Tarta cu file de peste si ciuperci

Tarta cu file de peste si ciuperci

Tarta cu file de peste si ciuperci din: faina, drojdie, sare, file de peste, ardei, rosii, usturoi, ciuperci, mazare, masline. Ingrediente: 500 g făină 1 cub de drojdie 1 cană de apă sare file de peşte (sau 2 conserve de sardine în ulei) 2 ardei graşi 3 roşii 1 ceapă 2 căţei de usturoi 1 […]

File de peste si fructe de mare

File de peste si fructe de mare din: file de peste, midii, creveti, calamari, morcov, fenicul, ceapa, apio, usturoi, ulei, busuioc. Ingrediente: 500 g file de peşte 1 kg midii 4 creveţi 6-8 baby calamari 1 morcov 1 fenicul 2 fire de ceapă verde 1 apio 1 ceapă roşie 2 căţei de usturoi 3 linguri […]

File de somon in crusta de ierburi

File de somon in crusta de ierburi

File de somon in crusta de ierburi din: file de somon, margarina, cimbru, condimente, piper, vin, lamaie. Ingrediente: 2 fileuri de somon mai groase 1 lingură margarină 1 crenguţă de cimbru condimente pentru peşte piper boabe colorate 50 ml vin 1 lămâie   Mod de preparare: Se spală bine fileurile de somon şi se şterg […]

Cum se prepara Placinta de malai cu ton si masline (VIDEO)

Placinta de malai cu ton si masline: Poate te intereseaza si: Plăcintă de mălai cu şuncă Plăcintă cu mălai si stafide Placinta cu malai, varza si kaizer Ingrediente: 350 g mălai instant cimbru pătrunjel 1 lingură ulei de măsline 400 g roşii cuburi (1 cutie) 1 ardei roşu 300 g ton mărunţit 250 g brânză […]

Caras prajit cu curry

Caras prajit cu curry

Caras prajit cu curry din: caras, curry, boia, sare, ulei. Ingrediente: 8 caraşi o linguriţă praf de curry o linguriţă boia iute sare ulei pentru prăjit     Mod de preparare: Intr-un vas se amestecă prafurile de curry, boia şi sare. Se adaugă o linguriţă de ulei şi se amestecă. Se crestează peştii, se ung […]

Saramura de platica cu sos de rosii si usturoi

Saramura de platica cu sos de rosii si usturoi

Saramura de platica cu sos de rosii si usturoi din: platica, suc de rosii, usturoi, sare, apa, piper, cimbru, ardei iute, patrunjel, legume deshidratate. Ingrediente: 1 -1,5 kg plătică proaspătă 100 ml suc de roşii cu ardei 7-8 căţei de usturoi 2 linguri sare grunjoasă 200 ml apă piper cimbru 1 ardei iute pătrunjel verde […]

Cod cu piure din boabe de soia, busuioc si lamaie

File de cod in sos de lamaie

File de cod in sos de lamaie Se topesc într-o crăticioară 100 g unt. Se adaugă sucul de la o lămâie, sare, piper, usturoi pisat şi busuioc. Se lasă pe foc până se îngroaşă puţin, cca 10 min. Se spală 1 kg file de cod, se şterge şi se pune într-o tavă unsă cu puţin […]

Somon invelit in cascaval

Somon invelit in cascaval

Somon invelit in cascaval Se spală 4 fileuri de somn, peştele, se scurg bine şi se presară cu sare, piper şi zeamă de lămâie. Se unge un vas ter-morezistent cu unt şi se aşază bucăţile de peşte. Se bat 2 ouă cu 1 lingură de smântână, 1 lingură de amidon, 75 g caşcaval, sare, piper […]

Reteta rapida de crap cu sos picant

Reteta rapida de crap cu sos picant

Reteta rapida de crap cu sos picant din: crap, ardei iuti, ceapa verde, usturoi, patrunjel, lamai, ghimbir, vin, sare, ulei, menta. Ingrediente: 2 bucăţi crap 3 ardei iuţi (asortaţi, roşu şi verde) 1 legătură ceapă verde 5 căţei de usturoi pătrunjel 2 lămâi 1 cm rădăcină ghimbir 3-4 linguri vin alb sare ulei mentă pentru […]

Somon file in sos de ananas

Somon file in sos de ananas

Somon file in sos de ananas din: fileuri de somon, suc de ananas, usturoi, sos de soia, ghimbir, ulei de susan, fructe, piper. Ingrediente: 2 fileuri de somon 1 cană suc de ananas 2 căţei de usturoi pisaţi 1 linguriţă sos de soia 1 linguriţă ghimbir măcinat 1 linguriţă ulei de susan 1 cană fructe […]

Curry cu rondele de peste

Curry cu rondele de peste

Curry cu rondele de peste din: rondele de peste, ghimbir, usturoi, ceapa, rosii, ardei iute, lapte de cocos, condimente, lamaie, ulei, sare, piper.

Somon cu sparanghel si telina

Somon cu sparanghel si telina

Somon cu sparanghel si telina din: somon, telina, morcov, ulei, trufe, cuisoare, smantana, lamaie, cimbru, sparanghel. Ingrediente: 500 g file de somon proaspăt 500 g ţelină 1 morcov 2 linguri de ulei de trufe 1 lingură de ulei de măsline 2 trufe al ou 3 cuişoare pisate 3 linguri de smântână grasă cimbru sare si piper […]

Saramura de peste cu usturoi

Saramura de peste cu usturoi

Saramura de peste cu usturoi din: caras, suc de rosii, usturoi, sare, apa, piper, cimbru, ardei iute, patrunjel, legume deshidratate. Ingrediente: 1 -1,5 kg caras 100 ml suc de roşii cu ardei 7-8 căţei de usturoi 2 linguri sare grunjoasă 200 ml apă piper cimbru 1 ardei iute pătrunjel verde 1 lingură legume deshidratate   Mod […]

De Florii se mananca peste

De Florii se mananca peste

De Florii se mananca peste. Reteta zilei: Salata de peste afumat   Salata de peste afumat din: peste afumat, telina, ceapa, maioneza, smantana, iaurt suc de lamaie, piper, salata verde, patrunjel. Ingrediente:  1 peste afumat, fara oase 2 radacini de telina, tocata 2 cepe albe sau rosii 3 linguri de maioneza 3 linguri de smantana […]

Retete simple si usoare cu creveti

Retete simple si usoare cu creveti: 5 retete cu creveti

Va prezentam cateva retete simple si usor de preparat cu creveti. Salata de creveti, creveti in sos picant sau paste picante cu creveti sunt doar cateva din preparatele delicioase: Retete simple si usoare cu creveti: Salata de creveti cu anghinare   Salata de creveti cu anghinare din: creveti, anghinare, ceapa, lamaie, patrunjel, sare, piper, ulei. […]

Tort sarat cu somon, branza si masline

Tort sarat cu somon, branza si masline

Tort sarat cu somon, branza si masline din: clatita, crema de branza, crema de unt, somon, marar, patrunjel, ceapa verde, nuci, masline, oua, rosii, patrunjel.

Salata de paste si ton

Salata de paste si ton din: paste, ton, masline, ardei, ulei, lamaie, oregano, sare, piper. Ingrediente: 200 g paste colorate 300 g ton conservat în apă 100 g măsline negre 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 2 linguri de ulei de măsline 1 lămâie 1 linguriţă de oregano uscat salată verde sare piper […]

Carasi prajiti

Carasi prajiti

Carasi prajiti din: carasi, curry, boia, sare, ulei.

Ciorba de perisoare cu peste

Ciorba de peste cu perisoare

Ciorba de peste cu perisoare din: ceapa, morcov, pastarnac, ardei, rosii, suc de rosii, ulei, sare, peste, orez, patrunjel. Ingrediente: 1 ceapă medie 1 morcov 1 păstârnac 1 ardei capia 2 roşii coapte 1 cană de suc de roşii ulei sare Pentru perişoare: 400 g carne de peşte (macrou, somn) 1 ceapă mică 2 linguri […]

Fructe de mare cu vin

Fructe de mare cu vin din: file de peste, midii, creveti, calamari, morcov, fenicul, ceapa, apio, ceapa, usturoi, ulei, vin, masline, sare, piper. Ingrediente: 500 g file de peşte 1 kg midii 4 creveţi jumbo 6-8 baby calamari 1 morcov 1 fenicul 2 fire de ceapă verde 1 apio 1 ceapă roşie 2 căţei de […]

Somon aromat

Somon aromat

Somon aromat din: file de somon, condimente, vin, lamaie. Ingrediente: 2 fileuri de somon mai groase 1 lingură margarină 1 crenguţă de cimbru condimente pentru peşte piper boabe colorate 50 ml vin 1 lămâie   Mod de preparare: Se unge un vas termorezistent cu un strat de margarină, se aşază fileurile de somon şi se stropesc […]

Crap in sos iute

Crap in sos iute

Crap in sos iute din: crap, ardei iuti, ceapa verde, usturoi, patrunjel, lamai, ghimbir, vin. Ingrediente: 2 bucăţi crap 3 ardei iuţi 1 legătură ceapă verde 5 căţei de usturoi pătrunjel 2 lămâi 1 cm rădăcină ghimbir 3-4 linguri vin alb sare ulei   Mod de preparare: Se dă peştele cu un praf de sare, […]

Chiftele de crab

Chiftele de crab

Chiftelele de crab prăjite cu un sos de unt puternic condimentat sunt un preparat culinar tradiţional în regiunea Noua Anglie şi în special în statul Maryland. In cele mai îndrăgite versiuni ale reţetei, carnea albă de crab se amestecă cu biscuiţi săraţi zdrobiţi sau cu pesmet şi se leagă cu maioneză, sos Worchestershire, muştar şi […]

Cod cu aioli

Cod cu aioli din: cod, sfecla, cartofi, morcovi, fasole, anghinare, rosii, oua, sare, usturoi, ulei, lamaie. Ingrediente: 1 kg cod sărat 6 sfecle mici galbene sau roşii (ori amestecate) 6 cartofi mici 500 g morcovi mici 500 g fasole verde 6 bucăţi anghinare tânără 2 căpăţâni mici de conopidă 12 roşii lunguieţe 6 ouă fierte […]

Peste-unditar in sunca de Parma

Peste-unditar in sunca de Parma din: peste, sunca, patrunjel, ulei, sare, piper, spanac. Ingrediente: 1 lingură frunze de pătrunjel tocate mărunt 1 lingură oregano tocat mărunt 6 linguri ulei de măsline sare piper negru proaspăt măcinat 2 fileuri (a câte 150 g fiecare) de peşte-undiţar, din coadă, fără piele şi fără membrană 8 felii şuncă […]

De Florii se mananca peste

Preparate culinare din peste

In multe părţi ale lumii se prepară chiftele de peşte. Cele thailandeze sunt subţiri, crocante şi sunt legate cu pastă de curry; de obicei se servesc cu un sos de ardei iuţi. Iniţial, chiftelele erau considerate doar o metodă de a folosi cu economie carnea de peşte proaspăt în perioadele când era mai greu de […]

Langustine in suc de lamaie

Langustine in suc de lamaie din: langustine, suc de lamaie, unt, usturoi, piper, ciuperci, orez. Ingrediente: langustine suc de lamaie piper unt ciuperci orez   Mod de preparare: Scobiţi cozile de creveţi proaspăt fierte (12/persoanâ). Scoateţi carnea din carapace, pe cât posibil întreagă, asezonaţi fiecare bucată cu piper şi suc de lămâie, ungeţi-o cu unt […]

Curry din cap de peste

Curry din cap de peste

Această mâncare este originară din Singapore, de la mijlocul secolului XX, când un bucătar mai zgârcit s-a gândit că e o adevărată risipă să arunce capetele de peşte dacă puteau fi folosite la ceva. De atunci, curry din capete de peşte a devenit o mâncare naţională în Singapore. In bucătăria asiatică nu se consumă în […]

Placinta de peste cu spanac

Placinta de peste cu spanac

Placinta de peste cu spanac din: cartofi, sare, piper, oua, spanac, ceapa, ulei, morcov, smantana, branza, suc de lamaie, peste, mustar, patrunjel. Ingrediente: 5 cartofi mari, curăţaţi de coajă şi tăiaţi în cuburi de 2,5 cm sare şi piper negru proaspăt măcinat 2 ouă mari de casă 2 mâini bune de spanac proaspăt 1 ceapă […]

Tehnica mojama

Mojama ilustrează o altă tehnică de uscare a peştelui, în acest caz a tonului. Carnea care se foloseşte este fileul de pe spate. Acesta se lasă la uscat şi se sărează, întărindu-se astfel şi devenind gunnoasă, precum carnea marinată şi maturată. Acesta este un procedeu foarte vechi, moştenit de locuitorii peninsulei Iberice de la fenicieni. […]