Tarta crocanta cu nuci si miere

Tarta crocanta cu nuci si miere din: faina, zahar, unt, oua, nuci, alune, migdale, lapte, unt, frisca, miere. Ingrediente: Pentru aluat: 250 g făină 125 g zahăr 125 g unt un ou întreg + un gălbenuş Pentru caramel: 230 g mix de nuci, alune, migdale 100 g zahăr 4 linguri lapte 200 g frişcă lichidă […]

Reteta zilei: Inghetata de banane

Inghetata de banane Ingrediente:  4 banane         Mod de preparare: Tăiați bananele felii subtiri si inghetati timp de 2 ore. Adaugati apoi in blender. Procesati pana se omogenizeaza, cel putin 2-3 minute. Transferati intr-un recipient si dati la congelator 2-3 ore. Serviti rece. Inghetata de banane Savurati! Poate te intereseaza si: Reteta […]

Gogosele umplute cu crema de vanilie

Gogosele umplute cu crema de vanilie 

Gogosele umplute cu crema de vanilie din: lapte, faina, drojdie, zahar, oua, unt, frisca, vanilie. Ingrediente: Pentru aluat: un plic drojdie uscată 160 ml lapte 500 g făină 65 g zahăr tos 3 ouă 100 g unt un praf sare Pentru crema de vanilie: 360 ml lapte 100 g zahăr 35 g făină 4 gălbenuşuri 6 […]

Turta dulce cu migdale

Turta dulce cu migdale

Turta dulce cu migdale din: unt de arahide, ciocolata, miere, migdale, faina. Ingrediente: 200 g unt de arahide 50 g ciocolată neagră topită 100 g miere 50 g migdale râşnite 2 linguri pudră de roşcove 100 g făină de orez 100 g făină de hrişcă 100 g făină de grâu   Mod de preparare: Se mixează […]

Reteta zilei: Inghetata de piersici

Inghetata de piersici din: piersici, iaurt, miere, suc de lamaie. Ingrediente:  480gr piersici congelate ½ ceasca de iaurt 3 linguri miere 1 lingura suc de lămâie     Mod de preparare: Puneți piersicile congelate în blender. Adăugați restul ingredientelor. Procesati pana se omogenizeaza. Transferați într-un recipient și dati la congelator timp de 1-2 ore. Serviti […]

Prajitura vegana cu fructe

Prajitura vegana cu fructe

Prajitura vegana cu fructe din: seminte de floarea-soarelui, pudra de roscove, pudra de anason, pudra de ghimbir, fructe confiate, nucsoara, lapte de migdale. Ingrediente: 1 lingură seminţe crude de floarea-soarelui 1 linguriţă pudră de roşcove 1/2 linguriţă pudră de anason 1 praf pudră de ghimbir 100 g fructe confiate nucsoara 200 ml lapte de migdale   […]

Fursecuri aromate cu lamaie

Fursecuri aromate cu lamaie din: oua, zahar, unt, faina, lamaie, praf de copt. Ingrediente: 2 gălbenuşuri 100 g zahăr pudră 120 g unt 240 g făină 1/2 plic praf de copt sucul şi coaja de la 1/2 lămâie   Mod de preparare: Se amestecă gălbenuşurile cu zahărul şi sucul şi coaja rasă de lămâie. Se adaugă […]

Orez cu lapte si scortisoara

Orez cu lapte si scortisoara din: orez, zahar, vanilie, lapte, scortisoara. Ingrediente: 125 g orez cu bob rotund 100 g zahăr 600 ml lapte o păstaie de vanilie scorţişoară   Mod de preparare: Orezul se spală şi se pune la fiert în apă clocotită timp de 10 minute, până se umflă puţin. Separat, se pun […]

Chec insiropat

Chec simplu cu mere

Chec simplu cu mere din: mere, ulei, faina, zahar, oua, praf de copt. Ingrediente: 2 mere 200 g ulei 300 g făină 150 g zahăr 3 ouă un pliculeţ zahăr vanilat 1/2 plic praf de copt   Mod de preparare: Se amestecă cele două tipuri de zahăr cu ouăle până ce se obţine un amestec spumos.Se […]

Tarta cu branza si banane

Tarta cu branza si banane din: biscuiti, zahar, unt, branza, smantana, banana, cacao, frisca. Ingrediente: Pentru bază: 150 g biscuiţi sfărâmicioşi 50 g zahăr 40 g unt Pentru garnitură: 250 g brânză 80 g smântână 50 g zahăr o banană esenţă de vanilie 1/2 linguriţă suc de lămâie un praf sare un ou Pentru servit: […]

Salam gustos de biscuiti

Salam gustos de biscuiti din: biscuiti, unt, zahar, lapte, cacao, rom. Ingrediente: 500 g biscuiţi sfărâmicioşi un pachet de unt 150 g zahăr 250 ml lapte 3-4 linguri cacao un plic zahăr vanilat esenţă de rom   Mod de preparare: Pe foc, se pun untul cu zahărul. După ce s-au topit, se adaugă cacaua, zahărul […]

Tarta cu banane si scortisoara

Tarta cu banane si scortisoara

Tarta cu banane si scortisoara din: faina, unt, banane, zahar, scortisoara. Ingrediente: Pentru aluat: 130 g făină 60 g unt un praf sare 250 ml apă rece Pentru umplutură: 3 banane foarte coapte 80 g zahăr cubic scorţişoară   Mod de preparare: Pentru aluat, se amestecă ingredientele şi, după omogenizare, se adună într-o bilă care […]

Chec glazurat cu banane

Chec glazurat cu banane din: faina, zahar, banane, unt, lapte, oua, praf de copt. Ingrediente: 200 g făină 150 g zahăr 3 banane foarte coapte 50 g unt 1/2 pliculeţ praf de copt un praf sare un ou 100 ml lapte Pentru glazură: 500 g zahăr pudră 2 albuşuri câteva picături suc de lămâie o banană […]

Prajitura cu crema si nuci

Prajitura cu crema si nuci din: un pachet foi de cremşnit, lapte de soia, zahar, amidon, vanilie, nuci. Ingrediente: un pachet foi de cremşnit de post Pentru cremă: 500 ml lapte de soia 100 g zahăr 2 linguri amidon esenţă de vanilie 300 g nuci   Mod de preparare: Intr-o crăticioară se pun amidonul, zahărul şi […]

Reteta zilei: Prajitura cu cirese

Prajitura cu cirese din: cirese, apa, suc de lamaie, amidon, ovaz, faina de hrisca, sirop de artar, ulei de cocos, migdale, scortisoara. Ingrediente:  300 de cireșe 2 linguri de apă 1 lingura suc de lămâie 1 lingurita de amidon 2 linguri ovaz 1 lingura faina de hrișcă 1 lingura sirop de arțar 1 lingura ulei […]

Tort delicios cu crema de portocale

Tort delicios cu crema de portocale din: oua, faina, unt, bicarbonat, miere, zahar, lapte, amidon, smantana, lichior. Ingrediente: Pentru blaturi: 20 gălbenuşuri 12 albuşuri 500 g unt 400 g făină 10 g bicarbonat 8 linguri apă rece 8 linguri miere 2 pliculeţe zahăr vanilat Pentru crema: 360 ml lapte 100 g zahăr coaja unei portocale […]

Prajitura cu ciocolata in forma

Prajitura cu ciocolata in forma din: ciocolata, unt, zahar, oua, faina. Ingrediente: 200 g ciocolată neagră 125 g unt 125 g zahăr 5 ouă 50 g făină   Mod de preparare: Se rupe ciocolata bucăţi şi împreună cu untul tăiat cubuleţe se pune la topit la microunde sau la bain-marie. După ce s-au topit, se […]

Chec cu crema de miere

Chec fara gluten

Chec fara gluten din: mere, faina, stevie, oua, unt, scortisoara, praf de copt. Ingrediente: 3 mere 130 g făină de orez 10 picături stevia 2 ouă 70 g unt topit + pentru tavă 1/2 pliculeţ praf de copt scorţişoară   Mod de preparare: Se amestecă făina cu praful de copt. Se adaugă ouăle, se amestecă şi […]

Flan de lamaie

Flan de lamaie din: faina, margarina, oua, zahar, lamaie, amidon. Ingrediente: 250 g făină 120 g margarină un ou o lingură zahăr un praf sare 3 linguri apă rece sucul unei lămâi un litru lapte 6 ouă 160 g zahăr pudră 120 g amidon   Mod de preparare: Pentru cremă, laptele si sucul de lămâie […]

Cheesecake cu mandarine

Cheesecake cu mandarine din: biscuiti, unt, branza, smantana, miere, mandarine, oua, faina. Ingrediente: 250 g biscuiţi sfărâmicioşi 150 g unt 400 g brânză de vaci 200 g smântână grasă 120 g miere lichidă 2 mandarine sucul unei portocale 3 ouă 2 linguri făină   Mod de preparare: Biscuiţii rupţi şi untul moale se pun în […]

Salam de biscuiti cu cacao si rom

Salam de biscuiti cu cacao si rom

Salam de biscuiti cu cacao si rom din: biscuiti, unt, zahar, lapte, cacao, rom. Ingrediente: 500 g biscuiţi un pachet de unt 150 g zahăr 250 ml lapte 3-4 linguri cacao un plic zahăr vanilat esenţă de rom   Mod de preparare: Se pun untul cu zahărul pe foc. După ce s-au topit, se adaugă cacaua, […]

Desert cu lamaie

Desert savuros cu lamaie

Desert cu lamaie din: faina, margarina, oua, zahar, lamaie, amidon. Ingrediente: 250 g făină 120 g margarină un ou o lingură zahăr un praf sare 3 linguri apă rece sucul unei lămâi un litru lapte 6 ouă 160 g zahăr pudră 120 g amidon   Mod de preparare: Laptele si sucul de lămâie se pun […]

Briose dietetice cu nuci 

Briose dietetice cu nuci 

Briose dietetice cu nuci din: ananas, zahar, ulei, lapte, vanilie, faina, praf de copt, bicarbonat, scortisoara, morcovi, nuci. Ingrediente: 250 g conservă cu rondele de ananas 225 g zahăr 150 ml ulei 150 ml lapte 1 linguriţă cu esenţă de vanilie 225 g făină 1 linguriţă cu praf de copt 1 linguriţă cu bicarbonat de sodiu […]

Tort cu smochine si ciocolata

Tort cu smochine si ciocolata

Tort cu smochine si ciocolata din: blat de tort cu cacao, frisca, smochine, zahar, apa, esenta de vanilie si ciocolata. Ingrediente: 1 blat de tort cu cacao 500 ml frişcă lichidă 200 g smochine Pentru sirop: 150 g zahăr 75 ml apă 1 fiolă esenţă de vanilie Pentru decor: 100 g ciocolată 200 ml friscă   […]

Pere coapte cu scortisoara

Pere coapte cu scortisoara

Pere coapte cu scortisoara din: pere, nuci, miere, scortisoara. Ingrediente:  2 pere ¼ ceasca nuci ¼ ceasca miere 1 lingurita de scortisoara     Mod de preparare: Preîncălziți cuptorul la 170C. Tăiați perele în jumătati si scoateti semintele. Se presara cu scortisoara. Presarati nucile si miere. Dati la cuptor timp de 30 de minute. Lasati sa […]

Fursecuri cu ciocolata si cirese

Fursecuri cu ciocolata si cirese din: cirese uscate, rom, faina, praf de copt, bicarbonat, sare, unt, zahar brun, zahar, oua, vanilie, cicolata neagra, ciocolata alba. Ingrediente: 3/4 ceasca cirese uscate, tocate 1 cana de rom 2 1/4 ceasca, plus o lingura faina 1 lingurita praf de copt 3/4 lingurita bicarbonat de sodiu 1 lingurita sare […]

Mere coapte umplute

Mere coapte umplute

Mere coapte umplute din: mere, unt, zahar brun, fulgi de ovaz, scortisoara. Ingrediente:  9 mere 2 linguri unt, pentru ungerea vasului 2 linguri de zahăr brun Ingrediente umplutura: 1/3 ceasca unt, la temperatura camerei 1/3 ceasca zahăr brun 1 ceașcă fulgi de ovăz 1 linguriță scorțișoară     Mod de preparare: Preîncălziți cuptorul la 170C. Spălați […]

Reteta zilei: Salata de pere cu goji

Salata de pere cu goji din: pere, goji, sos de soia, otet balsamic, zahar brun, usturoi, condimente. Ingrediente:  2 pere 1½ lingurițe goji 1 lingurita sos de soia 1 lingurita oțet balsamic 1 lingură de zahăr brun 1 praf usturoi condimente, dupa gust   Mod de preparare: Spalati si taiati perele felii subtiri. Adaugati intr-un […]

Prajitura cu miez de nuca si gem

Prajitura cu miez de nuca si gem din: lapte, drojdie, ulei, margarina, faina, oua, zahar, gem, nuci. Ingrediente: Pentru aluat:  625 ml lapte o linguriţă drojdie uscată 40 ml ulei 50 g margarină 950 g făină un ou + un gălbenuş 150 g zahăr 1/2 linguriţă sare Pentru umplutură: un borcan de gem 100 g […]

Oua rosii de Pasti

Meniu pentru Masa de Paste 2018

Sarbatorile Pascale reprezinta un moment special pentru toate familiile, indemnandu-ne sa ne reunim si sa primim in casele noastre Lumina Sfanta. Va invitam sa pregatiti cu drag meniul pentru Masa de Paste, inspirandu-va din multitudinea de retete cu carne de miel, oua rosii, cozonaci si pasca. Reteta zilei: Ouă Roşii Tradiţionale de Paşti Inrosirea oualelor […]

Rulada cu gem si cacao

Rulada cu gem si cacao din: oua, zahar, ulei, lapte, cacao, faina, nuci, gem, frisca. Ingrediente: 4 ouă 30 +50 g zahăr 30 ml ulei 40 ml lapte 100 g făină 20 g cacao o lingură suc de lămâie 50 g nuci gem 200 ml frişca dulce   Mod de preparare: Se amestecă gălbenuşurile cu […]

Chec cu morcovi si nuca

Chec cu morcovi si nuca din: morcovi, faina, zahar, oua, nuca, praf de copt, scortisoara. Ingrediente: 180 g morcovi 90 g făină 80 g zahăr brun 2 ouă o lingură ulei 50 g nucă 1/2 plic praf de copt scorţişoară, după gust   Mod de preparare: Se răzuie morcovii prin răzătoarea cu ochiuri mici şi se […]