Rețetă tradițională de Zacuscă de Fasole – Cum să faci cea mai bună zacuscă de fasole acasă

Printeaza

Rețetă tradițională de Zacuscă de Fasole – Cum să faci cea mai bună zacuscă de fasole acasă din: fasole boabe, ceapa, usturoi, rosii, ardei capia, ulei de floarea soarelui, pasta de tomate, sare, piper, otet de vin rosu.

 

Ingrediente:

  • 500g fasole boabe uscată (de preferat fasole albă)
  • 2 cepe mari, tocate mărunt
  • 3 căței de usturoi, mărunțiți
  • 4 roșii mari, tăiate cubulețe
  • 2 ardei capia roșii, tăiați cubulețe
  • 1/2 cană ulei de floarea-soarelui
  • 2 linguri pastă de tomate
  • Sare și piper după gust
  • Oțet de vin roșu, pentru a conserva

 

Mod de preparare:

Spală fasolea și las-o înmuiată în apă rece timp de cel puțin 8 ore sau peste noapte.

După înmuiere, fierbe fasolea în apă cu sare până devine moale. Scurge apa și las-o să se răcească.

Într-o tigaie mare, încălzește uleiul și adaugă ceapa și usturoiul. Călește-le până devin aurii.

Adaugă ardeii și roșiile în tigaie și gătește-le până se înmoaie și lichidul se reduce.

Amestecă pasta de tomate în compoziție și continuă să gătești timp de câteva minute.

Adaugă fasolea fiartă în tigaie și amestecă bine. Condimentează cu sare și piper după gust.

Lasă amestecul să se călească la foc mic, amestecând din când în când, până se îngroașă și capătă o consistență de zacuscă.

La final, adaugă oțetul de vin roșu pentru conservare. Ajustează gustul cu sare și piper, dacă este necesar.

Pune zacusca fierbinte în borcane sterilizate și închide-le ermetic.

Rețetă tradițională de Zacuscă de Fasole – Cum să faci cea mai bună zacuscă de fasole acasă

Informații despre nutriție (per 100g):

  • Calorii: aproximativ 120 kcal
  • Carbohidrați: aproximativ 18g
  • Proteine: aproximativ 5g
  • Grăsimi: aproximativ 3g

 

Zacusca de fasole este o rețetă tradițională din bucătăria românească, care a evoluat de-a lungul timpului. Această variantă folosește fasolea albă ca ingredient principal, ceea ce o face o alternativă sănătoasă la zacusca de vinete sau cea de ardei.

De-a lungul istoriei, zacusca a fost un aliment de bază pentru iernile lungi, deoarece conservarea legumelor a fost o modalitate eficientă de a păstra gustul verii pe tot parcursul anului.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Zacusca de fasole

Zacusca de fasole cu ceapa fiarta inainte

Zacusca de fasole cu ceapa fiarta inainte  Ingrediente: 1 kg fasole boabe crudă sau 800 g fasole boabe uscată 5 kg gogoşari amestecaţi cu ardei 2 kg morcovi 3 kg ceapă 1-2 l bulion 1 l ulei sare boabe de piper foi de dafin   Mod de preparare: Căleşti toate ingredientele pe rând, astfel: morcovii […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.