Somon cu fasole neagră, gătit la aburi din: file de somon, radacina de ghimbir, sare de mare, usturoi, arpagic, fasole neagra, ulei din seminte de susan si coriandru. Ingrediente: 4 bucăţi de file de somon, mărime pentru o porţie 1 linguriţă de rădăcină de ghimbir, curăţată de coajă, dată pe răzătoare 1/4 – linguriţă de […]
Articole din categoria:Peste
Retete cu Peste proaspat si congelat din bucataria romaneasca si internationala
Pestele este un aliment foarte sanatos, pe care il poti gati si servi in diferite feluri. Este gustos, usor si agreat de toata lumea. Fie ca este o gustare, o supa sau o ciorba, o salata sau un fel principal, pestele nu trebuie sa lipseasca din stilul de viata al tuturor. De aceea, va invitam sa testate retete noastre cu si despre peste.
File de peşte cu sote din roşii şi ardei
File de peşte cu sote din roşii şi ardei din: file de peste, rosii, ardei gras, ceapa, patrunjel, coriandru, sare de mare si supa de legume. Ingreddiente: 450 grame de file de peşte roşu, cod sau alt file de peşte cu carne slabă 1 cană de roşii tocate ½ cană de ardei gras verde, […]
Salată de macrou afumat cu fasole si cocos
Salată de macrou afumat cu fasole si cocos din: boabe de fasole, fasole verde, ceapa, telina, file de macrou afumat, ulei de masline, otet de vin, fulgi de nuca de cocosa, sare si piper. Poti inlocui fileul de macrou cu pui afumat, taiat subtire Ingrediente: 1 conserva cu boabe de fasole alba, natur (500 g) […]
Reteta zilei: Retete cu peste
Reteta zilei: Peste marinat la gratar Peste marinat la gratar din: portocala, lime, vin alb, ulei de masline, usturoi, piper cayenne, sare, file de peste, oregano, tortilla, sos. Ingrediente: coaja si sucul de la 1 portocala sucul de la 1 lime 3 linguri vin alb 2 linguri ulei de masline 2 catei de usturoi, zdrobit […]
Reteta zilei: Somon cu sos de smantana
Somon cu sos de smantana din: file de somon, ceapa, mozzarella, smantana, faina, unt, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 200gr file de somon 1 ceapa 2/3 cană de mozzarella rasa 2/3 cană smântână 1 1/2 lingură făină 2 linguri unt 1/2 lingurita patrunjel tocat sare si piper, după gust Mod de preparare: Tăiați somonul cuburi. Tăiați […]
Reteta zilei: Supa de peste cu legume
Supa de peste cu legume din: cod, apa, cartofi, morcovi, ceapa, telina, ulei de avocado, usturoi, dafin, patrunjel, suc de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 3 fileuri de cod 9 căni de apă 3 cartofi tocati 2 morcovi felii subțiri 1/2 ceapa tocata marunt 2 tulpini de țelină feliata 2 linguri ulei de avocado 1 cățel […]
Reteta zilei: Nuggets de peste
Nuggets de peste din: cod, ou, faina de migdale, praf de chili, pudra de usturoi, praf de ceapa, piper cayenne. Ingrediente: 2 file-uri de cod tăiate în bucăți 1 ou 1 cană de făină de migdale 1 linguriță praf de chili 1 linguriță pudră de usturoi 1 lingurita praf de ceapa 1/4 linguriță piper Cayenne […]
Reteta zilei: Somon marinat cu usturoi
Somon marinat cu usturoi din: somon, usturoi, ulei, lamaie, patrunjel, busuioc, sare, piper. Ingrediente: 3 file de somon 2 căței de usturoi tocat 5 linguri de ulei de măsline 1 lingura suc de lamaie 1 lingura de patrunjel proaspat, tocat 1 linguriță de busuioc uscat 3/4 linguriță sare 3/4 linguriță piper negru măcinat Mod de […]
Reteta zilei: Somon cu sos de unt si marar
Somon cu sos de unt si marar din: somon, lamaie, ulei, unt, lapte, faina, marar, condimente, sare, piper. Ingrediente: 4 – 5 fileuri de somon 1 lingura suc de lamaie 2 linguri de ulei de măsline 2 linguri unt 1 cană de lapte 1 lingura faina 1 linguriță de mărar uscat 1/2 linguriță condimente, dupa […]
Reteta zilei: Cod la cuptor
Cod la cuptor din: file de cod, ulei de masline, unt, usturoi, ou, pesmet, patrunjel, ceapa verde, piper, sare. Ingrediente: 3 fileuri de cod 1 lingura ulei de masline 1 lingura unt 1 cățel de usturoi zdrobit 1 ou 1 cană pesmet 1 lingura de patrunjel tocat 1 lingură de ceapa verde tocata 1/8 linguriță […]
Reteta zilei: Ton marinat la tigaie
Ton marinat la tigaie din: ton, suc de lamaie, sos de soia, ulei de masline, ghimbir, oregano, patrunjel, usturoi, ulei de masline, piper. Ingrediente: 2 fileuri de ton 6 lingurite suc de lamaie 6 lingurite sos de soia 3 lingurițe de ulei de măsline 1/4 linguriță ghimbir 1/4 linguriță oregano 1/4 lingurita patrunjel 1/4 linguriță […]
Reteta zilei: Ton cu sos de unt
Ton cu sos de unt din: file de ton, unt, suc de lamaie, patrunjel, ulei de masline, piper, sare. Ingrediente: 3 fileuri de ton 3 linguri de unt moale 2 lingurite suc de lamaie 2 lingurite patrunjel uscat 1 1/2 linguri ulei de măsline 2 lingurite de piper negru sare Mod de preparare: […]
Reteta zilei: Salata de ton cu ceapa verde
Salata de ton cu ceapa verde din: ton, telina apio, muraturi, ceapa, ceapa verde, patrunjel, lamaie, piper, sare, piper rosu, maioneza. Ingrediente: 2 cutii de ton 1 tulpina de telina apio tocata 2 1/2 linguri murături tocate 2 1/2 linguri de ceapă tocată 1 1/2 lingură de ceapă verde tocata 1 1/2 lingura patrunjel tocat […]
Reteta zilei: Cod cu verdeata
Cod cu verdeata din: file de cod, ulei de masline, unt, usturoi, ou, pesmet, patrunjel, ceapa verde, piper, sare. Ingrediente: 3 fileuri de cod 1 lingura ulei de masline 1 lingura unt 1 cățel de usturoi zdrobit 1 ou 1 cană pesmet 1 lingura de patrunjel tocat 1 lingură de ceapa verde tocata 1/8 linguriță […]
Reteta zilei: Somon marinat la cuptor
Somon marinat la cuptor din: somon, sos de soia, apa, ulei, zahar brun, praf de usturoi, sare, piper, legume. Ingrediente: 4 file-uri de somon 3 linguri sos de soia 3 linguri de apă 2 linguri ulei 2 lingurite de zahar brun praf de usturoi sare piper legume, pentru servire Mod de preparare: Condimentați fileurile de […]
Reteta zilei: Somon cu sos de busuioc
Somon cu sos de busuioc din: somon, usturoi, busuioc, patrunjel, ulei, suc de lamaie. Ingrediente: 2 fileuri de somon 1 cățel de usturoi tocat 1 linguriță de busuioc uscat 1 lingurita de patrunjel uscat 4 lingurițe de ulei 1 linguriță suc de lămâie sare Mod de preparare: Preîncălziți cuptorul la 190C. Spalati pestele si uscați […]
Reteta zilei: Cod in crusta de parmezan
Cod in crusta de parmezan din: cod, parmezan, boia, patrunjel, ulei de masline, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 4 file-uri de cod 1/2 cană parmezan 1 linguriță boia 1 lingurita patrunjel 1/2 lingura ulei de masline lamaie feliata sare piper Mod de preparare: Preîncălziți cuptorul la 200C. Spălați fileurile de pește și uscați-le cu șervețele de […]
Reteta zilei: File de cod cu rosii
File de cod cu rosii din: file de cod, ulei de masline, suc de lamaie, pudra de usturoi, rosie, busuioc, sare, piper. Ingrediente: 2 file-uri de cod 1 lingura ulei de masline 1 lingura suc de lamaie 1/4 linguriță pudră de usturoi 1 roșie feliată 1/4 linguriță de busuioc sare piper Mod de preparare: Preîncălziți […]
Reteta zilei: Cod cu sos dijon
Cod cu sos dijon din: file de cod, mustar dijon, patrunjel, boia, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 2 file-uri de cod 2 lingurițe de muștar dijon 1/2 lingurita patrunjel 1/2 linguriță boia 1 linguriță ulei de măsline sare si piper Mod de preparare: Preîncălziți cuptorul la 200C. Clătiți peștele sub apă rece și uscați-l […]
Reteta zilei: Peste cu sos de capere
Peste cu sos de capere din: peste alb, pesmet, suc de lamaie, capere, unt, ulei, marar, sare, piper. Ingrediente: 3 fileuri de peste alb 1/2 cană pesmet 4 linguri suc de lamaie 1 lingură capere 1 1/2 linguri unt 2 1/2 linguri ulei mărar tocat, pentru garnitură sare piper Mod de preparare: Presărați ușor peștele […]
Reteta zilei: Somon cu sos dijon
Somon cu sos dijon din: somon, mustar dijon, miere, usturoi, sare, patrujel. Ingrediente: 3 buc file de somon 3 linguri de muștar dijon 1 lingura miere 2 catei de usturoi sare 2 linguri de patrunjel tocat sote de fasole verde, pentru servire Mod de preparare: Preîncălziți cuptorul la 220C. Spalati si uscati cu prosop de […]
Reteta zilei: Chiftelute cu cartofi dulci si ton
Chiftelute cu cartofi dulci si ton din: cartofi dulci, ton, ceapa verde, pesmet, oua, ceapa rosie, ardei gras, ardei iute, praf de usturoi, pipr, sare, ulei. Ingrediente: 2 cartofi dulci, decojiți și tăiați în bucăți 2 conserve ton maruntit ½ cana ceapa verde tocata ½ cana pesmet 2 ouă ½ cana ceapa rosie taiata 1½ […]
Reteta zilei: Somon afumat cu sos de smantana
Somon afumat cu sos de smantana din: crema de branza, smantana, suc de lamaie, ceapa rosie, marar, piper, somon afumat, sare. Ingrediente: 120gr crema de branza ¼ pahar smantana 1 linguriță suc de lămâie 2 linguri ceapa rosie tocata 1 lingură marar 1 praf piper negru 60gr somon afumat, maruntit sare, dupa gust Mod de […]
Reteta zilei: Peste pe pat de mei
Peste pe pat de mei din: apa, mei, peste, ghimbir, sos de soia, condimente. Ingrediente: 2½ cani de apa 1/2 ceasca mei 300gr file de peste alb 1 linguriță ghimbir proaspăt tocat ¼ linguriță sos de soia condimente pentru peste, dupa gust Mod de preparare: Aduceți apa la fiert într-o cratiță medie […]
Reteta zilei: Aperitive cu ton
Aperitive cu ton din: ton, ceapa, ceapa verde, sos de soia, ulei de susan, pasta de usturoi, seminte de susan. Ingrediente: 2 bucati ton 1 ceapa, feliata ½ cana ceapa verde tocata 3 linguri sos de soia 1 linguriță ulei de susan 1 linguriță pasta de usturoi 1 lingură semințe de susan Mod de preparare: […]
Retete delicioase cu peste
Reteta zilei: Peste pane cu sos de branza O reteta de peste pane cu sos de branza din: peste, unt, lapte, branza rasa, faina, usturoi, smantana, nucsoara, piper si sare. Ingrediente: 500g peste pane 50g unt 500ml lapte 200g branza rasa 2 linguri faina 3-4 catei usturoi 100g smantana 1/4 lingurita nucsoara 1/4 lingurita piper […]
Reteta zilei: Peste pe pat de mei
Peste pe pat de mei din: apa, mei, ghimbir, sos de soia, peste alb. Ingrediente: 2½ cani de apa ½ cana mei 1 linguriță ghimbir proaspăt tocat ¼ linguriță sos de soia 300gr peste alb, tăiat în bucăți Mod de preparare: Aduceți apa la fierbere într-o cratiță medie la foc mediu. Incorporati meiul […]
Reteta zilei: Ton marinat cu sos de soia
Ton marinat cu sos de soia din: ton, sos de peste, ceapa, sos de soia. Ingrediente: 400gr ton 1 cană sos de peste 3 cepe 2 linguri sos de soia Mod de preparare: Amestecați sosurile cu ceapa verde. Folosiți jumătate din sos pentru a marina tonul. Se lasă la frigider 20 de […]
Reteta zilei: Peste la aburi cu sos de ghimbir
Peste la aburi cu sos de ghimbir din: apa, peste, ceapa verde, ghimbir, usturoi, sos de soia, uleid e masline, sare, piper, praf de usturoi. Ingrediente: apă 2 pești 2 fire ceapa verde ghimbir, după gust 1 linguriță usturoi 1 linguriță sos de soia ulei de măsline sare și piper, după gust praf de usturoi, […]
Reteta zilei: Ton marinat cu sos pesto
Ton marinat cu sos pesto din: ton, lamaie, ulei de masline, usturoi, busuioc, sare, salata, spanac. Ingrediente ton marinat: 200gr ton proaspăt sucul si coaja de la 1/2 lămâie coaja de la 1/2 limeta 2 linguri ulei de măsline Ingrediente sos pesto: 1 catel usturoi ⅓ cana busuioc și pătrunjel 1 praf sare putin suc […]
Reteta zilei: Peste la abur cu mei
Peste la abur cu mei din: apa, mei, ghimbir, sos de soia, peste. Ingrediente: 2½ cani de apa ½ cana mei 1 linguriță ghimbir proaspăt tocat ¼ linguriță sos de soia 300gr peste alb, file Mod de preparare: Aduceți apa la fiert într-o cratiță medie la foc mediu. Adăugați mei și ingredientele rămase, […]
Reteta zilei: Paste cu ton si ciuperci
Paste cu ton si ciuperci din: ton, ciuperci, pasta de tomate, fasole verde, usturoi, piper, ulei, paste. Ingrediente: 185g ton din conserva 105g ciuperci din conserva, tocate 70g pasta de tomate 100g fasole verde 2 catei usturoi piper ulei paste Mod de preparare: Aduceti o oala cu apa la fiert si fierbeti pastele al dente. […]