Ciorba de sfecla rosie cu bors si smantana

Ciorba de sfecla rosie cu bors si smantana

Ciorba de sfecla rosie cu bors si smantana din: sfecla, cartofi, smantana, morcov, ardei, patrunjel, bors. Ingrediente: 1 kg cartofi albi 3 sfecle roşii medii 400 g smântână grasă 1 morcov 1/2 ardei gras 1/2 legătură de pătrunjel 500 ml borş 1 lingură amestec natural de mirodenii uscate (opţional) sare piper câteva frunzuliţe de cimbrişor […]

Ciorba cu carnati afumati si legume

Ciorba cu carnati afumati si legume

Ciorba cu carnati afumati si legume din: carnati afumati, fasole verde, morcov, patrunjel, pastarnac, ardei gras, ceapa, usturoi, frunza de dafin, zeama de varza, orez, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 4 cârnaţi afumaţi 400 g fasole verde un morcov o rădăcină de pătrunjel o rădăcină de păstârnac doi ardei graşi două cepe doi căţei de […]

Ciorba a la grec cu orez

Ciorba a la grec cu orez 

Ciorba a la grec cu orez din: ceapa, ulei, dovlecei, oua, smantana, faina, orez, lamaie, morcovi, telina, sare, piper. Ingrediente: 2 kg dovlecei 2 cepe 50 ml ulei 3 gălbenuşuri 200 ml smântână 50 g făină 50 g orez 100 ml zeamă de lămâie 2 morcovi 1 ţelină mijlocie 1 pătrunjel 1 păstârnac 1 legătură de […]

Ciorba ardeleneasca de pui

Ciorba ardeleneasca de pui

Ciorba ardeleneasca de pui din: tacamuri de pui, morcovi, telina, ceapa, ardei, rosii, usturoi, slanina, patrunjel, otet. Ingrediente: 1 kg tacamuri de pui 2 morcovi 1 telina 2 cepe un ardei gras 3-4 rosii 5-6 catei de usturoi o felie subtire de slanina afumata o legatura patrunjel verde otet   Mod de preparare: Se pune carnea […]

Ciorba de curcan cu slanina

Ciorba de curcan cu slanina

Ciorba de curcan cu slanina din: tacamuri de curcan, morcovi, telina, ardei, rosii, ceapa, usturoi, slanina, otet, sare, piper. Ingrediente: 1 kg tacamuri de curcan 2 morcovi 1 telina 2 cepe un ardei gras 3-4 rosii 5-6 catei de usturoi slanina afumata o legatura patrunjel verde otet   Mod de preparare: Se pune carnea la fiert. […]

Ciorba de zarzavat cu orez

Ciorba de zarzavat cu orez

Ciorba de zarzavat cu orez din: morcovi, patrunjel, telina, gulie, varza, cartofi, orez, sare. Ingrediente: 3 morcovi 1 pătrunjel 1 ţelină 1 felie de gulie 1 varză 3 cartofi 100 g orez sare   Mod de preparare: Cureţi zarzavaturile şi le speli. Dai pe râzătoare morcovii, pătrunjelul, ţelina, felia de gulie. Varza o tai fideluţă, […]

Ciorba cu rasol de porc

Ciorba cu rasol de porc 

Ciorba cu rasol de porc din: rasol de porc, picioare de porc, fleica, oua, smantana, morcov, otet, sare, usturoi. Ingrediente: 1 rasol şi 2 picioare de porc 1 kg de carne 10 ouă 1 kg smântână 1 morcov oţet sare 2-3 căţei de usturoi   Mod de preparare: Fierbi carnea ca pentru piftie. Strecori zeama, scoţi […]

Bors de cartofi cu leustean

Bors de cartofi cu leustean

Bors de cartofi cu leustean din: cartofi, ceapa, morcov, telina, ardei, rosii, albitura, bors, leustean, patrunjel, ulei, sare. Ingrediente: 1/2 kg cartofi 2 cepe 1 morcov 1 telină 2 ardei 5 roşii albitură 1 cană de borş leuştean pătrun­jel 2 linguri de ulei sare   Mod de preparare: Ceapa, morcovul, ţelina, ardeii, albitura se curăţă, se […]

Ciorba de iepure cu smantana

Ciorba de iepure cu smantana

Ciorba de iepure cu smantana din: carne de iepure, pastarnac, ceapa, smantana, morcovi, bors, faina, patrunjel, leustean, sare, dafin, cuisoare, otet. Ingrediente: 1 kg carne de iepure 100 g păstârnac 150 g ceapă 80 g smântână 100 g morcovi 1 I borş 40 g făină 1 rădăcină de pătrunjel 1 legătură leuştean sare foi de […]

Ciorba cu pastrama

Ciorba cu pastrama

Ciorba cu pastrama din: pastrama de oaie, ceapa, ulei, rosii, ardei, menta, sare, piper. Ingrediente: 500 g pastrama 2 cepe 2 linguri cu ulei 1 kg roşii 1 ardei gras 2 linguri cu mentă sare piper   Mod de preparare: Taie ceapa mai mare, ardeiul în fâşii subţiri, curăţă roşiile de coajă şi taie-le cubuleţe. Incinge […]

Ciorba de miel cu gulie

Ciorba de miel cu gulie

Ciorba de miel cu gulie din: carne de miel cu os, ceapă, pătrunjel, morcovi, telina, pastarnac, gulie, leuştean, sare, piper, smântână, zeamă de lămâie, borş, oua.   Ingrediente: 1 kg carne de miel cu os (picior din faţă, gât sau coaste) 1 ceapă mare 1 rădăcină pătrunjel câteva frunze de pătrunjel 2 morcovi 1 ţelină 1 păstârnac 1 […]

Ciorba de gasca cu smantana

Ciorba de gasca cu smantana

Ciorba de gasca cu smantana din: aripi de gasca, spate de gasca, maruntaie de gasca, gulie, telina, morcovi, albitura, ceapa, foi de dafin, oua, smantana, sare, patrunjel verde, piper. Ingrediente: aripile, spatele si maruntaiele de la 1 gasca cate 1/2 gulie si telina mica 2 morcovi 1 albiutra 1 ceapa 2 foi de dafin 2 oua […]

Ciorba arabeasca

Ciorba arabeasca

Ciorba arabeasca din: pastrama de oaie, ceapa, ulei, rosii, ardei, menta, sare, piper. Ingrediente: 500 g pastramă rece de oaie la grătar 2 cepe 2 linguri cu ulei 1 kg roşii 1 ardei gras 2 linguri cu mentă proaspătă sare piper   Mod de preparare: Taie ceapa mai mare, ardeiul în fâşii subţiri, curăţă roşiile […]

Ciorba acra cu ciuperci

Ciorba acra cu ciuperci

Ciorba acra cu ciuperci din: ciuperci, apa, morcovi, rosie, ardei gras, ceapa, sare, frunze de leustean, patrunjel verde, otet, piper si usturoi. Ingrediente: 500 g ciuperci 4 l apă 2-3 morcovi un păstârnac o roşie un ardei gras o ceapă sare frunze de leuştean şi de pătrun­jel verde oţet piper 6 căţei de usturoi un […]

Ciorba de fasole cu costita si carnati

Ciorba de fasole cu costita si carnati

Ciorba de fasole cu costita si carnati din: fasole, ceapa, usturoi, dafin, patrunjel, rosii, morcov, ardei, costita, carnati, ulei, sare, piper, boia. Ingrediente: 1/2 kg fasole uscată 2 cepe 3 căţei de usturoi 3 foi de dafin 1/2 legătură de pătrunjel 4-5 roşii 1 morcov 1 ardei iute 2-3 cârnaţi 200 g costiţă sare ulei […]

Ciorba de peste dreasa cu smantana

Ciorba de peste dreasa cu smantana

Ciorba de peste dreasa cu smantana din: peste, ulei, morcovi, ceapa, albitura, cartofi, smantana, oua, rosii, bulion, lamaie, sare. Ingrediente: 2 kg peste 100 ml ulei 150 g morcovi 250 g ceapa 100 g albitura 400 g cartofi 300 g smantana 3 oua 2 rosii 2 linguri bulion 1 lamaie sare   Mod de preparare: […]

Ciorba acra de verdeturi

Ciorba acra de verdeturi

Ciorba acra de verdeturi din: apa, bors, verdeturi, loboda, frunze de sfecla, stevie, ceapa verde, marar, patrunjel, leustean, orez, zahar, sare, galbenus, smantana. Ingrediente: 2 1 apa 1 1 bors o farfurie adanca plina cu verdeturi (loboda, frunze de sfecla, stevie, cozi de ceapa verde, marar, patrunjel si leustean) 3 linguri de orez 1 lingurita de […]

Ciorba de salata cu smantana

Ciorba de salata cu smantana

Ciorba de salata cu smantana din: apa, salata verde, morcov, patrunjel, ceapa, usturoi, faina, galbenusuri, smantana, otet, patrunjel tocat, sare, slanina afumata, oua, lapte. Ingrediente: 2 l apa 2 salate verzi 1 morcov 1 patrunjel 1 ceapa 1 catel usturoi 1 lingura faina 2 galbenusuri 2 linguri smantana 2 linguri otet patrunjel tocat sare Pentru […]

Bors de peste cu ardei

Bors de peste cu ardei

Bors de peste cu ardei din: peste, ceapa, telina, morcovi, ardei, rosii, bors, leustean, sare. Ingrediente: 2 kg peşte mic 1 kg peşte mare 1 ceapă 1 fe­lină 2 morcovi 2 ardei 5 roşii 1 cană de borş leuştean sare Mod de preparare: Legumele se curăţă, se spală, se taie felii şi se pun la fiert în […]

Bors de pui cu loboda

Bors de pui cu loboda

Bors de pui cu loboda din: pui, ceapa, telina, loboda, usturoi, morcov, ardei gras, sare, suc de rosii, taitei de casa, bors, leustean, ou. Ingrediente: 1 pui 1 ceapa 1 telina 1 legatura de loboda 2-3 fire de usturoi verde 1 morcov 1 ardei gras sare 1 pahar cu suc de rosii 100 g taitei de […]

Ciorba acra de sardine

Ciorba acra de sardine

Ciorba acra de sardine din: sardine, bors, cartofi, rosii, ceapa, morcov, telina, ardei capia, patrunjel, sare, piper, oua si ardei iute. Ingrediente: 800 g sardine 250 ml borş 3 cartofi 4 roşii o ceapă un morcov o jumătate de ţelina doi ardei capia pătrunjel sare, piper ouă ardei iute   Mod de preparare: Sardinele se eviscerează, […]

Bors moldovenesc de fasole

Bors moldovenesc de fasole

Bors moldovenesc de fasole din: ciuperci, ceapa, morcov, telina, ardei, bors, verdeata, sare. Ingrediente: 300 g ciuperci 200 g fasole cu bob mic 2 cepe un morcov o rădăcină păstârnac o rădăcină pătrunjel o felie dintr-o rădăcină de ţelină un ardei gras 500 ml borş verdeaţă, după gust sare   Mod de preparare: Fasolea spălată […]

Ciorba de soia cu verdeata

Ciorba de soia cu verdeata

Ciorba de soia cu verdeata din: soia, morcovi, ceapa, cartofi, ardei, orez, condimente, sare, leustean, piper, zeama de varza. Ingrediente: 200 g soia cuburi (din care folosesti 1/2, din cealalta jumatate pregatesti pilaf) 3 morcovi 1 ceapa 3 cartofi ardei din conserve 2 linguri orez 1 lingura condimente un praf de sare leustean uscat piper […]

Ciorba de pasare cu legume

Ciorba de pasare cu legume

Ciorba de pasare cu legume din: carne de pasare, morcov, patrunjel, telina, ceapa, ardei, fasole verde, cartofi. Ingrediente: 400 g carne de pasare morcov patrunjel telina ceapa ardei fasole verde cartofi bors verdeata   Mod de preparare: 400 g carne de pasare se fierb inabusit la foc mic, cu legume (morcov, patrunjel, telina, ceapa, ardei, fasole verde, […]

Ciorba de bureti cu carne de miel

Ciorba de bureti cu carne de miel

Ciorba de bureti cu carne de miel din: cap de miel, intestine de miel, maruntaie de miel, carne, morcov, ceapa verde, ceapa, usturoi verde, ceapa, usturoi verde, macris, bulion, sare, leustean, ou, ardei gras. Ingrediente: 1 cap de miel intestinele de miel maruntaiele de miel (inima, ficat, splina, plamani) cateva bucati de carne 1 morcov 1 […]

Ciorba de salata verde cu crutoane

Ciorba de salata verde cu crutoane

Ciorba de salata verde cu crutoane din: salata verde, ceapa alba, ceapa rosie, morcov, telina, conopida, ulei, ardei iute, smantana, leustean, marar, sare, piper, paine sau crutoane, usturoi. Ingrediente: 2 salate verzi 2 cepe albe 1 ceapa rosie 1 morcov o felie de telina 300 g conopida 75 ml ulei un ardei iute 200 g […]

Ciorba acra de sardine

Ciorba de sardine cu bors

Ciorba de sardine cu bors din: sardine, bors, cartofi, rosii, ceapa, morcov, telina, ardei capia, patrunjel, sare, piper, oua si ardei iute. Ingrediente: 800 g sardine 250 ml borş 3 cartofi 4 roşii o ceapă un morcov o jumătate de ţelina doi ardei capia pătrunjel sare, piper ouă ardei iute   Mod de preparare: Sardinele […]

Ciorba radauteana de pui

Ciorba radauteana de pui

Ciorba radauteana de pui din: piept de pui, morcovi, radacina de pastarnac, telina, ceapa, gogosari murati, sare, usturoi, ou, smantana, faina, otet. Ingrediente: 1 piept de pui mare 2 morcovi 2 radacini de pastarnac 1 telina de dimensiune mijlocie 1 cepe 2-3 gogosari murati sare 1 capatana de usturoi 1 ou 250 g smantana 1 […]

Bors traditional moldovenesc de gaina

Bors moldovenesc de gaina

Bors traditional moldovenesc de gaina din: gaina, taitei, ceapa, telina, morcov, sare, piper, bors, verdeata. Ingrediente: o gaina 300 g taitei de casa 1-2 cepe 1/2 telina 1-2 radacini de patrunjel 1 morcov câteva boabe piper sare marar leustean si patrunjel taiat marunt 1 l de bors acru   Mod de preparare: Gaina curatata, spalata, […]

Ciorba ardeleneasca de pui

Ciorba ardeleneasca cu slanina

Ciorba ardeleneasca cu slanina din: tacamuri de pui, morcovi, telina, ardei, rosii, ceapa, usturoi, slanina. Ingrediente: 1 kg tacamuri de pui 2 morcovi 1 telina 2 cepe un ardei gras 3-4 rosii 5-6 catei de usturoi o felie subtire de slanina afumata o legatura patrunjel verde otet   Mod de preparare: Se pune carnea la fiert. […]

Ciorba de praz cu laptuci

Ciorba de praz cu laptuci

Ciorba de praz cu laptuci din: mazare, smantana, galbenusuri, praz, laptuci si unt. Ingrediente: 500 g mazăre uscată 200 g smântână 2 gălbenuşuri 100 g praz 2 l apă 3 lăptuci 500 g unt   Mod de preparare: Se fierb în apă, laolaltă, mazărea, lăptucile şi prazul, timp de trei sferturi de oră. Sc scot […]

Ciorba ardeleneasca de pui

Ciorba rece cu jambon

Ciorba rece cu jambon din: macris, oua, smantana, jambon afumat, ceapa verde, castraveti verzi, patrunjel si marar. Ingrediente: 1 kg măcriş 3 ouă 4 linguri smântână 150 g jambon afumat ceapă verde castraveţi verzi pătrunjel proaspăt mărar proaspăt   Mod de preparare: Frunzele de măcriş se spală bine şi se fierb în apă rece o […]