Prajitura mille-feuille

Acest produs de patiserie din aluat de foitaj este cunoscut sub diverse denumiri. Metoda de împăturire, întindere şi răcire a aluatului este cea folosită pentru prepararea croisantilor şi a produselor de patiserie daneze. Prăjitura se coace, de regulă, într-o formă pătrată, iar aluatul se crestează în bucăţi lungi înainte de coacere. Denumirea mille-feuilie, curentă şi […]

Rulada elvetiana

Rulada elvetiana

Acest desert delicios şi versatil este făcut dintr-un strat subţire de aluat pufos de chec şi 0 umplutură dulce. Aluatul se coace într-o tavă dreptunghiulară cu margini puţin înalte, tapetată cu hârtie cerată sau pergament, astfel încât checul să poată fi uşor scos din tavă. Imediat după coacere, înainte de a se întări, foaia de […]

Deserturi cu morcovi

Morcovul a fost adus în America de către imigranţii europeni. Fiind o legumă în mod natural dulce, morcovul era folosit în Anglia şi în Irlanda pentru prepararea budincilor. Acest mod de utilizare s-a răspândit si în America, morcovii ajungând însă abia la mijlocul secolului XX să fie apreciaţi ca ingredient pentru torturi. In 1983, compania […]

Tort cu gem

Tort cu gem din: unt, zahar, oua, faina, praf de copt, gem. Ingrediente: 250 g unt, înmuiat 250 g zahăr brun 4 ouă bătute 250 g făină cu praf de copt 2 linguriţe praf de copt Pentru umplere şi pentru ornat: 4 linguri gem de căpşuni zahăr pudră pentru presărat   Mod de preparare: Cuptorul […]

Steaua Viflaimului

Canneles

Aceste mici prâjituri-budincă delicioase sunt o specialitate din regiunea Bordeaux, unde se spune că au fost pregătite pentru prima oară la începutul secolului XIX de către călugăriţe, din făină obţinută de pe vapoarele ancorate şi reţinute în port. Prăjiturile se prepară în forme individuale, înalte cilindrice, cu caneluri (cannele înseamnă canelat), unse în interior cu […]

Budinca de orez cu vanilie

Budinca de orez cu vanilie

Budinca de orez cu vanilie din: unt, zahar, orez, lapte, vanilie, smantana, sare. Ingrediente: 65 g unt 65 g zahăr brun 65 g orez cu bob rotund 1,1 l lapte integral 1/2 baton de vanilie, tăiat de-a lungul în două 125 ml smântână dulce grasă un vârf de cuţit sare   Mod de preparare: Cuptorul […]

Placinta aromata de mere

Placinta aromata de mere

Placinta aromata de mere din: mere, miere, scortisoara. Ingrediente: un pachet aluat foitaj 2-3 linguri miere 4-5 mere o linguriţă scorţişoară     Mod de preparare: Aluatul decongelat se aşază în forma de copt şi se înlătură surplusul. Se unge aluatul cu miere. Merele se taie felii subţiri curăţând căsuţa cu sâmburi. Se aşază feliile […]

Biscuiti cu ovaz si salam uscat

Biscuiti cu ovaz si salam uscat

Biscuiti cu ovaz si salam uscat din: cascaval, unt, salam uscat, oua, fulgi de ovaz, faina, boia, piper, chimen, sare, praf de copt. Ingrediente: 200 g caşcaval 200 g unt 200 g salam uscat 2 ouă 150 g fulgi de ovăz 200 g făină boia de ardei dulce piper chimen 1 vârf cuţit sare 1/2 […]

Mere in aluat

O reteta gustoasa de mere in aluat

Mere in aluat din: faina, sare, unt, lapte, ou, mere, gem, zahar, alune. Ingrediente: Pentru aluat: 300 g făină 1 praf de sare 5 linguri unt 1 ou lapte, cât cuprinde 3 linguri zahăr pudră 1 plic zahăr vanilat Pentru umplutură: 4 mere 4 linguri gem 4 linguri zahăr alune, opţional zahăr pudră, pentru decor […]

Placinta cu mere si seminte de pin

Placinta cu mere si seminte de pin

Placinta cu mere si seminte de pin din: faina, lapte, drojdie, zahar, sare, oua, ulei, mere, gris, seminte de pin. Ingrediente: Pentru aluat: 500 g făină 200 ml lapte 1 plic drojdie uscată 100 g zahăr 1 praf de sare 2 ouă 75 ml ulei 2 plicuri zahăr vanilat coaja de la 1 lămâie Pentru […]

Prajitura cu două straturi

Prajitura cu două straturi din: unt, faina, zahar, esenta de migdale, oua, miere, lapte. Ingrediente: Pentru stratul 1: 150 g unt 250 g făina 50 g zahăr pudră esenţă de migdale Pentru stratul 2: 350 g unt 400 g făină de grâu 150 g făină de migdale 40 g zahăr 6 ouă 115 g miere […]

mere in aluat

Mere in aluat cu bere

Mere in aluat cu bere din: bere, lapte, oua, portocala, zahar, unt, ulei, sare, faina, mere. Ingrediente: 150 ml bere blondă 150 ml lapte 2 ouă 1 portocală 5 linguri zahăr 50 g unt 2 linguri ulei 1 praf de sare faină, cât cuprinde 4 mere   Mod de preparare: Combini laptele cu berea, adaugi […]

Placinta americana cu mere

Placinta americana cu mere

Placinta americana cu mere din: faina, zahar, unt, oua, mere, lamaie, scortisoara. Ingrediente: Pentru aluat: 350 g făină 3 linguri zahăr pudră 180 g unt 1 gălbenuş 4 linguri apă rece Pentru umplutură: 5 mere 100 g zahăr 1 lămâie 1 linguriţă scorţişoară 1 ou, pentru uns   Mod de preparare: Amesteci făina cu untul […]

Tarta cu mere si crema de vanilie

Tarta cu mere si crema de vanilie

Tarta cu mere si crema de vanilie din: aluat de foitaj, mere, lapte, oua, faina, zahar. Ingrediente: Pentru tartă: 1 foaie aluat de foitaj 2 mere 1 plic tort-gelee transparent Pentru cremă: 500 ml lapte 3 gălbenuşuri 3 linguri făină 4 linguri zahăr 2 plicuri zahăr vanilat   Mod de preparare: Aşezi aluatul într-o tavă […]

Prajitura de casa cu lamaie

Prajitura de casa cu lamaie

Prajitura de casa cu lamaie din: faina, amidon, oua, zahar, praf de copt, lamai, sare, cocos. Ingrediente: 100 g făină 50 g amidon 6 ouă 150 g zahăr un plic praf de copt 2 lămâi galbene şi una verde un praf sare Pentru servit: nucă de cocos felioare de lămâie   Mod de preparare: Se […]

Chifle cu mac si sare

Chifle cu mac si sare

Chifle cu mac si sare din: faina, drojdie, sare, lapte, ulei, mac, sare. Ingrediente: 500 g făină 10 g drojdie 1 linguriţă sare 200 ml lapte 3-4 linguri ulei 2 linguri mac 1 linguriţă sare grunjoasă   Mod de preparare: Dizolvi drojdia în puţin lapte cald, apoi o amesteci cu făina cernută. Adaugi sarea, uleiul, […]

Desert la cana

Desert la cana

Desert la cana din: unt, ciocolata, oua, zahar, faina, praf de copt, vanilie. Ingredinte: 4 x 30 g unt 4 x 30 g ciocolată neagră 4 ouă 8 linguri zahăr cristale 8 linguri făină 2 linguriţe praf de copt esenţă de vanilie, după gust   Mod de preparare: Untul şi ciocolata se repartizează în patru […]

Tort de ciocolata glazurat

Tort de ciocolata glazurat

Tort de ciocolata glazurat din: oua, zahar, faina, cacao, frisca, ciocolata. Ingrediente: Pentru blat: 8 ouă 150 gzahăr pudră 135 g făină 15 g cacao Pentru cremă: 200 mi frişca lichidă 200 g ciocolată cu lapte Pentru glazură: 200 ml friscă lichidă 200 g ciocolată neagră   Mod de preparare: Pentru blat, se amestecă şi […]

Prajitura cu fructe uscate si ghimbir

Prajitura cu fructe uscate si ghimbir

Prajitura cu fructe uscate si ghimbir din: faina, miere, zahar, fructe uscate, oua, praf de copt, scortisoara, nucsoara, ghimbir, piper. Ingrediente: 250 g miere 250 g făină 100 g zahăr pudră 100 g fructe uscate (stafide, nuci, migdale) 2 ouă 100 ml lapte un plic praf de copt un plic zahăr vanilat o linguriţă scorţişoară […]

Prajitura cu migdale caramelizate

Prajitura cu migdale caramelizate din: ciocolata, smantana, migdale, zahar, unt. Ingrediente: un pachet aluat foitaj Pentru crema de ciocolată: 200 g ciocolata amăruie 200 mi smântână pentru frişca 50 g migdale măcinate Pentru decor: 280 g migdale 300 g zahăr 2 linguri unt   Mod de preparare: Aluatul de foitaj se taie în fâşii nu […]

Mere pane cu scortisoara

Mere pane cu scortisoara

Mere pane cu scortisoara din: mere, lamaie, faina, lapte, oua, zahar, scortisoara, praf de copt, unt, sare, ulei. Ingrediente:  4 mere  1 lămâie 6 linguri făină Pentru pane: 120 ml lapte 150 g făină 2 ouă 75 g zahăr 1 praf scorţişoară 1/2 lingură praf de copt 1 lingură unt 1 praf sare ulei, pentru prăjit […]

Budinca de orez cu miere

Budinca de orez cu miere

Budinca de orez cu miere din: orez, miere, lapte, unt, oua, zahar, lamaie, fructe. Ingrediente: 125 g orez cu bob rotund 250 ml apă 750 ml lapte 50 g unt 2 ouă 50 g miere 1 plic de zahăr vanilat 1 lingură de zahăr 1 linguriţă de coajă de lămâie 1/4 linguriţă de sare pesmet […]

Fursecuri umplute cu migdale

Fursecuri umplute cu migdale din: faina, unt, oua, zahar, migdale, lamaie. Ingrediente: 300 g făină 200 g unt 2 ouă 150 g zahăr brun 150 g migdale feliate Pentru umplutura de migdale: 125 g migdale fără coajă 125 g zahăr un ou coaja unei lămâi   Mod de preparare: Pentru umplutura de migdale, se râşnesc […]

Pachetele cu compot de cirese

Pachetele cu compot de cirese

Pachetele cu compot de cirese din: gris, faina, oua, lapte, drojdie, sare, ulei, compot. Ingrediente: 250 g griş 250 g făină 2 ouă 125 ml lapte 500 ml apă caldă 1 plic de drojdie uscată 1 linguriţă zahăr 1/2 linguriţă sare ulei de prăjit 1 compot de cireşe (pentru servit) zahăr pudră (pentru decor)   […]

Pandispan cu fructe uscate

Pandispan cu fructe uscate

Pandispan cu fructe uscate din: gris, faina, iaurt, zahar, unt, fructe uscate, oua, praf de copt. Ingrediente: 250 g griş 250 g făină 200 g iaurt 150 g zahăr 100 g unt 50 g mix de fructe uscate (stafide, caise, prune) 2 ouă 1 plic praf de copt 1/2 linguriţă de sare   Mod de […]

Budinca de gris

Budinca de gris – un desert usor

Budinca de gris din: crema de branza, gris, zahar, zmeura, unt, oua. Ingrediente: 500 g cremă de brânză 100 g griş 100 g zahăr pudră+ 25 g pentru pudrat 200 g zmeură 4 ouă 1 cub de unt 1/2 linguriţă sare zeamă de lămâie   Mod de preparare: Mixează crema de brânză cu zahărul. Separă […]

Napolitane cu alune

Napolitane cu ciocolata si alune

Napolitane cu ciocolata si alune din: napolitane, ciocolata, frisca, alune. Ingrediente: un pachet foi napolitane 200 g ciocolatâ neagră 150 ml frişca lichidă 200 g alune de pădure     Mod de preparare: Ciocolata se rupe bucăţi şi se pune într-un castron. Se toarnă peste ea frişca clocotită şi se amestecă până la dizolvare. Se […]

Prajitura de casa cu crema de cacao

Prajitura de casa cu crema de cacao

Prajitura de casa cu crema de cacao din: zahar, faina, vanilie, biscuiti, oua, ulei, sare, lapte, unt, nuca, ciocolata. Ingrediente: Pentru blat: 6 linguri zahăr 7 linguri făină esenţă vanilie 1/2 kg biscuiţi populari 5 ouă o lingură ulei sare Pentru cremă: 750 ml lapte 2 plicuri praf pentru budincă de cacao 10 linguri zahăr […]

Prajitura in straturi

Prajitura in straturi – usor si simplu

Prajitura in straturi din: biscuiti, ciocolata, zahar, unt, lapte, gris, unt. Ingrediente: 300 g biscuiţi 300 g cookies cu ciocolată 200 g ciocolată neagră 500 g jeleu de căpşune sau dulceaţă 50 g zahăr (pentru sirop) 50 g unt topit Pentru cremă: 1 l lapte 150 g zahăr 120 g griş 250 g unt 1 […]

Gogosi

Gogosi – simple si bune

Gogosi din: drojdie, faina, unt, lapte, zahar, ou, sare, gem, ulei. Ingrediente: 20 g drojdie proaspătă 500 g făină 60 g unt 250 ml lapte 60 g zahăr un ou o linguriţă sare gem de căpsune ulei pentru prăjit zahăr pudră, pentru servit   Mod de preparare: Drojdia se dizolvă în laptele călduţ, se adaugă […]

Trigoane cu branza dulce

Trigoane cu branza dulce din: faina, oua, iaurt, unt, sare, ulei, telemea. Ingrediente: Aluatul: 250 g făină 100 g iaurt grecesc 3 ouă 200 g unt 2 linguriţe de sare ulei (pentru uns) Umplutura: 100 g telemea 100 g brânză dulce 2 ouă   Mod de preparare: Amestecă făina cu sarea. Incorporează untul bucăţele. Bate […]

Desert cu fructe de padure si ciocolata

Desert cu fructe de padure si ciocolata

Desert cu fructe de padure si ciocolata din: frisca, zahar, cacao, ciocolata, fructe de padure. Ingrediente: 400 ml frişca 1 lingură zahăr 1/4 linguriţă extract de vanilie 8 brioşe mici de ciocolată (cumpărate) 250 g zmeură 250 g fructe de pădure congelate 200 ml sos de ciocolată praf de cacao (facultativ)   Mod de preparare: […]