Peste (obletel) in pesmet

Peste (obletel) in pesmet

Peste (obletel) in pesmet din: obletel, ulei, sare, pesmet. Ingrediente: 1 kg obleţel proaspăt 300 ml ulei sare 200 g pesmet   Mod de preparare: Se curăţă obleţelul de intestine, se spală în mai multe ape reci şi se pune într-o strecurătoare să se scurgă. Se îndulceşte obleţelul cu un praf de sare, apoi se […]

Peste pane cu bere blonda 

Cod pane cu bere

Cod pane cu bere din: cod, bere, faina, ou, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 bucăţi cod 200 ml bere blondă 150 g făină un ou ulei sare si piper   Mod de preparare: Făina se cerne într-un vas, după care se adaugă oul, berea, sare şi piper. Se amestecă bine. Se trec bucăţile de peşte […]

Peste pane cu sos

Peste (cod) pane

Peste (cod) pane din: cod, bere, faina, ou, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 bucăţi cod 200 ml bere blondă 150 g făină un ou ulei pentru prăjit sare piper   Mod de preparare: Făina se cerne într-un vas, după care se adaugă oul, berea, sare şi piper. Se amestecă foarte bine pentru a evita cocoloaşele. […]

Cum se prepara File de pastrav in crusta de fulgi de porumb

Cum se prepara File de pastrav in crusta de fulgi de porumb (VIDEO)

File de pastrav in crusta de fulgi de porumb: Ingrediente: 1 kg file de păstrăv 400 g iaurt 200 g pesmet 300 g fulgi de porumb fără zahăr sucul de la 2 lămâi 3 căței de usturoi sare piper boia dulce sau iute ulei pentru prăjit Cum se prepara File de pastrav in crusta de […]

Caras cu pesmet

Caras cu pesmet

Caras cu pesmet din: obletel, ulei, sare, pesmet. Ingrediente: 1 kg caras 300 ml ulei sare 200 g pesmet     Mod de preparare: Se curăţă pestele de intestine şi se pune într-o strecurătoare să se scurgă. Se da prin pesmet, apoi se prăjeste pe ambele părţi în ulei încins. Se scoate pe şerveţele absorbante; […]

Cum se prepara Macrou cu susan si stafide

Macrou aromat

Macrou aromat din: macrou, dafin, coriandru, rosii, lamaie, sare. Ingrediente: 5 macrouri sare câteva foi de dafin coriandru câteva roşii cherry felii de lămâie pentru decor   Mod de preparare: Se spală, se curăţă şi se dezosează peştele. Se unge cu puţin ulei, apoi se condimentează Se pun câteva foi de dafin, puţină sare, coriandru […]

Salata cu ton si masline negre

Salata cu ton si masline negre din: ton, rosii, ardei, oua, masline, ulei, usturoi, sare. Ingrediente: o conservă mare ton 4 roşii 4 ardei graşi sare 4 ouă 150 g măsline o lingură ulei 3-4 căţei usturoi   Mod de preparare: Roşiile şi ardeii se pun pe tabla aragazului şi se coc. Se presară cu […]

Tarta cu peste (ton)

30Tarta cu peste (ton) din: faina, unt, oua, praf de copt, ton, smantana, cascaval, sare, piper. Ingrediente: 300 g făină 200 g unt un ou 4 linguri apă rece o linguriţă sare un plic praf de copt Pentru umplutura: o conservă mare ton un dovlecel 200 ml smântână de gătit 3 ouă 50 g caşcaval […]

Felii de ton cu susan şi julien de legume

Ton rosu la gratar

Ton rosu la gratar din: ton, sos de soia, miere, susan, unt, sare, piper. Ingrediente: 4 felii ton 4 linguri sos soia 3 linguri miere 4 linguri susan amestecat cu seminţe de in 30 g unt sare piper   Mod de preparare: Se amestecă sosul de soia cu mierea, sarea şi piperul. Se ung bucăţile […]

Rulouri de peste cu sos de sfecla

Rulouri de peste (cod) cu legume

Rulouri de peste (cod) cu legume din: file de cod, morcovi, cartofi, ardei, bacon, smantana, ulei, usturoi, ceapa, sare, piper. Ingrediente: 600 g file de cod 1 morcov 1 dovlecel 1 ardei gras roşu 2-3 cartofi 100 ml ulei de măsline 50 g bacon 200 g smântână 2 linguri ulei 2-3 căţei de usturoi 1 […]

Surimi cu legume

Surimi cu legume

Surimi cu legume din: surimi, cuscus, ulei, lamaie, legume. Ingrediente: 4-5 batoane de surimi 1 ceşcută cuscus cu ou 1 castronel cuburi de legume asortate fierte ulei de măsline cu aromă de busuioc 1/2 ardei gras roşu 1 morcov sucul de la 1/2 lămâie   Mod de preparare: Se clocotesc 2 ceşcuţe de apă cu un […]

Ton la gratar cu menta 

Ton la gratar cu menta

Ton la gratar cu menta din: ton, patrunjel, menta, usturoi, ulei, sare, piper. Ingrediente: 600 g ton 1 legătură pătrunjel verde 1 legătură mentă verde 1 legătură coriandru verde 1 lingură usturoi 3 linguri ulei de măsline 1/2 linguriţă piper sare   Mod de preparare: Citeste si Ton la gratar cu sparanghel Se mixează cu blenderul […]

Ton cu verdeturi

Ton cu verdeturi din: ton, patrunjel, menta, usturoi, ulei, sare, piper, zahar. Ingrediente: 600 g ton 1 legătură pătrunjel verde 1 legătură mentă verde 1 legătură coriandru verde 1 lingură usturoi pisat 3 linguri ulei de măsline 1/2 linguriţă piper de Cayenne sare piper 1 linguriţă zahăr   Mod de preparare: Se mixează cu blenderul […]

Ton aromat cu lamaie, cu garnitură de morcovi

Ton condimentat la gratar 

Ton condimentat la gratar din: ton, patrunjel, menta, usturoi, ulei, sare, piper. Ingrediente: 600 g ton 1 legătură pătrunjel verde 1 legătură mentă verde 1 legătură coriandru verde 1 lingură usturoi pisat 3 linguri ulei de măsline 1/2 linguriţă piper sare   Mod de preparare: Se mixează cu blenderul 1 legătură pătrunjel verde, 1 legătură mentă […]

Peste pane cu bere blonda 

Peste pane cu bere blonda 

Peste pane cu bere blonda din: peste, bere, faina, ou, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 bucăţi cod 200 ml bere blondă 150 g făină un ou ulei pentru prăjit sare piper       Mod de preparare: Făina se cerne într-un vas, se adaugă oul, berea, sare şi piper. Se amestecă foarte bine pentru a evita […]

Ton la gratar cu verdeata

Ton la gratar cu verdeata

Ton la gratar cu verdeata din: ton, patrunjel, menta, usturoi, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g ton 1 legătură pătrunjel verde 1 legătură mentă verde 1 legătură coriandru verde 1 lingură usturoi pisat 3 linguri ulei de măsline sare piper 1 linguriţă zahăr   Mod de preparare: Se mixează 1 legătură pătrunjel verde, 1 legătură […]

Reteta zilei: Chiftele de peste cu cartofi dulci

Chiftele de peste cu cartofi dulci din: cartofi dulci, ton, ceapa verde, pesmet, oua, ceapa rosie, ardei gras, praf de usturoi, chili, sare, piper, ulei. Ingrediente:  2 cartofi dulci, cuburi 2 cutii ton in suc propriu ½ ceașca ceapă verde, feliata ½ ceașca pesmet 2 ouă ½ ceașca ceapă roșie 1 ½ cesti ardei gras […]

File de peste cu fistic

File de peste cu fistic din: peste, unt, fistic, ceapa, vin, salvie, sare, piper. Ingrediente: 4 fileuri peşte 4 linguri unt 4 linguri fistic o ceapă 200 ml amestec de vin cu apă câteva frunzuliţe de salvie sare piper   Mod de preparare: Untul foarte moale se amestecă bine cu fisticul mărunţit. Se aşază într-o […]

File de peşte impletit cu coaja de portocala si morcovi

Peste cu morcovi si ardei 

Peste cu morcovi si ardei din: peste, morcovi, ceapa, ardei, sare, piper. Ingrediente: 4 bucăţi peşte (cod) 2 morcovi o ceapă un ardei gras 4 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Se dau morcovii prin râzătoare. Se taie mărunt ardeiul gras, iar ceapa se taie peştişori. Se taie patru bucăţi hârtie de copt şi […]

Peste aromat cu legume

Peste aromat cu legume din: peste, morcovi, ceapa, ardei, sare, piper. Ingrediente: 4 bucăţi peşte 2 morcovi o ceapă albă un ardei gras 4 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Se trec morcovii prin râzătoare. Se taie mărunt ardeiul gras, iar ceapa se taie peştişori. Se taie patru bucăţi hârtie de copt şi […]

Salata de ton cu rucola

Salata de ton cu rucola din: ton, rosii, rucola, oua, porumb, ceapa, masline, ulei. Ingrediente: o pungă mică rucola 2 roşii 4 ouă fierte o conservă mică boabe porumb o conservă mare ton în suc propriu o ceapă mare, roşie 20 măsline suc de lămâie, după gust ulei de măsline sare   Mod de preparare: […]

Somon cu sos de marar

Somon cu sos de marar

Somon cu sos de marar din: somon, ulei, lamaie, iaurt, marar, capere, parmezan, sare, piper. Ingrediente: lamaie 1 lingură ulei de măsline sare piper 4 fileuri de somon Pentru sos: 200 g iaurt cremos 2 legături mărar verde 1 lingură capere zeama de la o lămâie 50 g parmezan ras 2 linguri ulei de măsline […]

Ton crocant

Ton crocant

Ton crocant din: ton, patrunjel, menta, usturoi, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g ton 1 legătură pătrunjel 1 legătură mentă 1 legătură coriandru verde 1 lingură usturoi 3 linguri ulei de măsline 1/2 linguriţă piper sare   Mod de preparare: Se mixează 1 legătură pătrunjel verde, 1 legătură mentă verde, 1 legătură coriandru verde, 1 lingură […]

Placintele cu somon afumat

Placintele cu somon afumat din: somon, oua, faina, lapte, coriandru, sare. Ingrediente: 500 g somon coriandru 150 ml lapte oua 2 linguri faina sare ulei   Mod de preparare: Se toacă mărunt 500 g somon fără piele şi oase şi se adaugă 3 linguri de coriandru verde tocat, 150 ml lapte şi 2 albuşuri bătute […]

Ton la gratar cu sparanghel

Ton la gratar cu sparanghel din: ton, tarhon, lamaie, sparanghel, sare, piper. Ingrediente: 1 legătură tarhon 50 ml ulei de măsline 1/2 lămâie sare şi piper 4 fileuri de ton sparanghel   Mod de preparare: Se pasează la blerider frunzele de la 1 legătură tarhon cu 50 ml ulei de măsline încălzit uşor. Se strecoară […]

Ton la cuptor

Ton proaspat la gratar

Ton proaspat la gratar din: ton, tarhon, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 1 legătură tarhon 50 ml ulei de măsline 1/2 lămâie sare şi piper 4 fileuri de ton   Mod de preparare: Se pasează frunzele de la 1 legătură tarhon cu 50 ml ulei de măsline încălzit uşor. Se strecoară pasta obţinută, se adaugă sucul de […]

Frittata cu somon

Frittata cu somon

Frittata cu somon din: cartofi, somon, unt, oua, smantana, marar, rucola, sare, piper. Ingrediente: 200 g cartofi albi 100 g somon afumat 50 g unt 6 ouă 50 g smântână 1 lingură mărar tocat frunze de rucola sare de mare piper negru   Mod de preparare: Cartofii se pun la fiert în apă cu sare, […]

Peste cu capac de zarzavat

Peste in stil grecesc

Peste in stil grecesc din: peste, ulei, vin, faina, ceapa, masline, lamaie. Ingrediente: 1,5 kg peşte 200 ml ulei 150 ml vin alb 50 g făină 100 g ceapă 3 foi de dafin 5 g ienibahar 300 g măsline 200 g lămâie sare şi piper   Mod de preparare: Peştele curăţat de solzi, aripioare, cozi, […]

Tagliatelle cu peste afumat

Tagliatelle cu macrou

Tagliatelle cu macrou din: tagliatelle, macrou, ananas, kiwi, grepfrut, ghimbir, sare, piper. Ingrediente: 4 fileuri de macrou 1 pachet de tagliatelle (în două culori) 1 cutie de compot de ananas 1 kiwi 1 grepfrut 5 cm rădăcină de ghimbir boabe de piper roz sare piper mozaic boabe de coriandru seminţe de pin 1 lămâie 1 portocală […]

Salata cu somon si smochine 

Salata cu somon si gorgonzola

Salata cu somon si gorgonzola din: somon, gorgonzola, apio, pere, smochine, nuca. Ingrediente: 400 g somon afumat 300 g gorgonzola 8 tije de apio 400 g somon afumat 300 g gorgonzola 8 tije de apio 2 pere tari 3 smochine miejii de la 4 nuci sare 1/2 linguriţă piper roşu sucul de la o jumătate […]

Sardele cu ardei

Sardele cu ardei

Sardele cu ardei din: ardei, sardele, rozmarin, ulei, masline. Ingrediente: 4 ardei capia 2 căţei de usturoi 1 rămurică rozmarin 8 fileuri de sardele în ulei 3 linguri ulei 20 măsline negre, fără sâmburi sare piper   Mod de preparare: Ardeii se coc, se curăţă de coajă şi de seminţe, se taie în două. Usturoiul […]

Salată de ton cu orez

Salata de paste cu ton si stafide

Salata de paste cu ton si stafide din: paste, ton, stafide, telina, seminte, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 300 g paste scurte 1 cutie cu ton mărunţit, în ulei 2 morcovi 1 rădăcină mică de ţelină 1 lingură stafide brune 1 lingură seminţe de floarea-soarelui 1 lingură zeamă de lămâie 1 praf de sare şi piper […]