Tort de migdale, fara gluten

Tort de migdale, fara gluten

Tort de migdale, fara gluten din: margarina, oua, zahar, faina, praf de copt, bicarbonat, lapte, frisca, vanilie, gem de capsuni. Ingrediente: Pentru aluat: 250 g margarina, moale 300 g zahăr 4 ouă mari 140 g făină fără gluten 125 g făină de migdale 3 linguriţe cu praf de copt fără gluten 2 linguriţe cu bicarbonat […]

Prajituri reci cu afine si ciocolata

Prajituri reci cu afine si ciocolata

Prajituri reci cu afine si ciocolata din: fulgi de ovaz, seminte de in, seminte de chia, unt de migdale, esenta de migdale, mier, afine, ciocolata, lapte de migdale. Ingrediente:  1 1/2 căni fulgi de ovăz 1 lingura seminte de in 1 lingura seminte de chia 1/2 ceasca de unt de migdale topit 1 lingurita esenta […]

Rulada cu marmelada de piersici

Rulada cu marmelada de piersici

Rulada cu marmelada de piersici din: oua, zahar, faina, coaja de lamaie, marmelada, unt. Ingrediente: 2 ouă 2 linguri zahăr tos 2 linguri rase de făină coajă de lămîie 1 lingurâ marmeladă de piersici 10 g unt sau ulei   Mod de preparare: Se freacă gălbenuşurile cu o lingură de zahăr, pană cand devin spumoase şi […]

Biscuiti crant

Biscuiti crant

Biscuiti crant din: oua, zahar, faina, unt, cacao, vanilie, amoniac, rom, alune. Ingrediente: 4 ouă 400 g zahăr 1 kg făină 1 cană cu lapte 200 g unt 3 linguri de cacao esenţă de vanilie 1 pliculeţ cu zahăr vanilat 1 pliculeţ cu amoniac esenţă de rom Pentru crema: 4 ouă 100 g zahăr 1 […]

Biscuiti in doua culori

Biscuiti in doua culori

Biscuiti in doua culori din: oua, unt, zahar, vanilei, faina, praf de copt, cacao. Ingrediente: 2 albuşuri Pentru aluatul de vanilie: 12 linguri cu unt 75 g zahăr 1 lingură cu esenţă de vanilie 1 gălbenuş 170 g făină Pentru aluatul de cacao: 8 linguri cu unt 115 g zahăr 1 lingură cu esenţă de vanilie […]

Crema de vanilie cu dulceata de capsuni

Crema de vanilie cu dulceata de capsuni

Crema de vanilie cu dulceata de capsuni cu: oua, zahar pudra, faina, lapte, unt, baton de vanilie, frisca lichida, dulceata de capsuni. Ingrediente: 5-6 gălbenuşuri 4 linguri cu zahăr pudră 2 linguri cu făină 500 ml lapte 2 linguriţe cu unt 1 baton de vanilie 100 ml frişcă lichidă dulceaţă de capsuni   Mod de […]

Reteta zilei: Chec cu iaurt si lamaie

Chec cu iaurt si lamaie din: faina, praf de copt, sare, zahar, coaja de lamaie, iaurt, ulei de canola, oua, vanilie. Ingrediente:  1½ cana faina integrala 2 lingurițe praf de copt ¾ linguriță sare ¾ ceasca zahăr 1 lingură coaja de lămâie ¾ ceasca iaurt ½ ceasca ulei de canola 2 ouă 1 linguriță esenta […]

Reteta zilei: Clatite cu lichior de oua si scortisoara

Clatite cu lichior de oua si scortisoara din: faina, praf de copt, zahar, scortisoara, ou, lichior de oua, ulei, unt, sirop de artar. Ingrediente:  1 cana făină 1 lingură praf de copt 3 linguri de zahăr 1 lingurita scortisoara 1 ou, ușor bătut 1 ceasca lichior de oua 1 lingură de ulei unt si sirop […]

Nuga cu seminte de susan

Nuga cu seminte de susan

Nuga cu seminte de susan din: alune, zahar, miere, seminte de susan. Ingrediente: 180 g alune nesărate 250 g zahăr pudră 30 g miere 5 linguri seminţe de susan   Mod de preparare: Intr-o crăticioară pe foc se pun apa, zahărul şi mierea Se lasă pe foc până ce amestecul devine arămiu. Se adaugă alunele […]

Papanasi cu struguri

Papanasi cu struguri

Papanasi cu struguri din: branza dulce de vaci, gris, ou, struguri, faina, coaja de lamaie, unt, pesmet, zahar si zahar vanilat. Ingrediente: 250 g branza dulce de vaci 2 linguri gris 1 ou 200 g struguri mari de masa 2 linguri faina 1 lingurita coaja rasa de lamaie 100 g unt 100 g pesmet 1 […]

Reteta zilei: Prajitura cu rodie

Prajitura cu rodie din: faina, faina de migdale, zahar brun, unt, praf de copt, otet, ou, lapte, sare, rodii. Ingrediente:  1½ cani faina 1⅓ cana făină de migdale ½ Cupa zahăr brun 120gr unt 1 lingurita praf de copt 1 lingurita oțet 1 ou ½ cana de lapte ½ lingurita sare 2 rodii, curatate Mod […]

Reteta zilei: Minipateuri cu ciocolata

Minipateuri cu ciocolata din: crema de ciocolata cu alune, aluat, ou. Ingrediente:  6¼ cesti crema de ciocolată cu alune 400gr aluat de patiserie 1 ou, bătut     Mod de preparare: Preîncălziți cuptorul la 200C. Tăiați aluatul sub forma de dreptunghiuri. Întindeți cate o linguriță de ciocolata pe fiecare dreptunghi. Taiati pe lateral si impletiti, […]

Inghetata de banane cu miere si cocos

Inghetata de banane cu miere si cocos

Inghetata de banane cu miere si cocos din: banane, miere, lapte de cocos, suc de lamaie, zahar, ciocolata. Ingrediente: 3 linguri cu miere 3 banane 1 cutie cu lapte de cocos 1 lingură cu suc de lămâie, proaspăt stors 1 pliculeţ cu zahăr vanilat 100 g ciocolată (opţional)   Mod de preparare: Taie bananele în […]

Desert rapid cu fructe

Desert rapid cu fructe

Desert rapid cu fructe din: capsune, iaurt, lamaie, zahar, cereale, vanilie. Ingrediente: 250 g căpşune 250 g iaurt grecesc 1/2 lămâie 2 linguri rase cu zahăr brun (opţional) fulgi de cereale câteva picături de esenţă de vanilie   Mod de preparare: Curăţă şi spală bine căpşunele. Intr-un bol amestecă iaurtul cu esenţa de vanilie. Adaugă […]

Tort cu mousse de cocos

Tort cu mousse de cocos

Tort cu mousse de cocos din: seminte de mac, lapte, unt, zahar, oua, faina, gelatina, praf de copt, lapte de cocos, lichior, frisca. Ingrediente: Pentru blat: 1 cană cu seminţe de mac 225 ml lapte 225 g unt 225 g zahăr brun 3 ouă 225 g făină 1 linguriţă cu praf de copt Pentru topping: 50 […]

Tort cu nuci si nes

Tort cu nuci si nes

Tort cu nuci si nes din: unt, zahar, oua, faina, praf de copt, nuci, nes, frisca, cacao, cafea. Ingrediente: Pentru blat: 175 g unt nesărat 175 g zahăr pudră 3 ouă mari 175 g făină 2 linguriţe cu praf de copt 1/2 cană cu nuci măcinate 2 linguriţe cu nes amestecate cu 2 linguri de apă […]

Tort diplomat clasic

Tort diplomat clasic

Tort diplomat clasic din: oua, zahar, faina, vanilie, gelatina, portocala, frisca. Ingrediente: Pentru blat: 5 ouă 125 g zahăr 125 g făină 1 praf de sare 1 linguriţă cu esenţă de vanilie Pentru crema: 5 ouă 200 g zahăr 2 pliculeţe cu gelatină 1 linguriţă cu esenţă de vanilie coaja rasă de la 1 portocală […]

Prajituri reci cu afine si ciocolata

Mousse de lamaie cu sirop de fistic

Mousse de lamaie cu sirop de fistic din: frisca, zahar, oua, lichior, lamaie, fistic, vodca. Ingrediente: Pentru mousse: 350 ml frişcă lichidă, rece 1 cană cu zahăr 6 gălbenuşuri • 150 ml lichior de lămâie sau 100 ml suc de lămâie proaspăt • 2 linguri cu coajă rasă de lămâie 1 praf de sare Pentru […]

Reteta zilei: Friganele

Friganele din: lapte, albus de ou, ou, esenta de vanilie, paine, sare, ulei de cocos, scortisoara, zahar pudra. Ingrediente:  ¾ cana lapte degresat 2 albusuri de ou 1 ou ½ linguriță esenta de vanilie 8 felii paine ½ lingurita sare 2 lingurițe ulei de cocos 1 praf scorțișoară zahăr pudră, dupa gust Mod de preparare: […]

Gofre cu nuci si sos de artar

Gofre cu nuci si sos de artar

Gofre cu nuci si sos de artar din: faina, scortisoara, praf de copt, zahar pudra, ou, lapte, unt, nuci pecan, para, sirop de artar si afine. Ingrediente: 125 faina alba 1 lingurita praf de copt 1/2 lingurita scortisoara macinata 1 lingura zahar pudra 1 ou mare cu albusul separat de galbenus 200 ml lapte degresat […]

Reteta zilei: Prajitura cu banane si migdale

Prajitura cu banane si migdale din: banane, ulei, zahar, faina integrala, praf de copt, bicarbonat, migdale. Ingrediente:  4 banane ⅓ ceasca ulei ⅔ ceasca de zahăr 2 cesti făină integrală 2 lingurițe praf de copt ¼ linguriță bicarbonat de sodiu ¼ ceasca migdale prăjite   Mod de preparare: Pasati bananele. Se amestecă împreună praful de […]

Reteta zilei: Desert cald cu ricotta si miere

Desert cald cu ricotta si miere din: paine, ricotta, mar, unt, zahar brun, vanilie, miere, scortisoara. Ingrediente:  3 felii paine 1 ceasca brânză ricotta 1 mar, taiat cuburi 3 linguri unt 2 linguri de zahăr brun 1 lingurita esenta de vanilie 2 linguri de miere 2 lingurițe scorțișoară   Mod de preparare: Se topește untul […]

Briose cu struguri si migdale

Briose cu struguri si migdale

Briose cu struguri si migdale din: unt, fulgi de migdale, galbenusuri, zahar pudra, faina, zahar vanilat, coaja de lamaie verde, sare, cafea instant, struguri si zahar pudra. Ingrediente: 200 g unt 150 g fulgi de migdale 8 gălbenuşuri 250 g zahăr pudră 275 g făină 1-2 plicuri zahăr vanilat coaja de la o lămâie verde […]

Crema cu portocale si frisca

Crema cu portocale si frisca

Crema cu portocale si frisca din: oua, zahar, portocale, unt, sare, zahar vanilat si frisca. Ingrediente: 2-3 ouă 150 g zahăr 2 portocale 50 g unt 1 praf de sare 1 plic zahăr vanilinat 200 ml frişcă lichidă   Mod de preparare: Mixaţi ouăle, sarea, zahărul vanilinat si zahărul până când se dizolvă. Adăugaţi zeama stoarsă […]

Reteta zilei: Negresa cu cacao

Negresa cu cacao din: faina, zahar, unt, oua, cacao. Ingrediente:  ½ ceasca de făină 1 ceasca zahăr ½ ceasca unt sărat, topit 2 oua ⅓ ceasca pudră de cacao     Mod de preparare: Pregătiți ingredientele. Preîncălziți cuptorul la 180C. Ungeți tava de copt. Într-un castron mediu, combinați făină, zahăr și pudră de cacao. Într-un […]

Reteta zilei: Prajitura cu banane si ciocolata

Prajitura cu banane si ciocolata din: faina de ovaz, faina de alune, cacao, praf de copt, sare, bicarbonat de sodiu, oua, ulei de cocos, sirop de artar, banane, vanilie, chips-uri de ciocolata Ingrediente:  ¾ făină de ovaz ¾ făină făină de alune ½ ceasca pudră de cacao 1 lingurita praf de copt ½ linguriță sare […]

Bavareza cu branza si fructe

Bavareza cu branza si fructe

Bavareza cu branza si fructe din: pasta de branza, zahar de mesteacan, suc de fructe rosii, gelatina, fructe rosii. Ingrediente: 500 g pastă de brânză proaspătă cu 0% grăsime 50 g zahăr de mesteacăn 200 ml suc de fructe roşii 4 foi de gelatină 100 g fructe roşii   Mod de preparare: Inmuiaţi foile de gelatină […]

Gofre cu sos de ciocolata si frisca

Gofre cu sos de ciocolata si frisca

Gofre cu sos de ciocolata si frisca din: unt, zahar tos, oua, faina, ciocolata neagra, frisca, praf de copt, sare, zahar vanilinat, esenta de migdale, pudra de cacao, rodie. Ingrediente: 250 g unt 125 g zahăr tos 3 ouă 170 g făină 175 g ciocolată neagră 150 ml frişca o linguriţă depraf de copt sare […]

Reteta zilei: Desert rece cu mere si nuci

Desert rece cu mere si nuci din: mere, nuci, pudra de ghimbir, pudra de scortisoara, suc de lamaie,miere, vin dulce. Ingrediente:  3 mere, decojite și taiate felii ⅔ ceasca nuci pecan maruntite ½ linguriță pudra de ghimbir ½ linguriță pudra de scorțișoară ½ lingurita suc de lămâie 1 lingurita de miere 3 linguri vin dulce […]

Reteta zilei: Banane prajite in crusta de tapioca

Banane prajite in crusta de tapioca din: banane, faina de tapioca, praf de copt, zahar, sare, nuca de cocos, apa, ulei. Ingrediente:  4-5 banane ¾ cana faina de orez ¼ cana faina de tapioca ½ linguriță praf de copt 4 linguri de zahăr 1 lingurita sare ½ ceasca de nucă de cocos 1 ceasca apă […]

Eclere cu ciocolata si cafea

Eclere cu ciocolata si cafea

Eclere cu ciocolata si cafea din: lapte, vanilie, cafea, amidon de porumb, zahar tos, iaurt, faina, oua, albus, ciocolata si zahar pudra. Ingrediente: 600 ml lapte semidegresat 1 baton vanilie, taiat in jumatate, pe lungime 1 lingura cafea macinata 60 g amidon de porumb 50 g zahar tos fin 150 g iaurt degresat Pentru aluat: […]

Napolitane cu migdale

Napolitane cu migdale

Napolitane cu migdale din: ulei, albusuri, zahar tos, faina alba, fulgi de migdale, migdale si cirese. Ingrediente: ulei sau unt pentru uns 3 albusuri 125 g zahar tos fin 225 g faina alba simpla 100 g fulgi de migdale 50 g migdale intregi, crude 150 g cirese glasate, taiate in bucati mari   Mod de […]