Spuma de capsuni cu biscuiti si frisca

Spuma de capsuni cu biscuiti

Spuma de capsuni cu biscuiti din: unt, capsuni, biscuiti, vanilie, zahar, gelatina, frisca. Ingrediente: 150 g biscuiţi sfărâmicioşi 75 g unt 500 g căpşune 150 g zahăr pudră o linguriţă vanilie 2 foi gelatină 400 ml frişcă lichidă 2 linguri zahăr frişcă bătută fistic   Mod de preparare: Pentru stratul de bază se mixează biscuiţii, […]

Parfe cu pricomigdale

Parfe cu pricomigdale din: oua, pricomigdale, frisca, zahar. Ingrediente: 3 ouâ 150 g pricomigdale 200 ml friscă lichidă 3 linguri zahăr   Mod de preparare: Gălbenuşurile şi zahărul se mixează până se obţine o cremă spumoasă. Se mixează albuşurile spumă, se adaugă peste gălbenuşuri, se bate frişca şi se adaugă şi ea. Se pun şi […]

Cremă Chantilly cu fistic

Mousse la pahar cu fistic

Mousse la pahar cu fistic din: mascarpone, zahar, oua, lapte, ciocolata, fistic. Ingrediente: 150 g mascarpone 50 g zahăr 2 ouă o lingură pastă de fistic o foaie gelatină o lingură lapte puţin colorant verde 150 g ciocolată neagră 5 ouă 50 g fistic ciocolată rasă   Mod de preparare: Pentru spuma de ciocolată, se […]

Chifle dulci cu frisca

Chifle dulci cu frisca

Chifle dulci cu frisca din: lapte, unt, zahar, faina, drojdie, sare, frisca. Ingrediente: 500 ml lapte 75 g unt moale 75 g zahăr 650 g făină 50 g drojdie proaspătă sare un gălbenuş 100 ml frişcă bombonele de ciocolată   Mod de preparare: Se încălzesc 250 ml lapte în care se desface drojdia. în robot […]

Mousse de lamaie

Mousse de lamaie

Mousse de lamaie din: crema de lamaie, mascarpone, oua, lamai, zahar. Ingrediente: 240 g cremă de lămâie 120 g mascarpone 4 albuşuri 4 ouă 4 lămâi 200 g zahăr 2 linguri amidon zmeură   Mod de preparare: Cu o zi înainte de pregătirea spumei, se face crema de lămâie, pentru care se presează lămâile de […]

Rulada cu visine si frisca

Rulada cu frisca si visine

Rulada cu frisca si visine din: oua, zahar, faina, cacao, visine, frisca. Ingrediente: 6 ouă 120 g zahăr 160 g făină 20 g cacao esenţă de vanilie 100 g vişine 250 ml frişcă lichidă 100 g zahăr pudră   Mod de preparare: Gălbenuşurile se amestecă cu zahărul folosind telul. Când compoziţia a devenit albicioasă, se pune […]

Mousse de lamaie cu mascarpone

Mousse de lamaie cu mascarpone

Mousse de lamaie cu mascarpone din: crema de lamaie, mascarpone, oua, lamai, zahar. Ingrediente: 240 g cremă de lămâie 120 g mascarpone 4 albuşuri 4 ouă 4 lămâi 200 g zahăr 2 linguri amidon zmeură   Mod de preparare: Se face crema de lămâie, pentru care se presează lămâile de suc. Amidonul se desface cu puţin […]

Nuci umplute cu crema si dulceata

Nuci umplute cu crema si dulceata

Nuci umplute cu crema si dulceata din: oua, ulei, lapte, zahar, vanilie, faina, dulceata, crema. Ingrediente: 13 linguri ulei 2 ouă 13 linguri lapte 100 g zahăr 1 lingură esenţă de vanilie 1 plic de amoniu pentru prăjituri 500 g făină un praf de sare dulceaţă cremă de ciocolată   Mod de preparare: Se bat […]

Spuma de capsuni cu vanilie

Spuma de capsuni cu vanilie

Spuma de capsuni cu vanilie din: unt, capsuni, biscuiti, vanilie, zahar, gelatina, frisca. Ingrediente: 150 g biscuiţi 75 g unt 500 g căpşuni 150 g zahăr pudră o linguriţă vanilie 2 foi gelatină 400 ml frişcă lichidă 2 linguri zahăr frişcă bătută   Mod de preparare: Pentru stratul de bază se mixează biscuiţii, se adaugă […]

Chec cu cacao si ciocolata

Chec cu cacao si ciocolata

Chec cu cacao si ciocolata din: oua, zahar, cacao, unt, ciocolata, lapte, faina. Ingrediente: 4 ouă 160 g zahăr 200 g unt (minimum 80% grăsime) 15 g cacao 1 tabletă ciocolată (90 g) 3 linguri lapte 130 g făină   Mod de preparare: Se mixează untul împreună cu zahărul, se adaugă gălbenuşurile, apoi laptele, cantitatea […]

Briose cu vanilie si iaurt

Briose cu vanilie si iaurt din: faina, zahar, unt, vanilie, oua, iaurt, praf de copt. Ingrediente: 250 g făină 60 g zahăr pudră 50 g unt un plic zahăr vanilat o păstaie vanilie 2 ouă 200 ml iaurt 1/2 plic praf de copt   Mod de preparare: Ouăle se amestecă cu zahărul şi zahărul vanilat. […]

Tort cu frisca si cirese

Tort cu frisca si cirese

Tort cu frisca si cirese din: unt, zahar, oua, faina, lapte, frisca, cirese, capsuni. Ingrediente: 250 g unt moale 300 g zahăr 4 ouă 375 g făină 250 ml lapte esenţă de vanilie 300 ml frişcă lichidă cireşe căpşune   Mod de preparare: Se amestecă untul, zahărul şi vanilia până se obţine o cremă. Se […]

Clatite americane cu sos caramel

Clatite americane cu sos caramel

Clatite americane cu sos caramel din: ciocolata, faina, ou, zahar, frisca, ulei, praf de copt. Ingrediente: 50 g ciocolată un ou 150 g făină 20 g zahăr pudră 20 g unt 100 ml lapte 100 ml frişcă lichidă 2 linguriţe praf de copt o lingură ulei   Mod de preparare: Untul şi ciocolata se pun […]

Prajiturele cu rubarba

Prajiturele cu rubarba

Prajiturele cu rubarba din: rubarba, zahar, oua, faina. Ingrediente: un kg rubarbă 100 ml apă 200 g zahăr pudră 100 g zahăr cristale 6 ouă o lingură făină   Mod de preparare: Se pune zahărul pudră la fiert cu apa timp de un minut. Se curăţă tija de rubarbă de stratul exterior, se taie cuburi […]

Reteta zilei: Crema de caramel cu inghetata

Crema de caramel cu inghetata din: lapte, caramele, ciocolata cu lapte, inghetata de vanilie, esenta de vanilie. Ingrediente:  ½ cesti de lapte 1 kg caramele ½ kg ciocolată cu lapte inghetata de vanilie 1 linguriță de esenta de vanilie       Mod de preparare: Adaugati laptele și caramelele într-un bol la bain-marie. Dupa ce […]

Chec de ciocolata si banane

Chec de ciocolata si banane

Chec de ciocolata si banane din: faina, unt, zahar, ciocolata, cacao, banane, oua, praf de copt. Ingrediente: 3 banane bine coapte 130 g ciocolată 30 g cacao 180 g făină 120 g unt 80 g zahăr 2 ouă un plic praf de copt un praf sare   Mod de preparare: Două banane se mărunţesc cu […]

Parfe de casa 

Parfe de casa

Parfe de casa din: oua, pricomigdale, frisca, zahar. Ingrediente: 3 ouâ 150 g pricomigdale 200 ml friscă lichidă 3 linguri zahăr     Mod de preparare: Gălbenuşurile şi zahărul se mixează până se obţine o cremă spumoasă. Se mixează albuşurile spumă, se adaugă peste gălbenuşuri, se bate frişca şi se adaugă şi ea. Se pun pricomigdalele. […]

Clatite americane cu ciocolata si frisca

Clatite americane cu ciocolata si frisca 

Clatite americane cu ciocolata si frisca din: ciocolata, faina, ou, zahar, frisca, ulei. Ingrediente: 50 g ciocolată un ou 150 g făină 20 g zahăr pudră 20 g unt 100 ml lapte 100 ml frişcă lichidă 2 linguriţe praf de copt o lingură ulei   Mod de preparare: Untul şi ciocolata se pun la topit în […]

Miniştrudel cu pere şi parmezan

Strudel cu migdale

Strudel cu migdale din: faina, oua, ulei, sare, migdale, zahar, pesmet, unt. Ingrediente: Pentru aluat: 100 g făină un gălbenuş 2 linguri ulei 4-5 linguri apă călduţă un praf sare Pentru garnitură: 50 g zahăr 2 linguri pesmet 25 g pudră de migdale 50 g unt   Mod de preparare: Se amestecă făina, sarea, gălbenuşul şi […]

Cum se prepara Dulceata de capsuni cu menta

Cum se prepara Dulceata de capsuni cu menta (VIDEO)

Dulceata de capsuni cu menta: Ingrediente: 1 kg căpşuni curăţate de codiţe şi spălate 1 kg zahăr gelifiant 1 legătură mentă verde sucul de la o lămâie Cum se prepara Dulceata de capsuni cu menta:     Pofta buna! Poate te intereseaza si: Spuma de branza cu dulceata de capsuni   Spuma de branza cu […]

Tort aromat cu cirese

Tort aromat cu cirese

Tort aromat cu cirese din: unt, zahar, oua, faina, lapte, frisca, cirese. Ingrediente: Pentru aluat: 250 g unt moale 300 g zahăr 4 ouă 375 g făină 250 ml lapte esenţă de vanilie Pentru garnitură: 300 ml frişcă lichidă cireşe   Mod de preparare: Se amestecă untul, zahărul şi vanilia până se obţine o cremă galben-pai. […]

Gogosele din caise

Gogosele aromate cu mere

Gogosele aromate cu mere din: mere, zahar, lapte, ulei, oua, faina, praf de copt. Ingrediente: 4 mere un plic zahăr vanilat ulei zahăr pudră, pentru servit Pentru aluat: 200 ml lapte 2 linguri ulei 2 ouă un praf de sare un plic praf de copt 250 g făină 100 g zahăr   Mod de preparare: Făina, […]

Reteta zilei: Unt de migdale

Unt de migdale din: migdale, sare de mare, miere. Ingrediente:  2 cani de migdale prăjite 1 lingurita sare de mare 2 linguri de miere         Mod de preparare: Puneți migdalele într-un blender, procesati pana se maruntesc. Transferati intr-un bol. Se adauga sare și miere si se amesteca. Transferati intr-un borcan care se […]

Chifle de casa dulci 

Chifle de casa dulci

Chifle de casa dulci din: lapte, unt, zahar, faina, drojdie, frisca. Ingrediente: 500 ml lapte 75 g unt moale 75 g zahăr 650 g făină 50 g drojdie proaspătă sare un gălbenuş 100 ml frişcă   Mod de preparare: Se încălzesc 250 ml lapte în care se desface drojdia. In robot se pun făina, drojdia crescută, […]

Spuma dulce de lamaie

Spuma dulce de lamaie din:, oua, zahar, unt, amidon, lamai. Ingrediente: 3 ouă 30 g amidon 100 g zahăr 150 ml apă 2 lămâi 20 g unt Pentru servit: fructe   Mod de preparare: Intr-o crăticioară se pun gălbenuşurile, zahărul, amidonul şi apa. Se răzuie coaja unei lămâi şi apoi se presează de suc cele […]

Chec de ciocolată cu banane

Chec clasic cu pere

Chec clasic cu pere din: pere, oua, faina, zahar, unt, lapte, vanilie. Ingrediente: 4 pere întregi 2 ouă 250 g făină un plic praf de copt 110 g zahăr alb sau brun 125 g unt 100 ml lapte esenţă de vanilie   Mod de preparare: Se topeşte untul la foc mic şi apoi se amestecă […]

Briose simple cu iaurt

Briose simple cu iaurt

Briose simple cu iaurt din: faina, zahar, unt, vanilie, oua, iaurt, praf de copt. Ingrediente: 250 g făină 60 g zahăr pudră 50 g unt un plic zahăr vanilat o păstaie vanilie 2 ouă 200 ml iaurt 1/2 plic praf de copt   Mod de preparare: Ouăle se amestecă cu zahărul şi zahărul vanilat. Se […]

Reteta zilei: Serbet de capsuni

Serbet de capsuni din: capsuni, lapte, suc de lamaie, zahar. Ingrediente:  2 căni capsuni, cuburi 2 cani de lapte 2 lingurite de suc de lămâie ½ ceașca zahăr       Mod de preparare: Adaugati căpșunile într-un blender si omogenizati. Daca vreti, puteti strecura. Se amestecă laptele, sucul de lămâie și zahărul. Refrigerați cel puțin […]

Mousse cu fistic

Mousse cu fistic

Mousse cu fistic din: mascarpone, zahar, oua, lapte, ciocolata, fistic. Ingrediente: 150 g mascarpone 50 g zahăr 2 ouă 1 lingură pastă de fistic 1 foaie gelatină 1 lingură lapte 150 g ciocolată neagră 5 ouă 50 g fistic ciocolată rasă   Mod de preparare: Se pune ciocolata ruptă bucăţi la topit, la bain-marie, se […]

Gogosi cu mere verzi

Gogosi cu mere verzi

Gogosi cu mere verzi din: mere, zahar, lapte, ulei, oua, faina, praf de copt. Ingrediente: 4 mere un plic zahăr vanilat ulei zahăr pudră 200 ml lapte 2 linguri ulei 2 ouă un praf de sare un plic praf de copt 250 g făină 100 g zahăr   Mod de preparare: Făina, praful de copt, zahărul […]

Crumble cu rubarbă şi cireşe

Desert cu cirese si nuci 

Desert cu cirese si nuci din: cirese, zahar, faina, unt, nuci. Ingrediente: 400 g cireşe 180 g zahăr tos 100 g făină 80 g unt 100 g miez de nucă   Mod de preparare: Cireşele se repartizează în mai multe vase individuale şi se presară cu 100 g zahăr. Untul tăiat cuburi mici se amestecă cu […]

Prajitura cu ghimbir la pahar

Prajitura cu ghimbir la pahar din: morcovi, zahar, oua, faina, scortisoara, ghimbir, nucsoara, smantana, frisca. Ingrediente: 100 g morcovi 10 linguri zahăr 2 ouă 4 linguri cu vârf de făină scorţişoară ghimbir nucşoară o lingură smântână de gătit 150 ml frişcă lichidă nuci caramelizate mărunţite   Mod de preparare: Morcovii se curăţă, se fierb şi […]