Negresa de casa

Negresa de casa din: zahar, lapte, ciocolata, unt, cacao, oua, faina, praf de copt. Ingrediente: 500 g zahăr un pahar lapte/apă 300 g ciocolată cu lapte sau menaj 250 g unt 2 linguri cacao 4 ouă 200 g făină un plic praf de copt   Mod de preparare: Zahărul, laptele, untul, cacaua şi 200 g […]

Prăjitură cu branză, caise si coaja de lamaie

Prajitura din cartofi cu caise

Prajitura din cartofi cu caise din: unt, zahar, oua, smantana, cartofi, faina, praf de copt, caise, menta. Ingrediente: Aluat: 150 g unt 150 g zahăr pudră 3 ouă 3 linguri smântână 100 g cartofi fierţi în coajă 140 g făină 1/2 pachet praf de copt grăsime şi făină pentru uns tava 500 g caise frunze […]

Chec cu banane si curmale

Chec cu banane si curmale din: faina, banane, curmale, nuci, praf de copt, scortisoara, ulei, miere, oua, vanilie, susan. Ingrediente: 200 g făină 2 banane 150 g curmale 150 g nuci 2 linguriţe praf de copt o linguriţă scorţişoară 2 ouă 120 ml ulei 60 ml miere esenţă de vanilie 1/4 linguriţă sare o lingură […]

Prajitura cu crema de mascarpone

Prajitura cu crema de mascarpone

Prajitura cu crema de mascarpone din: oua, zahar, faina, cacao, praf de copt, lapte, mascarpone, vanilie. Ingrediente: Pentru blat: 5 ouă 5 linguri zahăr 5 linguri făină 2 linguri cacao 1/2 pachet praf de copt Pentru cremă: 3 gălbenuşuri 3 linguri lapte 250 g mascarpone 200 ml frişca lichidă 2 linguri cacao 150 g zahăr […]

Prajitura de dovleac cu aluat ras

Prajitura de dovleac cu aluat ras din: faina, amidon, unt, zahar, dovleac, oua, nuci, lamaie. Ingrediente: Pentru blat: 300 g faina 50 g amidon 250 g unt 150 g zahăr 25 g nuci 2 ouă 1 plic zahăr vanilat coaia rasă de la 1/4 lamaie Pentru umplutură: 500 g dovleac 100 g zahăr 50 g fulgi […]

Tort-inimioara

Tort-inimioara

Tort-inimioara din: unt, zahar, faina, oua, migdale, lamai, praf de copt, capsuni, frisca. Ingrediente: Pentru blat: 90 g unt moale 90 g zahăr 50 g făină 2 ouă 40 g pudră de migdale coaja unei lămâi verzi 2 linguri suc de lămâie verde 5 g praf de copt 100 g căpşuni Pentru spuma de lamaie […]

Tarta de casa cu mere

Tarta de casa cu mere

Tarta de casa cu mere din: faina, unt, zahar, sare, ou, mere, scortisoara, miere. Ingrediente: Pentru aluat: 350 g făină 200 g unt un praf sare o lingură zahăr un ou 4 linguri apă rece Pentru umplutură: un pachet foi de plăcintă un kg mere o linguriţă scorţişoară 3 linguri miere zahăr pudră pentru servit […]

Spuma de branza si iaurt

Spuma de branza si iaurt din: branza, iaurt, oua, zahar, sare, ciocolata, mandarine. Ingrediente: 250 g brânză de vaci 250 g iaurt 2 albuşuri 100 g zahăr pudră 2 plicuri zahăr vanilat un praf sare Pentru servit: ciocolată cu alune mandarine   Mod de preparare: Iaurtul şi brânza de vaci se pun în bolul unui […]

Tort cu aroma de portocale

Tort cu aroma de portocale din: unt, faina, zahar, vin, oua, vanilie, praf de copt, scortisoara, ciocolata, sare, smantana, portocala. Ingrediente: Pentru blat: 140 g unt 200 g făină 200 g zahăr 120 ml vin roşu 4 ouă o linguriţă extract de vanilie un vârf cuţit praf de copt o linguriţă cu vârf scorţişoară un […]

Prajitura de Savoia

Prajitura de Savoia

Prajitura de Savoia din: oua, faina, amidon, zahar, unt. Ingrediente: 8 ouă 125 g făină 125 g amidon 200 g + 50 g zahăr zahăr pudră, pentru servit unt şi făină pentru formă   Mod de preparare: Se amestecă făina cu amidonul. Gălbenuşurile se mixează cu 200 g zahăr. Albuşurile se bat spumă şi, când […]

Prajitura de casa cu fructe uscate

Prajitura de casa cu fructe uscate din: faina, oua, unt, zahar, miere, lapte,  praf de copt, ghimbir, scortisoara, cuisoare, curmale, gem. Ingrediente: Pentru aluat: 200 g făină 2 ouă 115 g unt nesărat 100 g zahăr alb 65 g zahăr brun 170 g miere 250 ml lapte bătut 1,5 linguriţe praf de copt o linguriţă […]

Prajitura cu mere si sos caramel

Prajitura cu mere si sos caramel din: faina, crema de branza, zahar, unt, oua. Ingrediente: Pentru blat: 600 g făină 100 g cremă de brânză 200 g zahăr un plic zahăr vanilat 300 g unt 2 ouă mari Pentru umplutură: 1,5 kg mere 100 g zahăr cristale 100 g unt scorţişoară Pentru servit: sos caramel […]

Foi cu fistic si crema

Foi cu fistic si crema din: oua, faina, zahar, ulei, lapte, vanilie, fistic. Ingrediente: Pentru foi: 6 ouă 6 linguri făină 6 linguri zahăr 6 linguri ulei Pentru cremă: 800 ml lapte o păstaie vanilie 6 gălbenuşuri 160 g zahăr 80 g făină 250 g fistic nesărat   Mod de preparare: Pentru foi, se bat […]

Tort rosu cu crema de branza

Tort rosu cu crema de branza

Tort rosu cu crema de branza din: faina, cacao, unt, zahar, ulei, praf de copt, oua, lapte, vanilie, crema de branza. Ingrediente: Pentru blat: 350 g făină 10 g cacao 115 g unt nesărat 400 g zahăr cristale 240 ml ulei un plic praf de copt 4 ouă 240 ml lapte bătut o linguriţă oţet […]

Semifredo cu fructul pasiunii si rodie

Semifredo cu fructul pasiunii si rodie din: smantana, zahar, rodie, fructul pasiunii. Ingrediente: 200 g creme fraiche 150 ml smântână pentru frişca (rece) 75 g zahăr 2 bucăţi fructul pasiunii 1/2 rodie   Mod de preparare: Se bate frişca, apoi, separat, şi creme fraiche cu zahărul. Se amestecă cele două cu jumătate din fructul pasiunii […]

Rulada cu kiwi

Rulada de casa cu kiwi

Rulada de casa cu kiwi din: faina, sare, iaurt, ulei, zahar, praf de copt, vanilie, kiwi. Ingrediente: Pentru aluat: 125 g făină un praf sare 85 g zahăr pudră 80 ml iaurt de soia 60 ml ulei 1/4 linguriţă praf de copt 1/4 linguriţă bicarbonat o linguriţă esenţă de vanilie Pentru umplutură: 6 fructe de […]

Fursecuri orientale umplute

Fursecuri orientale umplute din: gris, faina, unt, sare, praf, curmale, scortisoara, ulei. Ingrediente: Pentru aluat: 500 g gris fin 500 g făină 500 g unt moale un praf sare un praf de copt 100 g zahăr, tos 100 ml apă de flori de portocal Pentru umplutură: 500 g curmale fără sâmburi 2-3 linguri seminţe de […]

Chec marmorat cu ciocolata

Chec marmorat cu ciocolata

Chec marmorat cu ciocolata din: iaurt, faina, ulei, zahar, praf de copt, ciocolata, oua, sare. Ingrediente: un pahar mic iaurt 3 pahare făină 2 pahare zahăr un pahar ulei un plic zahăr vanilat un plic praf de copt 100 g ciocolată 3 ouă un praf sare   Mod de preparare: Se toarnă iaurtul într-un vas. […]

Brioşe cu rozmarin şi anşoa

Briose de casa cu mere

Briose de casa cu mere din: faina, zahar, praf de copt, unt, lapte, mere, oua, nuci. Ingrediente: 250 g făină 150 g zahăr pudră un plic praf de copt un praf de sare 80 g unt 200 ml lapte 2 mere mici 2 ouă 80 g nuci   Mod de preparare: Se amestecă făina cu […]

Fursecuri cu gem si ciocolata neagra

Fursecuri cu gem si ciocolata neagra din: unt, zahar, vanilie, ou, faina, sare, gem, ciocolata. Ingrediente: 200 g unt 75 g zahăr cristale 1/2 păstaie de vanilie un albuş 250 g făină un praf sare 100 g ciocolată neagră gem, după gust   Mod de preparare: Se mixează untul pentru a-l face cremos, se adaugă […]

Gustarea ideală: ciocolata care conţine apă şi nu grăsimi

Ciocolata de casa cu alune

Ciocolata de casa cu alune din: lapte, praf, zahar, ciocolata, nuci, alune, stafide, unt. Ingrediente: Pentru crema de lapte condensat: 250 g lapte praf 400 g zahăr 250 ml apă rece Pentru ciocolată: 500 g ciocolată amăruie sau cu lapte 400 g cremă de lapte condensat 100 g nuci, alune sau stafide 40 g unt […]

Cheesecake cu biscuiti si mascarpone

Cheesecake cu biscuiti si mascarpone

Cheesecake cu biscuiti si mascarpone din: biscuiti, margarina, frisca, mascarpone, cacao, ciocolata. Ingrediente: Pentru blat: 2 pachete mari biscuiţi de ciocolată cu cremă de vanilie un pachet mic biscuiţi digestivi 150 g margarină Pentru crema 1: 250 ml frişcă lichidă 250 g brânză mascarpone 250 g cremă de ciocolată 2 linguri cacao instant Pentru crema […]

Prajitura de casa

Prajitura de casa

Prajitura de casa din: oua, zahar, sare, cocos, mac, praf de copt, faina, lapte, unt, budinca, biscuiti, cafea, fulgi de cocos. Ingrediente: Pentru blat: 8 albuşuri 200 g zahăr un praf sare 50 g cocos 100 g mac un plic praf de copt 4 linguri făină Pentru cremă: 8 gălbenuşuri 8 linguri zahăr 300 ml […]

Tort cu corcoduşe

Tort cu frisca si mandarine

Tort cu frisca si mandarine din: oua, zahar, faina, praf de copt, mandarine, lamaie, gelatina, frisca. Ingrediente: Pentru blat: 3 ouă 3 linguri apă rece 200 g zahăr o lingură zahăr vanilat 100 g făină un plic praf de copt Pentru cremă: 8 mandarine o lămâie 150 g zahăr 2 linguri făină 3 foi gelatină […]

Prajitura sarbeasca

Prajitura sarbeasca

Prajitura sarbeasca din: oua, zahar, faina, lapte, nuci, gem, frisca. Ingrediente: 8 ouă 16 linguri zahăr 8 linguri făină un litru lapte 300 g nuci tăiate un borcan gem de caise Pentru ornat: 500 ml friscă 100 g ciocolată   Mod de preparare: Se unge o tavă pătrată cu ulei şi se presară nucile tăiate […]

Baclava libaneza

Baclava libaneza din: fistic, zahar, unt, scortisoara, miere. Ingrediente: 500 g foi de plăcintă 500 g fistic crud 120 g zahăr 300 g unt nesărat o linguriţă scorţişoară 500 g miere de tei 500 ml apă de trandafiri   Mod de preparare: Se mixează fisticul şi apoi se pune într-un vas unde se amestecă bine […]

Spirale cu gem

Spirale cu gem din: aluat, gem, zahar. Ingrediente: un pachet aluat foitaj gem, după gust zahăr pudră vanilat, pentru servit       Mod de preparare: Aluatul decongelat se aplatizează puţin cu sucitorul pe masa presărată cu un praf de făină. Se taie fâşii lungi, nu mai late de 2-3 cm. Se ung pe mijloc […]

Biscotti cu fistic

Biscotti cu fistic din: faina, zahar, unt, oua, lapte, vanilie, praf de copt, fistic. Ingrediente: 200 g faina 100 g zahăr 50 g unt un ou 125 ml lapte o linguriţă esenţă vanilie 1 1/2 linguriţe praf de copt 100 g fructe roşii uscate 100 g fistic nesărat   Mod de preparare: La mixer se […]

Palmieri cu cremă

Palmieri dulci

Aceste produse de patiserie cu un aspect deosebit se fac din acelaşi aluat de foitaj, cu drojdie şi unt, care se foloseşte şi pentru prepararea croasanţilor, a celebrului pairi au chocolat şi a altor delicatese similare. Primii palmieri au fost produşi la începutul secolului XX, la Paris. Aluatul se prelucrează după aceeaşi metodă care se […]

Cozonac Panettone

Pannetone (ponneton)

Pannetone sau ponneton în dialectul milanez, se mănâncă, în mod tradiţional, de Crăciun şi de Anul Nou. Aluatul bogat trebuie lăsat să crească, înainte şi după modelare, vreme de câteva zile, timp în care se încorporează coajă confiată de lămâie şi portocală. In Italia, pannetone se prepară doar în lunile octombrie şi noiembrie, înainte de […]

Cozonac german

Cozonac german (Stollen )

Cozonacul german tradiţional de Crăciun este o specialitate a oraşului Dresda. Varianta originală avea un gust destul de fad şi era tare, deoarece în perioada în care se cocea nu se puteau folosi decât ingrediente de post. In 1647, principele elector Ernst şi fratele său, ducele Albrecht, l-au convins pe Papă să aprobe utilizarea unor […]

Rulouri cu brandy

Rulouri cu brandy din: unt, zahar, sirop, lamaie, faina, ghimbir, brandy. Ingrediente: 50 g unt 45 g zahăr brun 50 ml sirop de porumb 1 linguriţă zeamă de lămâie 50 g făină cernută 1 linguriţă ghimbir măcinat 1 linguriţă brandy, opţional   Mod de preparare: Cuptorul se încălzeşte la 180°C. Se ung cu grăsime două […]