Cremă de zahăr ars cu dovleac din: zahar, dovleac, oua, lapte dulce pasteurizat, rom, scortisoara, unt. Ingrediente: 250 g zahăr 500 g dovleac 6 ouă 600 ml lapte dulce pasteurizat 2 linguri rom 1 linguriță scorțișoară 1 cub unt Mod de preparare: Într-o cratiță emailată, cu volumul de 3 litri, caramelizezi 150 g zahăr, […]
Articole din categoria:Desert
Surprinzatoare retete pentru deserturi pentru cei mari si cei mici
Deserturi usor de facut: deserturile sunt preferatele copiilor, insa nu numai. Toata lumea consuma acel “ceva dulce” aproape zilnic. Suntem obisnuiti sa apreciem deserturile la valoarea lor. Va invitam sa pregatiti numeroasele noastre deserturi si sa ne impartasiti pareri si idei.
Mix de seminte si nuci in crusta de unt aromat
Mix de seminte si nuci in crusta de unt aromat din: unt, sos worcestershire, pudra de usturoi, sare, pudra de ceapa, seminte de floarea soarelui, seminte de dovleac, migdale, nuci pecan, alune, caju. Tipuri de nuci: Există o varietate de nuci disponibile în întreaga lume, dar cele mai populare sunt nucile de caju, migdalele, nucile pecan, […]
Nuci pecan condimentate
Nuci pecan condimentate din: nuci pecan, unt, condimente. Tipuri de nuci: Există o varietate de nuci disponibile în întreaga lume, dar cele mai populare sunt nucile de caju, migdalele, nucile pecan, nucile braziliene, fisticul, nucile de macadamia și nucile englezești. Valoare nutrițională: Nucile sunt bogate în grăsimi sănătoase, proteine, fibre, vitamine și minerale. Acestea conțin, […]
Nuci in sos worcestershire
Nuci in sos worcestershire din: mic de nuci, unt topit, sos worcestershire. Tipuri de nuci: Există o varietate de nuci disponibile în întreaga lume, dar cele mai populare sunt nucile de caju, migdalele, nucile pecan, nucile braziliene, fisticul, nucile de macadamia și nucile englezești. Valoare nutrițională: Nucile sunt bogate în grăsimi sănătoase, proteine, fibre, vitamine […]
Millefeuille (plăcintă franțuzească cu cremă și foietaj)
Millefeuille (plăcintă franțuzească cu cremă și foietaj) din: foaie de aluat foietaj, lapte, galbenusuri de ou, zahar, faina, zahar vanilat, frisca lichida, zahar pudra. Ingrediente: 1 foaie de aluat foietaj (aproximativ 300g) 500 ml lapte integral 6 gălbenușuri de ou 125 g zahăr 40 g făină 1 pachet de zahăr vanilat (10g) 250ml frișcă lichidă […]
Mix de nuci prajite
Mix de nuci prajite din: nuci, migdale, unt, sare. Ingrediente: 250 gr nuci sau mix de nuci si migdale 4 linguri unt topit Sare Mod de preparare: Preincalziti cuptorul la 170C. Asezati nucile sau mixul intr-o tava si turnati peste untul topit. Dati la cuptor 20-25 minute si apoi presarati cu sare. 8 […]
Gogoși cu urdă
Gogoși cu urdă din: urda, oua, grij, faina, bicarbonat, zahar, coaja de lamaie, zeama de lamaie, zahar vanilinat, ulei. Ingrediente: 400 g urdă 2 ouă 4 linguri griș 4 linguri făină 1 linguriță bicarbonat sau praf de copt 6 linguri zahăr coajă rasă și zeamă de lămâie 2 plicuri zahăr vanilinat 200 ml ulei […]
Pască umplută cu brânză și smântână
Pască umplută cu brânză și smântână din: faina, sare, lapte, zahar, drojdie, galbenusuri, esenta de rom, unt, branza dulce, coaja de lamaie, smantana, zahar, gris, albusuri, ananas, amidon. pentru aluat: 350 g făină 1 linguriță de sare 150 ml lapte 100 g zahăr 20 g drojdie 2 gălbenușuri 1 lingură esență de rom 100 g […]
Cozonac împletit, cu stafide și migdale
Cozonac împletit, cu stafide și migdale din: faina, lapte, drojdie proaspata, unt, zahar, oua, stafide, esenta de rom, galbenus, fulgi de migdale, sare, zahar pudra. Ingrediente: 500 g făină 250 ml lapte 1 cub (40 g) drojdie proaspătă 75 g unt 75 g zahăr 2 ouă 100 g stafide 1 fiolă esență de rom 1 […]
Pască în două straturi, cu mac
Pască în două straturi, cu mac din: faina, zahar pudra, esenta de vanilie, margarina, ou, sare, praf de copt, mac, coaja de lamaie, scortisoara. pentru aluat: 275 g făină 125 g zahăr pudră 1 fiolă esență de vanilie 100 g unt sau margarină 1 ou 1 vârf de cuțit de sare 1 linguriță praf de […]
Sorbet de ananas cu rom
Sorbet de ananas cu rom din: suc de ananas, suc, rom Sorbetul este un desert rece, cremos și fără lactate, realizat dintr-o bază de sirop de zahăr și apă, la care se adaugă fructe sau suc de fructe proaspete. De obicei, sorbetul este servit ca desert răcoritor între felurile principale ale unei mese sau ca […]
Clatite sanatoase cu ovaz
Clatite sanatoase cu ovaz din: faina de ovaz, faina de cocos, praf de copt, lapte de migdale, sirop de artar, extract de vanilie, ulei de cocos. Ovazul este bogat in fibre solubile, proteine, vitamine si minerale, cum ar fi fierul, calciul si magneziul. Ingrediente: 1 cana de faina de ovaz 1/4 cana de faina de cocos […]
Clatite de ovaz
Clatite de ovaz din: ovaz, ou, iaurt, bicarbonat, miere. Ovazul este o planta cereala care este foarte populara in intreaga lume datorita proprietatilor sale nutritive si beneficiilor pentru sanatate. Ovazul este bogat in fibre solubile, proteine, vitamine si minerale, cum ar fi fierul, calciul si magneziul. Acesta contine, de asemenea, antioxidanti si compusi vegetali benefici pentru sanatate. […]
Dulceaţă de căpșuni și dovlecei
Dulceaţă de căpșuni și dovlecei: din: capsuni, dovlecei, zahar, lamaie. Ingrediente: 500 g căpșuni 500 g dovlecei mici 700 g zahăr 1 lămâie Mod de preparare: Se decojesc dovleceii și se taie pulpa cubulețe; se așază într-o cratiță. Se spală căpșunile rapid printr-un jet de apă rece. Se scurg, se curăță și se taie […]
Desert cu lamaie si amaretti
Desert cu lamaie si amaretti din: ricotta, frisca lichida, zahar vanilinat, zahar, limoncello, coaja de lamaie, gelatina, amaretti, fulgi de migdale. Ingrediente: 500 g ricotta 100 ml frișcă lichidă 500 g brânză dulce 1 plic zahăr vanilinat 75 g zahăr 5 linguri limoncello coaja rasă de la 1 lămâie 10 g gelatină 200 g amaretti […]
Chec cu stafide – Puspokkenyer
Chec cu stafide – Puspokkenyer din: oua, zahar, zahar vanilinat, praf de copt, sare, faina, coaja rasa de lamaie, stafide, esenta de rom, ulei, zahar pudra. Ingrediente: 4 ouă 250 g zahăr 1 plic zahăr vanilinat 1 plic praf de copt 1 praf de sare 250 g făină coaja rasă de la 1 lămâie 100 […]
Gem de zmeură cu ghimbir
Gem de zmeură cu ghimbir din: zmuera, ghimbir, miere. Usor de preparat si foarte gustos. Ingrediente: 4 kg zmeură 50 g ghimbir 2,5 kg miere Mod de preparare: Se curăță și se spală zmeura. Se pregătește un vas în care se pune zmeura, se adaugă mierea peste ea, se amestecă bine și se […]
Cremă de iaurt cu fructe
Cremă de iaurt cu fructe din: iaurt grecesc, mascarpone, zahar, esenta de vanilie, lichior limoncello, biscuiti digestivi, struguri, piersici, afine, coaja de lamaie, menta. Ingrediente: 800 g iaurt grecesc 100 g mascarpone 120 g zahăr 1 esență de vanilie 2 lingurițe lichior limoncello 100 g biscuiți digestivi fructe de sezon la alegere: struguri, piersici sau […]
Porridge (terci) cu pere
Porridge (terci) cu pere din: hrisca, apa, suc de lamaie, ulei, ghimbir, sirop de artar, pere, unt de arahide, esenta de migdale, scortisoara. Nemaipomenit pentru micul dejun, satios, aromat si foarte usor de preparat. Ingrediente: 90 gr hrisca 235 ml apa 23 ml suc proaspat stors de lamaie Ulei 4 gr ghimbir 20 gr sirop […]
Alivancă moldovenească
Alivancă moldovenească din: oua, zahar, iaurt gras, gris, malai, faina, bicarbonat, sare. Ingrediente: 2 ouă 100 zahăr 400 g iaurt gras 200 g griș 200 g mălai 200 g făină 1 linguriță bicarbonat 2 g sare Mod de preparare: Se freacă foarte bine ouăle cu zahărul, apoi se adaugă iaurtul, mălaiul, făina, grișul, […]
Dulceață de salcam
Se spală 150 g flori de salcâm (doar petale), se fierb în 500 ml apă rece, se adaugă zeama de la ½ lămâie și 1 vârf de cuțit cardamon măcinat. Se fierb la foc mic până se înmoaie petalele, se adaugă 60 g zahăr și se mai fierb 10 min. Se adaugă 2 linguri gelfix […]
Papanasi cu branza de vaci
Papanasi cu branza de vaci din: branza de vaci, ou, faina, unt, gris, sare. Ingredinte: 100 gr. branza de vaci 1 ou o lingura faina 10 gr. unt gris sare Mod de preparare Se amesteca branza de vaci cu oul, faina si atita gris, cit sa se obtina o compozitie de o consistenta […]
Mousse de ciocolată cu portocale
Mousse de ciocolată cu portocale din: ciocolata, oua, zahar, unt, coaja de portocala, zeama de portocala, frisca, felii de portocala. Ingrediente: 200 g ciocolată 4 ouă 4 linguri zahăr 50 g unt 1 lingură coajă de portocală proaspăt rasă 3 linguri zeamă de portocală frișcă și felii de portocală pentru decor Mod de […]
Dulceata de bujori
Se trec florile de bujori printr-un jet de apă și se lasă să se scurgă pe un prosop. Se cântăresc 200 g de petale, se pun într-un bol, se toarnă zeama de la 2 lămâi și se amestecă până când toate petalele sunt acoperite de suc. Se dă la frigider 1 oră. Se fierbe un […]
Dulceata de papadie
Se fierb, timp de 5 minute, 400 g flori de păpădie proaspete și bine spălate. Se scurg; în lichid se adaugă 400 g zahăr, 100 g miere și 2 lămâi tăiate bucățele, cu coajă cu tot și se fierbe un sirop. Când este aproape legat, se adaugă florile de păpădie și se dă încă un […]
Dulceata de fructe de soc
Dulceata de fructe de soc din: fructe de soc, zahar, apa, lamaie, zahar vanilinat. Ingrediente: 1 kg fructe de soc 1 kg zahăr 200 ml apă 1 lămâie 1 plic zahăr vanilinat Mod de preparare: Culegi fructele de pe ciorchine, le speli în 2-3 ape și le scurgi. Fierbi apa cu zahărul, până […]
Cum se prepara Clafoutis cu cireșe (video)
Clafoutis cu cireșe: Cum se prepara Clafoutis cu cireșe Pofta buna! Poate te intereseaza si: Clafoutis aromat cu piersici Clafoutis aromat cu piersici din: piersici, lapte, faina, zahar, unt, oua. Ingrediente: 500 g piersici 200 ml lapte 90 g făină 3 ouă 125 g zahăr 1 plic cu zahăr vanilat 1 vârf de cuţit […]
Biscuiti cu unt de arahide
Biscuiti cu unt de arahide din: unt de arahide, zahar, ou, esenta de vanilie, sare de mare. Ingrediente: 1 cană unt de arahide 1 cană de zahăr 1 ou 1 linguriță esenta de vanilie sare de mare Mod de preparare: Preîncălziți cuptorul la 170C. Tapetați o foaie de copt cu hârtie de […]
Budinca cu branza de vaca
Budinca cu branza de vaca din: branza de vaca, unt, smantana, faina, zahar, stafide, coaja de lamaie, sare, unt, pesmet si sos de vanilie. Ingrediente: 750 g branza de vaca 100 g unt 2 linguri smintina 1 lingura faina 3 linguri zahar 100 g stafide 4 oua, coaja rasa de la o lamaie un praf […]
Reteta zilei: Desert cu sos de caramel
Desert cu sos de caramel din: paine, unt, zahar brun, apa, smantana, ciocolata neagra. Ingrediente pentru toast: 4 felii de pâine 2 lingurițe unt Ingrediente sos: 50 g de zahăr brun 2 linguri de apă 20 g unt nesărat 200 ml smantana 100 g ciocolată neagră Mod de preparare: Pentru pregatirea sosului, intr-o tigaie adaugati […]
Reteta zilei: Deserturi de vara
Deserturi de vara Reteta zilei: Tort cu frisca si fructe de padure Tort cu frisca si fructe de padure din: faina, zahar, pudra de cacao, bicarbonat de sodiu, sare, ulei de nuca de cocos, apa calda, esenta de vanilie, otet de mere, smantana, fructe de padure. Poate te intereseaza si: Briose cu crema de branza, […]
Reteta zilei: Chec cu cafea
Chec cu cafea din: faina, zahar, cafea, unt, ulei, praf de copt, bicarbonat de sodiu, lapte. Ingrediente: 1 cană făină 1/4 cană făină de grâu 3/4 cană de zahăr 1,5 linguri de cafea instant 2 lingurițe unt topit 1 lingură ulei 1 linguriță praf de copt 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu 1/2 cană de lapte […]