Biscuiti simpli cu unt

Biscuiti simpli cu unt

Biscuiti simpli cu unt din: unt, oua, amoniac, zahr, faina, otet, sare. Ingrediente: 100 g unt 4 ouă 1 linguriţă cu amoniac 100 g zahăr zahăr vanilinat 250 g făină sare 2 linguri de zahăr pudră 1 lingură cu oţet   Mod de preparare: Frecăm spumă untul cu zahărul şi cu cele 4 gălbenuşuri. Albuşurile […]

Chec cu ceai verde si fructe de padure

Chec simplu cu unt

Chec simplu cu unt din: oua, ulei, zahar, faina, nuci, zahar, unt, sare, pesmet. Ingrediente: 8 linguri cu ulei 8 ouă 16 linguri cu zahăr 16 linguri cu făină 10 nuci to­cate zahăr vanilinat sare 1 lingură cu unt 2 linguri cu pesmet   Mod de preparare: Separăm gălbenuşurile de albuşuri şi frecăm cremă cu […]

Chifle cu unt si scortisoara

Chifle cu unt si scortisoara din: faina, lapte, zahar, drojdie, unt, oua, lapte, scortisoara. Ingrediente: 500 g făină 250 ml lapte un cub drojdie proaspătă 60 g zahăr pudră 100 g unt topit un praf sare 2 ouă Pentru copt: 2 linguri lapte 2 linguri zahăr cristale scorţişoară   Mod de preparare: Se desface drojdia […]

Pandispan cu prune si nuci

Pandispan cu prune si rom

Pandispan cu prune si rom din: oua, faina, zahar, nuci, rom, prune. Ingrediente: 8 ouă 1 ceaşcă de apă 400 g făină 250 g zahăr tos 3 linguri cu zahăr pu­dră sare 10 nuci 1 lingură cu rom 500 g prune fără sâmburi   Mod de preparare: Separăm gălbenuşurile şi le batem spumă cu 1 […]

Foi pentru cremschnitt

Desert: Cremsnit de casa

Cremsnit de casa din: margarina, smantana, faina, lapte, vanilie, oua, zahar. Ingrediente: 250 g margarină 250 ml smântână 600 g făină (pentru aluat) 1 l lapte dulce vanilie 8 ouă 350 g zahăr 150 g făină (pentru cremă) zahăr farin   Mod de preparare: Blatul: cemem faina într-un castron adânc, punem un praf de sare, […]

Pandispan cu gutui si nuci

Pandispan cu gutui si nuci

Pandispan cu gutui si nuci din: gutui, oua, faina, zahar, nuci, coniac, unt. Ingrediente: 1 kg gutui 8 ouă 400 g făină 400 g zahăr sare vanilină 10 nuci 100 g zahăr pudră 1 lingură de coniac sau rom 1 ceaşcă de apă unt Mod de preparare: Curăţăm gutuile, tăiem felii subţiri şi le punem […]

Pandispan cu caise

Pandispan cu caise

Pandispan cu caise din: oua, zahar, faina, caise, coniac, unt. Ingrediente: 1 kg caise 8 ouă 400 g zahăr 400 g făină sare 2 linguri de coniac zahăr pudră 1 lingură cu unt 1 lingură cu făină 1 ceaşcă de apă   Mod de preparare: Spălăm ouăle, separăm gălbenuşurile într-un vas adânc şi le batem […]

Prajitura de casa fara oua

Prajitura de casa fara oua

Prajitura de casa fara oua din: faina, zahar, lapte, untura, praf de copt, cafea. Ingrediente: 3 căni cu făină 1 cană cu zahăr 1 cană cu lapte 2 linguri cu untură sare 1 praf de copt 1 ceaşcă de cafea   Mod de preparare: Cernem faina în castron, încălzim laptele pe foc cu zahărul tos […]

Reteta zilei: Prajitura cu aroma de clementine

Prajitura cu aroma de clementine din: faina, faina integrala, praf de copt, sare, iaurt, zahar, oua, coaja de clementine, vanilie, ulei, suc de clementine, zahar pudra. Ingrediente:  ¾ cești făină ¾ cesti făină integrală 2 lingurițe praf de copt ½ linguriță sare 1 cană iaurt 1 ⅓ ceașcă de zahăr 3 ouă 2 lingurițe coaja […]

Scovergi simple cu drojdie

Scovergi simple cu drojdie

Scovergi simple cu drojdie din: faina, drojdie, zahar, ulei. Ingrediente: 500 g făină 1 cană cu apă caldă 30 g drojdie de bere 1 pahar cu zahăr 1 cană cu ulei   Mod de preparare: Cernem faina în castron mare, adăugăm drojdia frecată cu zahăr şi sare, turnăm câte puţină apă caldă şi frământăm un […]

Paine neagra cu nuca

Paine neagra cu nuca

Paine neagra cu nuca din: paine, nuca, zahar, unt, sare. Ingrediente: 4 felii de pâine neagră 1 pahar cu nucă măcinată 1 pahar cu zahăr tos 1 ou 2 linguri cu unt sare   Mod de preparare: Punem pâinea dată pe răzătoarea mare într-un castron, ames­tecăm cu nuca, zahărul şi un praf de sare. Separat […]

Prajitura fara oua

Prajitura fara oua

Prajitura fara oua din: faina, zahar, lapte, untura, praf de copt, cafea, nes. Ingrediente: 3 căni cu făină 1 cană cu zahăr 1 cană cu lapte 2 linguri cu untură sare 1 praf de copt 1 ceaşcă de cafea 1 lingură de ness   Mod de preparare: Cernem faina în castron, încălzim laptele pe foc cu […]

Minciunele simple de casa

Minciunele simple de casa

Minciunele simple de casa din: faina, drojdie, zahar, sare, ulei. Ingrediente: 500 g făină 1 cub de drojdie 2 linguri cu zahăr sare 1 cană cu apă caldă 2 linguri cu zahăr vanilinat 2 linguri cu ulei – pentru aluat 1 cană cu ulei pentru prăjit   Mod de preparare: Cernem faina în vas mare […]

Pandispan de casa cu visine

Pandispan de casa cu visine

Pandispan de casa cu visine din: visine, oua, faina, zahar, nuci. Ingrediente: 500 g vişine 8 ouă 400 g făină 400 g zahăr tos zahăr vanilinat 4-5 nuci sare   Mod de preparare: Spălăm ouăle, separăm gălbenuşurile şi le batem spumă cu 1 ceaşcă de apă. Apa face aluatul pufos, de aceea o încorporăm încă […]

Branzoaica cu afine

Branzoaice din aluat de cartofi

Branzoaice din aluat de cartofi din: cartofi, branza, ulei, faina, zahar, ou. Ingrediente: 500 g cartofi 5 linguri cu brânză de vaci 1 linguriţă cu făină 1 linguriţă cu ulei 1 lingură cu zahăr 1 ou   Mod de preparare: Fierbem cartofii, bine spălaţi în apă caldă, la foc potrivit. După 30 minute îi scoatem, […]

Prajiturele de casa

Prajiturele de casa

Prajiturele de casa din: zahar, unt, oua, faina, vin, sare. Ingrediente: 150 g zahăr tos 150 g unt 3 gălbenuşuri 200 g făină plus 2 linguri 1 pahar mic cu vin sau şampanie 1 praf de sare   Mod de preparare: Punem faina într-un castron; din zahărul frecat cu unt obţinem o cremă omogenă în […]

Prăjitură cu marmeladă de caise

Prajitura de casa cu marmelada

Prajitura de casa cu marmelada din: oua, marmelada, unt, zahar, vanilie. Ingrediente: 4 albuşuri 4 linguri cu marmeladă 1 lingură cu unt sare 100 g zahăr pudră vanilie   Mod de preparare: Batem spumă tare albuşurile într-un vas cu gura largă, adăugăm câte 1 lingură de zahăr, bătând amestecul cu telul sau cu furculiţa inox. […]

Budinca cu nuci si portocale

Budinca cu nuci si portocale

Budinca cu nuci si portocale din: franzela, lapte, nuci, portocale, oua, unt, zahar, pesmet. Ingrediente: 1 franzelă veche 1 pahar cu lapte fierbinte 2-3 portocale curăţate de coajă 4 ouă 1 lingură cu unt 100 g zahăr tos 10 nuci sare pesmet   Mod de preparare: Folosim o formă mijlocie de cozonac. Tăiem franzela felii, […]

Gris dulce

Gris dulce

Gris dulce din: lapte, gris, zahar, sare. Ingrediente: 1 l lapte nefiert 6-7 linguri cu griş 3 linguri cu zahăr 1/2 linguriţă cu sare 1 lingură cu zahăr vanilinat   Mod de preparare: Punem laptele să fiarbă într-un vas emailat cu gura largă. Când dă în clocot turnăm grişul în ploaie. Turnăm grişul cu mâna […]

Gogosi (Chafele)

Gogosi de porumb

Gogosi de porumb din: malai, zahar, sare, lapte, ulei, praf de copt. Ingrediente: 2 căni cu mălai 1 pahar cu zahăr sare 500 ml lapte fiert 1 cană ulei 2 linguri cu zahăr farin 1/2 linguriţă cu praf de copt   Mod de preparare: Amestecăm mălaiul cu zahărul, 1/2 linguriţă cu sare şi praf de […]

Prajiturele cu nuca si caise

Prajiturele cu nuca si caise

Prajiturele cu nuca si caise din: nuca, zahar, marmelada, unt. Ingrediente: 200 g nucă măcinată 125 g zahăr pudră 2-3 linguri cu marmeladă de caise zahăr vanilinat 1 lingură cu unt   Mod de preparare: Amestecăm în castron nuca măcinată cu zahărul, legăm amestecul cu marmeladă de caise şi frământăm pasta obţinută. Parfumăm cu zahăr […]

Reteta zilei: Desert cu nuci pecan si afine

Desert cu nuci pecan si afine din: bagheta, oua, lapte, nucsoara, vanilie, zahar brun, nuci pecan, unt, afine. Ingrediente:  1 baghetă 6 ouă 1 ceașcă lapte ½ lingurița de nucșoară 1 lingurita vanilie ¾ ceașca zahăr brun 1 cană nuci pecan, tăiate in jumatati 1 lingurita de unt ½ cuburi de unt 2 cani de […]

Gogosi cu stafide si lamaie

Gogosi cu stafide si lamaie

Gogosi cu stafide si lamaie din: unt, zahar, faina, oua, lamaie, stafide, nuci. Ingrediente: 250 g unt 250 g zahăr 250 g făină 3 ouă întregi plus 2 albuşuri de ou sare răzătură de lămâie 100 g stafide nuci tocate zahăr vanilinat   Mod de preparare: Facem crema din unt înmuiat, zahăr pus în porţii […]

Trufe din cartofi cu cocos

Trufe din cartofi cu cocos

Trufe din cartofi cu cocos din: cartofi, zahar, nuca, unt, oua, rom, cacao, nuca de cocos. Ingrediente: 500 g cartofi fierţi în coajă 150 g zahăr 200 g nucă măcinată 4 linguri cu unt 2 ouă 2 linguri cu rom sau cu zahăr vanilinat 1/2 linguriţă sare – pen­tru aluat 2 linguri cu cacao 3 […]

Crochete de peste cu salata verde, porumb si alune

Crochete simple de casa

Crochete simple de casa din: zahar, malai, faina, unt, lamaie, sare. Ingrediente: 250 g zahăr tos 150 g mălai 150 g făină de grâu 200 g unt răzătură de lămâie 2 linguri cu zahăr farin sare   Mod de preparare: Inmuiem untul pe baie de abur, punem în vasul cu unt mălaiul, faina, sarea, răzătura […]

Briose cu dovlecei si banane

Briose cu dovlecei si banane

Briose cu dovlecei si banane din: oua, zahar, unt, banane, dovlecei, faina, praf de copt, cacao. Ingrediente: 6 ouă 1 1/2 cană zahăr 200 g unt topit şi răcit 3 banane 3 dovlecei 2-3 căni făină 1 plic praf de copt 1 linguriţă bicarbonat 1 praf de sare 2-3 linguri cacao 1 lingură scorţişoară   Mod […]

Fursecuri cu nuci

Fursecuri cu nuci si alune

Fursecuri cu nuci si alune din: alune, nuci, unt, faina, pesmet, frisca, cafea. Ingrediente: 200 g alune măcinate sau mărunţite bine 200 g nuci 1 linguriţă cu unt 150 g făină 2 linguri cu pesmet  100 g frişcă (1 pahar mic) 6 albuşuri bă­tute spumă tare 1 ceaşcă plină cu cafea 1/2 linguriţă cu sare […]

Reteta zilei: Inghetata de banane cu crema de ciocolata

Inghetata de banane cu crema de ciocolata din: banane, crema de ciocolata cu alune, lapte de migdale. Ingrediente:  3 banane ½ cești crema de ciocolata cu alune ½ cesti de lapte de migdale         Mod de preparare: Puneți toate ingredientele într-un blender și amestecați până se omogenizeaza. Transferați amestecul în recipeintul pentru […]

Friganele dulci

Friganele dulci

Friganele dulci din: franzela, lapte, oua, zahar, ulei. Ingrediente: 1 franzelă veche de 2 zile 1 cană cu lapte 2 ouă 4 linguri cu zahăr farin 150 ml ulei   Mod de preparare: Tăiem franzela felii groase de 1 cm, punem feliile în lapte dulce cald, le strângem în mână uşor ca să nu reţină […]

Prajiturele cu sirop

Prajiturele cu sirop

Prajiturele cu sirop din: malai, faina, lapte, zahar, praf de copt, oua, unt, ulei, sirop. Ingrediente: 150 g mălai 300 g făină 250 ml lapte dulce nefiert sare 150 g zahăr tos 1 praf de copt 2 ouă 2 linguri cu unt 250 ml ulei sirop de fructe   Mod de preparare: Punem la fiert […]

Gogosi dulci de porumb

Gogosi dulci de porumb

Gogosi dulci de porumb din: malai, zahar, sare, lapte, ulei, praf de copt. Ingrediente: 2 căni cu mălai 1 pahar cu zahăr sare 500 ml lapte fiert 1 cană cu ulei 2 linguri cu zahăr farin 1/2 linguriţă cu praf de copt   Mod de preparare: Amestecăm mălaiul cu zahărul, 1/2 linguriţă cu sare şi […]

Biscuiti de casa cu vanilie

Biscuiti de casa cu vanilie

Biscuiti de casa cu vanilie din: unt, lapte, oua, zahar, faina, amoniac, lamaie, vanilie. Ingrediente: 100 g unt 3 ouă 4 linguri cu caimac de lapte 250 g zahăr 1/2 linguriţă cu amoniac stins cu oţet vanilie 500 g făină 1/2 lămâie   Mod de preparare: Cernem faina într-un castron mare, cu gura largă, punem […]