurițe de usturoi 3 lingurițe fulgi de ardei 1 linguriță semințe de coriandru 3 linguri sare […]

Reteta zilei: Miere aromata cu kumquat

Miere aromata cu kumquat din: miere, kumquat. Ingrediente:  1 cana miere 16 kumquat 2 borcane sterilizate       Mod de preparare: Se taie kumquatul felii. În fiecare borcan, adaugati 2-3 linguri de miere, apoi adăugați aproximativ 1/4 din feliile de kumquat. Repetați procesul pana terminati atat mierea, cat si feliile de kumquat. Închideți borcanele […]

Ceapa rosie marinata

Ceapa rosie marinata

Ceapa rosie marinata din: ceapa rosie, otet, suc de lime, apa, zahar, sare, usturoi, piper, dafin. Ingrediente:  1 ceapă roșie 3/4 cana otet 1/4 cana suc de lime 1/2 cana apă 3 lingurite zahăr 1 lingurita sare 1 catel usturoi, ușor zdrobit 8-10 boabe de piper 1/4 linguriță piper negru 2 frunze de dafin   […]

Dulceata de struguri cu lamaie

Dulceata de struguri cu lamaie

Dulceata de struguri cu lamaie din: struguri, zahar, lamaie. Ingrediente: 3 kg struguri cu boabe mari 1 kg zahăr 1 lămâie 250 ml apă     Mod de preparare: Speli boabele de struguri, desfăcute de pe ciorchine, sub jet de apă, apoi le scoţi sâmburii cu o scobitoare. Separat, pui apa cu zahărul pe foc, […]

Gogonele in otet

Gogonele in otet din: gogonele, ceapa, sare, piper, telina, zahar, otet. Ingrediente: 2,5 kg gogonele 6 cepe mari 145 g sare grunjoasă o lingură boabe de piper o lingură cuişoare o lingură seminţe ţelină o lingură boabe de muştar 700 ml oţet 650 g zahăr   Mod de preparare: Gogonelele şi ceapa tăiată felii se […]

Conopida in otet

Conopida in otet din: conopida, otet, sare, piper, morcov, dafin, apa. Ingrediente: o conopidă sare oţet Pentru saramură: 15 g sare/litru de apă o linguriţă oţet/litru de apă un morcov  boabe de piper 1-2 foi de dafin/borcan   Mod de preparare: Conopida se desface bucheţele care se acoperă cu apă rece în care se pun […]

Varza rosie la borcan

Varza rosie la borcan din: varza, zahar, sare, otet, dafin. Ingrediente: o varză roşie medie 100 g zahăr 100 g sare grunjoasă 100 ml oţet o foaie dafin     Mod de preparare: Se curăţă varza de foile exterioare, se taie mărunt şi se pune într-un vas. Se presară cu zahăr, sare şi se stropeşte […]

Legume asortate murate cu otet

Legume asortate murate cu otet din: dovlecei, rosii, mazare, morcovi, telina, ardei, usturoi, marar, otet. Ingrediente: 3 dovlecei 4 roşii mari 450 g mazăre decongelată 2 morcovi un fir ţelină 2 ardei graşi 2 căţei usturoi o legătură mărar un litru oţet sare piper boabe   Mod de preparare: Toate legumele se taie şi se […]

Dulceaţă de fructe uscate cu ghimbir

Dulceata de soc cu lamaie

Dulceata de soc cu lamaie din: fructe de soc, lamaie, zahar, apa. Ingrediente: 1 kg fructe de soc 800 g zahăr 100 ml apă zeama de la 1 lămâie 2 plicuri zahăr vanilat   Mod de preparare: Se pun apa şi zahărul la fiert şi se lasă să clocotească până se formează un sirop legat. Se […]

Compot de gutui cu cuisoare

Compot de gutui cu cuisoare din: gutui, zahar, aspirina, cuisoare. Ingrediente: 5 kg gutui 2 kg zahăr 2 l apă aspirină 5 pliculeţe zahăr vanilat câteva cuişoare   Mod de preparare: Se şterg gutuile de puf cu o cârpă, se spală bine, se taie felii, care apoi se aşază în borcane de 840 g. Se […]

Dulceata de porumbe

Dulceata de porumb

Dulceata de porumbe din: porumbe, lamai, vanilie, miere. Ingrediente: 3 kg porumbe bine coapte 2 lămâi 2 batoane de vanilie 500 ml apă 1 borcan de 800 g miere     Mod de preparare: Se spală porumbele în mai multe ape, apoi se lasă la scurs şi se îndepărtează sâmburii. Se pun porumbele la fiert […]

Castraveti murati cu ardei

Castraveti murati cu ardei din: castraveti, ardei, usturoi, zahar, miere, sare, otet, marar. Ingrediente: 2 kg castraveţi 5 ardei iuţi 2 căpăţâni de usturoi 6 linguri zahăr 2 linguri miere 500 ml oţet de 9° 2 linguri sare 1/2 căpăţână de ţelină frunze de mărar boabe de piper   Mod de preparare: Legumele se spală […]

Ketchup dulce-picant

Ketchup dulce-picant

Ketchup dulce-picant din: ardei, rosii, telina, ceapa, usturoi, dafin, busuioc, ulei. Ingrediente: 2 kg ardei capia ardei iute, roşu 2 kg roşii 1 rădăcină mare de ţelină 500 g ceapă 1 căpăţână usturoi 2 foi dafin 1 crenguţă busuioc 100 ml ulei 100 g zahăr   Mod de preparare: Se pun la fiert roşiile tăiate […]

Dulceata de ardei iute cu miere

Dulceata de ardei iute cu miere

Dulceata de ardei iute cu miere din: ardei, gogosari, miere, zahar, otet. Ingrediente: 1.5 kg ardei iuţi 500 g gogoşari 4 linguri miere 1.5 kg zahăr 1 l oţet     Mod de preparare: Se spală şi se curăţă ardeii şi gogoşarii de cotoare, seminţe şi vinişoare. Când sunt gata curăţaţi, se taie fideluţă. Se […]

Compot de prune cu ringlote

Compot de prune cu ringlote din: prune, ringlote, vin, zahar, lichior. Ingrediente: 500 g prune 500 g ringlote 1 l vin alb 100 g zahăr 300 ml apă 50 ml lichior   Mod de preparare: Se taie în jumătăţi 500 g prune şi 500 g ringlote, li se scot sâmburii şi se aşază în borcane. 1 […]

Compot de corcoduse galbene

Compot de corcoduse galbene din: zahar, apa, corcoduse. Ingrediente: 10 linguri zahăr la 1 litru de apă 3 kg corcoduşe     Mod de preparare: Se spală corcoduşele, se repartizează în borcane bine spălate şi cu capace noi. Se pun pe foc apa şi zahărul. Dintr-un litru de apă ies 4 borcane de 800 ml. […]

Gem simplu de prune

Gem simplu de prune din: prune, zahar. Ingrediente: 2 kg prune zahăr     Mod de preparare: Prunele curăţate de sâmburi se pun la fiert :operite cu apă. Se lasă 20 de minute, după care se scurg şi se mixează. Pentru fiecare kg de piure de prune se folosesc 750 g zahăr. Se pune piureul […]

Gem de portocale

Gem simplu de pere

Gem simplu de pere din: pere, zahar, lamaie. Ingrediente: 10 pere 750 g zahăr sucul de la o lămâie     Mod de preparare: Perele se curăţă de coajă şi de seminţe. Se cântăresc şi apoi se foloseşte aceeaşi cantitate de zahăr. Se pun lă foc perele, sucul de lămâie şi zahărul şi, când ajung […]

Vinete la borcan cu marar

Vinete la borcan cu marar din: vinete, ardei, marar, otet, sare. Ingrediente: 2 vinete mari 10 ardei iuţi o legătură mărar 100 ml oţet 500 ml apă un praf sare   Mod de preparare: Vinetele se taie felii, se presară cu sare şi se lasă 30 de minute să-şi lase sucul. Intre timp, apa, oţetul […]

Ketchup cu usturoi si busuioc

Ketchup cu usturoi si busuioc

Ketchup cu usturoi si busuioc din: ardei, rosii, telina, ceapa, usturoi, dafin, busuioc, ulei. Ingrediente: 1,5-2 kg ardei capia 2 kg roşii 1 rădăcină de ţelină 500 g ceapă 1 căpăţână usturoi 2 foi dafin 1 crenguţă busuioc 100 ml ulei 100 g zahăr   Mod de preparare: Se pun la fiert roşiile tăiate jumătate, […]

Gem clasic de mere

Gem clasic de mere din: mere, zahar, vanilie, lamaie. Ingrediente: un kg mere 750 g zahăr un baton vanilie 200 ml suc de lămâie   Mod de preparare: Cu o seară înainte de fierbere, merele curăţate de coajă se golesc de seminţe şi se taie cubuleţe. Se pun într-un vas mare, alternativ cu zahărul, se […]

Terina de pepene galben

Dulceata din coaja de pepene

Dulceata din coaja de pepene din: pepene, zahar, miere, lamai. Ingrediente: un kg coajă curată de pepene 600 g zahăr 170 g miere 2 linguri suc de lămâie coaja de la două lămâi   Mod de preparare:  Coaja de pepene se taie cuburi care se pun la fiert acoperite cu apă. Când dă în clocot, […]

Rosii cu branza la borcan

Rosii cu branza la borcan din: rosii, branza, otet, apa, usturoi, ulei. Ingrediente: 2 kg roşii mici 500 g brânză feta o cană oţet alb 2 căni apă 10 căţei usturoi ulei de măsline   Mod de preparare: Roşiilor spălate li se taie un căpăcel şi apoi se golesc de conţinut cu o linguriţă. Se […]

Zacusca de peste cu gogosari

Zacusca de peste cu gogosari din: peste, ceapa, rosii, gogosari, ulei, sare. Ingrediente: 1 kg ceapă 1 kg morcovi 100 ml ulei 2 kg gogoşari 2 kg peste 3 kg rosii sare   Mod de preparare: Se trec prin maşina de tocat 1 kg ceapă şi 1 kg morcovi, apoi se călesc în 100 ml […]

Tomatillos murate

Tomatillos murate din: tomatillos, morcovi, telina, sfecla, hrean, usturoi, marar, sare. Ingrediente: 2 kg tomatillos 4 morcovi 1/2 rădăcina telină si frunze 5 bucăţi rădăcină de hrean 1 sfeclă roşie 2 căpăţâni de usturoi flori uscate de mărar sare   Mod de preparare: Tomatillos se curăţă şi se spală, iar restul legumelor curăţate, spălate şi tăiate […]

Rosii uscate cu ierburi aromatice

Rosii uscate cu ierburi aromatice

Rosii uscate cu ierburi aromatice din: rosii, usturoi, capere, busuioc, oregano, ardei, cimbru. Ingrediente: 4 kg roşii 3 căţei de usturoi 2 foi de dafin 3 frunze de busuioc 2 fire oregano verde 1 linguriţă oregano uscat 2 fire cimbru 3 cuişoare 1 linguriţă capere 2 ardei iuţi tocaţi ulei de măsline   Mod de […]

Ceapa rosie marinata

Reteta zilei: Ceapa rosie marinata

Ceapa rosie marinata din: ceapa rosie, otet, suc de lime, apa, zahar, sare, usturoi, piper, dafin. Ingrediente:  1 ceapă roșie 3/4 cana otet 1/4 cana suc de lime 1/2 cana apă 3 lingurite zahăr 1 lingurita sare 1 catel usturoi, ușor zdrobit 8-10 boabe de piper 1/4 linguriță piper negru 2 frunze de dafin Mod […]