Chiftele aromate de peste

Chiftele aromate de peste din: cod, somon, paine, lapte, usturoi, oua, sare, piper, pesmet. Ingrediente: 600 g cod decongelat 100 g somon proaspăt 2 felii pâine de o zi 100 ml lapte 1/2 legătură pătrunjel 2 căţei usturoi sare piper 2 ouă făină pesmet fin ulei   Mod de preparare: Pâinea se pune la înmuiat […]

Biban de mare la cuptor

Biban de mare la cuptor din: pesti, ceapa, vin, rosii, sare. Ingrediente: 2 peşti 4 cepe 500 ml vin alb sec un kg roşii mici un praf sare   Mod de preparare: Peştele se curăţă bine, se spală şi se usucă cu şervete de hârtie. Se presară cu sare la interior şi exterior. Se umple […]

Reteta zilei: Salata de ton cu masline verzi

Salata de ton cu masline verzi din: ton, rosii uscate, masline verzi, naut, ceapa verde, busuioc, ulei de masline, otet, sare, piper. Ingrediente:  1 cutie ton ½ ceasca rosii uscate, maruntite ⅓ ceasca măsline verzi, tocate 1 cutie naut ¼ ceasca ceapa verde, tocata 4 frunze busuioc, tocat 2 linguri ulei de măsline 2 linguri […]

Biban de mare cu vin

Biban de mare cu vin 

Biban de mare cu vin din: pesti, ceapa, vin, rosii, sare. Ingrediente: 2 peşti 4 cepe 500 ml vin alb un kg roşii un praf sare   Mod de preparare: Peştele se curăţă bine, se spală şi se usucă cu şervete de hârtie. Se presară cu sare. Se umple burta peştelui cu 2 cepe tăiate rondele, […]

Pasta de somon cu marar

Pasta de somon cu marar

Pasta de somon cu marar din: somon, crema de branza, ceapa, lamaie, marar, piper. Ingrediente: 200 g somon afumat un borcan mic de cremă de brânză o legătură ceapă verde sucul de la 1/2 lămâie mărar piper   Mod de preparare: Somonul se taie cât mai mic sau se mixează. Se pune într-un castron şi se […]

Crap la gratar cu salata de cartofi

Crap la gratar cu salata de cartofi

Crap la gratar cu salata de cartofi din: crap, verdeata, usturoi, suc de lamaie, unt, nuci, cartofi rosii, ceapa verde, capere, ulei, oţet de vin alb, sare, piper. Ingrediente: 1 crap 2 linguri verdeaţă tocată 2 căţei de usturoi 2 linguri suc de lămâie 100 g unt 2 linguri nuci tocate Pentru salată: 1 kg cartofi roşii […]

Tagliatelle cu peste

Tagliatelle cu peste

Tagliatelle cu peste din: tagliatelle, file de peste, ulei, pesmet, oua, faina, ardei, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 400 g tagliatelle 4 fileuri de cod 150 ml ulei de măsline 1 lămâie 2 lin­guri pesmet 2 ouă 1 lingură făină 150ml suc de roşii 2 ardei iuţe 1 linguriţă cimbru uscat 1 legatura pătrunjel sare piper   […]

Platica la cuptor cu legume

Platica la cuptor cu legume

Platica la cuptor cu legume din: rosii, zahar, ulei de masline, cartofi noi, lamaie, dafin, cimbru, busuioc, platica, vin, pesmet, usturoi, patrunjel, sare, piper. Ingrediente:  8 rosii 2 linguri zahar 200ml ulei de masline 450gr cartofi noi 1 lamaie, feliata 1 frunza dafin 1 crenguta cimbru 8 frunze busuioc 1 platica (1 kg) 150ml vin […]

Farffale cu somon

Farffale cu somon

Farffale cu somon din: farfalle, somon, mazare, ceapa, ardei, usturoi, rosii, ulei, sare, piper. Ingrediente: 400 g farfalle 200 g file de somon 100 g mazăre ver­de fiartă 1 ceapă mare 1 ardei gras roşu 2 căţei de usturoi 2 roşii 150 ml ulei de măsline pătrunjel verde sare piper   Mod de preparare: Se […]

Placinta la tigaie cu peste

Placinta la tigaie cu peste din: faina, ou, ulei, sare, cod, unt, lapte, ceapa, sare, piper. Ingrediente: Pentru aluat: 250 g făină un ou 60 ml ulei 60 ml apă un praf sare Pentru umplutură: 500 g cod decongelat 50 g făină 50 g unt 300 ml lapte o ceapă sare piper   Mod de […]

Fursecuri cu ton

Fursecuri aromate cu ton

Fursecuri cu ton din: faina, praf de copt, oua, sare, piper, ton, unt, marar. Ingrediente: 200 g făină 1 vârf de cuţit praf de copt 2 gălbenuşuri sare piper alb măcinat 1 cutie ton în ulei 10 g unt 1 ou pentru uns mărar uscat, pentru decor   Mod de preparare: Se mixează într-un bol gălbenuşurile, […]

Somon cu sos de portocale si busuioc

Somon cu sos de portocale si busuioc

Somon cu sos de portocale si busuioc din: somon, spanac, usturoi, unt, portocala, smantana, busuioc, sare, piper. Ingrediente: 300 g somon proaspăt 300 g spanac 2 căţei de usturoi 30 g unt 1 portocală 50 ml smântână vegetală 1/2 linguriţă busuioc uscat sare piper alb măcinat   Mod de preparare: Se curăţă spanacul, se spală […]

Salata de paste cu ton si busuioc

Salata de paste cu ton si rosii

Salata de paste cu ton si rosii din: paste, ton, masline, rosii, oregano, busuioc, ulei, sare, piper. Ingrediente: 300 g paste o conservă mare ton în suc propriu 100 g măsline 6-8 roşii mici un praf oregano câteva frunzuliţe busuioc o linguriţă ulei de măsline sare piper   Mod de preparare: Se fierb pastele în […]

Tartine cu peste si capere

Tartine cu peste si capere

Tartine cu peste si capere din: ulei de masline, tulpini de telina, suc de lamaie, zahar tos, castravete, marar, capere, somon. Ingrediente: 1 lingura ulei de măsline 3 tulpini de ţelină, tăiate rondele fine zeama şi sucul de la 1 lămâie 1/2 linguriţă zahăr tos 1 castravete, curăţat de coajă şi seminţe şi tăiat rondele […]

Merluciu pane

Peste pane cu biscuiti sarati

Peste pane cu biscuiti sarati din: file de peste, biscuiti, faina, oua, sare, piper. Ingrediente: 4 fileuri peşte 4 linguri biscuiţi săraţi 4 linguri făină 2 ouă sare piper   Mod de preparare: In trei farfurii separate se pun făina, ouăle bătute cu sare şi piper, biscuiţii fin măcinaţi şi cernuţi. Fiecare bucată de peşte se […]

Crap cu seminte

Crap cu seminte

Crap cu seminte din: crap, rosii, seminte, ulei, sare, piper, lamaie. Ingrediente: 4 bucăţi crap 2 roşii o lingură amestec seminţe de mărar şi coriandru 2 linguriţe ulei sare piper lămâie, pentru servit   Mod de preparare: Peştele se presară cu sare şi piper şi se aşază în tava de copt. Se presară apoi peste el […]

Ton marinat cu ghimbir

Ton marinat cu ghimbir

Ton marinat cu ghimbir din: ton, ulei de susan, ghimbir, lamaie, sare, piper, ceapa, avocado. Ingrediente:  50 g ton 1 1/2 linguriță ulei de susan 1 bucatica ghimbir, ras coaja de la o lamaie 1/4 linguriță sare și piper 2 fire ceapă verde, tăiată felii subțiri sucul de la 1/2 lămâie 1 avocado, taiat felii […]

Tartine cu somon si avocado

Tartine cu somon si avocado

Tartine cu somon si avocado din: file de somon, avocado, suc de lamaie, smantana, mustar, sare, piper, ceapa verde. Ingrediente: 200 g file de somon preparat la cuptor 1 avocado 1 lingura suc de lamaie 150 ml smantana 1 lingura mustar sare piper 1 legatura ceapa verde   Mod de preparare: Se toacă mărunt fileul […]

Rosii umplute cu sardele si usturoi

Rosii umplute cu sardele si usturoi

Rosii umplute cu sardele si usturoi din: rosii, ceapa, usturoi, patrunjel, marar, paine, sardele, ulei, pesmet, pasta de rosii, sare, piper. Ingrediente: 10 roşii 2 cepe 2 căţei de usturoi pătrunjel şi mărar verde 2 felii de pâine albă 1 cutie de sardele ulei 1 lingură de pesmet 1 lingură pastă de roşii sare piper […]

Somon cu glazura de portocale

Somon cu glazura de portocale

Somon cu glazura de portocale din: portocale rosii, miere, chili, chimen, boia, usturoi, somon, morcovi. Ingrediente:  3 portocale rosii, 2 stoarse, 1 feliata ¼ cana de miere 1 lingurita chili ½ linguriță de chimen ½ linguriță boia 3 catei de usturoi zdrobit 1 file somon proaspăt 4-5 morcovi decojiti   Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul […]

Peste copt in paine

Peste copt in paine

Peste copt in paine din: chifle, sardine in ulei, ceapa, bacon, lamaie, menta, sare si piper.   Ingrediente: chifle 200 g sardine în ulei 50 g unt 50 g ceapă 50 g bacon 1/2 lămâie 1/2 legătură de mentă 20 g sare 2 g piper   Mod de preparare: Untul se pune într-un vas şi […]

Somon cu sos de marar si hrean

Somon cu sos de marar si hrean

Somon cu sos de marar si hrean din: fileuri de somon, ulei de masline, sare, piper, marar, maioneza, smantana, hrean, suc de lamaie si usturoi. Ingrediente: 4 fileuri de somon dezosate 3 linguri ulei de masline sare și piper Ingrediente sos: 1/3 ceasca maioneza 1/3 ceasca smantana 1 lingura marar proaspat tocat 2 lingurite hrean […]

Crap cu seminte la cuptor

Crap cu seminte la cuptor din: crap. rosii, seminte, ulei, sare, piper, lamaie. Ingrediente: 4 bucăţi crap 2 roşii o lingură amestec seminţe de mărar şi coriandru 2 linguriţe ulei sare piper lămâie, pentru servit   Mod de preparare: Peştele se presară cu sare şi piper şi se aşază în tava de copt. Se presară […]

Merluciu pane

Peste (cod) pane aromat

Peste (cod) pane aromat din: cod, bere, faina, ou, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 bucăţi cod 200 ml bere blondă 150 g făină un ou ulei pentru prăjit sare piper   Mod de preparare: Făina se cerne într-un vas, după care se adaugă oul, berea, sare şi piper. Se amestecă foarte bine pentru a evita cocoloaşele. Se […]

Calcan si stridii in sos

Calcan si stridii in sos

Calcan si stridii in sos din: stridii, unt, morcovi praz, vin alb, smantana, calcan, sare si piper. Ingrediente:  12 stridii 115 gr unt 2 morcovi, feliati 2 fire praz 375 ml vin alb 105 ml smantana fileuri de calcan sare si piper   Mod de preparare: Cu ajutorul unui cuțit de stridii, deschide stridiile intr-un castron […]

File de somon cu mango

File de somon cu mango

File de somon cu mango din: fileuri de somon, zahar brun, fasole verde, mango, ceapa, frunze de menta, nuca de cocos, ardei iute, crema de cocos, lime, sos de peste. Ingrediente: cate 4 fileuri de somon, curatate de oase si de piele 1 lingura de zahar brun 100 g de fasole verde, capetele indepartate 1 […]

File de somon cu cartofi

File de somon cu cartofi

File de somon cu cartofi din: cartofi, praz, fasole mangetout, rosii cherry, smantana, marar, usturoi, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 4 fileuri de somon 4 cartofi mai mari un fir de praz 200 g fasole mangetout 200 g roşii cherry 300 ml smântână o legătură de mărar doi căţei de usturoi ulei de măsline […]

Somon cu sos de avocado

Somon cu sos de avocado din: cotlete de somon, portocala, lamaie, sos de soia, avocado, iaurt, maioneza. Ingrediente: 4 cotlete de somon 1 portocala 1 lingură sos de soia 2 avocado 1 lamaie 200 ml iaurt 100 ml maioneză   Mod de preparare: Se lasă la marinat 4 cotlete de somon circa 30 de minute în […]

Somon cu sos de soia si avocado

Somon cu sos de soia si avocado

Somon cu sos de soia si avocado din: somon, portocala, lamaie, sos de soia, avocado, iaurt, maioneza. Ingrediente: 5 cotlete de somon 1 portocala 1 lingură sos de soia 2 avocado 1 lamaie 200 ml iaurt 100 ml maioneză   Mod de preparare: Se lasă la marinat cotletele de somon circa 30 de minute în […]

Placinta cu peste si creveti

Placinta de peste si creveti

Placinta cu peste si creveti din: creveţi, lapte, unt, faina, smantana, cremă de brânză, zeama de lamaie, marar, codiţe pătrunjel, cartofi cu coja albă, unt, cascaval.   Ingrediente: 400g amestec congelat pentru plăcintă 200 g creveţi uriaşi, decongelaţi 400 ml lapte 25 g unt 25 g făină integrală 2 linguri smântănă 3 linguri cremă de brânză zeama de […]

Sushi de somon cu alge

Sushi de somon afumat

Sushi de somon afumat din: orez, otet de orez, zahar, avocado, zeama de lamaie, alge nori, somon afumat, chives si sos de soia dulce. Ingrediente: 300 g orez pentru sushi 2 linguri otet de orez sau de vin alb 1 lingurita de zahar fin 1 avocado mare zeama de la 1/2 lamaie 4 foi de […]

Stiuca umpluta cu nuci

Stiuca umpluta cu nuci din: stiuca, nuci, oua, ficatei, sare, piper, ulei, patrunjel. Ingrediente: 1,5 kg ştiuca, curăţată de solzi şi intestine 100 g nuci pisate 1 legătură de pătrunjel verde 2 felii de pâine înmuiate în lapte 1 roşie 2 ouă 300 g ficăţei de pasăre sare piper negru ulei morcovi ceapă 1 cartof […]