Crumble cu capsuni

Crumble cu capsuni

Crumble cu capsuni din: capsuni, zahar, faina, fulgi de ovăz, unt, vanilie. Ingrediente: 300 g căpşuni zahăr brun 100 g făină 25 g fulgi de ovăz 75 g zahăr brun 90 g unt, topit uşor 1 linguriţă extract natural de vanilie   Mod de preparare: In vase de ceramică rezistente la temperaturi înalte (tip Ramekin) se […]

Reteta zilei: Clatite cu sirop de ciocolata

Clatite cu sirop de ciocolata din: faina de cocos, faina de tapioca, praf de copt, sare, banana, oua, sirop de artar, lapte de migdale, suc de portocale, unt, mandarina, ciocolata neagra. Ingrediente:  ⅓ ceasca făină de cocos ⅔ ceasca făină de tapioca 1 lingurita praf de copt 1 praf sare 1 banană, piure 2 oua […]

Vanila cupcake cu glazura

Vanila cupcake cu glazura

Vanila cupcake cu glazura din: unt, zahar, cacao, oua, faina, lamaie, vanilie, stafide,  praf de copt, crema de branza, frisca. Ingrediente: 110 g unt cu 82% grăsime 110 zahăr cristal 30 g cacao 2 ouă 110 g făină răzătura de la 1 lămâie 1 picătură de esenţă de vanilie 50 g stafide macerate în suc […]

Panna cotta cu sos de fructe

Panna cotta cu sos de fructe

Panna cotta cu sos de fructe din: gelatina, smantana, zahar, piure de fructe de pădure, iaurt, fructe de padure. Ingrediente: Sosul de fructe: 10 g zahăr 100 g fructe de sezon Compoziţia de budincă: 8 g foi de gelatină 250 g smântână lichidă cu 35% grăsime 75 g zahăr 100 g piure de fructe de pădure […]

Tort cheesecake

Tort cheesecake

Tort cheesecake din: pesmet, unt, zahar, scortisoara, gem, cremă de brânză, oua, lamaie, smantana. Ingrediente: Blatul: 450 g pesmet 150 g unt moale 120 g zahăr 10 g scorţişoară 1 lingură gem Crema: 900 g cremă de brânză 5 ouă sucul şi răzătura de la 1 lămâie 200 g zahăr Topping: 280 g smântână acră 20% […]

Tort raw cu fructe de padure

Tort raw cu fructe de padure

Tort raw cu fructe de padure din: nuci, migdale, smochine, caju, ulei de cocos, suc de portocale, miere, cacao raw, sare, fructe de padure. Ingrediente: Blat: 100 g nuci româneşti hidratate 50 g migdale hidratate 100 g smochine uscate Crema: 250 g caju hidratat 100 g ulei de cocos topit la bain mărie 150 ml […]

Tort raw vegan cu ananas

Tort raw vegan cu ananas

Tort raw vegan cu ananas din: migdale, curmale, afine, caju, ananas, vanilie, miere, ulei de cocos. Ingrediente: Blat: 100 g migdale hidratate 100 g curmale uscate fără sâmburi 30 g afine Crema: 200 g caju hidratat 200 g ananas 1 păstaie vanilie 50 g ulei de cocos topit la bain mărie 90 g miere 1 vârf […]

Prajitura fara gluten cu ciocolata

Prajitura fara gluten cu ciocolata

Prajitura fara gluten cu ciocolata din: biscuiti, oua, unt, zahar, cacao, ciocolata, ghimbir. Ingrediente: 250 g biscuiţi fără gluten 4 gălbenuşuri 200 g unt 200 g zahăr pudră 200 ml cafea concentrată 1 lingură cacao sau nes 30 g ciocolată neagră 2-3 cm ghimbir proaspăt 1 baton de vanilie   Mod de preparare: Se amestecă […]

Tort cu fructe de padure si ciocolata

Tort cu fructe de padure si ciocolata

Tort cu fructe de padure si ciocolata din: oua, zahar, faina, ulei, zahar vanilat, frisca, ciocolata, fructe de padure, amidon, coniac. Ingrediente: Pentru blat: 6 ouă 6 linguri zahăr 6 linguri făină 6 linguri ulei 1 plic zahăr vanilat Pentru cremă şi decor: 600 ml frişcă lichidă 200 g ciocolată cu lapte 400 g fructe de […]

Reteta zilei: Budinca cu chia

Budinca cu chia din: seminte de chia, lapte, vanilie, nuci, frcute, miere. Ingrediente: ⅔ ceasca semințe chia 2 cesti lapte ½ linguriță esenta de vanilie nuci, fructe si miere, pentru servire Mod de preparare: Împărțiți laptele în 2 borcane. Adăugați vanilie, semințele de chia si amestecati bine. Refrigerați peste noapte. Presarati cu nuci, fructe si […]

Ciocolata cu capsuni

Ciocolata cu capsuni

Ciocolata cu capsuni din: apă, zahar, lapte praf, cacao, unt, extract de vanilie, suc de căpşuni.   Ingrediente: Pentru stratul de cacao: 90 ml apă 170 g zahăr 240 g lapte praf 40 g cacao 120 g unt extract de vanilie Pentru stratul de căpşuni: 100 ml suc de căpşuni (din 250-300 g căpşuni) 150 g […]

Inghetata de ciocolata si vanilie

Inghetata de ciocolata si vanilie

Inghetata de ciocolata si vanilie din: frişcă lichidă, crema de ciocolata, nuci, vanilie, sare. Ingrediente: 400 ml frişcă lichidă 4 linguri cremă de ciocolată câteva nuci vanilie praf de sare   Mod de preparare: Mixezi frişca rece cu crema de ciocolată, vani­lia şi sarea, timp de 2 minute. Adaugi câteva nuci tocate mărunt şi torni compoziţia […]

Cheesecake cu fragute

Cheesecake cu fragute

Cheesecake cu fragute din: unt, biscuiti, ricotta, crema de branza, frisca, vanilie, zahar, gelatina, fragute. Ingrediente: Pentru bază: 400 g biscuiti 100 g unt Pentru crema de brânză: 500 g ricotta 200 g cremă de brânză 200 ml frişcă lichidă 1/2 linguriţă esenţă de vanilie 150 g zahăr pudră 15 g gelatină praf 200 g fragute […]

Mousse de lamaie si coacaze

Mousse de lamaie si coacaze

Mousse de lamaie si coacaze din: biscuiti, unt, gelatina, lamai, crema de branza, zahar, vanilie, frisca, coacaze. Ingrediente: 90 g biscuiţi digestivi 50 g unt 4 foi de gelatină 2 lamai 200 g cremă de brânză 3 linguri zahăr pudră coajă de lămâie rasă extract pur de vanilie esenţă de migdale 200 g frişcă menta […]

Desert cu pere si nuci

Desert cu pere si nuci

Desert cu pere si nuci din: pere, nuci, miere, stafide, scortisoara. Ingrediente: 2 pere miere stafide nuci 1 praf de scortisoara   Mod de preparare: Doua pere coapte, spalate şi taiate in patru, se servesc cate doua felii, peste care se adaugă o linguriţă de miere, câteva 5 stafide opărite, nuci hidratate şi zdrobite, un […]

Inghetata cu ciocolata neagra

Inghetata cu ciocolata neagra

Inghetata cu ciocolata neagra din: ciocolata neagra, oua, zahar, sare, lapte, faina, frisca. Ingrediente: 100 g ciocolata neagră 2 oua 1 pahar zahăr tos 1/2 pahar făină un vârf de cuţit sare 2 pahare lapte 1-2 linguri zahăr pudră 2 pahare frişcă lichidă   Mod de preparare: Se topesc 100 g ciocolata neagră în bain-marie. […]

Tarta cu mere si miere

Tarta cu mere si miere

Tarta cu mere si miere din: faina, zahar, sare, unt, ou, mere, miere. Ingrediente: Aluat: 125 g făină 1 lingura zahăr 1 praf sare 60 g unt 1 ou Umplutură: 600 g mere 80 g miere de salcâm   Mod de preparare: Se amestecă faina cu zahărul şi sarea, se face la mijloc o gropiţă […]

Minitarte cu stafide

Minitarte cu stafide

Minitarte cu stafide din: unt, zahar, stafide, sirop de porumb, ou, vanilie. Ingrediente: 75 g stafide 60 g unt 55 g zahăr brun 1 vârf de sare 170 g de sirop de porumb 1 ou, bătut uşor 1/2 linguriţă de esenţă vanilie   Mod de preparare: Intindeţi aluatul de tartă bine şi cu un pahar, […]

Nuci dulci

Nuci dulci

Nuci dulci din: osanza, zahar, margarina, oua, praf de copt, otet, faina, nuci, dulceata de caise. Ingrediente: 1 cană osânză 1 cană zahăr 1 pachet margarină 3 ouă 1 pliculeţ praf de copt 1 linguriţă oţet 1 praf de sare 90 g făină Umplutura: 4 căni nuci, măcinate 1 borcan dulceaţă de caise   Mod […]

Tort cu mascarpone si fragute

Tort cu mascarpone si fragute

Tort cu mascarpone si fragute din: piscoturi, mascarpone, smantana, unt de arahide, miere, gelatina, vanilie, fragute, ciocolata. Ingrediente: 150 g pişcoturi 500 g mascarpone 200 g smântână 75 g unt de arahide miere după gust 1/2 pliculeţ gelatină granule 30 ml apă rece 1 lingură extract vanilie frăguţe ciocolată neagră pentru deco zeama dintr-un compot […]

Tort raw vegan cu visine

Tort raw vegan cu visine

Tort raw vegan cu visine din: migdale, cacao, ovaz, unt de cocos, sirop de artar, vanilie, caju, visine, ciocolata. Ingrediente: Blat: 100 g migdale hidratate peste noapte şi decojite 1 lingură cacao organică 50 g fulgi de ovăz 25 ml unt de cocos topit şi răcit sirop de arţar după gust 1 linguriţă extract de […]

Cheesecake cu mure

Cheesecake cu mure

Cheesecake cu mure din: unt, biscuiti, ricotta, crema de branza, frisca, vanilie, zahar, gelatina, mure. Ingrediente: Pentru bază: 400 g biscuiti 100 g unt Pentru crema de brânză: 500 g ricotta 200 g cremă de brânză 200 ml frişcă lichidă 1/2 linguriţă esenţă de vanilie 150 g zahăr pudră 15 g gelatină praf 200 g […]

Reteta zilei: Clatite cu aroma de ciocolata si migdale

Clatite cu aroma de ciocolata si migdale din: faina de ovaz, praf de copt, banana, cacao, lapte de migdale, ou, condimente, ulei de nuca de cocos, unt de migdale. Ingrediente:  1 ½ ceasca de făină de ovăz ½ lingurita praf de copt 1 banană coaptă 2 linguri cacao 1 l lapte de migdale 1 ou […]

Sarlota de piersici cu biscuiti

Sarlota de piersici cu biscuiti

Sarlota de piersici cu biscuiti din: piersici, biscuiti, zahar, gelatina, frisca, visinata, rom. Ingrediente: 250 g biscuiţi fragezi 1 kg piersici 150 g zahăr 6 foi gelatină 500 g frişcă bătută 1 lingură vişinată 3 linguri rom   Mod de preparare: Aşezi biscuiţii sau pişcoturile pe fundul şi de jur împrejurul unei tăvi sau crăticioare. […]

Trufe de ciocolata alba cu migdale

Trufe de ciocolata alba cu migdale

Trufe de ciocolata alba cu migdale din: ciocolata alba, cozonac, rom, fulgi de migdale, coaja de portocale si ciocolata menaj. Ingrediente: 200 g ciocolată albă 120 g cozonac 3 linguri rom Pentru decor: fulgi de migdale coajă de portocală confiată ciocolată menaj   Mod de preparare: Taie mărunt ciocolata albă, pune-o într-o crăticioară şi topeşte-o […]

Cheesecake cu fragute

Cheesecake cu bezea si biscuiti

Cheesecake cu bezea si biscuiti din: biscuiti, unt, branza de vaci, zahar, oua, faina, gris, bicarbonat, lamaie, albusuri, zahar. Ingrediente: 250 g biscuiti 100 g unt topit 1 kg branza de vaci 250 g zahar 4 oua 3 linguri cu faina 2-3 linguri cu gris 1 lingurita de bicarbonat 1/2 lingurita cu lamaie sau otet […]

Tarta de branza cu cirese

Tarta de branza cu cirese

Tarta de branza cu cirese din: unt, zahar tos, ou, zahar vanilat, faina, praf de copt, pesmet, branza, coaja de lamaie, esenta de lamaie si cirese. Ingrediente: Pentru blat: 7 linguri unt nesarat 3/4 pahar zahar tos 1 ou mare 1 lingura zahar vanilat 1-1/2 pahar plus 2 linguri faina 1 lingurita praf de copt […]

Crema de piscoturi cu frisca

Crema de piscoturi cu frisca

Crema de piscoturi cu frisca din: frisca, gelatina, zahar pudra, zahar vanilinat, piscoturi, nuca de cocos, menta, nuci, migdale si fructe confiate. Ingrediente: 600 ml frişcă 8 g gelatină 75 g zahăr pudră 100 g prune uscate două pliculeţe zahăr vanilinat 100 g pişcoturi 50 g nucă de cocos sos de cioco­lată mentă proaspătă nuci […]

Ecler cu fructe uscate

Ecler cu fructe uscate

Ecler cu fructe uscate din: apa, unt, faina, oua, frisca, zahar, ciocolata, afine, caise uscate, zahar vanilat, nuca de cocos, sare, esenta de rom. Ingrediente: 250 ml apă 60 g unt 250 g făină 4 ouă 600 ml frişcă 125 g zahăr tos 100 g ciocolată albă 20G g afine 100 g caise uscate un […]

Reteta zilei: Desert cu gutui

Desert cu gutui din: gutui, ghimbir, ovaz, faina, zahar, lamaie, unt. Ingrediente:  2 cani gutui fierte 1 bucatica ghimbir 75gr de ovăz 30gr făină 3 linguri de zahăr 1 lingură de lămâie 50gr unt (tăiat cuburi)   Mod de preparare: Preîncălziți cuptorul la 175C. Se taie ghimbirul și se amestecă cu gutuile. Asezati intr-o tava […]

Reteta zilei: Briose cu nuca de cocos

Briose cu nuca de cocos din: nuci, nuca de cocos, sirop de artar, sare de mare, cocos, lapte de migdale, ulei de cocos, curmale, vanilie, scortisoara, ghimbir, condimente. Ingrediente:  1 ceașcă nuci maruntite ⅓ ceasca nuca de cocos mărunțită 2 linguri de sirop de arțar 1 praf sare de mare 1 cana cocos 1 cana […]

Caramele glazurate

Caramele glazurate

Caramele glazurate din: faina, zahar brun, sare, praf de copt, ou, unt, miere, vanilie, alune. Ingrediente aluat: 400 g faina 125 g zahar brun 1 praf de sare 1 lingurita praf de copt 1 ou 250 g unt Ingrediente glazura: 375 g zahar brun 180 g miere 180 g unt moale 1 lingurita de vanilie 150 […]