Somon prajit cu sos de soia

Somon prajit cu sos de soia

Somon prajit cu sos de soia din: zahar brun, sos de soia, mirin, otet de sherry, mustar, apa, amidon, fulgi de ardei rosu, fileuri de somon, sare, ulei, broccoli. Ingrediente: 1/4 ceasca plus 2 linguri de zahar brun 1/4 ceasca sos de soia 1/4 ceasca mirin 2 linguri de otet de sherry 2 linguri de […]

Somon cu sos de afine

Somon cu sos de afine

Somon cu sos de afine din: file de somon, afine, zahar, otet de vin rosu, seminte de coriandru, cimbru, coaja si suc de lamaie, ceapa, salata, sare, piper. Ingrediente: 1 ½-2 kg file de somon 1 ½ cana afine proaspete ½ cana zahar ½ cana otet de vin rosu 1 lingurita seminte de coriandru cimbru […]

Lipan fiert cu pasta de sardele

Retete savuroase de peste

Va prezentam cateva retete savuroase de peste: Reteta zilei: Peste marinat la gratar Peste marinat la gratar din: portocala, lime, vin alb, ulei de masline, usturoi, piper cayenne, sare, file de peste, oregano, tortilla, sos. Ingrediente:  coaja si sucul de la 1 portocala sucul de la 1 lime 3 linguri vin alb 2 linguri ulei […]

Biban la tigaie cu broccoli

Biban la tigaie cu broccoli

Biban la tigaie cu broccoli din: fileuri de biban, broccoli, portocala, ulei de masline, capere, ansoa si lamaie. Ingrediente: 2 fileuri de biban un broccoli o portocală 6 linguri de ulei de măsline 4 linguri de capere 6 anşoa, mărunţite o lămâie   Mod de preparare: Inainte de a începe gătitul propriu-zis, se pregătesc toate ingredientele. […]

Stiuca umpluta in sos

Stiuca umpluta in sos

Stiuca umpluta in sos din: stiuca, oua, ceapa, miez de rosii, sare, piper, miez de paine, scrumbie afumata, patrunjel, usutroi, marar, untdelemn, morcov, vin alb, ceapa, bulion de rosii, zeama rosii si supa de peste. Ingrediente: 1 stiuca 3 oua 1 ceapa 150 g miez de rosii sare, piper dupa gust 300 g miez de paine […]

Peste la gratar cu sos iute

Peste la gratar cu sos iute

Peste la gratar cu sos iute din: peste, ulei, sare de mare, sos de soia, suc de lamaie, usturoi, fulgi de chili, apa, coriandru. Ingrediente: 1 pește curățat 1 lingura ulei sare de mare grunjoasă 2 linguri sos de soia 1 lingura de suc de lămâie 1 lingurita usturoi tocat 1 lingurita fulgi de chili […]

Biban cu sos picant

Biban cu sos picant

Biban cu sos picant din: biban, sare, piper, coriandru, ardei iuteportocale, ceapa. Ingrediente:  4 fileuri biban de mare sare si piper coriandru legume, pentru servire Ingrediente pentru sos: 2 ardei iuti 2 portocale 1 ceapa   Mod de preparare: Pregatiti sosul. Coaceti ardeii si pastrati deoparte 20 de minute, apoi curatati de coaja. Se curata […]

Sardine cu sos de hrean

Sardine cu sos de hrean

Sardine cu sos de hrean din: sardine, unt, hrean, faina, smantana, masline, nuca, capere, usturoi, lamaie. Ingrediente: două pachete de sardine afumate 25 g unt hrean 15 g făină 100 ml smântână 150 ml apă oţet amestec de salate sare dafin piper boabe 5 boabe de muştar 25 g nucă capere 50 g măsline feliate […]

Saramura de crap cu rosii si ardei iute

Saramura de crap cu rosii si ardei iute

  Saramura de crap cu rosii si ardei iute din: crap, rosii, usturoi, ardei, ceapa, dafin, sare, piper, smantana. Ingrediente: un kilogram de crap 6 roşii o căpăţînă de usturoi doi ardei capia roşii o ceapă albă un ardei iute mai mare o frunză de dafin o lingură de pastă de tomate pătrunjel sare piper […]

Somon afumat cu dovleac si curry

Somon afumat cu dovleac si curry

Somon afumat cu dovleac si curry din: somon, fasole, ardei, orez, dovleac, fasole, lamaie, curry, sare, piper, ulei. Ingrediente: 400 g somon afumat 100 g fasole roşie boabe doi ardei capia 200 g orez 500 g dovleac de plăcintă 400 g fasole verde o lămâie o jumătate de linguriţa de pudră de curry sare piper […]

Reteta zilei: Ton marinat cu ceapa verde

Ton marinat cu ceapa verde din: ton, sos de peste, ceapa verde, sos de soia. Ingrediente:  300gr ton 1 cană de sos de peste 3 linguri ceapa verde 2 linguri sos de soia     Mod de preparare: Se amestecă soia și sosul de peste. Utilizați jumătate de sos pentru a marina tonul. Lăsați în […]

Cod in sos de lamaie cu menta

Cod in sos de lamaie cu menta

Cod in sos de lamaie cu menta din: fileuri de cod, ulei de masline, lamaie, amidon, apa, menta, faina, sare si piper rosu. Ingrediente: 300 g fileuri de cod 3-4 linguri cu ulei de măsline 1 lămâie 1 linguriţă rasă cu amidon 50 ml apă 2 crenguţe de mentă făină sare piper roşu   Mod […]

Somon cu sos de piper rosu

Somon cu sos de piper rosu

Somon cu sos de piper rosu din: medalioane de somon, sare, condi­mente pentru peşte, piper roşu, vin alb, coniac, smântână lichidă, muştar, mentă, unt, cartofi, apa, rozmarin.   Ingrediente: 4 medalioane de somon sare condi­mente pentru peşte Pentru sos: 1 lingură piper roşu 150 ml vin alb 1 lingură coniac  200 ml smântână lichidă 1 linguriţă muştar Dijon sare Pentru garnitură: 200 g mix […]

Ton in crusta de susan si ghimbir

Ton in crusta de susan si ghimbir

Ton in crusta de susan si ghimbir din: miere, ghimbir, seminte de susan, medalion de ton, ulei. Ingrediente: 2 linguri miere 25 g ghimbir proaspat, razuit 4 linguri seminte de susan 2×250 g medalion de ton 1 lingura ulei de floarea soarelui   Mod de preparare: Combină mierea şi ghimbirul într-o farfurie largă. Pe altă […]

Saramura de ten

Saramura de ten

Saramura de ten din: ten, ulei, usturoi, rosii, ardei, sare. Ingrediente: 1 ten 50 ml ulei 1 capatana de usturoi 2 rosii 2 ardei grasi 2 ardei iuti 1 legatura leustean sare   Mod de preparare: Tenul necuratat de solzi si despicat pe burta in lungime se sareaza foarte bine si se puna pe gratar […]

Crochete de peste cu salata verde

Crochete de peste cu salata verde

Crochete de peste cu salata verde din: file de peste, pesmet, sare, piper, salata, porumb, alune, ceapa, lamaie, ulei. Inrgediete: 300 g file de peşte 1 ou pesmet sare piper 1 salată 1 cutie porumb 100 g alune, neprajite 2 fire de ceapă verde o lămâie 50 ml ulei măsline   Mod de preparare: Tai […]

Peste la tigaie cu susan

Peste la tigaie cu susan din: peste, ceapa, usturoi, ardei, sos de soia, susan, ulei, sare. Ingrediente: 2 peşti 2 fire de ceapă verde 3 căţei de usturoi 1 ardei iute mare 1 lingură pastă de ardei 1 lingură pastă de roşii 1 lingură sos de soia 1 finguriţă seminţe de susan ulei sare   […]

Calcan cu stridii in sos

Calcan cu stridii in sos

Calcan cu stridii in sos din: stridii, unt, morcovi praz, vin alb, smantana, calcan, sare si piper. Ingrediente:  12 stridii 115 gr unt 2 morcovi, feliati 2 fire praz, doar partea alba tocat 375 ml vin alb 105 ml smantana fileuri de calcan sare si piper   Mod de preparare: Cu ajutorul unui cuțit de stridii, […]

Eglefin cu sos tartar

Eglefin cu sos tartar

Eglefin cu sos tartar din: fileuri de eglefin, faina, sare, ou, bere, ulei vegetal, cartofi prajiti, mazare si sos tartar. Ingrediente: 6 fileuri de eglefin 150g faina 1g de sare 1 ou 200ml de bere ulei vegetal pentru prajit cartofi prajiti, mazare si sos tartar pentru servire   Mod de preparare: Combinati intr-un castron potrivit faina, […]

Peste pane cu sos de branza si nucsoara

Peste pane cu sos de branza si nucsoara

Peste pane cu sos de branza si nucsoara din: peste, unt, lapte, branza rasa, faina, usturoi, smantana, nucsoara, piper si sare.   Ingrediente: 500 g peste pane 50 g unt 500 ml lapte 200 g branza rasa 2 linguri faina 3-4 catei usturoi 100 g smantana 1/4 lingurita nucsoara 1/4 lingurita piper sare   Mod […]

Somon cu sparanghel si lamaie

Somon cu sparanghel si lamaie

Somon cu sparanghel si lamaie din: sparanghel, somon, ulei de masline, sare, marar, lamaie. Ingrediente: 1/2 kg sparanghel 6 felii de somon 3 linguri cu ulei de măsline 1/2 linguriţă cu sare 1 legătură de mărar 1 lămâie   Mod de preparare: Curăţaţi sparanghelul: rupeţi vârfurile la 5 cm de bază, iar partea groasă o […]

Pangasius cu sos de portocale

Pangasius cu sos de portocale din: pangasius, portocale, unt, smantana, capere, vin, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g pangasius (2-3 fileuri) zeama de la o portocală 1 portocală pentru decor 50 g unt 125 g smântână 1 borcan cu capere (100 g) 1 pahar cu vin alb ulei de măsline sare piper alb piper negru […]

Somon cu sos de menta si busuioc

Somon cu sos de menta si busuioc

Somon cu sos de menta si busuioc din: file de somon, patrunjel, busuioc, menta, macris, capere, ansoa si ulei de masline. Ingrediente: 3 fileuri de somon 15 g patrunjel 15 g busuioc menta 30 g macris 20 g capere 3 anșoa 1 lingura ulei de masline   Mod de preparare: Se incalzește cuptorul la 180 […]

Cod la cuptor cu sos de rosii

Cod la cuptor cu sos de rosii

Cod la cuptor cu sos de rosii din: rosii, ulei de masline, zahar, portocale, busuioc, file de cod, sare, piper, sote de fasole verde. Ingrediente:  350 g roșii 5 linguri ulei de masline 1/2 lingurita zahar coaja de portocala busuioc si cimbru 900 g file de cod sare și piper sote de fasole verde pentru servire […]

File de peste cu sos pesto

File de peste cu sos pesto

File de peste cu sos pesto din: file de tilapia, sos pesto, sare si piper. Ingrediente:  4 fileuri de tilapia ¼-1 cana sos pesto sare si piper orez si broccoli, pentru servire   Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 200C. Intr-o tava unsa asezati pstele si presarati cu sare si piper. Se unge apoi […]

Ton in crusta de seminte de susan

Ton in crusta de seminte de susan

Ton in crusta de seminte de susan din: ton, seminte de susan alb, seminte de susan negru, sare, piper, ulei de masline.   Ingrediente: 1 bucata de ton 1/4 cana semințe de susan alb 1/4 cana semințe de susan negru sare si piper, dupa gust ulei de masline   Mod de preparare : Se taie […]

Peste pane cu sos de branza

Peste pane cu sos de branza

Peste pane cu sos de branza din: peste, unt, lapte, branza rasa, faina, usturoi, smantana, nucsoara, piper si sare.   Ingrediente: 500 g peste pane 50 g unt 500 ml lapte 200 g branza rasa 2 linguri faina 3-4 catei usturoi 100 g smantana 1/4 lingurita nucsoara 1/4 lingurita piper sare   Mod de preparare: […]

Somon in sos teriyaki cu piersici

Somon in sos teriyaki cu piersici

Somon in sos teriyaki cu piersici din: sos teriyaki, suc de lamaie, miere, somon, ulei, piersici, porumb, rosie, ardei iute, ceapa rosie, coriandru, sare, piper. Pentru somon: 1 lingura sos teriyaki 1 lingura suc de lamaie 1 ½ lingura de miere 4 fileuri de somon 2 linguri de ulei Pentru sosul de piersici: 1 cutie […]

File de somon in crusta de nuci

File de somon in crusta de nuci

File de somon in crusta de nuci din: somon, unt, miere, sos de soia, zahar brun, ghimbir, usturoi, lamaie, amidon, nuci pecan, pesmet, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 4 fileuri de somon 2 linguri unt nesărat 1/4 cana miere 2 linguri sos de soia 1 lingura zahar brun 1 lingura de ghimbir proaspat ras 2 catei de […]

Somon la gratar cu sos de usturoi

Somon la gratar cu sos de usturoi

Somon la gratar cu sos de usturoi din: rozmarin, sare, piper, usturoi, ulei de masline, lamaie, file de somon, salata verde, parmezan, rosii cherry, fasole verde. Ingrediente: 1 lingura rozmarin proaspăt, tocat sare si piper 2 catei de usturoi ulei de măsline coaja și sucul de la 1 lamaie 2 fileuri de somon 1/2 salata […]

Somon cu sos pesto

Somon cu sos pesto

Somon cu sos pesto din: migdale, fileuri de somon, frunze de busuioc, suc de lamaie, usturoi, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1/2 cana migdale feliate 4 fileuri dezosate de somon 2 cani de frunze de busuioc 2 linguri de suc de lamaie 1/2 lingurita usturoi tocat 6 linguri de ulei de masline sare piper […]

Biftec de ton cu sos

Ton la gratar cu avocado

Ton la gratar cu avocado din: ton, chimen, chili, suc de limeta, ulei, sare, piper, ceapa, rosii, avocado, ardei iute, coriandru, menta, zahar, sos de peste. Ingrediente:  4 bucati de ton 1 lingurita semințe de chimen, prăjite si zdrobite 1 lingurita chili sucul de la 1 limeta 2-4 linguri ulei de masline sare și piper negru […]