Retete de Sarbatoare: Gaina umpluta

Printeaza

O reteta simpla si delicioasa de gaina umpluta cu carne de porc din: gaina, ceapa, carne tocata de porc, bacon, maruntaie de gaina, galbenusuri, unt, sare, piper, nucsoara, paprica, coniac, zeama de carne, unt si patrunjel.

Ingrediente:Retete_De_Sarbatoare_Gaina_umpluta

  •  1 gaina mare
  • 2 cepe
  • 200 g carne tocata de porc
  • 75 g bacon
  • maruntaiele de la gaina (pipota, ficat, inima)
  • 2 galbenusuri
  • 100 g unt
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • paprica
  • 1 pahar de coniac/vin
  • 100 ml zeama de carne
  • 100 g unt
  • patrunjel tocat fin

 

Mod de preparare:

Caleste ceapa tocata marunt, carnea de porc, baconul, maruntaiele de la gaina in putin unt/ulei de masline.

In amestecul de mai sus, adauga galbenusurile, sarea, piperul, nucsoara, paprica, patrunjelul tocat fin.

Spală găina. Umple-o cu ingredientele de mai sus. Prinde-o la gât cu două scobitori.

Unge o tavă (vas de lut) cu unt. Coase găina sau prinde-o cu scobitori la capăt. Toarnă zeama de carne.

Dă la cuptor şi lasă cam 90 de minute.

Toarnă coniacul/vinul. Lasă la cup­tor încă o oră (până când se rumeneşte).

Cu 15 minute înainte de final, pune câ­teva felii de măr deasupra.

Când este gata, aşaz-o pe un platou, cu felii de măr.

Gaina umpluta

Retete_De_Sarbatoare_Gaina_umpluta

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Aneta Bogdan

    De ce as umplu o gaina cu carne de porc?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.