Ficăței de știucă cu garnitură de vinete din: ficatei de stiuca, vinete, masline, ceapa, rosii, ardei grasi copti, sare, piper, ulei. Ingrediente: 300 g ficăței de stiucă 2 vinete 150 g măsline 1 ceapă mică 300 g roșii decojite 4 ardei grași copți sare piper 2 linguri ulei Mod de preparare: Presari ficățeii […]
Articole din categoria:Peste
Retete cu Peste proaspat si congelat din bucataria romaneasca si internationala
Pestele este un aliment foarte sanatos, pe care il poti gati si servi in diferite feluri. Este gustos, usor si agreat de toata lumea. Fie ca este o gustare, o supa sau o ciorba, o salata sau un fel principal, pestele nu trebuie sa lipseasca din stilul de viata al tuturor. De aceea, va invitam sa testate retete noastre cu si despre peste.
Salată de ton cu ceapă
O salata usor de preparat plina de gusturi savuroase. Salată de ton cu ceapă din: trunchi de ton in suc propriu, ceapa rosie, ceapa verde, salata verde, castraveti, iaurt, lamaie, rosii, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 2 cutii trunchi de ton în suc propriu 1 ceapă roșie 1 legătură ceapă verde 1 salată […]
Salata simpla cu porumb, branza de capra si ton
Salata simpla cu porumb, branza de capra si ton din: salata verde, porumb, ton, branza de capra, rosii cherry, ulei de masline, otet balsamic, piper, sare de mare, ierburi de provence. Ingrediente: 1 salată verde mică 100 g porumb dulce 80 g ton în ulei 100 g brânză de capră 10 roșii cherry 50 ml […]
Salata de peste cu rosii
Salata de peste cu rosii din: conserve de peste in ulei, rosii, lamaie, ceapa verde, ceapa ciorii, sare, piper. Ingrediente: 2 conserve de peşte în ulei (macrou, hering, ton, sardine) a câte 125-150 g 500 g roşii 1 lămâie 1 legătură ceapă verde 1 legatură ceapa-ciorii sare piper Mod de preparare: Roşiile se spală […]
Peste (biban de mare) in sos picant
Peste (biban de mare) in sos picant din: biban de mare, ulei de rapita, ulei de masline, praz, usturoi, patrunjel, rosii, fulgi de chili, boia afumata, curry picant, suc de lamaie, chimen, sare, piper. Ingrediente: 2 bucăți de biban de mare (cca 1 kg) 50 ml ulei de rapiță 50 ml ulei de măsline ½ […]
Saramură de pește cu ciuperci
Saramură de pește cu ciuperci din: peste, ceapa, rosie, ardei grasi, ardei iute, pasta de tomate, usturoi, ciuperci, ulei, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 1 kg pește (păstrăv, crap) 1 ceapă 1 roșie 2 ardei grași 1 ardei iute 2-3 linguri pastă de tomate 1-2 căței de usturoi cateva ciuperci ulei sare piper pătrunjel Mod […]
Plachie de crap la cuptor – usor si simplu de preparat
Plachie de crap la cuptor din: peste proaspat fara cap, usturoi, ardei, suc de rosii, ulei de floarea soarelui, sare, piper, foaie de dafin si patrunjel verde tocat. PLACHÍE, plachii, s. f. 1. Mâncare de pește preparată cu multă ceapă și cu mult untdelemn, rumenită la cuptor. 2. (Reg.) Un fel de pilaf preparat din orez sau din păsat, cu carne, […]
Pastravi cu pesto de patrunjel
Pastravi cu pesto de patrunjel din: pastravi, usturoi verde, ulei de masline extravirgin, lamaie, alune, sare, piper, patrunjel, cimbru. Ingrediente: 4 păstrăvi 1 legătură usturoi verde 100 ml ulei de măsline extravirgin ¼ lămâie 100 g nuci sau alune sare piper măcinat patrunjel cimbru Mod de preparare: Cureți peștii, îi speli bine, iar […]
Conserva de peste pentru iarna
Conserva de peste pentru iarna din: peste, ulei, otet, sare, boabe de piper, frunze de dafin, lamaie. Ingredinte: 7-8 kg. de peste 650 gr. ulei 1 l otet sare boabe piper frunze dafin lamaie Mod de preparare Se curata pestele, dupa care se taie capul pestelui, se spala bine in mai multe ape, se […]
Ciorbă de pește cu dovlecei si legume
Ciorbă de pește cu dovlecei si legume din: peste, rosii, ceapa, morcov, cartofi, dovlecei, ardei, sare, piper, ulei, leustean, zeama de lamaie. Ingrediente: 1 1/2 kg pește proaspăt 4-5 roșii 1 ceapă 1 morcov 2 cartofi 3 dovlecei tineri 1 ardei sare piper 100 ml ulei 1 legătură leuștean sau frunze de țelină zeamă de […]
Zacusca de macrou pentru iarna
Zacusca de macrou pentru iarna din: macrou, gogosari, morcovi, ulei, apa, suc de rosii, sare, condimente. Ingrediente: 2,5 kg macrou 1,5 kg gogosari 1,5 kg morcovi 700 ml ulei 1,5 l apa 1 l suc de rosii sare si condimente dupa gust Mod de preparare: Cureti legumele si le dai prin masina de […]
Salata cu somon afumat
Salata cu somon afumat din: somon afumat, maioneza, iaurt, castraveti, boabe de porumb, frunze de salata, masline, seminte de susan, verdeata, piper. Ingrediente: 200 g somon afumat 50 g maioneză 3 linguri iaurt 2 castraveți cornișon 2 linguri boabe de porumb 5-6 frunze de salată 50 g măsline 1 lingură semințe de susan 1 lingură […]
Salată de somon afumat cu porumb si verdeata
Salată de somon afumat cu porumb si verdeata din: somon afumat,maioneza, iaurt, castraveti, boabe de porumb, frunze de salata, masline, susan, verdeata, piper. Ingrediente: 200 g somon afumat 50 g maioneză 3 linguri iaurt 2 castraveți cornișon 2 linguri boabe de porumb 5-6 frunze de salată 50 g măsline 1 lingură semințe de susan 1 […]
Cum se prepara Pastrav in sos de lamaie (VIDEO)
Cum se prepara Pastrav in sos de lamaie din: pastravi, suc de lamaie, ulei de masline, sare, piper si felii de lime. Ingrediente: 2 păstrăvi (800 g) sucul de la 2 lămâi 4-5 linguri ulei de măsline sare boabe de piper verde sau negru opțional felii de lime Cum se prepara Pastrav in sos […]
Somon cu legume, gătit la aburi
Somon cu legume, gătit la aburi din: file de somon, morcovi, telina, varza rosie, usturoi, ceapa, ulei de masline, patrunjel. Ingrediente: 1 file de somon, tăiat cubuleţe 4 morcovi tocaţi ¼ cană de ţelină, mărunţită fin ¼ cană de varză roşie, tăiată mărunt 3 căţei de usturoi mărunţiţi 1 ceapă tocată ¼ cană de ulei […]
Somon cu fasole neagră, gătit la aburi
Somon cu fasole neagră, gătit la aburi din: file de somon, radacina de ghimbir, sare de mare, usturoi, arpagic, fasole neagra, ulei din seminte de susan si coriandru. Ingrediente: 4 bucăţi de file de somon, mărime pentru o porţie 1 linguriţă de rădăcină de ghimbir, curăţată de coajă, dată pe răzătoare 1/4 – linguriţă de […]
File de peşte cu sote din roşii şi ardei
File de peşte cu sote din roşii şi ardei din: file de peste, rosii, ardei gras, ceapa, patrunjel, coriandru, sare de mare si supa de legume. Ingreddiente: 450 grame de file de peşte roşu, cod sau alt file de peşte cu carne slabă 1 cană de roşii tocate ½ cană de ardei gras verde, […]
Salată de macrou afumat cu fasole si cocos
Salată de macrou afumat cu fasole si cocos din: boabe de fasole, fasole verde, ceapa, telina, file de macrou afumat, ulei de masline, otet de vin, fulgi de nuca de cocosa, sare si piper. Poti inlocui fileul de macrou cu pui afumat, taiat subtire Ingrediente: 1 conserva cu boabe de fasole alba, natur (500 g) […]
Reteta zilei: Retete cu peste
Reteta zilei: Peste marinat la gratar Peste marinat la gratar din: portocala, lime, vin alb, ulei de masline, usturoi, piper cayenne, sare, file de peste, oregano, tortilla, sos. Ingrediente: coaja si sucul de la 1 portocala sucul de la 1 lime 3 linguri vin alb 2 linguri ulei de masline 2 catei de usturoi, zdrobit […]
Reteta zilei: Somon cu sos de smantana
Somon cu sos de smantana din: file de somon, ceapa, mozzarella, smantana, faina, unt, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 200gr file de somon 1 ceapa 2/3 cană de mozzarella rasa 2/3 cană smântână 1 1/2 lingură făină 2 linguri unt 1/2 lingurita patrunjel tocat sare si piper, după gust Mod de preparare: Tăiați somonul cuburi. Tăiați […]
Reteta zilei: Supa de peste cu legume
Supa de peste cu legume din: cod, apa, cartofi, morcovi, ceapa, telina, ulei de avocado, usturoi, dafin, patrunjel, suc de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 3 fileuri de cod 9 căni de apă 3 cartofi tocati 2 morcovi felii subțiri 1/2 ceapa tocata marunt 2 tulpini de țelină feliata 2 linguri ulei de avocado 1 cățel […]
Reteta zilei: Nuggets de peste
Nuggets de peste din: cod, ou, faina de migdale, praf de chili, pudra de usturoi, praf de ceapa, piper cayenne. Ingrediente: 2 file-uri de cod tăiate în bucăți 1 ou 1 cană de făină de migdale 1 linguriță praf de chili 1 linguriță pudră de usturoi 1 lingurita praf de ceapa 1/4 linguriță piper Cayenne […]
Reteta zilei: Somon marinat cu usturoi
Somon marinat cu usturoi din: somon, usturoi, ulei, lamaie, patrunjel, busuioc, sare, piper. Ingrediente: 3 file de somon 2 căței de usturoi tocat 5 linguri de ulei de măsline 1 lingura suc de lamaie 1 lingura de patrunjel proaspat, tocat 1 linguriță de busuioc uscat 3/4 linguriță sare 3/4 linguriță piper negru măcinat Mod de […]
Reteta zilei: Somon cu sos de unt si marar
Somon cu sos de unt si marar din: somon, lamaie, ulei, unt, lapte, faina, marar, condimente, sare, piper. Ingrediente: 4 – 5 fileuri de somon 1 lingura suc de lamaie 2 linguri de ulei de măsline 2 linguri unt 1 cană de lapte 1 lingura faina 1 linguriță de mărar uscat 1/2 linguriță condimente, dupa […]
Reteta zilei: Cod la cuptor
Cod la cuptor din: file de cod, ulei de masline, unt, usturoi, ou, pesmet, patrunjel, ceapa verde, piper, sare. Ingrediente: 3 fileuri de cod 1 lingura ulei de masline 1 lingura unt 1 cățel de usturoi zdrobit 1 ou 1 cană pesmet 1 lingura de patrunjel tocat 1 lingură de ceapa verde tocata 1/8 linguriță […]
Reteta zilei: Ton marinat la tigaie
Ton marinat la tigaie din: ton, suc de lamaie, sos de soia, ulei de masline, ghimbir, oregano, patrunjel, usturoi, ulei de masline, piper. Ingrediente: 2 fileuri de ton 6 lingurite suc de lamaie 6 lingurite sos de soia 3 lingurițe de ulei de măsline 1/4 linguriță ghimbir 1/4 linguriță oregano 1/4 lingurita patrunjel 1/4 linguriță […]
Reteta zilei: Ton cu sos de unt
Ton cu sos de unt din: file de ton, unt, suc de lamaie, patrunjel, ulei de masline, piper, sare. Ingrediente: 3 fileuri de ton 3 linguri de unt moale 2 lingurite suc de lamaie 2 lingurite patrunjel uscat 1 1/2 linguri ulei de măsline 2 lingurite de piper negru sare Mod de preparare: […]
Reteta zilei: Salata de ton cu ceapa verde
Salata de ton cu ceapa verde din: ton, telina apio, muraturi, ceapa, ceapa verde, patrunjel, lamaie, piper, sare, piper rosu, maioneza. Ingrediente: 2 cutii de ton 1 tulpina de telina apio tocata 2 1/2 linguri murături tocate 2 1/2 linguri de ceapă tocată 1 1/2 lingură de ceapă verde tocata 1 1/2 lingura patrunjel tocat […]
Reteta zilei: Cod cu verdeata
Cod cu verdeata din: file de cod, ulei de masline, unt, usturoi, ou, pesmet, patrunjel, ceapa verde, piper, sare. Ingrediente: 3 fileuri de cod 1 lingura ulei de masline 1 lingura unt 1 cățel de usturoi zdrobit 1 ou 1 cană pesmet 1 lingura de patrunjel tocat 1 lingură de ceapa verde tocata 1/8 linguriță […]
Reteta zilei: Somon marinat la cuptor
Somon marinat la cuptor din: somon, sos de soia, apa, ulei, zahar brun, praf de usturoi, sare, piper, legume. Ingrediente: 4 file-uri de somon 3 linguri sos de soia 3 linguri de apă 2 linguri ulei 2 lingurite de zahar brun praf de usturoi sare piper legume, pentru servire Mod de preparare: Condimentați fileurile de […]
Reteta zilei: Somon cu sos de busuioc
Somon cu sos de busuioc din: somon, usturoi, busuioc, patrunjel, ulei, suc de lamaie. Ingrediente: 2 fileuri de somon 1 cățel de usturoi tocat 1 linguriță de busuioc uscat 1 lingurita de patrunjel uscat 4 lingurițe de ulei 1 linguriță suc de lămâie sare Mod de preparare: Preîncălziți cuptorul la 190C. Spalati pestele si uscați […]
Reteta zilei: Cod in crusta de parmezan
Cod in crusta de parmezan din: cod, parmezan, boia, patrunjel, ulei de masline, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 4 file-uri de cod 1/2 cană parmezan 1 linguriță boia 1 lingurita patrunjel 1/2 lingura ulei de masline lamaie feliata sare piper Mod de preparare: Preîncălziți cuptorul la 200C. Spălați fileurile de pește și uscați-le cu șervețele de […]