Porridge (terci) cu pere din: hrisca, apa, suc de lamaie, ulei, ghimbir, sirop de artar, pere, unt de arahide, esenta de migdale, scortisoara. Nemaipomenit pentru micul dejun, satios, aromat si foarte usor de preparat. Ingrediente: 90 gr hrisca 235 ml apa 23 ml suc proaspat stors de lamaie Ulei 4 gr ghimbir 20 gr sirop […]
Articole din categoria:Desert
Surprinzatoare retete pentru deserturi pentru cei mari si cei mici
Deserturi usor de facut: deserturile sunt preferatele copiilor, insa nu numai. Toata lumea consuma acel “ceva dulce” aproape zilnic. Suntem obisnuiti sa apreciem deserturile la valoarea lor. Va invitam sa pregatiti numeroasele noastre deserturi si sa ne impartasiti pareri si idei.
Alivancă moldovenească
Alivancă moldovenească din: oua, zahar, iaurt gras, gris, malai, faina, bicarbonat, sare. Ingrediente: 2 ouă 100 zahăr 400 g iaurt gras 200 g griș 200 g mălai 200 g făină 1 linguriță bicarbonat 2 g sare Mod de preparare: Se freacă foarte bine ouăle cu zahărul, apoi se adaugă iaurtul, mălaiul, făina, grișul, […]
Dulceață de salcam
Se spală 150 g flori de salcâm (doar petale), se fierb în 500 ml apă rece, se adaugă zeama de la ½ lămâie și 1 vârf de cuțit cardamon măcinat. Se fierb la foc mic până se înmoaie petalele, se adaugă 60 g zahăr și se mai fierb 10 min. Se adaugă 2 linguri gelfix […]
Papanasi cu branza de vaci
Papanasi cu branza de vaci din: branza de vaci, ou, faina, unt, gris, sare. Ingredinte: 100 gr. branza de vaci 1 ou o lingura faina 10 gr. unt gris sare Mod de preparare Se amesteca branza de vaci cu oul, faina si atita gris, cit sa se obtina o compozitie de o consistenta […]
Mousse de ciocolată cu portocale
Mousse de ciocolată cu portocale din: ciocolata, oua, zahar, unt, coaja de portocala, zeama de portocala, frisca, felii de portocala. Ingrediente: 200 g ciocolată 4 ouă 4 linguri zahăr 50 g unt 1 lingură coajă de portocală proaspăt rasă 3 linguri zeamă de portocală frișcă și felii de portocală pentru decor Mod de […]
Dulceata de bujori
Se trec florile de bujori printr-un jet de apă și se lasă să se scurgă pe un prosop. Se cântăresc 200 g de petale, se pun într-un bol, se toarnă zeama de la 2 lămâi și se amestecă până când toate petalele sunt acoperite de suc. Se dă la frigider 1 oră. Se fierbe un […]
Dulceata de papadie
Se fierb, timp de 5 minute, 400 g flori de păpădie proaspete și bine spălate. Se scurg; în lichid se adaugă 400 g zahăr, 100 g miere și 2 lămâi tăiate bucățele, cu coajă cu tot și se fierbe un sirop. Când este aproape legat, se adaugă florile de păpădie și se dă încă un […]
Dulceata de fructe de soc
Dulceata de fructe de soc din: fructe de soc, zahar, apa, lamaie, zahar vanilinat. Ingrediente: 1 kg fructe de soc 1 kg zahăr 200 ml apă 1 lămâie 1 plic zahăr vanilinat Mod de preparare: Culegi fructele de pe ciorchine, le speli în 2-3 ape și le scurgi. Fierbi apa cu zahărul, până […]
Cum se prepara Clafoutis cu cireșe (video)
Clafoutis cu cireșe: Cum se prepara Clafoutis cu cireșe Pofta buna! Poate te intereseaza si: Clafoutis aromat cu piersici Clafoutis aromat cu piersici din: piersici, lapte, faina, zahar, unt, oua. Ingrediente: 500 g piersici 200 ml lapte 90 g făină 3 ouă 125 g zahăr 1 plic cu zahăr vanilat 1 vârf de cuţit […]
Biscuiti cu unt de arahide
Biscuiti cu unt de arahide din: unt de arahide, zahar, ou, esenta de vanilie, sare de mare. Ingrediente: 1 cană unt de arahide 1 cană de zahăr 1 ou 1 linguriță esenta de vanilie sare de mare Mod de preparare: Preîncălziți cuptorul la 170C. Tapetați o foaie de copt cu hârtie de […]
Budinca cu branza de vaca
Budinca cu branza de vaca din: branza de vaca, unt, smantana, faina, zahar, stafide, coaja de lamaie, sare, unt, pesmet si sos de vanilie. Ingrediente: 750 g branza de vaca 100 g unt 2 linguri smintina 1 lingura faina 3 linguri zahar 100 g stafide 4 oua, coaja rasa de la o lamaie un praf […]
Reteta zilei: Desert cu sos de caramel
Desert cu sos de caramel din: paine, unt, zahar brun, apa, smantana, ciocolata neagra. Ingrediente pentru toast: 4 felii de pâine 2 lingurițe unt Ingrediente sos: 50 g de zahăr brun 2 linguri de apă 20 g unt nesărat 200 ml smantana 100 g ciocolată neagră Mod de preparare: Pentru pregatirea sosului, intr-o tigaie adaugati […]
Reteta zilei: Deserturi de vara
Reteta zilei: Tort cu frisca si fructe de padure Tort cu frisca si fructe de padure din: faina, zahar, pudra de cacao, bicarbonat de sodiu, sare, ulei de nuca de cocos, apa calda, esenta de vanilie, otet de mere, smantana, fructe de padure. Poate te intereseaza si: Briose cu crema de branza, nuci si vanilie […]
Reteta zilei: Chec cu cafea
Chec cu cafea din: faina, zahar, cafea, unt, ulei, praf de copt, bicarbonat de sodiu, lapte. Ingrediente: 1 cană făină 1/4 cană făină de grâu 3/4 cană de zahăr 1,5 linguri de cafea instant 2 lingurițe unt topit 1 lingură ulei 1 linguriță praf de copt 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu 1/2 cană de lapte […]
Reteta zilei: Pasta de curmale
Pasta de curmale din: curmale, apa. Ingrediente: 1 cană curmale fără sâmburi 1 cană de apă calduta Mod de preparare: Înmuiati curmalele in apa calduta timp de aproximativ 20-30 de minute. Combinați curmalele și apa într-un blender până se omogenizează. Transferați într-un borcan. Serviti sau dati frigider până la 2-3 luni. Pasta de […]
Reteta zilei: Prajitura cu mere si stafide
Prajitura cu mere si stafide din: faina, bicarbonat de sodiu, scortisoara, sare, stafide, merem zahar, ulei, iaurt. Ingrediente: 3/4 cana faina de grau integral 3/4 cana faina 1 lingurita bicarbonat de sodiu 1 lingurita scorțișoară 1/8 lingurita sare 1 mână de stafide 2 cani mere, tăiate mărunt 3/4 cana zahăr 1/2 cana ulei 1 cana […]
Reteta zilei: Bomboane cu lichior
Bomboane cu lichior din: biscuiti, lapte condensat, unt, cacao, lichior. Ingrediente: 400gr biscuiti cu miere 200ml lapte condensat 12gr unt topit 3 linguri praf de cacao 3 linguri de lichior Mod de preparare: Maruntiti biscutii la robot si transferati intr-un castron mare. Într-un castron mediu, combinați untul și laptele condensat. Adăugați pudra de cacao […]
Reteta zilei: Fursecuri cu cocos si vanilie
Fursecuri cu cocos si vanilie din: faina, unt, cocos, zahar, ou, lapte, vanilie, praf de copt, sare. Ingrediente: 2 căni de făină 1/2 cană de unt moale 1 1/3 cană de cocos 1/2 cană zahăr 1 ou 1/4 cană de lapte 1 linguriță esenta de vanilie 1/2 linguriță praf de copt 1/8 linguriță sare Mod […]
Reteta zilei: Prajitura cu lamaie si portocala
Prajitura cu lamaie si portocala din: faina, zahar, unt, oua, zahar, lamaie, coaja de portocala, zahar pudra. Ingrediente: 2 căni de făină 1/2 cană zahăr 1 cană unt 4 ouă 1 1/2 cană zahăr 1/3 cană suc de lămâie 1/2 cană de făină 1 lingura coaja de lamaie 1 lingură coajă de portocală zahar pudra […]
Reteta zilei: Bomboane cu unt de arahide
Bomboane cu unt de arahide din: crema de branza, unt de arahide, zahar pudra, ciocolata, cocos. Ingrediente: 250gr cremă de brânză 1/2 cană unt de arahide 2 1/2 linguri zahăr pudră 1/4 cana de ciocolata 1 cană fulgi de ciocolată fulgi de cocos Mod de preparare: Într-un castron mare, combinați cremă de brânză, unt […]
Reteta zilei: Biscuiti cu ricotta
Biscuiti cu ricotta din: faina, ricotta, praf de copt, unt, sare, zahar. Ingrediente: 2 căni de făină 2 căni de brânză ricotta 1 linguriță praf de copt 8 linguri unt topit 1/4 linguriță sare 1/4 cană zahăr Mod de preparare: Într-un castron mare, combinați făina, praful de copt, ricotta, untul topit și sarea. Se […]
Reteta zilei: Bomboane cu ciocolata si cocos
Bomboane cu ciocolata si cocos din: fulgi de cocos, ulei de cocos, lapte de cocos, ciocolata. Ingrediente: 1 cană fulgi de nucă de cocos 3 linguri ulei de cocos 3 linguri lapte de cocos 200gr ciocolată topita Mod de preparare: Într-un castron mediu, combinați nucă de cocos, lapte de cocos și ulei. Se […]
Reteta zilei: Gogosi cu ricotta
Gogosi cu ricotta din: unt, zahar, oua, smantana, praf de copt, faina, ricotta, zahar, gris, vanilie. Ingrediente: 5 linguri unt moale 3/4 cană zahăr 2 oua 4 linguri smântână 1 linguriță praf de copt 2 1/2 cani de faina 350gr brânză ricotta 2 linguri zahăr 3 linguri de gris 1/2 linguriță esenta de vanilie 1 […]
Reteta zilei: Prajitura cu lapte si scortisoara
Prajitura cu lapte si scortisoara din: oua, zahar, vanilie, faina, praf de copt, sare, lapte, unt, zahar, scortisoara. Ingrediente: 4 ouă 1 1/2 cană zahăr 1 linguriță esenta de vanilie 2 căni de făină 1 linguriță praf de copt 1/8 linguriță sare 1 cană de lapte 8 linguri unt 1/8 cană zahăr 1 linguriță scorțișoară […]
Reteta zilei: Desert cu banane si ciocolata
Desert cu banane si ciocolata din: banana, ciocolata neagra, ulei, nuci. Ingrediente: 1 banana 150gr ciocolată neagra 1 lingură de ulei 1/4 cană de nuci tocate Mod de preparare: Curățați și tăiați banana în felii. Dati la congelator timp de 1 oră. Topiți ciocolata la bain-marie sau la microunde. Adăugați ulei și amestecați […]
Reteta zilei: Desert rece cu aroma de capsuni
Desert rece cu aroma de capsuni din: gelatina, lapte, smantana, zahar, pudra de capsuni, apa, zahar. Ingrediente: 3 pachete de gelatină (15gr fiecare) 2 1/2 cani lapte 1/2 cană smântână 1/3 cană zahăr 2 linguri pudră de căpșuni Nesquick 2 căni de căpșuni 1/2 cană de apă 1/4 cană zahăr căpșuni, pentru decor Mod de […]
Reteta zilei: Placinta cu dovleac si inghetata
Placinta cu dovleac si inghetata din: aluart de placinta, piure de dovleac, oua, inghetata de vanilie, scortisoara, zahar, sare, gghimbir, nucsoara. Ingrediente: 300gr aluat de plăcintă 1 cana piure de dovleac 2 oua 1 1/2 cană de înghețată vanilie 1/2 linguriță scorțișoară 1/4 cană zahăr 1/4 linguriță sare 1/8 linguriță ghimbir 1/8 linguriță nucșoară Mod […]
Reteta zilei: Prajitura cu scortisoara si mere
Prajitura cu scortisoara si mere din: mere, zahar, oua, faina, bicarbonat, esenta vanilie, suc de lamaie, scortisoara. Ingrediente: 6 mere 3/4 cană zahăr de cocos 3 ouă 1 cană de făină 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu 1 linguriță esenta vanilie 1 linguriță suc de lămâie 1/8 linguriță scorțișoară Mod de preparare: Bateți împreună ouăle, zahărul […]
Reteta zilei: Briose cu pecan si afine
Briose cu pecan si afine din: banane, oua, iaurt, ovaz, sirop de artar, praf de copt, bicarbonat de sodiu, esenta de vanilie, scortisoara, sare, nuci pecan, afine. Ingrediente: 2 banane 2 oua 1 cană de iaurt 2 cesti de ovaz 4 linguri sirop de arțar 1 1/2 linguriță praf de copt 1/2 linguriță bicarbonat de […]
Reteta zilei: Deserturi pentru Craciun
Reteta zilei: Tiramisu O reteta delicioasa de tiramisu din: piscoturi, oua, crema mascarpone, esenta migdale, cafea, coniac, zahar si cacao. Ingrediente: 500 g piscoturi (de preferat boromir) 4 oua 500 g crema mascarpone 1 esenta migdale 1 l cafea Coniac 4 linguri zahar Cacao Mod de preparare: Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se […]
Reteta zilei: Fursecuri cu nuca de cocos
Fursecuri cu nuca de cocos din: faina, unt, fulgi de cocos, zahar, ou, lapte, vanilie, praf de copt, sare. Ingrediente: 2 căni de făină 1/2 cană de unt nesărat, moale 1 1/3 cană de fulgi de cocos 1/2 cană zahăr 1 ou 1/4 cană de lapte 1 linguriță esenta de vanilie 1/2 linguriță praf de […]
Reteta zilei: Prajitura cu ciocolata alba
Prajitura cu ciocolata alba din: ciocolata cu lapte, ciocolata alba, unt, zahar, faina, oua, sare, esenta de vanilie. Ingrediente: 120gr ciocolată cu lapte 120gr ciocolată albă 8 linguri unt nesărat 1/2 cană zahăr 1 cană de făină 2 oua 1/2 linguriță sare 1 linguriță esenta de vanilie Mod de preparare: Într-un bol, topește jumătate de […]