Reteta zilei: Salata de ton cu ceapa verde

Salata de ton cu ceapa verde din: ton, telina apio, muraturi, ceapa, ceapa verde, patrunjel, lamaie, piper, sare, piper rosu, maioneza. Ingrediente: 2 cutii de ton 1 tulpina de telina apio tocata 2 1/2 linguri murături tocate 2 1/2 linguri de ceapă tocată 1 1/2 lingură de ceapă verde tocata 1 1/2 lingura patrunjel tocat […]

Reteta zilei: Cod cu verdeata

Cod cu verdeata din: file de cod, ulei de masline, unt, usturoi, ou, pesmet, patrunjel, ceapa verde, piper, sare. Ingrediente: 3 fileuri de cod 1 lingura ulei de masline 1 lingura unt 1 cățel de usturoi zdrobit 1 ou 1 cană pesmet 1 lingura de patrunjel tocat 1 lingură de ceapa verde tocata 1/8 linguriță […]

Reteta zilei: Somon marinat la cuptor

Somon marinat la cuptor din: somon, sos de soia, apa, ulei, zahar brun, praf de usturoi, sare, piper, legume. Ingrediente: 4 file-uri de somon 3 linguri sos de soia 3 linguri de apă 2 linguri ulei 2 lingurite de zahar brun praf de usturoi sare piper legume, pentru servire Mod de preparare: Condimentați fileurile de […]

Reteta zilei: Somon cu sos de busuioc

Somon cu sos de busuioc din: somon, usturoi, busuioc, patrunjel, ulei, suc de lamaie. Ingrediente: 2 fileuri de somon 1 cățel de usturoi tocat 1 linguriță de busuioc uscat 1 lingurita de patrunjel uscat 4 lingurițe de ulei 1 linguriță suc de lămâie sare Mod de preparare: Preîncălziți cuptorul la 190C. Spalati pestele si uscați […]

Reteta zilei: Cod in crusta de parmezan

Cod in crusta de parmezan din: cod, parmezan, boia, patrunjel, ulei de masline, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 4 file-uri de cod 1/2 cană parmezan 1 linguriță boia 1 lingurita patrunjel 1/2 lingura ulei de masline lamaie feliata sare piper Mod de preparare: Preîncălziți cuptorul la 200C. Spălați fileurile de pește și uscați-le cu șervețele de […]

Reteta zilei: File de cod cu rosii

File de cod cu rosii din: file de cod, ulei de masline, suc de lamaie, pudra de usturoi, rosie, busuioc, sare, piper. Ingrediente: 2 file-uri de cod 1 lingura ulei de masline 1 lingura suc de lamaie 1/4 linguriță pudră de usturoi 1 roșie feliată 1/4 linguriță de busuioc sare piper Mod de preparare: Preîncălziți […]

Reteta zilei: Cod cu sos dijon

Cod cu sos dijon din: file de cod, mustar dijon, patrunjel, boia, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 2 file-uri de cod 2 lingurițe de muștar dijon 1/2 lingurita patrunjel 1/2 linguriță boia 1 linguriță ulei de măsline sare si piper Mod de preparare: Preîncălziți cuptorul la 200C. Clătiți peștele sub apă rece și uscați-l […]

Reteta zilei: Peste cu sos de capere

Peste cu sos de capere din: peste alb, pesmet, suc de lamaie, capere, unt, ulei, marar, sare, piper. Ingrediente: 3 fileuri de peste alb 1/2 cană pesmet 4 linguri suc de lamaie 1 lingură capere 1 1/2 linguri unt 2 1/2 linguri ulei mărar tocat, pentru garnitură sare piper Mod de preparare: Presărați ușor peștele […]

Reteta zilei: Somon cu sos dijon

Somon cu sos dijon din: somon, mustar dijon, miere, usturoi, sare, patrujel. Ingrediente: 3 buc file de somon 3 linguri de muștar dijon 1 lingura miere 2 catei de usturoi sare 2 linguri de patrunjel tocat sote de fasole verde, pentru servire Mod de preparare: Preîncălziți cuptorul la 220C. Spalati si uscati cu prosop de […]

Reteta zilei: Chiftelute cu cartofi dulci si ton

Chiftelute cu cartofi dulci si ton din: cartofi dulci, ton, ceapa verde, pesmet, oua, ceapa rosie, ardei gras, ardei iute, praf de usturoi, pipr, sare, ulei. Ingrediente: 2 cartofi dulci, decojiți și tăiați în bucăți 2 conserve ton maruntit ½ cana ceapa verde tocata ½ cana pesmet 2 ouă ½ cana ceapa rosie taiata 1½ […]

Reteta zilei: Somon afumat cu sos de smantana

Somon afumat cu sos de smantana din: crema de branza, smantana, suc de lamaie, ceapa rosie, marar, piper, somon afumat, sare. Ingrediente: 120gr crema de branza ¼ pahar smantana 1 linguriță suc de lămâie 2 linguri ceapa rosie tocata 1 lingură marar 1 praf piper negru 60gr somon afumat, maruntit sare, dupa gust Mod de […]

Reteta zilei: Peste pe pat de mei

Peste pe pat de mei din: apa, mei, peste, ghimbir, sos de soia, condimente. Ingrediente: 2½ cani de apa 1/2 ceasca mei 300gr file de peste alb 1 linguriță ghimbir proaspăt tocat ¼ linguriță sos de soia condimente pentru peste, dupa gust       Mod de preparare: Aduceți apa la fiert într-o cratiță medie […]

Reteta zilei: Aperitive cu ton

Aperitive cu ton din: ton, ceapa, ceapa verde, sos de soia, ulei de susan, pasta de usturoi, seminte de susan. Ingrediente: 2 bucati ton 1 ceapa, feliata ½ cana ceapa verde tocata 3 linguri sos de soia 1 linguriță ulei de susan 1 linguriță pasta de usturoi 1 lingură semințe de susan Mod de preparare: […]

Lipan fiert cu pasta de sardele

Retete delicioase cu peste

Reteta zilei: Peste pane cu sos de branza O reteta de peste pane cu sos de branza din: peste, unt, lapte, branza rasa, faina, usturoi, smantana, nucsoara, piper si sare. Ingrediente: 500g peste pane 50g unt 500ml lapte 200g branza rasa 2 linguri faina 3-4 catei usturoi 100g smantana 1/4 lingurita nucsoara 1/4 lingurita piper […]

Reteta zilei: Peste pe pat de mei

Peste pe pat de mei din: apa, mei, ghimbir, sos de soia, peste alb. Ingrediente: 2½ cani de apa ½ cana mei 1 linguriță ghimbir proaspăt tocat ¼ linguriță sos de soia 300gr peste alb, tăiat în bucăți     Mod de preparare: Aduceți apa la fierbere într-o cratiță medie la foc mediu. Incorporati meiul […]

Reteta zilei: Ton marinat cu sos de soia

Ton marinat cu sos de soia din: ton, sos de peste, ceapa, sos de soia. Ingrediente: 400gr ton 1 cană sos de peste 3 cepe 2 linguri sos de soia       Mod de preparare: Amestecați sosurile cu ceapa verde. Folosiți jumătate din sos pentru a marina tonul. Se lasă la frigider 20 de […]

Reteta zilei: Peste la aburi cu sos de ghimbir

Peste la aburi cu sos de ghimbir din: apa, peste, ceapa verde, ghimbir, usturoi, sos de soia, uleid e masline, sare, piper, praf de usturoi. Ingrediente: apă 2 pești 2 fire ceapa verde ghimbir, după gust 1 linguriță usturoi 1 linguriță sos de soia ulei de măsline sare și piper, după gust praf de usturoi, […]

Reteta zilei: Ton marinat cu sos pesto

Ton marinat cu sos pesto din: ton, lamaie, ulei de masline, usturoi, busuioc, sare, salata, spanac. Ingrediente ton marinat: 200gr ton proaspăt sucul si coaja de la 1/2 lămâie coaja de la 1/2 limeta 2 linguri ulei de măsline Ingrediente sos pesto: 1 catel usturoi ⅓ cana busuioc și pătrunjel 1 praf sare putin suc […]

Reteta zilei: Peste la abur cu mei

Peste la abur cu mei din: apa, mei, ghimbir, sos de soia, peste. Ingrediente: 2½ cani de apa ½ cana mei 1 linguriță ghimbir proaspăt tocat ¼ linguriță sos de soia 300gr peste alb, file     Mod de preparare: Aduceți apa la fiert într-o cratiță medie la foc mediu. Adăugați mei și ingredientele rămase, […]

Reteta zilei: Paste cu ton si ciuperci

Paste cu ton si ciuperci din: ton, ciuperci, pasta de tomate, fasole verde, usturoi, piper, ulei, paste. Ingrediente: 185g ton din conserva 105g ciuperci din conserva, tocate 70g pasta de tomate 100g fasole verde 2 catei usturoi piper ulei paste Mod de preparare: Aduceti o oala cu apa la fiert si fierbeti pastele al dente. […]

Reteta zilei: Risotto cu ton

Risotto cu ton din: ton, ceapa, supa de peste, orez arborio, vin alb, rucola, lamaie. Ingrediente: 2-3 cutii de conserva de ton 1 ceapa mica 1 1/2 cesti supa de pește 1 pachet orez arborio 1/2 ceasca vin alb 1/4 ceasca de parmezan ras rucola coaja si sucul de la 1 lamaie Mod de preparare: […]

Reteta zilei: Bruschete cu somon afumat si crema de branza

Bruschete cu somon afumat si crema de branza din: paine, crema de branza, somon afumat, ceapa rosie, afine. Citeste si: Bruschete cu vinete si usturoi    Bruschete cu vinete si usturoi din: vinete, ulei, vin, menta, usturoi, sare, piper, paine. Ingrediente: 2 vinete 8 linguri ulei de măsline 3 linguri vin alb pătrunjel mentă 1 căţel […]

Crap umplut cu prune si vin

Crap umplut cu prune si vin

Crap umplut cu prune si vin din: crap, prune, ulei, vin alb demisec, sare, piper negru boabe şi măcinat, lămâi, foi de dafin. Ingrediente: un crap de 1-2 kg 500 g prune 30 ml ulei 150 ml vin alb demisec sare piper negru boabe şi măcinat 1-2 lămâi 2- 3 foi dafin   Mod de preparare: Se curăţă […]

Pastrav cu sos de sofran

Pastrav cu sos de sofran

Pastrav cu sos de sofran din: pastravi, rodie, patrunjel, vin, ulei de masline, coriandru, busuioc, lamaie, supa de carne, faina, smantana, suc de rodie, sofran, seminte de rodie, ceapa, usturoi, verdeturi de Provence, coriandru. Ingrediente: 3 păstrăvi 1 rodie 1 legătură pătrunjel 1 pahar de vin alb ulei de măsline coriandru busuioc lămâie Pentru sosul de […]

Reteta zilei: Bruschete cu somon afumat

Bruschete cu somon afumat din: somon afumat, vodca, marar, zahr, piper, sare. Ingrediente:  300gr file de somon afumat 1 lingura de vodca 1 ceasca marar proaspat tocat 2 linguri de zahăr 1 linguriță piper 1 lingurita sare   Mod de preparare: Stropiti somonul cu vodca. Într-un castron mic, combinați zahăr, piper negru și sare. Într-un […]

Salau cu midii si ciuperci

Salau cu midii si ciuperci

Salau cu midii si ciuperci din: file de slaau, supa de peste, vin alb, ceapa, sare, piper, midii, creveti, ciuperci, unt, faina, smantana, galbenusuri. Ingrediente: 6 bucati file de salau 1 cana supa de peste 200 ml vin alb sec 2 linguri ceapa marunt tocata sare si piper alb macinat 12 midii vii, spalate si […]

Peste si legume preparate la abur

Peste si legume preparate la abur

Peste si legume preparate la abur din: file de somon, morun, randunica de mare, morcovi, pere, ceapa, broccoli, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 fileuri de somon 4 fileuri de morun 4 fileuri de rândunică de mare 6 morcovi 2 pere 4 cepe mijlocii 500 g brocoli 4 crenguţe de pătrunjel 4 linguri cu ulei […]

Peste oceanic cu vin

Peste oceanic cu vin

Peste oceanic cu vin din: pesti oceanici, vin, castraveti, oua, lamaie, ulei, sare, suc de rosii, patrunjel. Ingrediente: 4-6 peşti oceanici (cod, macrou) 1 cană cu vin alb 3-4 castraveţi tineri 2 ouă 1 lămâie 1 cană cu ulei de salată sare 2-4 linguri cu suc de roşii pentru maioneză 6-8 tije de pătrunjel   Mod […]

Peste (salau) cu legume sote

Peste (salau) cu legume sote

Peste (salau) cu legume sote din: salau, unt, ceapa, patrunjel, piper, sare, vin, dafin, faina, morcovi, telina. Ingrediente: 1 şalău de 2-3 kg 2 linguri cu unt 1 ceapă 1 rădăcină de pătrunjel piper boabe sare 1 cană cu vin roşu 1 foaie de dafin 1 lingură cu făină 1 lămâie pătrunjel verde tocat 4-6 […]

Somon cu sos teriyaki

Somon cu sos teriyaki

Somon cu sos teriyaki din: somon, sos de soia, otet balsamic, miere, ghimbir, orez, ceapa verde, susan. Ingrediente:  2 fileuri de somon 50 ml sos de soia 1 lingură oţet balsamic 2 linguri miere 1/2 linguriţă ghimbir orez fiert ceapă verde susan Mod de preparare: Speli peştele şi îl ştergi cu şerveţele absorbante. Il pui […]

Peste (cod) umplut

Peste (cod) umplut

Peste (cod) umplut din: cod, spanac, ulei, praz, usturoi, ou, orez, sare, piper. Ingrediente: 2 trunchiuri de cod spanac sare si piper ulei de măsline 1 fir de praz tăiat rondele subţiri 2 căţei de usturoi pisaţi 1 ou 3-4 linguri orez fiert 100 g caşcaval ras   Mod de preparare: Se curăţă şi se […]

Somon salbatic cu legume si ghimbir

Somon salbatic cu legume si ghimbir

Somon salbatic cu legume si ghimbir din: somon, sos de soia, ghimbir, condimente, ceapa, germeni de fasole, telina, ardei, sare, piper. Ingrediente: 400 ml bază de supă de legume sau de pui 2 linguri sos de soia 1 căţel de usturoi pisat 1 linguriţă de ghimbir proaspăt, pisat 1/2 linguriţă de pudră 5 condimente chinezeşti […]