Bomboane cu stafide si nuca

Bomboane cu stafide si nuca

Bomboane cu stafide si nuca din: stafide, apa, miez de nuca, coaja de lamaie, nuca de cocos. Ingrediente: 1 cană stafide 1/2 cană apă 2 căni miez de nucă coajă de lămâie 30 g nucă de cocos   Mod de preparare: Stafidele se toacă mărunt şi apoi se înmoaie în apă la foc mic, timp […]

Reteta zilei: Prajitura cu turta dulce

Prajitura cu turta dulce din: zahar brun, zahar, condimente, cuisoare, ghimbir, turta dulce, unt, melasa, lapte. Ingrediente:  2 ½ cești zahăr brun 1 cană zahăr 3 linguri condimente pentru placinta de dovleac 1 lingurita cuișoare 1 linguriță ghimbir 1 kg turta dulce 100gr de unt 2 linguri de melasă ¼ ceasca de lapte Mod de […]

Strudel aromat cu dovlea

Strudel aromat cu dovleac

Strudel aromat cu dovleac din: faina, ou, ulei, sare, dovleac, zahar, unt, scortisoara. Ingrediente: Pentru aluat: 200 g făină un ou 2 linguri ulei 1/2 linguriţă sare Pentru umplutură: 500 g dovleac 75 g zahăr o linguriţă coajă rasă de portocale 50 g unt topit o linguriţă scorţişoară zahăr pudră pentru servit   Mod de preparare: […]

Tarta simpla cu dovleac si nuci

Tarta simpla cu dovleac si nuci

Tarta simpla cu dovleac si nuci din: dovleac, faina, zahar, ou, sare, nuci, vanilie, scortisoara, unt. Ingrediente: 200 g făină 1/2 pachet cu unt 1 linguriţă cu zahăr 1 ou sare 1 kg dovleac (500 g pulpă de dovleac mixată) 200 g nuci 6 linguri cu zahăr 1 plic cu esenţă de vanilie scorţişoară 1 lingură […]

Budinca de orez cu cocos

Budinca de orez cu cocos

Budinca de orez cu cocos din: orez, anason, lapte de cocos, lime, zahar, lapte, fructe. Ingrediente: 1 ceaşcă orez negru 1 anason stelat 2 păstăi de cardamom 1 cutie lapte de cocos 3 frunze de lime 1 cutie lapte condensat 2 linguri zahăr brun fructe de sezon   Mod de preparare: Orezul spălat se pune într-un […]

Reteta zilei: Fursecuri cu ciocolata si vanilie

Fursecuri cu ciocolata si vanilie din: unt, zahar, zahar brun, oua, vanilie, faina, ciocolata calda, ciocolata. Ingrediente:  200 gr unt sarat, la temperatura camerei 1 cană zahăr ⅔ ceasca zahăr brun 2 ouă 1 linguriță vanilie 3 ¼ cești făină 4 plicuri ciocolata calda 1 lingurita sare 1 ¼ lingurite praf de copt 1 cana […]

Reteta cataif cu mere

Reteta cataif cu mere

Reteta cataif cu mere din: mere, taitei, zahar, sare, lapte. Ingrediente: 1 kg mere 600 g tăiţei 200 g zahăr 1 linguriţă cu sare 1 cană cu lapte   Mod de preparare: Spălaţi şi curăţaţi merele, apoi tăiaţi-le felii subţiri. Turnaţi deasupra lor 100 g zahăr, lăsaţi la macerat 1 oră. Fierbeţi tăiţeii în apă […]

Mere cu scortisoara si miere

Mere cu scortisoara si miere

Mere cu scortisoara si miere din: mere, migdale, stafide, miere de salcam, scortisoara. Ingrediente: 5 mere 2 linguri migdale tăiate fin 2 linguri stafide 4 linguriţe miere de salcâm 1 linguriţă scorţişoară   Mod de preparare: Spălaţi 4 mere, scoateţi cotorul cu instrumentul special. Aşezaţi-le într-o tavă. Curăţaţi mărul rămas, scoateti-i cotorul si sâmburii si […]

Trufe cu cocos

Trufe cu cocos

Trufe cu cocos din: smantana, ciocolata, unt, rom sau coniac, nuca de cocos, glazura. Ingrediente: 120 ml smântână lichidă pentru frişca 200 g ciocolată amăruie 30 g unt 2 linguri de rom/coniac/esenţă de rom Pentru decor: 50 g nucă de cocos 1 plic glazură de ciocolată sau 100 ml friscă 100 g ciocolată   Mod de preparare: […]

Reteta zilei: Budinca de ovaz cu fructe

Budinca de ovaz cu fructe din: unt, fructe, zahar, lapte, sirop de artar, oua, esenta de vanilie, ovaz, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, migdale. Ingrediente:  ¾ cesti de unt 1 ½ cești de fructe, feliate subtire 4 linguri zahăr ½ ceasca de lapte ⅔ cesti sirop de artar 2 ouă 1 linguriță de […]

Orez cu nuci si ghimbir

Orez cu nuci si ghimbir

Orez cu nuci si ghimbir din: ulei, ceapa, condimente, dovleac, orez, ghimbir, usturoi, mix de fructe si nuci, supa de legume, ceapa crocanta, patrunjel. Ingrediente: 1 lingură de ulei 1 ceapă, tocată 1 lingură mix de condimente pentru tagine 350g de dovleac, tocat cubuleţe 225g de orez basmati 1 bucată a 2,5cm de ghimbir, curăţat […]

Reteta zilei: Briose cu nuci pecan

Briose cu nuci pecan din: zahar brun, faina, nuci pecan, unt, oua. Ingrediente:  1 ceașcă zahăr brun ½ ceașca făină 1 ceasca nuci pecan maruntite ⅔ cesti unt 2 ouă, bătute     Mod de preparare: Preîncălziți cuptorul 170C. Ungeți tava de briose. Într-un castron mediu, amestecați împreună zahăr brun, făină și nuci. Într-un castron […]

Crumble cu afine si ovaz

Crumble cu afine si ovaz

Crumble cu afine si ovaz din: afine, fulgi de ovaz, migdale, unt, zahar. Ingrediente: 200 g afine 100 g fulgi de ovăz 50 g migdale măcinate 60 g unt 50 g zahăr brun   Mod de preparare: Afinele trecute sub un jet de apă şi bine scurse se repartizează în mai multe forme mici de […]

Nuci umplute cu dulceata si ciocolata

Nuci umplute cu dulceata si ciocolata

Nuci umplute cu dulceata si ciocolata din: oua, ulei, lapte, zahar, vanilie, amoniu, faina, dulceata, ciocolata. Ingrediente: 2 ouă 13 linguri ulei 13 linguri lapte 100 g zahăr 1 lingură esenţă de vanilie 1 plic de amoniu pentru prăjituri 500 g făină un praf de sare dulceaţă cremă de ciocolată   Mod de preparare: Se […]

Prajitura de casa cu migdale

Prajitura de casa cu migdale din: margarina, faina, zahar, vanilie, ciocolata, migdale. Ingrediente: 250 g margarina 70 g făina de migdale 300 g făină 50 g zahăr brun 50 g zahăr alb esenţă de vanilie sare 100 g ciocolată de post migdale   Mod de preparare: Se amestecă cele două tipuri de făină. Margarina se […]

Briose cu gem sau dulceata

Briose cu gem sau dulceata

Briose cu gem sau dulceata din: oua, zahar, gem, unt, faina, praf de copt, sare. Ingrediente: 2 ouă 150 g zahăr alb 50 g zahăr brun gem sau dulceaţă, după gust 100 g unt 250 g făină un plic praf de copt un praf sare   Mod de preparare: Se amestecă ouăle şi cele două […]

Tort rapid cu banane si clatite

Tort rapid cu banane si clatite din: clatite, banane, frisca, ciocolata. Ingrediente: 10 clătite 2 banane 250 ml frişca lichidă sos de ciocoiată   Mod de preparare: Pe platoul de servit se asază un strat subţire de frişca bătută foarte rece. Se pune un prim strat de clătite şi se unge cu frişcă în strat […]

Sorbet de capsuni si lamaie

Sorbet de capsuni si lamaie

Sorbet de capsuni si lamaie din: zahar, apa, sare, capsuni, lamaie. Ingrediente: 140 g zahăr 75 ml apă 1/4 linguriţă sare 750 g căpşuni 3 linguri zeamă de lămâie     Mod de preparare: Zahărul, apa şi sarea se amestecă într-o cratiţă, la temperatură medie. Se fierb, amestecând continuu, până se dizolvă zahărul şi sarea, aproximativ […]

Reteta zilei: Negresa cu aroma de vanilie

Negresa cu aroma de vanilie din: unt, ciocolata, cacao, zahar, oua, vanilie, faina, sare. Ingrediente:  1 ½ pachete de unt 60gr ciocolată, mărunțită ¼ ceasca cacao 2 cani de zahăr 3 ouă 1 linguriță de esenta de vanilie 1 ceașcă faina ½ lingurița sare   Mod de preparare: Preîncălziți cuptorul la 170C. In 2 tavi […]

Chec cu stafide si mac

Chec cu stafide si mac

Chec cu stafide si mac din: faina, zahar, oua, praf de copt, unt, rom, stafide, mac. Ingrediente: 150 g făină 80 g zahăr 2 ouă 2 plicuri zahăr vanilat un plic praf de copt 100 g unt 80 ml rom 180 g stafide 2 linguri mac măcinat zahăr pudră, pentru servit   Mod de preparare: […]

Reteta zilei: Sos caramel cu miere

Sos caramel cu miere din: miere, unt, zahar brun, lapte condensat. Ingrediente:  ½ cani miere 1 bucata unt ¾ cești zahăr brun 1 cutie lapte condensat       Mod de preparare: Se amestecă mierea, untul și zahărul într-o cratiță. Amestecati incontinuu pana cand incepe sa fiarba. Lasati sa fiarba timp de 2 minute, apoi […]

Orez vanilat cu rom

Orez vanilat cu rom

Orez vanilat cu rom din: lapte dulce, orez, zahar, lamaie sau portocala, vanilie, rom, sare. Ingrediente: 1/2 l lapte 5-6 linguri orez 1 lingură zahăr coajă rasă de lămâie sau portocală vanilie esenţă de rom sare   Mod de preparare: Laptele în care în prealabil s-a dizolvat zahărul se pune la fi§rt la foc potrivit. Când începe […]

Reteta zilei: Fursecuri cu nutella

Fursecuri cu nutella din: nutella, zahar, faina, ou. Ingrediente:  1 ceașcă nutella ½ ceașca zahăr 1 ceașcă faina 1 ou       Mod de preparare: Preîncălziți cuptorul la 170C. Combinați toate ingredientele intr-un castron de mixer. Procesati pana se omogenizeaza. Formati bilute, pe care le transferati intr-o tava in care ati pus hartie de […]

Budinca de gris cu mirodenii

Budinca de gris cu mirodenii

Budinca de gris cu mirodenii din: oua, zahar, gris, lapte, pesmet, ulei, mirodenii. Ingrediente: 4 ouă 1 pahar zahăr 150 g gris 1,5 I lapte 1 lingură pesmet 1 lingură ulei mirodenii   Mod de preparare: Se sparg ouăle şi se separă gălbenuşurile. Acestea se bat cu jumătate din zahăr (de preferat cu mixerul). Când […]

Caise prajite cu rom

Caise prajite cu rom

Caise prajite cu rom din: caise, rom, zahar, zahar pudra, ulei, faina, coniac, oua, sare. Ingrediente: 0,75 kg caise 1 pahar rom 2 linguri zahăr 1 lingură zahăr pudră 4 linguri ulei compoziţia aluatului: 10 linguri făină 1-2 linguri zahăr 1 /2 pahar rom sau coniac 1 lingură ulei albuşul de la două ouă sare   […]

Budinca de casa cu struguri

Budinca de casa cu struguri

Budinca de casa cu struguri din: oua, unt, zahar, sare, faina, praf de copt, struguri. Ingrediente: 4 ouă 4 linguri cu unt 4 linguri cu zahăr sare 8 linguri cu făină 1 praf de copt 500 g struguri   Mod de preparare: Frecaţi spumă gălbenuşurile cu zahărul şi untul, adăugaţi albuşurile bătute spuma tare, faina […]

Reteta zilei: Prajitura cu mere si nuci

Prajitura cu mere si nuci din: zahar, ulei, oua, faina, sare, praf de copt, scortisoara, mere, nuci, frisca. Ingrediente:  2 cani de zahăr 1-¼ cani ulei 2 ouă 3 cani făină 1 lingurita sare 1 lingurita praf de copt 1 lingurita de scortisoara 3 cani mere taiate cuburi ½ cana de nuci maruntite frisca, pentru […]

Reteta zilei: Placinta cu nuca de cocos

Placinta cu nuca de cocos din: oua, zahar, nuca de cocos, unt topit, otet alb, esenta de vanilie, sare, aluat de placinta. Ingrediente:  3 ouă, bătute 1 ½ cești de zahăr 1 ceașcă de nucă de cocos 1 lingura unt topit 1 lingura oțet alb 1 linguriță de esenta de vanilie 1 praf de sare […]

Strudel pufos cu mere

Strudel pufos cu mere

Strudel pufos cu mere din: mere, nuca, stafide, zahar, scortisoara, vanilie. Ingrediente: 1 pachet de aluat foitaj 1 kg mere 100 g miez de nucă 50 g stafide 150 g zahăr 1/2 linguriţă scorţişoară esenţă de vanilie zahăr pudră   Mod de preparare: Cât timp aluatul se decongelează, decojeşte merele şi dă-le pe răzătoarea mare. Hidratează […]

Mere coapte cu marmelada

Mere coapte cu marmelada

Mere coapte cu marmelada din: mere, dulceata, albus, zahar. Ingrediente: 2 mere 2-3 linguriţe marmeladă de fructe 1/2 albuş 2 linguriţe cu zahăr pudră     Mod de preparare: Spălaţi fructele, curăţaţi-le de coajă, scoateţi-le casa seminţelor folosind un cuţit ascuţit si umpleţi-le cu dulceaţă. Aşezaţi-le în formă de sticla incasabila si tineţi în cuptorul cald […]

Budinca de gris cu mirodenii

Crema de gris cu stafide si dulceata

Crema de gris cu stafide si dulceata din: lapte, gris, zahar, stafide, sirop, sare. Ingrediente: 1 cană cu lapte 2 linguri cu griş 1 lingură cu zahăr 10 stafide 2 linguri cu sirop de dulceaţă sare     Mod de preparare: Lăsaţi laptele să fiarbă într-un vas smălţuit, curat şi fară lovituri. Când începe să se umfle, […]

Reteta cataif cu mere

Cataif traditional cu mere

Cataif traditional cu mere din: mere, taitei, zahar, sare, lapte. Ingrediente: 1 kg mere 600 g tăiţei 200 g zahăr 1 linguriţă sare 1 cană cu lapte   Mod de preparare: Spălaţi şi curăţaţi merele, apoi tăiaţi-le felii subţiri. Turnaţi deasupra lor 100 g zahăr, lăsaţi la macerat 60 min. Fierbeţi tăiţeii în apă cu […]