Salam de biscuiti cu cacao si unt

Salam de biscuiti cu cacao si unt din: biscuiti, unt, zahar, lapte, cacao, rom. Ingrediente: 500 g biscuiţi sfărâmicioşi un pachet de unt 150 g zahăr 250 ml lapte 3-4 linguri cacao un plic zahăr vanilat esenţă de rom   Mod de preparare: Pe foc, se pun untul cu zahărul. După ce s-au topit, se […]

Tarte cu struguri si crema de vanilie

Tarte cu struguri si crema de vanilie

Tarte cu struguri si crema de vanilie din: faina, unt, zahar, sare, oua, struguri, lapte, vanilie, zahar si faina. Ingrediente: Pentru aluat: 250 g faina 125 g unt rece 3 linguri zahar 1 varf cutit sare 1 ou Pentru umplutura: 500 g struguri albi Pentru crema: 500 ml lapte 1 baton de vanilie 5 galbenusuri […]

Reteta zilei: Clatite cu smochine si fistic

Clatite cu smochine si fistic din: faina de hrisca, lapte, unt, oua, zahar, sare, smochine, gorgonzola, rom, miere, piper, fistic. Ingrediente pentru clatite:  ⅔ ceasca făina de hrișcă 1 ceasca lapte 3½ linguri de unt, topit 3 ouă 1 lingurita zahar sare Ingrediente pentru smochine: 9 smochine 150gr gorgonzola putin rom miere, sare si piper, […]

Smochine trase in ciocolata

Smochine trase in ciocolata

Smochine trase in ciocolata din: smochine, ciocolata amaruie si scortisoara. Ingrediente: 10-12 smochine 1 ciocolată amăruie scortisoară Mod de preparare: Pui ciocolata într-un recipient şi o introduci în cuptorul cu microun­de până se topeşte. Scufunzi fiecare smochină în ciocolata topită, doar până la jumătatea fructului, apoi o scoţi şi o pui pe o hârtie la […]

Crema aromata de piersici

Crema aromata de piersici

Crema aromata de piersici din: pierisici, zahar, frisca. Ingrediente: 1 kg piersici 250 g zahar 250 g frisca     Mod de preparare: Spalati fructele, scoateti-le samburii, taiati-le felii subtiri si puneti sa fiarba intr-un vas mic, emailat, cu apa cat sa le acopere. Cand lichidul a scazut, adaugati zaharul si lasati pana cand se […]

Lava cake cu ciocolata neagra

Lava cake cu ciocolata neagra din: ciocolata, unt, zahar, oua, vanilie, faina. Ingrediente: 100 g ciocolată neagră 100 g + 15 g unt pentru forme 150 g zahăr brun 3 ouă 1/2 linguriţă esenţă de vanilie 50 g făină   Mod de preparare: Ciocolata ruptă bucăţi şi untul se pun la topit la bain-marie După […]

Prajitura cu dovlecel si fructe uscate

Prajitura cu dovlecel si fructe uscate din: faina, zahar, dovlecei, oua, fructe, vanilie, praf de copt, ulei, scortisoara. Ingrediente: 450 g dovlecei 200 g făină 200 g zahăr 2 ouă o linguriţă scorţişoară esenţă de vanilie un praf sare 150 g fructe uscate amestecate 1/2 plic praf de copt 85 ml ulei   Mod de preparare: […]

Prajitura din foi cu miere

Prajitura din foi cu miere din: faina, unt, zahar, praf de copt, smantana, miere, ciocolata. Ingrediente: Pentru foi: 300 g făină 50 g unt 100 g zahăr pudră un plic praf de copt un ou 2-3 linguri smântână Pentru cremă: o cutie lapte concentrat 300 g unt 2 linguri miere Pentru servit: ciocolată rasă   Mod […]

Tort cu pricomigdale si ciocolata

Tort cu pricomigdale si ciocolata

Tort cu pricomigdale si ciocolata din: oua, faina, praf de copt, unt, zahar, frisca, zahar, ciocolata neagra, lapte, pricomigdale. Ingrediente: Pentru blat: 4 oua 365 g faina 7 g praf de copt 250 g unt 250 g zahar Pentru umplutura: 500 ml frisca lichida 30 g zahar 300 g ciocolata neagra cu 60% cacao Pentru […]

Tarta cu mango si afine

Tarta cu mango si afine

Tarta cu mango si afine din: aluat de tarta, zahar, lamaie, faina, afine, mango, ou. Ingrediente: 1 aluat de tarta 1/4 cana de zahar 1 lamaie 1/4 ceasca faina 4 cesti afine 1 mango, taiat bucati 1 albus de ou   Mod de preparare: Intr-o forma de tarta puneti hartie de copt si adaugati aluatul. […]

Spuma de caise

Spuma de caise

Spuma de caise din: caise, lichior de caise, gelatina, frisca, albusuri, zahar, fistic. Ingrediente: 300 g caise 100 ml lichior de caise 1 plic gelatina 250 ml frisca 2 albusuri 50 g zahar 50 g de fistic   Mod de preparare: Speli caisele, le cureţi de sâmburi şi le tai în feli¬oare subţiri, pe care le […]

Crema de mango cu frisca

Crema de mango cu frisca

Crema de mango cu frisca din: lapte, amidon, ou, ananas, mango, coacaze, zahar vanilat, rom, frisca, migdale, fistic. Ingrediente: un litru de lapte dulce 180 g zahăr tos o lingură cu amidon alimentar 6 gălbenuşuri un ananas proaspăt două bucăţi de mango 200 g coacăze roşii sare 3 pliculeţe zahăr vanilinat o lingură cu rom […]

Reteta zilei: Topping de afine

Topping de afine din: apa, zahar, afine, suc de lamaie, busuioc. Ingrediente:  ¼ cana apă 2 linguri de zahăr 1 pahar de afine 2 lingurite suc de lămâie 1 lingură de busuioc tocat   Mod de preparare: Gatiti primele trei ingrediente intr-o cratita mica, acoperita, timp de aproximativ 5 minute la foc mediu. Gatiti apoi […]

Prajitura cu morcovi si nucsoara

Prajitura cu morcovi si nucsoara din: morcovi, faina, zahar, iaurt, lapte, oua, ulei, vanilie, praf de copt, nucsoara, scortisoara, nuci. Ingrediente: Pentru aluat: 450 g morcovi raşi 550 g făină 270 g zahăr o linguriţă bicarbonat 100 ml iaurt 100 ml lapte 3 ouă 200 ml ulei un plic praf de copt scorţişoară nucşoară sare Pentru […]

Prajitura cu ananas si frisca

Prajitura cu ananas si frisca din: ananas, faina, zahar, praf de copt, smantana, unt, frisca. Ingrediente: 200 g ananas din compot 75 g făină 50 g + o lingură zahăr o linguriţă praf de copt sare un ou 50 g smântână 35 g unt topit o lingură ulei 300 ml frişca lichidă   Mod de preparare: […]

Prajitura cu nuci si sos caramel

Prajitura cu nuci si sos caramel din: faina, zahar, banane, nuci, margarina, vanilie, praf de copt, frisca. Ingrediente:  220 g făină 150 g zahăr 5 banane 120 g margarină 2 linguriţe suc de lămâie o linguriţă praf de copt o linguriţă bicarbonat 1/4 linguriţă sare esenţă de vanilie Pentru umplutură: 300 ml frişca vegetală dulce 200 […]

Prajitura cu branza si ananas

Prajitura cu branza si ananas din: faina, unt, zahar, oua, branza, stafide, portocala, ananas. Ingrediente: 250 g făină 100 g unt un ou un praf sare o lingură zahăr 4 linguri apă rece Pentru umplutură: 250 g brânză de vaci sau ricotta 3 ouă 50 g stafide 50 g zahăr un praf sare o lingură […]

Prajitura simpla cu frisca

Prajitura simpla cu frisca din: oua, zahar, faina, frisca, ciocolata, praf de copt. Ingrediente: 6 ouă 180 g zahăr 180 g făină un plic praf de copt Pentru umplutura: 600 ml frişca lichidă dulce 200 g ciocolată neagră   Mod de preparare: Ouăle se freacă cu zahărul până ce amestecul se albeşte. Se adaugă făina amestecată […]

Rulada cu frisca si fulgi de migdale

Rulada cu frisca si fulgi de migdale din: faina, zahar, oua, fulgi de migdale, frisca, fructe. Ingrediente: 125 g făină 125 g zahăr pudră 4 ouă 60 g fulgi de migdale Pentru umplutura: 250 ml frişca lichidă foarte rece Pentru ornat: frişcă fructe, după gust   Mod de preparare: Ouăle cu zahărul se amestecă la bain-marie […]

Tarta de orez cu dulceata

Tarta cu banane si caramel

Tarta cu banane si caramel din: banane, biscuiti, zahar, unt, frisca, lapte, ciocolata. Ingrediente: 3 banane 300 g biscuiţi sfărâmicioşi 30 g zahăr brun 100 g unt topit 400 ml frişcă lichidă îndulcită 500 g lapte concentrat ciocolată neagră, pentru servit   Mod de preparare: Cutia de lapte concentrat se pune la fiert în oala […]

Prajitura dulce cu ananas

Prajitura dulce cu ananas

Prajitura dulce cu ananas din: ananas, faina, zahar, praf de copt, smantana, unt, frisca. Ingrediente: 250 g ananas din compot 75 g făină 50 zahar o linguriţă praf de copt sare un ou 50 g smântână 35 g unt topit o lingură ulei 300 ml frişca lichidă   Mod de preparare: Se amestecă făina cu praful de […]

Tarta aromata cu gem

Tarta aromata cu gem din: faina, ou, unt, sare, zahar, gem, nuci, zahar pudra. Ingrediente: Pentru aluat: 300 g făină un ou 150 g unt 4 linguri apă un praf sare o lingură zahăr Pentru umplutură: un borcan de gem, după gust o lingură nuci fin măcinate zahăr pudră, pentru servit   Mod de preparare: […]

Negresa cu migdale

Desert: Negresa cu migdale

Negresa cu migdale din: ciocolata, unt, faina, zahar, oua, migdale. Ingrediente:  200 g ciocolată 130 g unt 200 g zahăr pudră 100 g făină 4 ouă 50 g migdale   Mod de preparare: Ciocolata şi untul făcute bucăţi se pun la topit la bain-marie. Se trage apoi vasul de pe foc, se adaugă zahărul şi […]

Reteta zilei: Crema de alune

Crema de alune din: alune, cacao, ulei de alune, sirop de artar, crema de cocos, lapte condensat. Ingrediente:  2 cani alune 1 lingură de cacao 1 lingură de ulei de alune 1 lingura sirop de arțar 3 linguri crema de cocos sau lapte condensat     Mod de preparare: Prajiti alunele cateva minute. Se dau […]

Mere coapte cu scortisoara si miere

Mere coapte cu scortisoara si miere din: mere, miere, unt, scortisoara, fructe. Ingrediente: 8 mere 120 g miere 100 g unt un praf scorţişoară 200 g fructe uscate, pentru servit   Mod de preparare: Se curăţă merele de coajă, li se taie partea de deasupra şi se scoate căsuţa cu seminţe. Se înţeapă cu furculiţa […]

Prajitura cu branza de vaci si vanilie

Prajitura cu branza de vaci si vanilie din: faina, zahar, unt, oua, branza, lapte, frisca, vanilie. Ingrediente: 225 g făină 60 g făină de migdale 110 g zahăr 200 g unt un ou Pentru umplutură: 800 g brânză de vaci 400 g lapte condensat 3 ouă 125 ml frişcă lichidă esenţă de vanilie coaja rasă […]

Tort cu miere si mascarpone

Tort cu miere si mascarpone din: faina, oua, zahar, miere, unt, crema de branza, iaurt, mascarpone, smantana. Ingrediente: Pentru aluat: 500 g făină 3 ouă 200 g zahăr pudră 3 linguri miere 180 g unt o linguriţă bicarbonat Pentru cremă: 225 g cremă de brânză 100 g iaurt 150 g zahăr pudră 450 g mascarpone […]

Cupcake tiramisu

Cupcake tiramisu din: faina, unt, zahar, oua, vanilie, mascarpone, praf de copt, frisca. Ingrediente:  120 g făină 100 g unt 100 g zahăr 2 ouă 5 g praf de copt esenţă de vanilie un praf sare Pentru cremă: 250 g mascarpone 150 ml frişcă lichidă 50 g zahăr   Mod de preparare: Se amestecă untul cu […]

Cupcake cu lamaie

Cupcake cu lamaie din: unt, zahar, oua, lamaie, faina, lapte, praf de copt. Ingrediente: 130 g unt 130 g zahar 3 ouă o lămâie 160 g faina un plic praf de copt Pentru cremă: 100 g unt moale 300 g zahăr pudră esentă de vanilie o lingură lapte colorant alimentar galben de lămăie   Mod de […]

Tort dulce de morcovi 

Tort dulce de morcovi din: oua, faina, zahar, morcovi, praf de copt, ulei, scortisoara, nucsoara, nuci, crema de branza. Ingrediente: 3 oua 175 g făină 200 g morcovi 340 g zahăr 1 plic praf de copt 100 ml ulei o linguriţă scortisoară 1/2 linguriţă nucşoară 1/2 linguriţă sare 150 g nuci Pentru umplutură: 400 g cremă […]

Desert: Profiterol

Profiterol din: gogosele aluat, lapte, zahar, faina, vanilie, ciocolata, frisca. Ingrediente: 20 de gogosele aluat Pentru cremă: 500 ml lapte 100 g zahăr 60 g făină 1/2 păstaie de vanilie Pentru sosul de ciocolată: 200 ml frisca lichidă 150 g ciocolata neagra 200 ml lapte   Mod de preparare: Pentru cremă, laptele şi jumătatea de păstaie […]

Negresa insiropata

Negresa insiropata

Negresa insiropata din: faina, ciocolata, oua, nuca, sirop de stevie, praf de copt, vanilie, scortisoara, ghimbir. Ingrediente: 200 g făină 150 g de ciocolată neagră 4 ouă 2 linguri sirop de stevie 1 linguriţă praf de copt 150 g nucă măcinată esenţă de vanilie scorţişoară ghimbir   Mod de preparare: Ciocolata se topeşte la bain-marie. Ouăle se […]