retete

Porridge (terci) cu pere

Porridge (terci) cu pere din: hrisca, apa, suc de lamaie, ulei, ghimbir, sirop de artar, pere, unt de arahide, esenta de migdale, scortisoara. Nemaipomenit pentru micul dejun, satios, aromat si foarte usor de preparat. Ingrediente: 90 gr hrisca 235 ml apa 23 ml suc proaspat stors de lamaie Ulei 4 gr ghimbir 20 gr sirop […]

retete

Alivancă moldovenească

Alivancă moldovenească din: oua, zahar, iaurt gras, gris, malai, faina, bicarbonat, sare. Ingrediente: 2 ouă 100 zahăr 400 g iaurt gras 200 g griș 200 g mălai 200 g făină 1 linguriță bicarbonat 2 g sare     Mod de preparare: Se freacă foarte bine ouăle cu zahărul, apoi se adaugă iaurtul, mălaiul, făina, grișul, […]

retete

Dulceață de salcam

Se spală 150 g flori de salcâm (doar petale), se fierb în 500 ml apă rece, se adaugă zeama de la ½ lămâie și 1 vârf de cuțit cardamon măcinat. Se fierb la foc mic până se înmoaie petalele, se adaugă 60 g zahăr și se mai fierb 10 min. Se adaugă 2 linguri gelfix […]

retete

Papanasi cu branza de vaci

Papanasi cu branza de vaci din: branza de vaci, ou, faina, unt, gris, sare. Ingredinte: 100 gr. branza de vaci 1 ou o lingura faina 10 gr. unt gris sare     Mod de preparare Se amesteca branza de vaci cu oul, faina si atita gris, cit sa se obtina o compozitie de o consistenta […]

retete

Mousse de ciocolată cu portocale

Mousse de ciocolată cu portocale din: ciocolata, oua, zahar, unt, coaja de portocala, zeama de portocala, frisca, felii de portocala. Ingrediente: 200 g ciocolată 4 ouă 4 linguri zahăr 50 g unt 1 lingură coajă de portocală proaspăt rasă 3 linguri zeamă de portocală frișcă și felii de portocală pentru decor     Mod de […]

retete

Dulceata de bujori

Se trec florile de bujori printr-un jet de apă și se lasă să se scurgă pe un prosop. Se cântăresc 200 g de petale, se pun într-un bol, se toarnă zeama de la 2 lămâi și se amestecă până când toate petalele sunt acoperite de suc. Se dă la frigider 1 oră. Se fierbe un […]

retete

Dulceata de papadie

Se fierb, timp de 5 minute, 400 g flori de păpădie proaspete și bine spălate. Se scurg; în lichid se adaugă 400 g zahăr, 100 g miere și 2 lămâi tăiate bucățele, cu coajă cu tot și se fierbe un sirop. Când este aproape legat, se adaugă florile de păpădie și se dă încă un […]

retete

Dulceata de fructe de soc

Dulceata de fructe de soc din: fructe de soc, zahar, apa, lamaie, zahar vanilinat. Ingrediente: 1 kg fructe de soc 1 kg zahăr 200 ml apă 1 lămâie 1 plic zahăr vanilinat     Mod de preparare: Culegi fructele de pe ciorchine, le speli în 2-3 ape și le scurgi. Fierbi apa cu zahărul, până […]

retete

Cum se prepara Clafoutis cu cireșe (video)

Clafoutis cu cireșe: Cum se prepara Clafoutis cu cireșe Pofta buna! Poate te intereseaza si: Clafoutis aromat cu piersici   Clafoutis aromat cu piersici din: piersici, lapte, faina, zahar, unt, oua. Ingrediente: 500 g piersici 200 ml lapte 90 g făină 3 ouă 125 g zahăr 1 plic cu zahăr vanilat 1 vârf de cuţit […]

retete

Biscuiti cu unt de arahide

Biscuiti cu unt de arahide din: unt de arahide, zahar, ou, esenta de vanilie, sare de mare.   Ingrediente: 1 cană unt de arahide 1 cană de zahăr 1 ou 1 linguriță esenta de vanilie sare de mare     Mod de preparare: Preîncălziți cuptorul la 170C. Tapetați o foaie de copt cu hârtie de […]

Budinca cu branza de vaca

Budinca cu branza de vaca din: branza de vaca, unt, smantana, faina, zahar, stafide, coaja de lamaie, sare, unt, pesmet si sos de vanilie. Ingrediente: 750 g branza de vaca 100 g unt 2 linguri smintina 1 lingura faina 3 linguri zahar 100 g stafide 4 oua, coaja rasa de la o lamaie un praf […]

Reteta zilei: Desert cu sos de caramel

Desert cu sos de caramel din: paine, unt, zahar brun, apa, smantana, ciocolata neagra. Ingrediente pentru toast: 4 felii de pâine 2 lingurițe unt Ingrediente sos: 50 g de zahăr brun 2 linguri de apă 20 g unt nesărat 200 ml smantana 100 g ciocolată neagră Mod de preparare: Pentru pregatirea sosului, intr-o tigaie adaugati […]

Reteta zilei: Deserturi de vara

Reteta zilei: Tort cu frisca si fructe de padure Tort cu frisca si fructe de padure din: faina, zahar, pudra de cacao, bicarbonat de sodiu, sare, ulei de nuca de cocos, apa calda, esenta de vanilie, otet de mere, smantana, fructe de padure. Poate te intereseaza si: Briose cu crema de branza, nuci si vanilie […]

Reteta zilei: Chec cu cafea

Chec cu cafea din: faina, zahar, cafea, unt, ulei, praf de copt, bicarbonat de sodiu, lapte. Ingrediente: 1 cană făină 1/4 cană făină de grâu 3/4 cană de zahăr 1,5 linguri de cafea instant 2 lingurițe unt topit 1 lingură ulei 1 linguriță praf de copt 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu 1/2 cană de lapte […]

Reteta zilei: Pasta de curmale

Pasta de curmale din: curmale, apa. Ingrediente: 1 cană curmale fără sâmburi 1 cană de apă calduta     Mod de preparare: Înmuiati curmalele in apa calduta timp de aproximativ 20-30 de minute. Combinați curmalele și apa într-un blender până se omogenizează. Transferați într-un borcan. Serviti sau dati frigider până la 2-3 luni. Pasta de […]

Reteta zilei: Prajitura cu mere si stafide

Prajitura cu mere si stafide din: faina, bicarbonat de sodiu, scortisoara, sare, stafide, merem zahar, ulei, iaurt. Ingrediente: 3/4 cana faina de grau integral 3/4 cana faina 1 lingurita bicarbonat de sodiu 1 lingurita scorțișoară 1/8 lingurita sare 1 mână de stafide 2 cani mere, tăiate mărunt 3/4 cana zahăr 1/2 cana ulei 1 cana […]

Reteta zilei: Bomboane cu lichior

Bomboane cu lichior din: biscuiti, lapte condensat, unt, cacao, lichior. Ingrediente: 400gr biscuiti cu miere 200ml lapte condensat 12gr unt topit 3 linguri praf de cacao 3 linguri de lichior   Mod de preparare: Maruntiti biscutii la robot si transferati intr-un castron mare. Într-un castron mediu, combinați untul și laptele condensat. Adăugați pudra de cacao […]

Reteta zilei: Fursecuri cu cocos si vanilie

Fursecuri cu cocos si vanilie din: faina, unt, cocos, zahar, ou, lapte, vanilie, praf de copt, sare. Ingrediente: 2 căni de făină 1/2 cană de unt moale 1 1/3 cană de cocos 1/2 cană zahăr 1 ou 1/4 cană de lapte 1 linguriță esenta de vanilie 1/2 linguriță praf de copt 1/8 linguriță sare Mod […]

Reteta zilei: Prajitura cu lamaie si portocala

Prajitura cu lamaie si portocala din: faina, zahar, unt, oua, zahar, lamaie, coaja de portocala, zahar pudra. Ingrediente: 2 căni de făină 1/2 cană zahăr 1 cană unt 4 ouă 1 1/2 cană zahăr 1/3 cană suc de lămâie 1/2 cană de făină 1 lingura coaja de lamaie 1 lingură coajă de portocală zahar pudra […]

Reteta zilei: Bomboane cu unt de arahide

Bomboane cu unt de arahide din: crema de branza, unt de arahide, zahar pudra, ciocolata, cocos. Ingrediente: 250gr cremă de brânză 1/2 cană unt de arahide 2 1/2 linguri zahăr pudră 1/4 cana de ciocolata 1 cană fulgi de ciocolată fulgi de cocos   Mod de preparare: Într-un castron mare, combinați cremă de brânză, unt […]

Reteta zilei: Biscuiti cu ricotta

Biscuiti cu ricotta din: faina, ricotta, praf de copt, unt, sare, zahar. Ingrediente: 2 căni de făină 2 căni de brânză ricotta 1 linguriță praf de copt 8 linguri unt topit 1/4 linguriță sare 1/4 cană zahăr   Mod de preparare: Într-un castron mare, combinați făina, praful de copt, ricotta, untul topit și sarea. Se […]

Reteta zilei: Bomboane cu ciocolata si cocos

Bomboane cu ciocolata si cocos din: fulgi de cocos, ulei de cocos, lapte de cocos, ciocolata. Ingrediente: 1 cană fulgi de nucă de cocos 3 linguri ulei de cocos 3 linguri lapte de cocos 200gr ciocolată topita     Mod de preparare: Într-un castron mediu, combinați nucă de cocos, lapte de cocos și ulei. Se […]

Reteta zilei: Gogosi cu ricotta

Gogosi cu ricotta din: unt, zahar, oua, smantana, praf de copt, faina, ricotta, zahar, gris, vanilie. Ingrediente: 5 linguri unt moale 3/4 cană zahăr 2 oua 4 linguri smântână 1 linguriță praf de copt 2 1/2 cani de faina 350gr brânză ricotta 2 linguri zahăr 3 linguri de gris 1/2 linguriță esenta de vanilie 1 […]

Reteta zilei: Prajitura cu lapte si scortisoara

Prajitura cu lapte si scortisoara din: oua, zahar, vanilie, faina, praf de copt, sare, lapte, unt, zahar, scortisoara. Ingrediente: 4 ouă 1 1/2 cană zahăr 1 linguriță esenta de vanilie 2 căni de făină 1 linguriță praf de copt 1/8 linguriță sare 1 cană de lapte 8 linguri unt 1/8 cană zahăr 1 linguriță scorțișoară […]

Reteta zilei: Desert cu banane si ciocolata

Desert cu banane si ciocolata din: banana, ciocolata neagra, ulei, nuci. Ingrediente: 1 banana 150gr ciocolată neagra 1 lingură de ulei 1/4 cană de nuci tocate     Mod de preparare: Curățați și tăiați banana în felii. Dati la congelator timp de 1 oră. Topiți ciocolata la bain-marie sau la microunde. Adăugați ulei și amestecați […]

Reteta zilei: Desert rece cu aroma de capsuni

Desert rece cu aroma de capsuni din: gelatina, lapte, smantana, zahar, pudra de capsuni, apa, zahar. Ingrediente: 3 pachete de gelatină (15gr fiecare) 2 1/2 cani lapte 1/2 cană smântână 1/3 cană zahăr 2 linguri pudră de căpșuni Nesquick 2 căni de căpșuni 1/2 cană de apă 1/4 cană zahăr căpșuni, pentru decor Mod de […]

Reteta zilei: Placinta cu dovleac si inghetata

Placinta cu dovleac si inghetata din: aluart de placinta, piure de dovleac, oua, inghetata de vanilie, scortisoara, zahar, sare, gghimbir, nucsoara. Ingrediente: 300gr aluat de plăcintă 1 cana piure de dovleac 2 oua 1 1/2 cană de înghețată vanilie 1/2 linguriță scorțișoară 1/4 cană zahăr 1/4 linguriță sare 1/8 linguriță ghimbir 1/8 linguriță nucșoară Mod […]

Reteta zilei: Prajitura cu scortisoara si mere

Prajitura cu scortisoara si mere din: mere, zahar, oua, faina, bicarbonat, esenta vanilie, suc de lamaie, scortisoara. Ingrediente: 6 mere 3/4 cană zahăr de cocos 3 ouă 1 cană de făină 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu 1 linguriță esenta vanilie 1 linguriță suc de lămâie 1/8 linguriță scorțișoară Mod de preparare: Bateți împreună ouăle, zahărul […]

Reteta zilei: Briose cu pecan si afine

Briose cu pecan si afine din: banane, oua, iaurt, ovaz, sirop de artar, praf de copt, bicarbonat de sodiu, esenta de vanilie, scortisoara, sare, nuci pecan, afine. Ingrediente: 2 banane 2 oua 1 cană de iaurt 2 cesti de ovaz 4 linguri sirop de arțar 1 1/2 linguriță praf de copt 1/2 linguriță bicarbonat de […]

Tiramisu cu coacăze roşii

Reteta zilei: Deserturi pentru Craciun

Reteta zilei: Tiramisu O reteta delicioasa de tiramisu din: piscoturi, oua, crema mascarpone, esenta migdale, cafea, coniac, zahar si cacao. Ingrediente: 500 g piscoturi (de preferat boromir) 4 oua 500 g crema mascarpone 1 esenta migdale 1 l cafea Coniac 4 linguri zahar Cacao   Mod de preparare: Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se […]

Reteta zilei: Fursecuri cu nuca de cocos

Fursecuri cu nuca de cocos din: faina, unt, fulgi de cocos, zahar, ou, lapte, vanilie, praf de copt, sare. Ingrediente: 2 căni de făină 1/2 cană de unt nesărat, moale 1 1/3 cană de fulgi de cocos 1/2 cană zahăr 1 ou 1/4 cană de lapte 1 linguriță esenta de vanilie 1/2 linguriță praf de […]

Reteta zilei: Prajitura cu ciocolata alba

Prajitura cu ciocolata alba din: ciocolata cu lapte, ciocolata alba, unt, zahar, faina, oua, sare, esenta de vanilie. Ingrediente: 120gr ciocolată cu lapte 120gr ciocolată albă 8 linguri unt nesărat 1/2 cană zahăr 1 cană de făină 2 oua 1/2 linguriță sare 1 linguriță esenta de vanilie Mod de preparare: Într-un bol, topește jumătate de […]