Pavlova cu fructul pasiunii

Pavlova cu fructul pasiunii

Pavlova cu fructul pasiunii din: albus, zahar, amidon, otet, esenta de vanilie, kiwi, fructul pasiunii, smantana. Ingrediente: 6 albusuri de ou 1 ¼ cana zahar 2 lingurite amidon 1 lingurita otet alb ½ lingurita esenta de vanilie 6 kiwi, decojit si feliat 3 fructul pasiunii Ingrediente pentru frisca: 1 ceasca smantana 1 lingura zahar ½ […]

Deserturi savuroase

Va prezentam o serie de deserturi racoroase menite sa va incante in aceste zile toride de vara: Reteta zilei: Inghetata cu fructe de padure si cocos Inghetata cu fructe de padure si cocos din: apa de cocos, capsuni, afine. Ingrediente:  2 cesti apă de cocos 3 căpșuni afine       Mod de preparare: Așezați […]

Rulada cu smochine si nuca

Rulada cu smochine si nuca

Rulada cu smochine si nuca din: oua, zahar, faina, cacao, unt, frisca, ciocolata, smochine, nuca, rom. Ingrediente: 8 ouă 200 g zahăr tos 3 linguri de făină cacao 20 g unt 400 ml frişca 200 g ciocolată neagră 50 g smochine 50 g miezuri de nucă sare zahăr vanilinat o sticluţă cu esenţă de rom […]

Reteta zilei: Inghetata cu fructe de padure si cocos

Inghetata cu fructe de padure si cocos din: apa de cocos, capsuni, afine. Ingrediente:  2 cesti apă de cocos 3 căpșuni afine       Mod de preparare: Așezați fructele in forme de inghetata. Umpleți cu apă de cocos. Dati la rece jumatate de ora, infigeti apoi betele de inghetata. Congelati peste noapte si serviti. […]

Cheesecake cu migdale

Cheesecake cu migdale

Cheesecake cu migdale din: faina, drojdie, lapte, zahar sau miere, oua, unt, branza de vaci, budinca de vanilie, coaja de lamaie, caise si fulgi de migdale. Ingrediente: 500 g făină 1 pachet de drojdie uscată 250 ml lapte 80 g zahăr sau miere 3 ouă 100 g unt topit şi răcit Pentru umplutura: 750 g […]

Mere umplute cu nuci si miere

Mere umplute cu nuci si miere

Mere umplute cu nuci si miere din: mere, caise, miez de nuca, scortisoara si miere. Ingrediente: 8 mere 8 caise 50 g miez de nuca 20 g scortisoara 50 g miere   Mod de preparare: Spalam merele si scoatem casuta semintelor, folosind un cutit special. Asezam merele intr-o tava, cu scobitura in sus. Curatam caisele […]

Pere coapte cu miere

Pere coapte cu miere

Pere coapte cu miere din: pere, nuci, miere, scortisoara. Ingrediente:  2 pere ¼ ceasca nuci ¼ ceasca miere 1 lingurita de scortisoara   Mod de preparare: Preîncălziți cuptorul la 170C. Tăiați perele în jumătati si scoateti semintele. Se presara cu scortisoara. Presarati nucile si miere. Dati la cuptor timp de 30 de minute. Lasati sa se […]

Desert: Spuma de ciocolata cu frisca

Spuma de ciocolata cu frisca din: oua, ciocolata, frisca, zahar. Ingrediente: 3 ouă 100 g ciocolată neagră un plic zahăr vanilat 200 ml frişcă lichidă 50 g ciocolată rasă   Mod de preparare: Se topeşte la bain-marie ciocolata ruptă bucăţi. Se scoate de pe foc şi se amestecă cu gălbenuşurile şi zahărul vanilat. Se bat […]

Clatite cu smochine si fistic

Clatite cu smochine si fistic

Clatite cu smochine si fistic din: faina de hrisca, lapte, unt, oua, zahar, sare, smochine, gorgonzola, rom, miere, piper, fistic. Ingrediente Pentru clatite:  2/3 ceasca făina de hrișcă 1 ceasca lapte 3 1/2 linguri de unt, topit 3 ouă 1 lingurita zahar sare Pentru smochine: 9 smochine 150 g gorgonzola rom miere sare piper Ingrediente topping-uri: […]

Crema de mango cu fistic

Crema de mango cu fistic

Crema de mango cu fistic din: lapte, amidon, ou, ananas, mango, coacaze, zahar vanilat, rom, frisca, migdale, fistic. Ingrediente: 1 litru de lapte dulce 180 g zahăr tos o lingură cu amidon alimentar 6 gălbenuşuri un ananas proaspăt două bucăţi de mango 200 g coacăze roşii sare 3 pliculeţe zahăr vanilinat o lingură cu rom […]

Prajitura aromata cu mere si nuci

Prajitura aromata cu mere si nuci din: mere, nuca, zahar, faina, unt, lamaie, ou, scortisoara, menta. Ingrediente: 3 mere 70 g miez nucă 70 g zahăr 40 g faină 40 g unt la temperatura camerei 1/2 lămâie 1 gălbenuş 1 linguriţă scorţişoară (opţional) 1 praf de sare (opţional) zahăr pudră (decor) mentă proaspătă (decor)   […]

Crema de ciocolata cu alune pralinate

Crema de ciocolata cu alune pralinate

Crema de ciocolata cu alune pralinate din: oua, zahar, unt, ciocolata, alune, lapte. Ingrediente: 4 ouă 250 g zahăr pudră 300 g unt 3 linguri ciocolată 4-5 linguri alune pralinate 2 linguri lapte   Mod de preparare: Ciocolata se adaugă în crema de unt cu ouă, după ce a fost topită într-un ibric, la marginea […]

Rulada cu crema de lapte si fructe de padure

Rulada cu crema de lapte si fructe de padure

Rulada cu crema de lapte si fructe de padure din: oua, zahar, faina, coaja de lamaie, lapte, unt, amidon de porumb, esenta de vanilie, frisca, fructe de padure, capsune, zahar pudra si sirop din compot. Ingrediente: Pentru blat: 5 oua 130g zahar 120g faina coaja rasa de la 1 lamaie Pentru crema de lapte: 1/2 […]

Mousse cu capsune

Mousse cu capsune

Mousse cu capsune din: pandispan, capsune, smantana, gelatina, albusuri si zahar.   Ingrediente: 1 pandispan 500 g capsune 250 g smantana 7 g gelatina Pentru bezea: 3 albusuri 200g zahar 4 linguri apa   Mod de preparare: Capsunele spalate se pun intr-un blender si se mixeaza pana devin piure. Intr-un ibric zaharul se amesteca bine […]

Pandispan cu pere si unt

Pandispan cu pere din: pere, zahar, oua, faina, unt, praf de copt. Ingrediente: 3 pere medii 150 g zahăr Pentru aluat: 2 ouă 100 g zahăr 100 g făină 100 g unt moale 1/2 plic praf de copt   Mod de preparare: Din 150 g zahăr şi puţină apă se prepară un caramel care, când […]

Strudel cu ciocolata

Strudel cu ciocolata din: faina, ulei, zahar, sare, portocale, ciocolata, amidon, frisca, nuci, gem. Ingrediente: 500 g făină 100 ml ulei 200 ml apă 115 g zahăr 2 linguri unt topit 100 g coajă de portocale confiată 1/2 linguriţă sare 100 g ciocolată 2 linguri amidon 400 ml frişca lichidă 50 g pudră de migdale […]

Cheesecake cu ciocolata si crema de branza

Cheesecake cu ciocolata si crema de branza din: biscuiti, unt, frisca, crema de branza, frisca, ciocolata, vanilie. Ingrediente: 150 g biscuiţi cu cacao 130 g unt 250 g cremă de brânză 300 ml frişca lichidă 120 g zahăr 200 g ciocolată o linguriţă esenţă de vanilie 100 g ciocolată 100 ml frişcă lichidă   Mod […]

Spuma de ciocolata neagra cu bomboane

Spuma de ciocolata neagra din: oua, ciocolata, zahar, frisca, bomboane. Ingrediente: 3 ouă 100 g ciocolată neagră un plic zahăr vanilat 200 ml frişcă lichida 50 g ciocolată rasă bomboane, după gust   Mod de preparare: Se topeşte la bain-marie ciocolata ruptă bucăţi. Se scoate de pe foc şi se amestecă cu gălbenuşurile şi zahărul […]

Reteta zilei: Orez cu lapte si stafide

Orez cu lapte si stafide din: orez, lapte, unt, sare de mare, stafide, ulei de masline. Ingrediente:  2 cești orez basmati, spalat 4 cani lapte ½ linguriță sare de mare 2 linguri unt 1 ceasca stafide 2 linguri ulei de măsline   Mod de preparare: Puneți orezul, laptele, sarea și uleiul într-o cratita medie la […]

Tort cu bezele si caramel

Tort cu bezele si caramel din: frisca, cafea, oua, nuci, faina, zahar, unt, vanilie. Ingrediente: 500 g frişcă 100 ml cafea Pentru blat: 6 albuşuri 150 g zahăr tos 250 g nuci măcinate fin 4 linguri cu făină sare Pentru crema caramel: 2 ouă + 6 gălbenuşuri 200 g zahăr 200 g unt 100 g […]

Negresa cu zmeura si nuci pecan

Negresa cu zmeura si nuci pecan

Negresa cu zmeura si nuci pecan din: ulei de masline, ciocolata amaruie, zahar, oua, esenta de vanilie, faina, praf de espresso, praf de copt, sare de mare, zmeura, nuci pecan, sare de mare grunjoasa. Ingrediente:  ¼ cană ulei de măsline 240gr ciocolata amăruie, tocata ¾ cană zahăr 2 oua 1 lingurita esenta de vanilie ¼ […]

Pepene umplut cu inghetata

Pepene umplut cu inghetata

Pepene umplut cu inghetata din: pepene, galbenusuri, zahar, nuci si fructe de sezon.   Ingrediente: 1 pepene 3 galbenusuri 100 g zahar 50 g nuci caise nectarine fructe de padure coacaze   Mod de preparare: Tăiaţi pepenele în două jumătăţi, eliminaţi seminţele, scoateţi cu o lingură miezul, lăsând pe margine un strat de 1 cm. […]

Tort de caise cu martipan

Tort de caise cu martipan

Tort de caise cu martipan din: fructe uscate, cirese, zahar pudra, vin, coniac, coaja de lamaie, suc de lamaie, coaja de portocale, suc de portocale, scortisoara, faina, unt, zahar brun, migdale, oua, sare, condimente, scortisoara, coniac, gem, suc de lamaie, martipan. Ingrediente: Pentru blat: 750 g amestec de fructe uscate 200 g cireșe 100 g zahar […]

Prajitura aromata in doua culori

Prajitura aromata in doua culori din: oua, zahar, unt, lapte, faina, cacao, ciocolata, praf de copt. Ingrediente: 4 oua 500 g zahăr 200 ml lapte 100 g unt 250 g făină 3 linguri cu cacao 1 pliculeţ cu praf de copt 100 g ciocolată sos de ciocolată   Mod de preparare: Freacă gălbenuşurile cu untul moale […]

Tort diplomat cu struguri

Tort diplomat cu struguri din: zahar, lapte, oua, frisca, gelatina, ananas, struguri. Ingrediente: 1 cană cu zahăr 1 cană cu lapte 6 ouă 1 l frişca lichidă 6-8 pliculeţe cu zahăr vanilat 50 g gelatină 1 cutie cu ananas Pentru decor: 200 ml frişcă lichidă 1 portocală 1 kiwi câteva boabe de strugure 100 g […]

Negresa cu glazura de ciocolata

Negresa cu glazura de ciocolata

Negresa cu glazura de ciocolata din: ciocolata amaruie, unt, zahar, oua, alune, faina, praf de copt, zahar pudra, cacao, ulei, esenta de rom si esenta de vanilie. Ingrediente: 100 g ciocolata amaruie 100 g unt 250 g zahăr 2 oua 100 g alune 150 g faina 1 plic praf de copt Ingrediente glazura: 6 lg […]

Prajitura cu zmeura si fistic

Prajitura cu zmeura si fistic

Prajitura cu zmeura si fistic din: faina, praf de copt, zahar pudra, sare, unt, oua, fulgi de ciocolata, zmeura, fistic, coaja de portocale, suc de portocale. Ingrediente: 225 g de faina 1,5 lingurita de praf de copt 225 g de zahar pudra un varf de cutit de sare 225 g de unt nesarat 4 oua […]

Prajitura crocanta cu piersici

Prajitura crocanta cu piersici

Prajitura crocanta cu piersici din: piersici, esenta de vanilie, sirop de artar, faina, scortisoara, inghetata, migdale, faina de migdale, ulei de nuca de cocos, sirop de artar. Ingrediente: 5 piersici, feliate 2 lingurite esenta de vanilie 2 linguri de sirop de artar 1 lingura de faina ¼ lingurita de scortisoara Inghetata pentru servire Pentru topping […]

Inghetata de mure cu iaurt

Inghetata de mure cu iaurt

Inghetata de mure cu iaurt din: mure, zahar, ou, crema de iaurt, zahar vanilinat. Ingrediente: 125 g mure 40 g zahar 1 ou 75 g crema de iaurt 1 plic zahar vanilinat   Mod de preparare: Se curăţă murele, se spală si se pasează împreună cu 1 lingură de zahăr. Se strecoară piureul printr-o sită […]

Tiramisu cu visine si cacao

Tiramisu cu visine si cacao

Tiramisu cu visine si cacao din: mascarpone, zahar, zahar vanilinat, visinata, visine, piscoturi, cacao si visine. Ingrediente: 500 g mascarpone 2 linguri zahar 3 plicuri zahar vanilinat 1 lingura visinata 250 g visine 16 piscoturi 2 linguri cacao visine cu codite pentru ornat   Mod de preparare: Se bat cu mixerul mascarpone, zaharul, zahar vanilinat […]

Panna cotta cu sos de caise

Desert: Panna cotta cu sos de caise

Panna cotta cu sos de caise din: gelatina, baton de vanilie, frisca, zahar, coaja de lamaie, caise, suc de lamaie, caisata si coniac. Ingrediente: 10 g gelatina 1 baton de vanilie 750 ml frisca 125 g zahar 1 bucata coaja de lamaie 250 g caise 1 lingura suc de lamaie 2 linguri caisata 1 lingura […]

Prajitura cu migdale si castane

Prajitura cu migdale si castane

Prajitura cu migdale si castane din: lapte, unt, faina, zahar tos, drojdie, ou, sare, piure de castane, castane, zahar vanilat, migdale, zahar pudra. Ingrediente: 200 ml lapte dulce 50 g unt 400 g făină 60 g zahăr tos 7 g drojdie uscata un ou un vârf de linguriţă de sare 200 g piure de castane 100 […]