Reteta zilei: Paste cu ton si ciuperci

Paste cu ton si ciuperci din: ton, ciuperci, pasta de tomate, fasole verde, usturoi, piper, ulei, paste. Ingrediente: 185g ton din conserva 105g ciuperci din conserva, tocate 70g pasta de tomate 100g fasole verde 2 catei usturoi piper ulei paste Mod de preparare: Aduceti o oala cu apa la fiert si fierbeti pastele al dente. […]

Reteta zilei: Risotto cu ton

Risotto cu ton din: ton, ceapa, supa de peste, orez arborio, vin alb, rucola, lamaie. Ingrediente: 2-3 cutii de conserva de ton 1 ceapa mica 1 1/2 cesti supa de pește 1 pachet orez arborio 1/2 ceasca vin alb 1/4 ceasca de parmezan ras rucola coaja si sucul de la 1 lamaie Mod de preparare: […]

Reteta zilei: Bruschete cu somon afumat si crema de branza

Bruschete cu somon afumat si crema de branza din: paine, crema de branza, somon afumat, ceapa rosie, afine. Citeste si: Bruschete cu vinete si usturoi    Bruschete cu vinete si usturoi din: vinete, ulei, vin, menta, usturoi, sare, piper, paine. Ingrediente: 2 vinete 8 linguri ulei de măsline 3 linguri vin alb pătrunjel mentă 1 căţel […]

Crap umplut cu prune si vin

Crap umplut cu prune si vin

Crap umplut cu prune si vin din: crap, prune, ulei, vin alb demisec, sare, piper negru boabe şi măcinat, lămâi, foi de dafin. Ingrediente: un crap de 1-2 kg 500 g prune 30 ml ulei 150 ml vin alb demisec sare piper negru boabe şi măcinat 1-2 lămâi 2- 3 foi dafin   Mod de preparare: Se curăţă […]

Pastrav cu sos de sofran

Pastrav cu sos de sofran

Pastrav cu sos de sofran din: pastravi, rodie, patrunjel, vin, ulei de masline, coriandru, busuioc, lamaie, supa de carne, faina, smantana, suc de rodie, sofran, seminte de rodie, ceapa, usturoi, verdeturi de Provence, coriandru. Ingrediente: 3 păstrăvi 1 rodie 1 legătură pătrunjel 1 pahar de vin alb ulei de măsline coriandru busuioc lămâie Pentru sosul de […]

Reteta zilei: Bruschete cu somon afumat

Bruschete cu somon afumat din: somon afumat, vodca, marar, zahr, piper, sare. Ingrediente:  300gr file de somon afumat 1 lingura de vodca 1 ceasca marar proaspat tocat 2 linguri de zahăr 1 linguriță piper 1 lingurita sare   Mod de preparare: Stropiti somonul cu vodca. Într-un castron mic, combinați zahăr, piper negru și sare. Într-un […]

Salau cu midii si ciuperci

Salau cu midii si ciuperci

Salau cu midii si ciuperci din: file de slaau, supa de peste, vin alb, ceapa, sare, piper, midii, creveti, ciuperci, unt, faina, smantana, galbenusuri. Ingrediente: 6 bucati file de salau 1 cana supa de peste 200 ml vin alb sec 2 linguri ceapa marunt tocata sare si piper alb macinat 12 midii vii, spalate si […]

Peste si legume preparate la abur

Peste si legume preparate la abur

Peste si legume preparate la abur din: file de somon, morun, randunica de mare, morcovi, pere, ceapa, broccoli, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 fileuri de somon 4 fileuri de morun 4 fileuri de rândunică de mare 6 morcovi 2 pere 4 cepe mijlocii 500 g brocoli 4 crenguţe de pătrunjel 4 linguri cu ulei […]

Peste oceanic cu vin

Peste oceanic cu vin

Peste oceanic cu vin din: pesti oceanici, vin, castraveti, oua, lamaie, ulei, sare, suc de rosii, patrunjel. Ingrediente: 4-6 peşti oceanici (cod, macrou) 1 cană cu vin alb 3-4 castraveţi tineri 2 ouă 1 lămâie 1 cană cu ulei de salată sare 2-4 linguri cu suc de roşii pentru maioneză 6-8 tije de pătrunjel   Mod […]

Peste (salau) cu legume sote

Peste (salau) cu legume sote

Peste (salau) cu legume sote din: salau, unt, ceapa, patrunjel, piper, sare, vin, dafin, faina, morcovi, telina. Ingrediente: 1 şalău de 2-3 kg 2 linguri cu unt 1 ceapă 1 rădăcină de pătrunjel piper boabe sare 1 cană cu vin roşu 1 foaie de dafin 1 lingură cu făină 1 lămâie pătrunjel verde tocat 4-6 […]

Somon cu sos teriyaki

Somon cu sos teriyaki

Somon cu sos teriyaki din: somon, sos de soia, otet balsamic, miere, ghimbir, orez, ceapa verde, susan. Ingrediente:  2 fileuri de somon 50 ml sos de soia 1 lingură oţet balsamic 2 linguri miere 1/2 linguriţă ghimbir orez fiert ceapă verde susan Mod de preparare: Speli peştele şi îl ştergi cu şerveţele absorbante. Il pui […]

Peste (cod) umplut

Peste (cod) umplut

Peste (cod) umplut din: cod, spanac, ulei, praz, usturoi, ou, orez, sare, piper. Ingrediente: 2 trunchiuri de cod spanac sare si piper ulei de măsline 1 fir de praz tăiat rondele subţiri 2 căţei de usturoi pisaţi 1 ou 3-4 linguri orez fiert 100 g caşcaval ras   Mod de preparare: Se curăţă şi se […]

Somon salbatic cu legume si ghimbir

Somon salbatic cu legume si ghimbir

Somon salbatic cu legume si ghimbir din: somon, sos de soia, ghimbir, condimente, ceapa, germeni de fasole, telina, ardei, sare, piper. Ingrediente: 400 ml bază de supă de legume sau de pui 2 linguri sos de soia 1 căţel de usturoi pisat 1 linguriţă de ghimbir proaspăt, pisat 1/2 linguriţă de pudră 5 condimente chinezeşti […]

Cod negru cu salata

Cod negru cu salata

Cod negru cu salata din: miso, cod, miere, chili, avocado, ridichi, castravete, ghimbir, salata, orez, coriandru, dressing. Ingrediente: 1/4 cană de miso alb sau galben 1 lingura pastă de chili coreeană 1 lingură de miere 2 bucăţi cod negru de Alaska 1 avocado mic, curăţat şi tăiat bucăţi 1/2 cană castravete proaspăt, tăiat 1/4 cană […]

Cod cu orez si sofran

Cod cu orez si sofran

Cod cu orez si sofran din: cod, orez, fasole rosie, fasole verde, ardei capia, ceapa, usturoi, sofran, ulei de floarea soarelui, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 4 trunchiuri de cod 150 g orez 100 g fasole roşie boabe 300 g fasole verde doi ardei capia o ceapă o căpăţănă de usturoi mică câteva fire de […]

File de macrou cu sos salsa

File de macrou cu sos salsa

File de macrou cu sos salsa din: ulei de masline, sos de soia, suc de lamaie verde, macrou, portocale, ceapa verde, ardei iute, patrunjel si ulei de susan. Ingrediente: 1 lingurita ulei de masline 1 lingurita sos de soia sucul de la 1⁄2 lamaie verde 5 fileuri de macrou congelat Pentru salsa: 3 portocale, rupte […]

Somon fript cu legume

Somon fript cu legume

Somon fript cu legume din: file de somon, dovlecel, rosii cherry, lamaie, patrunjel, ulei de masline, busuioc, sare, piper. Ingrediente: 500 g file de somon 1 dovlecel 4-6 rosii cherry 1 lamaie patrunjel proaspat ulei de masline busuioc uscat sare piper   Mod de preparare: Spălăm bine fileurile de peşte şi le tamponăm cu un […]

Salau la gratar cu lamaie

Salau la gratar cu lamaie

Salau la gratar cu lamaie din: salau, ulei, marar, sare, piper, lamaie. Ingrediente: 4 bucati salau ulei marar sare piper o lamaie   Mod de preparare: Peştele se eviscerează, se spală, se filetează, după care se spală din nou cu apă rece şi se usucă pe şervete de hârtie de bucătărie. Se încinge bine grătarul […]

Somon la gratar cu salata asortata

Somon la gratar cu salata asortata

Somon la gratar cu salata asortata din: file de somon, ulei de masline, miere, otet balsamic, suc de portocale, sare de mare, piper verde, salata. Ingrediente: 300 g file de somon 1 lingura ulei de masline 2 linguri de miere 1 lingura de otet balsamic 2 lingurite de suc de portocale sare de mare piper verde […]

Peste (crap) picant la gratar

Peste (crap) picant la gratar

Peste (crap) picant la gratar din: crap, somon, ulei, piper, boia de ardei dulce, oregano, sare, ulei, dovlecei, rosii cherry, broccoli, ceapa, morcovi, ulei, miere, ierburi aromatice. Ingrediente: cate 2 bucati crap si somon 5-6 linguri ulei piper negru piper alb boia de ardei dulce oregano sare 1 lingurita ulei pentru uns gratarul Pentru garnitura: […]

Peste oceanic cu vin

File de somotei cu sos 

File de somotei cu sos din: file de somotei, morcovi, portocale, unt, lamaie, lichior, sare, piper. Ingrediente: 400 g file de somotei 200 g morcovi 2 portocale 50 ml lichior de caise 50 g unt zeama de la 1 lămâie sare piper   Mod de preparare: Fileurile de somotei se prăjesc la grătar. Sosul de […]

Peste cu linte

Peste cu linte

Peste cu linte din: linte rosie, usturoi, ceapa, unt, apa, sare, piper, peste, masline negre, ceapa, unt, zahar, cub concentrat de vita, lapte, cimbru. Ingrediente: 400 g linte rosie 2 catei de usturoi o ceapa 10 g unt 800 ml apa un praf sare un praf piper Pentru garnitura: 4 felii peste 100 g masline […]

Pangasius cu sos de vin

Pangasius cu sos de vin

Pangasius cu sos de vin din: file de pangasius, vin, portocale, sos de soia, chili, usturoi, ghimbir, cimbru, lamaie, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 fileuri de pangasius 200 ml vin alb demisec 4 portocale 3 căţei de ustu­roi sos de soia sos de chili o bucăţică mică de ghimbir trei fire de cim­bru o lămîie […]

File de hering cu legume si usturoi

File de hering cu legume si usturoi

File de hering cu legume si usturoi din: file de hering, morcovi, ciuperci, ceapa, usturoi, mazare, porumb, ulei, marar, sare, piper. Ingrediente: 800 g fileuri de hering 200 g morcovi baby 400 g ciuperci o ceapă un căţel de usturoi 150 g mazăre 100 g boabe de porumb o lingură de pastă de tomate ulei […]

Somon cu sos de ananas

Somon cu sos de ananas

Somon cu sos de ananas din: fileuri de somon, suc de ananas, usturoi, sos de soia, ghimbir, ulei de susan, ananas, piper. Ingrediente: 2 fileuri de somon 1 cană suc de ananas 2 căţei de usturoi pisaţi 1 linguriţă sos de soia 1 linguriţă ghimbir măcinat 1 linguriţă ulei de susan 1 cană ananas tăiat […]

File de somon cu verdeturi

File de somon cu verdeturi

File de somon cu verdeturi din: file de somon, ulei de masline, lamaie, marar, fenicul, vin, mustar, galbenus, ulei, otet, suc de lamaie, verdeuri, castravete. Ingrediente: 2 fileuri de somon ulei de măsline pentru uns 1 lămâie feliată 1 legătură de mărar tocat 1 bulb mic de fenicul, feliat subţire 6 linguri de vin alb […]

Peste (morun) cu ciuperci

Peste (morun) cu ciuperci

Peste (morun) cu ciuperci din: morun, ciuperci, unt, faina, ceapa, morcovi, telina, patrunjel, sare, piper, dafin, cuisoare, vin. Ingrediente: 1-2 kg morun 1/2 kg ciuperci 3 linguri cu unt 4 linguri cu faină 1 ceapă 3 morcovi 1 telină 2 rădăcini de pătrunjel sare piper boabe 2 foi de dafin 2 cuişoare 1 pahar cu […]

Macrou cu masline si capere

Macrou cu masline si capere

Macrou cu masline si capere din: macrou, faina, rosii, masline, capere, zahar, otet, tarhon, patrunjel, marar, sare, piper. Ingrediente: 1 kg macrou 2 linguri de făină 3-4 roşii 50 g măsline 50 g capere 20 g zahăr 10 ml oţet 1 legătură de tarhon 1 legătură de pătrunjel 1 legătură de mărar sare piper   […]

File de somon marinat cu coriandru

File de somon marinat cu coriandru

File de somon marinat cu coriandru din: file de somon, coriandru, zahar, piper, lamaie, ulei de masline, marar. Ingrediente: 200g file de somon 1 linguriţă boabe de coriandru 1/2 linguriţă de zahar piper alb, pentru asezonat coaja şi zeama de la 1 lămâie 1 lingură ulei de măsline extravirgin 1 leqăturâ mică de mărar, tocat   […]

Chefal cu sos de ierburi

Chefal cu sos de ierburi

Chefal cu sos de ierburi din: fileuri de chefal, sare, piper, ulei de masline, usturoi, ardei gras, esalota, vermut sec, ierburi de provence, rosii, masline si patrunjel. Ingrediente: 4 fileuri de chefal sare şi piper negru 2 linguri ulei de măsline Pentru sos: 2 căţei de usturoi, zdrobiţi 1 ardei gras mic galben, tocat 1 […]

Macrou in sos alb

Macrou in sos alb

Macrou in sos alb din: file de macrou, lamaie, cascaval, smantana, iaurt, vin, ulei, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 500 g file de macrou 1 lămâie 150 g caşcaval 3 linguri cu smântână 5 linguri cu iaurt 1 păhărel cu vin alb ulei de măsline boabe de piper scorţişoară boabe de coriandru 2 foi de dafin […]

Saramura de crap cu vin

Saramura de crap cu vin

Saramura de crap cu vin din: crap, ceapa, rosii, pasta de tomate, ulei, vin, usturoi, ulei, ardei, sare, piper, boia. Ingrediente: 600 g crap 2 cepe 3 roşii 1 lingură cu pastă de tomate 100 ml ulei 50 ml vin alb 1 ardei iute • 1 căpăţână de usturoi 1 legătură de pătrunjel sare piper […]