Negrese cu ciocolata amaruie

Negrese cu ciocolata amaruie din: unt, ciocolata, oua, zahar, faina. Ingrediente: 250 g unt nesărat 200 g ciocolată amăruie 4 ouă 300 g zahăr tos 175 g făină 100 g marshmallows, tocate 100 g bânuti de ciocolată, rupţi bucăţi 100 g baton crocant de ciocolată, rupt bucăţi   Mod de preparare: Incinge cuptorul la 4/180°C. […]

Mere glasate cu miere

Mere glasate cu miere din: mere, unt, zahar, miere, alune. Ingrediente: 6 mere 550 g zahăr tos 50 g unt 2 linguri miere 2 linguri oţet de vin alb 100 g alune de pădure, rumenite, zdrobite   Mod de preparare: Infige câte un beţişor în fiecare măr. Topeşte zahărul, untul, siropul şi oţetul cu 50 […]

Clatite cu prune

Clatite cu prune din: aluat, ou, zahar, ulei, prune, cimbru. Ingrediente: 125 g mix pentru aluat de clatite + 1 ou 600 g prune, curatate de samburi si taiate 60 g zahar ulei cimbru   Mod de preparare: Prepară aluatul conform instrucţiunilor înscrise pe ambalaj, adăugând oul. Lasă deoparte. Incinge cuptorul la semnul 6/200° C. […]

Prajitura cu stafide si ananas

Prajitura cu stafide si ananas din: lapte, vanilie, faina, miere, stafide, ananas, menta. Ingrediente: 1 l lapte 1 praf de sare 1/2 păstaie de vanilie 150 g făină de mei 4 linguri miere 100 g stafide 300 g ananas proaspăt sau fructe de sezon câteva frunze de mentă pentru decor   Mod de preparare: Pune […]

Budinca cu gem

Budinca cu gem

Budinca cu gem din: oua, lapte, lamaie, pesmet, nucsoara, gem. Ingrediente: 300 ml lapte 2 ouă, separate 1 lămâie, pentru coajă 50 g pesmet proaspăt 1 nucşoară 100 g zahăr tos 2 linguri gem de mure   Mod de preparare: Amesteca laptele cu gălbenuşurile, coaja răzuită de lămâie, pesmetul şi un praf generos de nucşoară. Dă […]

Chec dulce cu fructe uscate

Chec dulce cu fructe uscate din: unt, zahar, oua, faina, fructe, praf de copt. Ingrediente: 200 g unt 150 g zahăr 4 ouă 300 g făină 300 g amestec de fructe uscate 3 linguriţe praf de copt 50 g zahăr pudră, pentru decor   Mod de preparare: Hidratezi fructele uscate în apă fierbinte, 15 minute. Tai […]

Cozonac cu rom si stafide

Cozonac cu rom si stafide din: faina, unt, smantana, drojdie, oua, zahar, stafide, rom, rahat, lapte, vanilie. Ingrediente: 800 g făină 200 g unt 100 ml smântână cu 35% grăsime 7 gălbenuşuri 2 ouă 180 g zahăr 150 g stafide 20 g rahat 150 ml rom 300 ml lapte 40 g drojdie proaspătă 1 păstaie […]

Prajitura pufoasa cu fructe uscate

Prajitura pufoasa cu fructe uscate din: faina, unt, oua, zahar, praf de copt, lamaie, fructe. Ingrediente: 240 g făină 200 g unt 2 ouă 100 g fructe uscate 100 g zahăr 1 pliculeţ praf de copt 1 praf de sare 90 g rahat 1 linguriţă coajă rasă de lămâie   Mod de preparare: Baţi untul moale […]

Chifle dulci cu fructe

Chifle dulci cu fructe din: mere, pere, aluat foitaj, zahar, vin. Ingrediente: 500 g mere 500 g pere 1 pachet aluat foitaj 250 g zahăr 100 ml vin alb zahăr vanilat, după gust   Mod de preparare: Cureţi fructele de coajă şi de cotoare, apoi le tai cubuleţe. Le pui într-o tigaie antiaderentă, torni 75 […]

Rulouri cu mere, nuci si scortisoara

Rulouri cu mere, nuci si scortisoara din: mere, nuci, zahar, scortisoara, ulei. Ingrediente: 3 mere măricele 2 linguri zahăr brun 1 praf scorţişoară 1 pliculeţ zahăr vanilat 1 lingură nucă măcinată 7 foi de plăcintă zahăr pudră, pentru decor ulei   Mod de preparare: Speli, ştergi şi cureţi merele de coajă, le scoţi seminţele, apoi […]

Lava de ciocolata

Lava de ciocolata

Lava de ciocolata din: ciocolata, unt, oua, vanilie, faina, zahar. Ingrediente: 160 g ciocolată 75 g unt 2 ouă 2 gălbenuşuri 1 esenţă vanilie 1 praf sare 30 g făină 70 g zahăr pudră   Mod de preparare: Topeşti ciocolata cu untul pe baie de aburi, adaugi zahărul şi amesteci. încorporezi ouăle, gălbenuşurile, esenţa, sarea […]

Bezele simple colorate

Bezele simple colorate din: oua, zahar, lamaie, colorant. Ingrediente: 4 albuşuri 1 praf de sare 160 g zahăr pudră 300 g zahăr pudră apă 2 linguri zeamă de lămâie colorant alimentar   Mod de preparare: Baţi albuşurile cu sarea, apoi adaugi treptat zahărul pudră şi continui să mixezi. Trebuie să obţii o spumă densă. Pe […]

Placinta fina cu dovleac

Placinta fina cu dovleac

Placinta fina cu dovleac din: faina, ulei, zahar, lapte, vanilie, bicarbonat de sodiu, dovleac. Ingrediente: 400 g făină 7 linguri ulei 7 linguri zahăr 7 linguri lapte esenţă de vanilie 1 ou 1 linguriţă bicarbonat de sodiu 1 gălbenuş lapte zahăr pudră, pentru decor dovleac ras şi călit cu zahăr şi scorţişoară, după gust   Mod […]

Pachetele dulci cu dovleac

Pachetele dulci cu dovleac

Pachetele dulci cu dovleac din: dovleac, zahar, scortisoara, ou, lapte. Ingrediente: 1 pachet aluat foitaj 800 g 1 kg dovleac curăţat 3 linguri zahăr 1 linguriţă scorţişoară 1 linguriţă sare 1 gălbenuş   Mod de preparare: Ţii aluatul foitaj la decongelat. Dai dovleacul prin râzătoare, apoi 3 amesteci cu sarea şi-l laşi deoparte 10 minute. Storci […]

Pandispan cu mure

Pandispan cu mure

Pandispan cu mure din: mure, prune, oua, zahar, faina. Ingrediente: 1 castronel mure 10 prune mari 6 ouă 6 linguri zahăr 6 linguri făină 2 pliculeţe zahăr vanilat   Mod de preparare: Speli prunele, le scoţi sâmburii şi, dacă sunt prea mari, le tai bucăţele, apoi le presari cu un pliculeţ de zahăr vanilat. Pui […]

Panna cotta cu biscuiti si ciocolata

Panna cotta cu biscuiti si ciocolata

Panna cotta cu biscuiti si ciocolata din: smantana, lapte, zahar, gelatina, sirop, biscuiti, unt, fructe, ciocolata. Ingrediente: 450 ml smântână dulce 200 ml lapte 60 g zahăr 20 g gelatină esenţe 90 ml sirop (jeleu de fructe) biscuiţi digestivi 2 linguri unt topit fructe ciocolată rasă   Mod de preparare: Se încălzesc la foc mic […]

Prajitura cu branza si gem de caise

Prajitura cu branza si gem de caise

Prajitura cu branza si gem de caise din: oua, zahar, faina, ulei, vanilie, branza, smantana, gem, caise. Ingrediente: Blatul: 8 ouă 8 linguri zahăr 8 linguri făină 4 linguri ulei sare esenţă de vanilie Cremă: 350 g brânză proaspătă de vaci 100 g zahăr pudră cu aromă de vanilie 200 ml smântână 250 ml nectar […]

Gogosi cu gutui si scortisoara 

Gogosi cu gutui si scortisoara 

Gogosi cu gutui si scortisoara din: faina, oua, drojdie, zahar, lapte, ulei, gutui. Ingrediente: Pentru aluat: 750 g făină 3 ouă 30 g drojdie proaspătă 150 g zahăr 1 praf de sare 300 ml lapte 2 linguri ulei Pentru umplutură: 2-3 gutui 150 g zahăr 1 linguriţă scorţişoară ulei zahăr pudră   Mod de preparare: Pui […]

Piscoturi simple si fragede

Piscoturi simple si fragede

Piscoturi simple si fragede din: oua, faina, zahar. Ingrediente: 8 ouă 250 g făină 250 g zahăr zahăr pudră     Mod de preparare: Separi gălbenuşurile de albuşuri. Freci gălbenuşurile cu 150 g de zahăr până devin o cremă. Baţi albuşurile spumă tare cu restul de zahăr, turnat în ploaie, apoi le încorporezi în gălbenuşuri. […]

Prajitura glazurata cu cacao

Prajitura glazurata cu cacao din: oua, unt, cacao, faina, ciocolata, cafea, zahar, praf de copt. Ingrediente: 4 ouă 200 g unt 50 g cacao 150 g făină 150 g ciocolată neagră 1 păstaie vanilie 30 ml cafea tare 200 g zahăr 1 linguriţă praf de copt Pentru decor: 300 g zahăr pudră apă 2 linguri zeamă […]

Prajitura cu cirese si ciocolata alba

Prajitura cu cirese si ciocolata alba

Prajitura cu cirese si ciocolata alba din: faina, gris, unt, zahar, oua, cirese, ciocolata, mascarpone. Ingrediente: 250 g făină 125 g griş 375 g unt 375 g zahăr tos 6 ouă 3 linguriţe zahăr vanilat 600 g cireşe (fără sâmburi) 300 g ciocolată albă 230 g mascarpone   Mod de preparare: Se freacă zahărul cu […]

Rulada cu sampanie si ciocolata

Rulada cu sampanie si ciocolata

Rulada cu sampanie si ciocolata din: oua, zahar, ciocolata, faina, unt, sampanie. Ingrediente: 4 oua 200 g zahăr pudră 100 g ciocolată neagră 200 g făină 175 g ciocolată albă 30 g unt 50 ml şampanie 3 gălbenuşuri 65 g zahăr   Mod de preparare: Se bat spumă 4 albuşuri, adăugând treptat 200 g zahăr […]

Turnulete cu fructe

Turnulete cu fructe

Turnulete cu fructe din: faina, zahar, mere, pere, praf de copt, oua, scortisoara. Ingrediente: 200 g făina 150 g zahăr brun 2 mere 2 pere 10 g praf de copt 4 oua scorţişoară nucşoară   Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă tare cu 100 g zahăr. Adaugi făina, praful de copt şi 2-3 linguriţe de apă. […]

Prajiturele cu ciocolata neagra si migdale

Prajiturele cu ciocolata neagra si migdale

Prajiturele cu ciocolata neagra si migdale din: unt, zahar, faina, bicarbonat, migdale, ciocolata. Ingrediente: unt zahar 1 ou 1 linguriţă esenţă de migdale 3 căni făină 1 lingură bicarbonat de sodiu 1/2 cană migdale 50 g ciocolată neagră   Mod de preparare: Intr-un castron se bate 1 cană unt moale cu 1 cană zahăr. Se […]

Tarta cu smochine si branza

Tarta cu smochine si branza 

Tarta cu smochine si branza din: oua, zahar, unt, praf de copt, faina, branza, smochine. Ingrediente: Pentru aluat: 2 ouă 80 g zahăr 180 g unt 5 g praf de copt 300 g făină Pentru umplutură: 400 g brânză 1 ou 150 g zahăr pudră smochine   Mod de preparare: Baţi ouăle cu zahărul. Separat, tai untul […]

Strudele umplute

Strudele umplute din: faina, untura, smantana, oua, praf de copt. Ingrediente: 1 lingură untură 3 pumni de făină 5 gălbenuşuri 250 g smântână sare praf de copt 2 linguri untură 2-3 linguri făină   Mod de preparare: Se freacă 1 lingură untură cu 3 pumni de făină şi 5 gălbenuşuri, apoi se adaugă 250 g […]

Bezele savuroase

Bezele savuroase

Bezele savuroase din: oua, zahar, lamaie, apa, sare. Ingrediente: 4 albuşuri 1 praf de sare 160 g zahăr pudră 300 g zahăr pudră apă 2 linguri zeamă de lămâie   Mod de preparare: Baţi albuşurile cu sarea, apoi adaugi treptat zahărul pudră şi continui să mixezi. Trebuie să obţii o spumă densă. Pe o tavă […]

Tarta savuroasa cu fructe

Tarta savuroasa cu fructe

Tarta savuroasa cu fructe din: pere, mere, unt, zahar, oua, faina, vanilie, scortisoara. Ingrediente: 4 pere 4 mere 200 g unt 250 g zahăr 3 linguri apă 1 linguriţă oţet 2 gălbenuşuri 1 praf de sare 1 lingură unt pentru tavă 350 g făină esenţă de vanilie scorţişoară 1 plic zahăr vanilinat   Mod de […]

Pandispan fraged cu mere

Pandispan fraged cu mere

Pandispan fraged cu mere din: oua, zahar, faina, ulei, mere, pere. Ingrediente: 6 oua 250 g zahar 400 g făina 50 ml ulei 1 plic praf copt 1 kg mere 300 g pere   Mod de preparare: Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile spumă cu zahărul. Mixezi gălbenuşurile cu sarea, uleiul şi praful de copt. […]

Reteta zilei: Inghetata de capsuni cu fulgi de cocos

Inghetata de capsuni cu fulgi de cocos din: lapte, capsuni, banana, vanilie, fulgi de cocos, vafe. Ingrediente:  2 cani lapte 500gr căpșuni congelate ½ banana, înghețată vanilie 4 linguri fulgi de nucă de cocos vafe, pentru servire   Mod de preparare: Într-un blender, combinați toate ingredientele. Se amestecă până se omogenizeaza. Se toarnă într-un recipient […]

Mere coapte umplute cu jeleu

Mere coapte umplute cu jeleu din: mere, pere, lapte, zahar, orez, scortisoara, jeleu. Ingrediente: 6 mere mari 2 pere 300 ml lapte 100 g zahăr brun 100 g orez 1 praf de sare scorţişoară zahăr vanilinat 50 g jeleu de pere 20 g unt pentru tavă   Mod de preparare: Speli orezul şi îl pui […]

Clatite cu pere si mere caramelizate

Clatite cu pere si mere caramelizate din: pere, mere, zahar, faina, oua, lapte, ulei, scortisoara. Ingrediente: 3 pere 3 mere 200 g zahăr 150 g făină 200 ml lapte 1 ou 1 praf de sare 1 plic zahăr vanilinat 1 lingură ulei 1 linguriţă scorţişoară   Mod de preparare: Mixezi oul, 150 g zahăr şi […]