Ciorba ruseasca de varza

Ciorba ruseasca de varza din: varza, morcovi, ceapa, telina, pastarnac, patrunjel, smantana, cimbru, ulei. Ingrediente: 1/2 căpăţână de varză acră 2 morcovi o ceapă o felie dintr-o rădăcină de ţelină o rădăcină păstârnac o rădăcină pătrunjel un ou 150 ml smântână o linguriţă cimbru o lingură ulei   Mod de preparare: In oala de fiert […]

Bors de loboda cu legume

Bors de loboda cu legume din: loboda, ceapa, morcovi, telina, ulei, bors, sare, piper. Ingrediente: 10 legături lobodă 2 legături ceapă verde 2 morcovi o felie dintr-o rădăcină de ţelină 500 ml borş 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Ceapa tăiată mărunt, ţelina şi morcovii tăiate cubuleţe sau trecute pe râzătoare se […]

Ciorba de spanac cu ou

Ciorba de spanac cu ou

Ciorba de spanac cu ou din: ceapa, morcov, patrunjel, telina, spanac, oua, sare, piper. Ingrediente: o ceapă un morcov o rădăcină pătrunjel o felie dintr-o rădăcină de ţelină o rădăcină păstârnac un kg spanac 2 ouă fierte zeama de la două lămâi sare piper   Mod de preparare: Spanacul se curăţă şi se opăreşte în […]

Ciorba cu coaste afumate

Ciorba cu coaste afumate

Ciorba cu coaste afumate din: coaste afumate, tarhon, morcovi, cartofi, telina, ardei gras, ores, otet si smantana. Ingrediente: 800 g coaste afumate doi morcovi doi cartofi o ţelină mică un ardei gras 150-180 g orez oţet tarhon 300 g smîntînă   Mod de preparare: Se pune carnea la fiert într-o oală de 10 litri, se ia […]

Ciorba de fidea cu bacon

Ciorba de fidea cu bacon

Ciorba de fidea cu bacon din: bacon, fidea, mazare, rosii, ceapa, ardei gras, morcov, telina, varza, bors, cimbru, ulei de floarea soarelui, sare, piper, smantana si iaurt. Ingrediente: două rotocoale de fidea 200 g mazăre 4 roşii o ceapă un ardei gras un mor­cov un sfert de ţelină un sfert de varză albă 300 g […]

Ciorba de somn cu ardei

Ciorba de somn cu ardei

Ciorba de somn cu ardei din: somn, ceapa verde, ardei, rosie, morcovi, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 kg somn 2 fire ceapă verde 1 ardei gras roşu 1 roşie 1 legătură morcovi noi frunze de pătrunjel şi leuştean sare piper 1 lămâie 2 linguri ulei 1 varză mică 3 litri apă   Mod de preparare: Se […]

Ciorba de cocos cu fidea

Ciorba de cocos cu fidea

Ciorba de cocos cu fidea din: cocoş, morcov, astarnac, ceapa, rădăcină de pătrunjel, telina, ardei fidea, sare, bors, pătrunjel verde, mărar, leuştean.   Ingrediente: 1 cocoş 1 morcov 1 păstârnac 1 ceapă 1 rădăcină de pătrunjel 1 ţelină mică 1 ardei 50 g fidea sare 1 l borş proaspăt câte 1 legătură de pătrunjel verde, mărar şi […]

Ciorba de vacuta cu suc de rosii

Ciorba de vacuta cu suc de rosii

Ciorba de vacuta cu suc de rosii din: carne de vaca, dovlecel, telina, ceapa, pastarnac, rosii in bulion, bors, sare, oua.   Ingrediente: 300-400 g carne de vaca 1 dovlecel 1 bucata telina 2 cepe 1 pastarnac 1 cutie rosii in bulion bors sare 2 oua   Mod de preparare: Se taie carnea de vaca […]

Ciorba de vacuta cu legume in paine

Ciorba de vacuta cu legume in paine

Ciorba de vacuta cu legume in paine din: carne de vita, rosii, morcovi, ceapa, ardei grasi, ulei, sare, apa clocotita, cartofi, patrunjel, painici. Ingrediente: 500 g carne de vita 1 kg rosii zemoase 2 morcovi potriviti 1 ceapa mare 2 ardei grasi ulei de floarea soarelui sare 2 l apa clocotita 3 cartofi patrunjel sau […]

Ciorba de fasole verde cu curry

Ciorba de fasole verde cu curry

Ciorba de fasole verde cu curry din: fasole verde, ceapa, ardei, morcovi, pastarnac, patrunjel, telina, dovlcel, rosii, pastă de tomate, bors, verdeata, boia, curry, ulei. Ingrediente: 1 borcan mare de fasole verde conser­vată sau 1/2 kg fasole proaspătă 1 ceapă mare 1 ardei capia 2 morcovi 1 păstărnac 1 pătrunjel 1 ţelină mică 1 dovlecel 1/2 kg […]

Ciorba cu naut si praz

Ciorba cu naut si praz

Ciorba cu naut si praz din: praz, naut, rosii, morcov, ulei, telina, leustean, sare, piper. Ingrediente: 1 fir de praz 1 conservă năut 4 roşii 1 morcov 1 ţelină mică cu frunze 2 linguri ulei de măsline leuştean verde sare piper   Mod de preparare: Cureţi prazul şi îl speli, apoi îl laşi la scurs. Tai […]

Bors de spanac cu costita si smantana

Bors de spanac cu costita si smantana

Bors de spanac cu costita si smantana din: spanac, ceapa, usturoi, bors, costita, oua, sare, ulei, leustean, smantana. Ingrediente: 500 g spanac 6 jire de ceapă verde 6 fire de usturoi 1 l borş 100 g costiţă afumată 3 ouă fierte tari sare ulei leuştean 1 ceaşcă mijlocie cu smântână   Mod de preparare: Alegeţi […]

Ciorba de hribi cu verdeata

Ciorba de hribi cu verdeata

Ciorba de hribi cu verdeata din: hribi, varza murata, ceapa, faina, ulei, bors, patrunjel, leustean, sare, piper. Ingrediente:  400 g hribi 500 g varza murata 2 cepe 2 linguri faina 3 linguri ulei 1 l bors 1 legatura de patrunjel 1 legatura de leustean sare piper   Mod de preparare: Se curăţă şi se spală hribii, […]

Bors verde

Ciorba de praz cu bors cu orez

Ciorba de praz cu bors cu orez din: praz, morcov, orez, telina, rosii, ceapa, sare, bors, leustean. Ingrediente: 2-3 bucăţi de praz 1 morcov 4 linguri cu orez 1 ţelină cu frunze 2 roşii din conservă 1 ceapă sare 1 l de borş leuştean   Mod de preparare: Curăţaţi prazul de foile veştede, scoateţi partea albă […]

Ciorba de gogosari cu smantana

Ciorba de gogosari cu smantana

Ciorba de gogosari cu smantana din: gogosari, morcovi, ceapa, patrunjel, orez, sare, verdeata, rosii, smantana. Ingrediente: 5 gogosari mari 2 morcovi 1 ceapa potrivita 2 radacini de patrunjel 50 g de orez sare verdeata 3-4 rosii smantana   Mod de preparare: Toate legumele se spala, se taie cubulete si se inabusesc intr-o ceasca cu apa. […]

Ciorba cu piept de porc

Ciorba cu piept de porc

Ciorba cu piept de porc din: piept de porc, orez, zarzavat, ceapa, oua, smantana, otet, tarhon, sare. Ingrediente: 1 kg piept de porc cu coaste 60 g orez 500 g zarzavat 2 cepe 2 ouă 100 g smântână oţet tarhon şi sare, după gust   Mod de preparare: Pieptul de porc se pune la fiert […]

Ciorba de fasole verde cu oua

Ciorba de fasole verde cu oua

Ciorba de fasole verde cu oua din: fasole, ceapa, rosii, sare, marar, ulei, faina, oua. Ingrediente: 1 kg fasole verde 1 ceapă 4-5 roşii sare mărar tocat 1 lingură cu ulei 2 linguri faină 2 oua fierte tari   Mod de preparare: Curăţaţi fasolea de codiţe şi de capete, rupeţi-o bucăţi, spălaţi-o cu apă călduţă, presăraţi-o […]

Ciorba cu naut si praz

Ciorba simpla cu naut

Ciorba simpla cu naut din: praz, naut, rosii, morcov, ulei, telina, leustean, sare, piper. Ingrediente: 1 fir de praz 1 conservă năut 4 roşii 1 morcov 1 ţelină mică cu frunze 2 linguri ulei de măsline leuştean verde sare piper   Mod de preparare: Cureţi prazul şi îl speli, apoi îl laşi la scurs. Tai […]

Ciorba de stevie

Ciorba de stevie cu ou

Ciorba de stevie cu ou din: stevie, ceapa, usturoi, cartofi, bulion, oua, orez, bors, morcovi, leustean, marar, sare, piper, marar. Ingrediente: 4 legături ştevie 1 ceapă uscată mare 6-8 fire ceapă verde 4 fire usturoi verde 5 morcovi noi 2 linguri bulion 4-5 cartofi noi medii 2 ouă 4 linguri orez 800 ml borş 1 legătură […]

Ciorba cu file de hering

Ciorba cu file de hering

Ciorba cu file de hering din: file de hering, fasole, naut, ceapa, morcov, telina, rosii, bors, ulei, sare, piper, leustean. Ingrediente: 500 g fileuri de hering 200 g fasole roşie 150 g năut un sfert varză creaţă o ceapă un morcov un sfert de ţelină 3 roşii 250 ml borş 100 ml ulei sare piper […]

Ciorba de conopida cu orez

Ciorba de conopida cu orez

Ciorba de conopida cu orez din: conopida, ulei, ceapa, morcovi, ardei, pasta de tomate, orez, smantana, marar, patrunjel verde, sare, oase de vaca, sare de lamaie. Ingrediente: 1 conopida 2-3 linguri ulei 1 ceapa 2 morcovi 2 ardei 2-3 rosii sau pasta de tomate 1 lingura orez 2-3 linguri smantana marar patrunjel verde sare 400 […]

Ciorba de porc cu varza

Ciorba de porc cu varza din: carne de porc cu os, ceapa, morcovi, telina, cartofi, verdeata, zeama de varza, sare. Ingrediente: 500 g carne de porc cu os o ceapă 2 morcovi o felie ţelină 3-4 cartofi 500 ml zeamă de varză verdeaţă, după gust sare   Mod de preparare: Carnea bine spălată se pune la […]

Bors cu slanina si varza

Bors de linte cu carnati

Bors de linte cu carnati din: linte, carnati, ceapa, morcov, gulie, cartofi, boia, ulei, sare. Ingrediente: 250 g linte 2 cârnaţi afumaţi o ceapă un morcov o gulie 2 cartofi o linguriţă boia 2 linguri ulei sare   Mod de preparare: Se încinge uleiul în oala de fiert şi se rumenesc cârnaţii tăiaţi felioare. Se […]

Ciorba ruseasca cu varza

Ciorba ruseasca cu varza din: varza, morcovi, ceapa, telina, smantana, cimbru, pastarnac, ulei. Ingrediente: 1/2 căpăţână de varză acră 2 morcovi o ceapă o felie dintr-o rădăcină de ţelină o rădăcină păstârnac o rădăcină pătrunjel un ou 150 ml smântână o linguriţă cimbru o lingură ulei   Mod de preparare: In oala de fiert se […]

Bors de sfecla cu cartofi

Bors de sfecla cu cartofi din: sfecla, cartofi, ceapa, morcovi, telina, ardei, ulei. Ingrediente: 2 rădăcini sfeclă 2 cepe 2 morcovi o rădăcină păstârnac o rădăcină pătrunjel o felie dintr-o rădăcină de ţelină un ardei gras 3-4 cartofi 4 linguri ulei 500 ml borş sare 3-4 fire ceapă verde   Mod de preparare: In oala […]

Ciorba de pui cu taietei

Ciorba de pui cu taietei din: carne de pui, ceapa, morcov, ardei, zeama de varza, taietei, sare. Ingrediente: 2 spinări de pui 2 ciocănele 2 aripi o ceapă un morcov un ardei gras o felie dintr-o rădăcină de ţelină o rădăcină păstârnac o rădăcină pătrunjel 500 ml zeamă de varză tăieţei, după gust sare   […]

Bors cu perisoare si legume

Bors cu perisoare si legume din: carne de vitel, ceapa, usturoi, pesmet, ou, paste, fasole, rosii, bors. Ingrediente: 500 g carne tocată de viţel o ceapă mică 2 căţei usturoi 75 g pesmet un ou 100 g paste 1/2 legătură mărar un morcov 200 g fasole păstăi congelată 4-5 roşii mici 2 cuburi concentrat de […]

Ciorba de cartofi cu scarita afumata

Ciorba de cartofi cu scarita afumata din: cartofi, scarita, ceapa, morcovi, telina, dafin, smantana, ou, otet. Ingrediente:  500 g scăriţă afumată un kg cartofi o ceapă 2 morcovi o felie dintr-o rădăcină de ţelină o legătură tarhon proaspăt o foaie dafin 200 g smântână un ou oţet pentru acrit   Mod de preparare: In 3 […]

Bors moldovenesc cu fasole 

Bors moldovenesc cu fasole din: ceapa, ciuperci, fasole, ardei, bors, verdeata, sare. Ingrediente: 300 g ciuperci 200 g fasole cu bob mic 2 cepe un morcov o rădăcină păstârnac o rădăcină pătrunjel o felie dintr-o rădăcină de ţelină un ardei gras 500 ml borş verdeaţă, după gust sare   Mod de preparare: Fasolea spălată bine […]

Ciorba de linte cu carnati

Ciorba de linte cu carnati

Ciorba de linte cu carnati din: linte, carnati, ceapa, morcov, gulie, cartofi, boia, ulei, sare. Ingrediente: 250 g linte 2 cârnaţi afumaţi o ceapă un morcov o gulie 2 cartofi o linguriţă boia 2 linguri ulei sare   Mod de preparare: Se încinge uleiul în oala de fiert şi se rumenesc cârnaţii tăiaţi felioare. Se […]

Ciorba de cartofi cu carne afumata

Ciorba de cartofi cu carne afumata

Ciorba de cartofi cu carne afumata din: cartofi, carne afumata, ceapa, morcovi, telina, dafin, smantana. Ingrediente:  500 g carne afumată 1 kg cartofi o ceapă 2 morcovi o felie dintr-o rădăcină de ţelină o legătură tarhon proaspăt o foaie dafin 200 g smântână un ou   Mod de preparare: In 3 litri de apă se pune […]

Bors de zarzavat cu orez

Bors moldovenesc cu ciuperci

Bors moldovenesc cu ciuperci din: ceapa, ciuperci, fasole, ardei, bors, verdeata, sare. Ingrediente: 300 g ciuperci 200 g fasole 2 cepe un morcov o rădăcină păstârnac o rădăcină pătrunjel rădăcină de ţelină un ardei gras 500 ml borş verdeaţă sare   Mod de preparare: Fasolea se pune la fiert în apă rece. Când începe să se […]