Ciorba de miel cu spanac

Ciorba de miel cu spanac

Ciorba de miel cu spanac din: carne de miel, ceapa, telina, pastarnac, morcovi, cartofi, spanac, rosii, bors. Ingrediente: un kg carne de miel de gătit 2 cepe o rădăcină mică ţelină 2 rădăcini păstârnac 2 morcovi 2 rădăcini pătrunjel 3 cartofi 500 g spanac 4-5 roşii foarte bine coapte 500 ml borş 2-3 fire leuştean […]

Bors de legume cu albitura

Bors de legume cu albitura

Bors de legume cu albitura din: ceapa, morcovi, patrunjel, pastarnac, telina, cartofi, bors. Ingrediente: o ceapă 2 morcovi o rădăcină pătrunjel o rădăcină păstârnac o felie rădăcină telină 2-3 cartofi 500 ml borş verdeaţă, după gust sare   Mod de preparare: Intr-o oală cu doi litri de apă se pun la fiert ceapa, morcovii, pătrunjelul, […]

Ciorba asortata de peste

Ciorba asortata de peste

Ciorba asortata de peste din: biban, crap, somn, morcovi, cartofi, ceapa, patrunjel, concentrat de legume, bors. Ingrediente: 300 g biban 300 g crap 300 g somn 3 morcovi 2 cartofi 2 cepe 2 rădăcini de pătrunjel 1 legătură pătrunjel verde 1 lingură concentrat de legume deshidratate 1 frunză de dafin 1 I borş   Mod […]

Ciorba bulgareasca

Ciorba bulgareasca din: castraveti, iaurt, usturoi, verdeata, sare, piper. Ingrediente: 4 castraveţi sare iaurt usturoi verdeata piper   Mod de preparare: Se curăţă 4 castraveţi de mărime potrivită, se taie cubuleţe ceva mai mici decât zarzavatul pentru ciorbă, se sărează şi se lasă cca 30 minute. Se adaugă apoi un sos preparat din iaurt bătut […]

Ciorba aromata de castraveti 

Ciorba aromata de castraveti

Ciorba aromata de castraveti din: castraveti, iaurt, usturoi, verdeata, sare, piper. Ingrediente: 4 castraveţi sare iaurt usturoi verdeata piper   Mod de preparare: Se curăţă 4 castraveţi, se taie cubuleţe ceva mai mici decât zarzavatul pentru ciorbă, se sărează şi se lasă 20-30 minute. Se adaugă apoi un sos preparat din iaurt bătut cu apă, usturoi […]

Ciorba bulgareasca cu usturoi

Ciorba bulgareasca cu usturoi

Ciorba bulgareasca cu usturoi din: castraveti, iaurt, usturoi, verdeata, sare, piper. Ingrediente: 4 castraveţi sare iaurt usturoi verdeata piper   Mod de preparare: Se curăţă 4 castraveţi de mărime potrivită, se taie cubuleţe ceva mai mici decât zarzavatul pentru ciorbă, se sărează şi se lasă cca 30 minute. Se adaugă apoi un sos preparat din iaurt […]

Ciorba bulgareasca cu usturoi

Ciorba de castraveti cu usturoi

Ciorba de castraveti cu usturoi din: castraveti, iaurt, usturoi, verdeata, sare, piper. Ingrediente: 4-5 castraveţi sare iaurt usturoi verdeata piper   Mod de preparare: Se curăţă castraveţii, se taie cubuleţe ceva mai mici decât zarzavatul pentru ciorbă, se sărează şi se lasă 20-30 minute. Se adaugă apoi un sos preparat din iaurt bătut cu apă, usturoi […]

Bors aromat de legume

Bors aromat de legume

Bors aromat de legume din: ceapa, morcov, pastarnac, dovlecel, fasole, rosii, bors. Ingrediente: o ceapă un morcov o rădăcină păstârnac un dovlecel 150 g fasole păstăi 3 roşii o conservă mică fasole boabe gata fiartă 500 ml borş sare   Mod de preparare: Se pun la fiert ceapa, morcovul şi rădăcina de păstârnac, toate tăiate […]

Bors rapid cu fasole

Bors rapid cu fasole

Bors rapid cu fasole din: fasole, ceapa, morcov, dovlecel, bors, sare. Ingrediente: o conservă mare fasole gata fiartă o ceapă un morcov o rădăcină albitură o rădăcină pătrunjel un dovlecel 500 ml borş sare   Mod de preparare: Se pun la foc, în doi litri de apă, toate legumele tăiate cubuleţe în afară de dovlecel. […]

Ciorba de legume cu kaizer si smantana

Ciorba de legume cu corcoduse

Ciorba de legume cu corcoduse din: fasole, ceapa, morcov, corcoduse, cimbru, sare. Ingrediente: 500 g fasole lată o ceapă un morcov o rădăcină pătrunjel o rădăcină păstârnac 250 g corcoduşe puţin cimbru proaspăt sare   Mod de preparare: Se pun la fiert corcoduşele şi, când s-au înmuiat, se trec prin sită. 2. Se pun la […]

Ciorba bulgareasca cu usturoi

Ciorba de castraveti cu iaurt si usturoi

Ciorba de castraveti cu iaurt si usturoi din: castraveti, iaurt, usturoi, verdeata, sare, piper. Ingrediente: 4 castraveţi sare iaurt usturoi verdeata piper   Mod de preparare: Se curăţă 4 castraveţi, se taie cubuleţe ceva mai mici decât zarzavatul pentru ciorbă, se sărează şi se lasă 30 minute. Se adaugă apoi un sos preparat din iaurt […]

Bors de peste (cod)

Bors de peste (cod) din: cod, morcov, telina, cartofi, ceapa, lamaie, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 kg cod 1 morcov 1 ţelină 2 cartofi mari 2 cepe 1 lămâie ulei pătrunjel sare piper boabe   Mod de preparare: Toacă mărunt ceapa, rade ţelina şi taie morcovul rondele. Căleşte zarzavatul, adaugă doi litri de apă şi […]

Ciorba simpla a la grec

Ciorba simpla a la grec

Ciorba simpla a la grec din: ceapa, ulei, dovlecei, oua, smantana, faina, orez, lamaie, morcovi, telina, sare, piper. Ingrediente: 2 kg dovlecei 2 cepe 50 ml ulei 3 gălbenuşuri 200 ml smântână 50 g făină 50 g orez 100 ml zeamă de lămâie 2 morcovi 1 ţelină mijlocie 1 pătrunjel 1 păstârnac 1 legătură de […]

Bors de peste aromat

Bors de peste aromat 

Bors de peste aromat din: cod, morcov, telina, cartofi, ceapa, lamaie, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 kg cod sau pastrav 1 morcov 1 ţelină 2 cartofi mari 2 cepe 1 lămâie ulei pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Toacă mărunt ceapa, rade ţelina şi taie morcovul rondele. Căleşte zarzavatul, adaugă doi litri de apă şi […]

Ciorba a la grec cu dovlecei

Ciorba a la grec cu dovlecei

Ciorba a la grec cu dovlecei din: ceapa, ulei, dovlecei, oua, smantana, faina, orez, lamaie, morcovi, telina, sare, piper. Ingrediente: 1,5 kg dovlecei 2 cepe 50 ml ulei 3 gălbenuşuri 2 l supă de oase 200 ml smântână 50 g făină 50 g orez 100 ml zeamă de lămâie 2 morcovi 1 ţelină mijlocie 1 […]

Bors de pui

Bors simplu de legume

Bors simplu de legume din: fasole, ceapa, ardei, telina, morcov, rosii, bors. Ingrediente: 300 g fasole verde o ceapă o rădăcină păstârnac un ardei gras roşu o felie dintr-o rădăcină de ţelină un morcov un dovlecel 2-3 roşii în suc 500 ml borş o legătură pătrunjel sare   Mod de preparare: Se pun la fiert […]

Bors cu spanac

Bors cu spanac

Bors cu spanac din: spanac, ceapa, pastarnac, patrunjel, bors. Ingrediente: 350 g spanac o ceapă un morcov o rădăcină păstârnac o rădăcină pătrunjel o legătură pătrunjel 1/2 l bors o lingură ulei sare   Mod de preparare: Spanacul se curăţă şi se spală în 2-3 ape. Ceapa se curăţă şi se toacă mărunt. Morcovul, păstârnacul […]

Ciorba de miel cu spanac

Ciorba de miel cu usturoi

Ciorba de miel cu usturoi din: carne de miel, unt, ceapa, rosii, usturoi, orez, verdeata, sare. Ingrediente: 800 g carne de miel cu os 100g unt o ceapă 4 roşii 3 căţei usturoi 2 litri apă 3 linguri suc de lămâie 100 g orez 50 g făină verdeaţă, după gust sare   Mod de preparare: […]

Ciorba simpla de spanac

Ciorba simpla de spanac

Ciorba simpla de spanac din: spanac, ceapa, pastarnac, patrunjel, bors. Ingrediente: 350 g spanac o ceapă un morcov o rădăcină păstârnac o rădăcină pătrunjel o legătură pătrunjel 1/2 l bors o lingură ulei sare   Mod de preparare: Spanacul se curăţă şi se spală în 2-3 ape. Ceapa se curăţă şi se toacă mărunt. Morcovul, […]

Ciorba de miel cu orez

Ciorba de miel cu legume si orez

Ciorba de miel cu legume si orez din: carne de miel, unt, ceapa, rosii, usturoi, orez, verdeata, sare. Ingrediente: 800 g carne de miel cu os 100g unt o ceapă 4 roşii 3 căţei usturoi 2 litri apă 3 linguri suc de lămâie 100 g orez 50 g făină verdeaţă, după gust sare   Mod […]

Ciorba ardeleneasca de porc

Ciorba de miel cu orez

Ciorba de miel cu orez din: carne de miel, unt, ceapa, rosii, usturoi, orez, verdeata. Ingrediente: 800 g carne de miel 100 g unt 1 ceapă 4 roşii 3 căţei usturoi 2 litri apă 3 linguri suc de lămâie 100 g orez 50 g făină verdeaţă sare   Mod de preparare: Carnea se trece prin […]

Ciorba de fasole verde cu bulion

Ciorba de fasole verde cu bulion

Ciorba de fasole verde cu bulion din: fasole verde, morcovi, telina, bulion, ceapa, verdeata. Ingrediente: 800 g fasole verde 3 morcovi 1 ţelină 1 păstârnac 3 cepe câteva linguri de bulion pătrunjel verde şi frunze de ţelină tocate ulei sare cimbru   Mod de preparare: Se curăţă şi se spală toate legumele. Ceapa, morcovul, păstârnacul şi […]

Ciorba de fasole

Ciorba de varza cu untura

Ciorba de varza cu untura din: varza, ceapa, untura, boia, chimion, dafin, bulion, carne, sare, piper. Ingrediente: 1 varză 1 ceapă 1 lingură untură de porc 1 linguriţă boia chimion măcinat foi de dafin 1 lingură pastă de ardei 500 ml bulion sare piper 1 lingură făină leuştean 200 g tarhana 1 lingură ulei 1 […]

Ciorba de vita

Ciorba cu coasta de vita

Ciorba cu coasta de vita din: coaste de vita, morcovi, ceapa, patrunjel, gulie, telina, sare, piper. Ingrediente: 1 kg coaste de vită 2 morcovi 1 ceapă uscată 2 rădăcini de pătrunjel 1 păstâmrnac 1 gulie mică 1 ţelină mică cu frunze sare piper 2 cuburi de vită taitei   Mod de preparare: Se pun coastele la […]

Ciorba cu kaizer

Ciorba cu kaizer

Ciorba cu kaizer din: salata, ceapa, usturoi, oua, bors, kaizer. Ingrediente: 4-5 salate 2 legături ceapă verde 2 legături usturoi verde 300 g kaizer 3 ouă 1 gălbenuş 3 l apă 1/2 l borş sare piper 1 legătură leuştean 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 200 ml iaurt sau smântână 100 g orez   Mod […]

Ciorba de cartofi cu carnati

Ciorba de afumatura cu tarhon

Ciorba de afumatura cu tarhon din: scaricica, kaizer, morcovi, telina, cartofi, ceapa, smantana, ou, ulei, sare, piper, tarhon. Ingrediente: 500 g scăricică afumată 50 g kaizer 1 ceapă 2 morcovi 2 ardei graşi 8 cartofi 1 telina 1 păstârnac 300 ml smântână pentru gătit 2 gălbenuşuri 1 lingură tarhon verde sau uscat tăiat 1 lingură […]

Ciorba de teci

Ciorba de verdeturi cu legume

Ciorba de verdeturi cu legume din: cartofi, ceapa, morcov, loboda, leustean, stevie, urzici, orez, oua, ulei, bors. Ingediente: 500 g cartofi 1 legătură ceapă verde 1 ceapă uscată 1 morcov 2 legături lobodă roşie 2 legături pătrunjel 2 legături leuştean 1 legătură ştevie 2 grămezi de urzici 1/2 dovlecel 2 linguri pastă de ardei 1 […]

Ciorba de legume cu scaricica afumata

Ciorba de legume cu scaricica afumata

Ciorba de legume cu scaricica afumata din: scaricica, kaizer, morcovi, telina, cartofi, ceapa, smantana, ou, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g scăricică afumată 50 g kaizer 1 ceapă 2 morcovi 2 ardei graşi 8 cartofi 1 telina 1 păstârnac 300 ml smântână pentru gătit 2 gălbenuşuri 1 lingură tarhon verde sau uscat tăiat 1 lingură […]

Ciorba de vita cu gulie 

Ciorba de vita cu gulie

Ciorba de vita cu gulie din: coaste de vita, morcovi, ceapa, patrunjel, gulie, telina, sare, piper. Ingrediente: 1 kg coaste de vită 2 morcovi 1 ceapă uscată 2 rădăcini de pătrunjel 1 păstârnac 1 gulie mică 1 ţelină mică cu frunze sare piper 2 cuburi de vită taitei   Mod de preparare: Se pun coastele la fiert […]

Ciorba de vita cu taitei 

Ciorba de vita cu taitei

Ciorba de vita cu taitei din: coaste de vita, morcovi, ceapa, patrunjel, gulie, telina. Ingrediente: 1 kg coaste de vită 2 morcovi 1 ceapă uscată 2 rădăcini de pătrunjel 1 păstârnac 1 gulie mică 1 ţelină mică sare piper 2 cuburi de vită taitei   Mod de preparare: Se pun coastele la fiert în apă rece cu […]

Bors de legume tomnatice

Bors de legume tomnatice

Bors de legume tomnatice din: fasole, ceapa, ardei, telina, morcov, rosii, bors. Ingrediente: 300 g fasole verde o ceapă o rădăcină păstârnac un ardei gras roşu ţelină un morcov un dovlecel 2-3 roşii în suc 500 ml borş o legătură pătrunjel sare   Mod de preparare: Se pun la fiert morcovul, ţelina şi păstârnacul, toate curăţate […]

Ciorba simpla de spanac

Ciorba traditionala de spanac

Ciorba traditionala de spanac din: spanac, ceapa, pastarnac, patrunjel, bors. Ingrediente: 350 g spanac o ceapă un morcov o rădăcină păstârnac o rădăcină pătrunjel o legătură pătrunjel 1/2 l bors o lingură ulei sare   Mod de preparare: Spanacul se curăţă şi se spală. Ceapa se curăţă şi se toacă mărunt. Morcovul, păstârnacul şi pătrunjelul, […]