Gaina cu varza de Bruxelles din: gaina, hrean, morcovi, telina, ceapa, varza, cartofi, costita, otet, unt, faina, zahar, sare. Varza de Bruxelles este o legumă bogată în nutrienți și are un conținut scăzut de calorii. Este o excelentă sursă de vitamina C, vitamina K și vitamina A. De asemenea, conține fibre dietetice, fier, potasiu, magneziu și […]
Articole din categoria:Din Gaina
Gaina batrana face supa buna?
Carne de gaina: bors de gaina? Va suna cunoscut? Aici regasiti tot felul de preparate cu carne de gaina. Trebuie doar sa cautati si cu siguranta veti gasi ce sa pregatiti pentru urmatoarea masa, fie ca vreti sa impresionati oaspetii, fie ca vreti sa gatiti sanatos si gustos.
Supa de gaina grasa cu taitei de casa
Supa de gaina grasa cu taitei de casa din: gaina de casa, morcovi, patrunjel, cartofi, ardei gras, ceapa, sare, piper, patrunjel, faina, oua.
Retete arabesti: Gaina cu gutui
Gaina cu gutui din: gaina, gutui, untura, faina, zahar, sare, apa. Ingrediente: 1 găină 1 kg gutui 200 g untură 2 linguri făină 1 linguriţă zahăr sare, după gust 2 pahare apă Mod de preparare: Găina se spală, se curăţă, se tranşează în bucăţi, se sărrează şi se lasă să se zvânte de apă. […]
Supa de gaina cu fidea
Supa de gaina cu fidea din: gaina, ienibahar, dafin, ceapa, cartofi, morcovi, patrunjel, leustean, fidea, sare. Ingrediente: l găină mare 10 boabe ienibahar 3 foi dafin 1 ceapă 2 cartofi 2 morcovi pătrunjel şi leuştean verde, tocate mărunt fidea sare Mod de preparare: Găina se spală bine, se tranşează şi se pune la fiert într-o […]
Ciulama din carne de gaina
Ciulama din carne de gaina din: gaina, morcovi, cartofi, telina, patrunjel, unt, faina, lapte, supa de gaina, sare, piper. Ingrediente: Pentru ciulama: 1 găină grasă 2 morcovi 2 cartofi 1 telină 2-3 rădăcini de pătrunjel 2 linguri cu unt 4 linguri cu faina 1 cană cu lapte 1 cană cu supă de găină sare piper […]
Bame cu carne de gaina
Bame cu carne de gaina din: carne de gaina, bame, pasta de rosii, faina, otet, patrunjel, ulei, vin, sare. Bamele, cunoscute și sub numele de “okra” sau “gombo”, sunt o legumă verde folosită în bucătăria din Africa, America de Sud, Asia și Orientul Mijlociu. Acestea sunt cultivate în principal în zonele cu climă caldă și […]
Ciorba de gaina de tara
Ciorba de gaina de tara din: gaina de tara, morcov, ceapa, cartofi, patrunjel, bors, telina, pastarnac, sare. Ciorba taraneasca de gaina cu legume Ciorba de gaina cu taitei Ciorba de gaina cu conopida si iaurt Ingrediente: 1 găină de ţară 1 morcov 1-2 cepe 1 kg cartofi 1 legătură pătrunjel 1/2 l borş de […]
Rasol de gaina cu unt si zarzavat
Rasol de gaina cu unt si zarzavat din: găină, zarzavat, unt, sare. Ingrediente: 2 kg găină 100 g zarzavat 100 g unt sare Mod de preparare: Găina se fierbe întreagă, în apă clocotită, cu puţină sare. Când a început să fiarbă, se pune zarzavatul întreg. Se serveşte cu unt topit, la fiecare […]
Supa gustoasa de gaina cu galuste
Supa gustoasa de gaina cu galuste din: carne sau grasime de gaina, morcovi, ceapa, pastarnac, cartof, condiment din legume, oua, praf de copt si gris. Ingrediente: 1 găină sau doar grăsimea de la ea 2 morcovi potriviţi 1 ceapă 1 păstârnac 1 cartof condiment din legume Pentru găluşte: 2 ouă 1 vârf cuţit praf de […]
Ciorba de gaina cu galuste
Ciorba de gaina cu galuste din: tacam de gaina, ceapa, ardei, morcovi, pastarnac, bors, rosii, oua, gris, piper, sare, leustean. Ingrediente: tacâmurile de la 1 găină (aripi, picioare, cap, pipote, coşul pieptului, spate, gât) 2 cepe 2 ardei 2 morcovi 1 păstârnac 1 l borş 1/2 kg roşii condiment din legume uscate 2 ouă […]
Cum se prepara Bors moldovenesc de gaina (video)
Bors moldovenesc de gaina: Cum se prepara Bors moldovenesc de gaina: Pofta buna!
Cum se curata o gaina (video)
Cum se curata o gaina: Retete arabesti: Gaina cu gutui Gaina cu gutui din: gaina, gutui, untura, faina, zahar, sare, apa. Ingrediente: 1 găină 1 kg gutui 200 g untură 2 linguri făină 1 linguriţă zahăr sare, după gust 2 pahare apă Mod de preparare: Găina se spală, se curăţă, se tranşează în […]
Rasol de găină cu hrean
Rasol de găină cu hrean: carne de gaina, ceapa, morcov, radacina de patrunjel, radacina de hrean, sare, smantana. Ingrediente: 1 găină de 1 kg 1 ceapă 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel rădăcină de hrean sare smântână Mod de preparare: Cureţi găina, o speli, o porţionezi şi o pui la fiert, în apă cu […]
Gaina cu menta si usturoi
Gaina cu menta si usturoi din: gaina, sare, piper, menta, usturoi, branza de vaca, unt, vin alb, supa de pui. Ingrediente: 1 gaina (circa 1 kg) sare piper 1 legatura menta 1 catel de usturoi 100 g branza grasa de vaca 1 lingura unt 250 ml vin alb 250 ml supa de pui Mod […]
Pulpe de găină cu năut şi legume
Pulpe de găină cu năut şi legume din: pulpe de gaina, smantana, naut, ceapa, morcovi, dovlecei, gogosari, rosii, coriandru, foi de dafin, sare, piper negru, ulei. Ingrediente: 2 pulpe de gaina 2 linguri smantana 400 g naut 2 cepe 2 morcovi 2-3 dovlecei tineri 2 gogosari 2-3 rosii 1/2 lingurita coriandru macinat 2 foi […]
Crochete din carne de gaina
Crochete din carne de gaina din: carne de gaina, unt, faina, supa de pasare, oua, pesmet, sare, piper, nucsoara, seminte de mac, busuioc, cimbru, ulei. Ingrediente: 200 g carne de gaina 50 g unt 2 linguri faina 2 cesti supa de pasare 2 galbenusuri 2 oua 50 g pesmet sare piper nucsoara 1 lingura seminte […]
Bors de gaina cu perisoare
Bors de gaina cu perisoare din: piept de gaina, ou, orez, ceapa, morcovi, telina, cartofi, ardei gras, leustean, sare, piper. Ingrediente: 600-700 g piept de gaina 1 ou 5 linguri orez 1 ceapa tocata marunt 2 morcovi taiati julienne 1 telina mica rasa 3-4 cartofi taiati in cubulete 1 ardei gras taiat marunt 1 legatura […]
Retete de Sarbatoare: Gaina umpluta
O reteta simpla si delicioasa de gaina umpluta cu carne de porc din: gaina, ceapa, carne tocata de porc, bacon, maruntaie de gaina, galbenusuri, unt, sare, piper, nucsoara, paprica, coniac, zeama de carne, unt si patrunjel. Ingrediente: 1 gaina mare 2 cepe 200 g carne tocata de porc 75 g bacon maruntaiele de la gaina […]
Piept de gaina cu legume
O reteta delicioasa de piept de gaina cu: ceapa, ardei gras rosu, ardei galben, creveti, suc de rosii, sare, piper, lapte de cocos, coriandru. Ingrediente: piept de găină ceapă ardei gras roşu,verde şi galben creveţi suc de roşii sare piper lapte de cocos coriandru Mod de preparare: Pieptul de găină se curăţă, se spală şi […]
Reteta zilei: Ciorba de gaina cu conopida si iaurt
Ciorba de gaina cu conopida si iaurt din: carne de gaina, telina, pastarnac, ceapa, morcovi, ardei, conopida, bulion, iaurt, oua, sare, bors, verdeata. Ciorbă de găină Ciorba de gaina cu ardei iute murat Ciorba de gaina Ingrediente: 700g carne de gaina (aripi, spate, gat, pulpe) o telina un pastarnac o ceapa […]
Reteta zilei: Ciorba taraneasca de gaina cu legume
Ciorba taraneasca de gaina cu legume din: carne de gaina, dovlecel, ardei, ceapa, telina, pastarnac, cartofi, bulion, sare, bors, patrunjel, leustean. Ciorba de gaina Ciorba de gaina cu taitei Ciorba de gaina si carnati afumati Ingrediente: 700g carne de gaina (aripi, spate, gat, pulpe) 1 dovlecel 2 ardei 2 cepe 1 […]
Peperonata cu piept de gaina
Peperonata cu piept de gaina din: piept de faina, ardei grasi, ceapa rosie, rosii in bulion, ulei de masline, seminte de coriandru, usturoi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600 g piept de gaina 2 ardei grasi rosii 2 ardei rgasi galbeni 2 ardei grasi verzi 300 g ceapa rosie 400 g rosii in bulion 50 […]
Bors de gaina cu legume si taitei
Bors de gaina cu legume si taitei din: faina, ceapa, morcovi, ardei iute, ardei capia, cartofi, rosii, bors, leustean, patrunjel, piper, ou, faina si sare. Ingrediente: o gaina 2 cepe 2 morcovi un ardei iute 2 ardei capia 2 cartofi 4 rosii un litru bors o legatura leustean sare o legatura patrunjel piper pentru taitei: un […]
Reteta zilei: Ciorba de gaina
O reteta de ciorba de gaina din: gaina, morcovi, pastarnac, telina, ardei rosu, praz, cartofi, mazare, suc de rosii, patrunjel, sare si smantana. Ingrediente: 1/2 gaina 2 morcovi 1 pastarnac 1/2 telina 1 ardei rosu 1/2 fir praz 2-3 cartofi 1 cana mazare congelata 5 linguri suc de rosii patrunjel sare smantana (optional) Mod […]
Gaina umpluta cu carne de porc
O reteta simpla si delicioasa de gaina umpluta cu carne de porc din: gaina, ceapa, carne tocata de porc, bacon, maruntaie de gaina, galbenusuri, unt, sare, piper, nucsoara, paprica, coniac, zeama de carne, unt si patrunjel. Ingrediente: 1 gaina mare 2 cepe 200 g carne tocata de porc 75 g bacon maruntaiele de la gaina […]
Reteta zilei: Ciorba de gaina cu taitei
Ciorba de gaina cu taitei din: apa, sare, gaina de tara, morcov, ceapa, telina, radacina de patrunjel, cartof, ou, faina, sare, ulei de masline. Ingrediente: apa o telina mica sare gaina (de tara) un morcov 1 ceapa o radacina de patrunjel si/sau pastarnac un cartof sau doi faina un ou sare ulei de masline […]
Gaina machedoneasca
Gaina machedoneasca din: gaina, usturoi, untura, branza, sunca afumata, oua, lapte acru, piper, cimbru, busuioc, sare. Ingrediente: 1 găină 1 căpăţână usturoi 1 lingură untură (untdelemn) 400 g brânză (ori caşcaval) 200 g şuncă afumată 4 ouă 200 ml lapte acru (iaurt) piper cimbru busuioc 1 linguriţă sare (dacă n-au destulă sare brânza şi şunca) […]
Smantana cu carne de gaina cu garnitura de pilaf
Smantana cu carne de gaina cu garnitura de pilaf din: carne de gaina, smantana, faina, unt, sare, lapte, orez, supa de pasare, ceapa. Ingrediente: 1,200 kg carne de găină 250 g smîntînă 1 lingură de făina 140 g unt sare 1/2 pahar lapte 250 g orez 1/2 l supă de pasăre sau apă 1/2 […]
Parjoale de gaina
Parjoale de gaina Ingrediente: 1 găină 2-3 linguri smîntînă 100 g unt (sau 150 g slănină) 3 felii miez de pline 1 ceapă 1 legătură pătrunjel verde 1 legătură mărar 2 ouă pesmet sare piper 500 g garnitură de zarzavat 10 linguri sos Mod de preparare: Alegem o găină şi fără să o pîrlim îi […]
Crochete de găină
Crochete de găină Ingrediente: 200 g carne de pasăre fiartă 50 g unt 2 linguri făină 2 ceşti supă de pasăre 4 ouă pesmet piper nucşoară sare Mod de preparare: Tăiem carnea în cuburi mici. Pregătim apoi sosul. Topim untul într-o cratiţă, adăugăm făina şi amestecăm să nu se ardă rintaşul. Stingem cu supa […]