Reteta zilei: Dorada cu legume in folie de aluminiu

Printeaza

O reteta simpla si delicioasa de dorada cu legume in folie de aluminiu din: dorada, morcovi, dovlecei, ciuperci, usturoi, rosii cherry, telina, patrunjel, sare si ulei de masline. Timpul de coacere variază în funcţie de dimensiunea peştilor. Cu cât sunt mai mari peştii, cu atât creşte şi timpul de coacere.

Dorada este un peşte slab cu o carne delicată ca gust, bogată în vitaminele Bl, B6 şi PP şi în săruri minerale: fier, fosfor, iod şi, într-o mai mică măsură, calciu. Consumul doradei este recomandat mai ales copiilor, adolescenţilor şi persoanelor în vârstă sau celor care suferă de afecţiuni ale ficatului, de arteroscleroză sau obezitate.

 

Dorada cu legume in folie de aluminiu

Ingrediente:

  • 4 bucăţi doradă (20-25 cm)
  • 2 morcovi
  • 2 dovlecei
  • 12 ciuperci mici champignon
  • 4 căţei usturoi
  • 12-14 roşii cherry
  • 2 tulpini ţelină (opţional)
  • pătrunjel
  • sare
  • ulei de măsline

 

Mod de preparare:

Spălăm peştii sub jet de apă rece, după care îi curăţăm. Spălăm legumele foarte bine şi tăiem în rondele subţiri morcovii, ţelina şi dovleceii, ciupercile le tăiem în feliuţe subţiri, roşiile le lăsăm în­tregi, iar usturoiul necurăţat.

Dorada_cu_legume_in_folie_de_aluminiu

Tăiem o foaie de aluminiu dublă ca lungime faţă de dimensiu­nea peştelui şi o ungem cu 2-3 linguri cu ulei de măsline. Aşezăm în centrul fiecărei foi câte un peşte condimentat cu sare, iar de jur împrejur adăugăm legumele.

Dorada_cu_legume_in_folie_de_aluminiu_02

Strângem bine folia de astfel încât vaporii formaţi în timpul coacerii să rămână în folie. Aşezăm pacheţelele forma­te într-o tavă şi le băgăm în cuptorul preîncălzit la 200°C pentru 30-40 de minute.

Dorada_cu_legume_in_folie_de_aluminiu_03

Servim dorada în folia de aluminiu alături de o mâmăliguţă fierbinte sau câteva felii cje pâine caldă.

Dorada cu legume în folie de aluminiu

Dorada cu legume in folie de aluminiu

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • dorada la cuptor in folie
  • dorada in folie la cuptor

2 comentarii

  1. Foarte bun, dorada este un peste foarte bun. Va recomand aceasta reteta

  2. Ce bine arata dorada asta 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.