Rata cu fistic

Rulada de rata cu fistic

Rulada de rata cu fistic din: pulpe de rata, ceafa de porc, oua, coniac, ficatei, fistic. Ingrediente: 4 pulpe de raţă 500 g ceafa de porc 4 oua 100 ml coniac 200 g fistic 2 ficăţei de raţă   Mod de preparare: Se dezosează 4 pulpe de raţă, se toacă în maşină împreună cu 500 […]

Pulpe de rată în suc propriu cu sote de cartofi

Pulpe de rata cu ciuperci

Pulpe de rata cu ciuperci din: ciuperci uscate, pulpe de rata, ceapa, ciuperci, vin rosu, supa de pui, cimbru. Ingrediente: ¼ cana ciuperci uscate 2 pulpe rata 3 cepe 8 ciuperci 1 cana vin rosu 1 ½ cana supa de pui 4 crengute de cimbru   Mod de preparare: Adaugati ciupercile uscate intr-un bol mic […]

Cum se prepara Piept de rata cu varza rosie si sos de portocale

Cum se prepara Piept de rata cu varza rosie si sos de portocale (VIDEO)

Cum se prepara Piept de rata cu varza rosie si sos de portocale: Piept de rata cu varza rosie si sos de portocale:   Pofta buna! Piept de rata in sos de vin   Piept de rata in sos de vin din: piept de rata, ceapa, usturoi, vin, sare, piper. Ingrediente: 1 piept de raţă […]

Cum se prepara Supa de rata cu taitei

Cum se prepara Supa de rata cu taitei (VIDEO)

Supa de rata cu taitei din: pulpe de rata, aripi de rata, gat de rata, spate de rata, ceapa, morcovi, pastarnac, telina, taitei, patrunjel, boabe de piper, sare. Ingrediente: pulpe, aripi, gât şi spate de la o raţă, 1 ceapă 3 morcovi 1 rădăcină păstârnac 1 ţelină mică, 250 g ţăiţei proaspeţi 1 legătură pătrunjel […]

Rata cu portocale si vin

Rata cu portocale si vin

Rata cu portocale si vin din: rata, orez, portocale, lamaie, vin, coniac, zahar, unt, sare, piper. Ingrediente: 1 raţă 350 g orez 4 portocale 1/2 lămâie 200 ml vin alb 200 ml supă de legume 2 linguri coniac 1 lingură zahăr 50 g unt sare piper   Mod de preparare: Da rata cu sare şi piper […]

Friptura de rata cu vin

Piept de rata in sos de vin

Piept de rata in sos de vin din: piept de rata, ceapa, usturoi, vin, sare, piper. Ingrediente: 1 piept de raţă cu piele, dezosat 1 ceapă 1 căţel usturoi 250 ml vin roşu sec sare piper bulete de cartofi budincă de legume   Mod de preparare: Speli bine pieptul de raţă, îl usuci şi îl […]

Piept de rata cu papaya

Piept de rata cu sos de piper

Piept de rata cu sos de piper din: piept de rata, coniac, piper, smantana. Ingrediente: 6 bucati piept de raţă – circa 650 g 6 linguri coniac 400 ml smântână 2 linguri piper zdrobit 2 linguri piper verde în saramură, scurs de lichid   Mod de preparare: Crestează pieliţa în formă de romburi. Prăjeşte în […]

Piept de rata cu coniac

Piept de rata cu coniac

Piept de rata cu coniac din: piept de rata, coniac, piper, smantana. Ingrediente: 500 g piept de raţă 6 linguri coniac 400 ml smântână piper     Mod de preparare: Crestează pieliţa în formă de romburi. Prăjeşte în vasul încins, cu pieliţa în jos 7-8 minute. Intoarce şi prăjeşte 4-5 minute. Transferă pe platou, presară sare […]

Pasta de fasole cu usturoi

Piept de rata cu whisky

Piept de rata cu whisky din: piept de rata, whiskey, piper, smantana. Ingrediente: 500 g piept de raţă 5 linguri whiskey/coniac 400 ml smântână piper     Mod de preparare: Crestează pieliţa, prăjeşte în vasul încins, cu pieliţa în jos 7-8 minute. Intoarce şi prăjeşte 4-5 minute. Transferă pe platou, presară sare şi piper. Scurge aproape […]

Piept de rata cu legume

Piept de rata cu legume din: piept de rata, dovlecel, broccoli, rosii, oregano, ulei, sare, piper. Ingrediente: 2 bucăţi de piept de raţă sare şi piper 1 dovlecel 1/2 ardei gras roşu câteva bucheţele de broccoli roşii cherry oregano 2-3 linguri ulei de măsline   Mod de preparare: Pieptul de raţă se scoate din frigider […]

Sos de nuci

Piept de rata in sos de rodie cu nuci

Piept de rata in sos de rodie cu nuci din: piept de rata, ceapa, turmeric, nuci, suc de rodii, zahar, lamaie, sos de soia, ulei, sare, piper, chimion. Ingrediente: 400 g piept de raţă 2 cepe tăiate julien 2 linguriţe turmeric 400 g nuci mărunţite 200 ml suc de rodii 2 linguriţe zahăr brun 1 […]

Steak de ton cu salata

Rata cu sos de rodie

Rata cu sos de rodie din: piept de rata, ceapa, turmeric, nuci, suc de rodii, zahar, lamaie, sos de soia, ulei, sare, piper, chimion. Ingrediente: 400 g piept de raţă 2 cepe tăiate julien 2 linguriţe turmeric 400 g nuci mărunţite 200 ml suc de rodii 2 linguriţe zahăr brun 1 lingură zeamă de lămâie […]

Piept de rata cu linte

Piept de rata cu linte

Piept de rata cu linte din: piept de rata, linte, ulei, praz, morcov, usturoi, supa de pui, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 2 piepţi de raţă dezosaţi si fără piele 1 cană linte sau 1 conservă 2 linguri ulei de măsline 1 fir de praz 1 morcov mare 2 căţei de usturoi 2 căni supă de pui […]

Pulpe de rata cu varza de Bruxelles

Pulpe de rata cu varza

Pulpe de rata cu varza din: pulpe de rata, grasime, ceapa, salvie, usturoi, vin, otet, varza, dafin, zahar. Ingrediente: 4 pulpe de raţă 50 g grăsime 2 cepe salvie usturoi 150 ml vin 2 linguri oţet balsamic varză roşie 2 foi de dafin 1 lingură zahăr   Mod de preparare: Se presară cu sare şi […]

Piept de rata cu sos de marsala

Piept de rata cu miere

Piept de rata cu miere din: piept de rata, usturoi, vin, miere, cuisoare, zahar, unt. Ingrediente: 2 jumătăţi piept de raţă dezosate 1 căţel de usturoi 250 ml vin roşu sec 500 ml supă de vită 1 linguriţă miere 2 cuişoare 1 linguriţă zahăr 40 g unt   Mod de preparare: Se crestează în cruce […]

Pulpa de rata cu vin la cuptor

Pulpe de rata cu sos

Pulpe de rata cu sos din: pulpe de rata, prune, vin, sare, piper, rozmarin, usturoi, scortisoara, cuisoare, zahar. Ingrediente: 4 pulpe de raţă 600 g prune 200 ml vin roşu sare piper rozmarin uscat usturoi granulat 1 baton scorţişoară câteva cuişoare 2 -3 linguri zahăr 1 lingură oţet balsamic   Mod de preparare: Pulpele de raţă […]

Piept de rata cu sos de vin

Piept de rata cu sos de vin

Piept de rata cu sos de vin din: piept de rata, esalote, usturoi, vin, miere, cuisoare, zahar, unt. Ingrediente: 2 jumătăţi piept de raţă dezosate, cu piele 2 eşalote 1 căţel de usturoi 250 ml vin roşu sec 500 ml supă de vită 1 linguriţă miere 2 cuişoare 1 linguriţă zahăr 40 g unt   […]

Pulpa de rata cu vin la cuptor

Pulpe de rata cu sos de prune

Pulpe de rata cu sos de prune din: pulpe de rata, prune, vin, sare, piper, rozmarin, usturoi, scortisoara, cuisoare, zahar, otet. Ingrediente: 4 pulpe de raţă 600 g prune 200 ml vin roşu sare piper rozmarin uscat usturoi granulat 1 baton scorţişoară câteva cuişoare 2 -3 linguri zahăr brun 1 lingură oţet balsamic   Mod […]

Retete Salate

7 Salate simple (2015)

Salate simple: Cum se prepara Salata de fructe cu piept de rata (video) Salata de fructe cu piept de rata: Cum se prepara Salata de fructe cu piept de rata: Read more » Reteta zilei: Salata de pui cu sote de legume si quinoa Salata de pui cu sote de legume si quinoa din: quinoa, […]

Rata Pekin

Rata Pekin

Rata Pekin din: rata, apa, sare, ulei de orez, otet, miere, amidon, ghimbir si sos de soia. Ingrediente: 1 rata de 2 kg 2 l apa sare ulei de orez Bait: 150 ml otet 5 linguri de miere 1 lingura amidon 1/2 lingurita ghimbir, tocat. sos de soia   Mod de preparare: Curatam rata foarte […]

Reteta zilei: Clatite cu carne de rata

Clatite cu carne de rata din: rata, usturoi, ghimbir, ardei chili, ceapa, anason, condimente chinezesti, otet de vin alb, sos de soia, ulei de susan, sos de peste, apa, faina si zahar pudra. 1 rața 3 catei de usturoi 20 g Ghimbir proaspat 20g ardei chili verde 160g ceapa 1 stea de anason 2 lingurite […]

Rata umpluta la cuptor

Reteta zilei: Rata umpluta la cuptor

Toamna este cea mai buna perioada din an in care puteti sa gatiti o rata tanara si ar fi pacat sa ratati ocazia ca intr-un weekend sa incercati o reteta gustoasa de rata umpluta la cuptor, potrivita pentru felul principal al meniului de duminica.   Ingrediente: 1 rata 1 kg cartofi 1-2 mere 2 cepe […]

Rata cu cartofi la cuptor

Rata cu dulceata de fructe

O reteta delicioasa de rata cu dulceata de fructe din: piept de rata, prune, dulceata de visine, zahar, vin rosu, otet balsamic, miere, unt si sare. Ingrediente: 2 piepti de rata 10 prune uscate 4 linguri cu dulceata de visine 3 linguri cu zahar 200 ml vin rosu sec 4 linguri cu otet balsamic 2 […]

Rata cu portocale

Retete de sarbatoare: Raţă cu portocale

O reteta delicioasa de rata cu portocale din: rata, portocale, supa de pui, lichior de portocale, vin alb, zahar, otet balsamic, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1  raţă de 2-3 kg 4 portocale 500 ml supă de pui 3 linguri lichior de portocale 2 lin­guri vin alb 2 linguri zahăr 2  linguri oţet balsamic 100 […]

Friptura de vita la gratar marinata

Friptura marinata de rata

O retete delicioasa de friptura marinata de rata din: piept de rata, dulceata de cirese, vin, ghimbir, miere, unt, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 piepţi de raţă 5 linguri cu dulceaţă de cireşe 1 ceşcuţă cu vin 1 linguriţă cu ghimbir ras 2 linguri cu miere 1 lingură cu unt ulei sare piper pentru […]

Piept de rata cu conopida pane si sos de rodii

Piept de rata cu manatarci uscate

O reteta delicioasa de Piept de rata cu manatarci uscate din: piept de rata, slanina afumata, manatarci uscate, cimbru, rozmarin, foi de dafin, sare si piper. Ingrediente: 3 piepţi de raţă îndopată 200 g slănină afumată, tocată 50 g mânătărci uscate 1 linguriţă roz­marin uscat 4 fire de cimbru 2 foi de dafin sare piper […]

Copane de rata confiate, cu sos picant

Rata gatita drept rata salbatica

Freacă bine raţa, pe dinăuntru şi pe din afară cu sardele, iar numai pe dinafară cu sare, piper şi ienupere pisate, apoi o lasă să stea două-trei zile. Când vrei să o frigi, opăreşte-o cu marinată fierbinte, iar în vreme ce o frigi, o ungi cu grăsime, marinată şi smântână. Poftă bună!

Rata aromata cu sos de portocale

Rata aromata cu sos de portocale

Prăjeşti raţele frumos şi le laşi apoi să se mai prăjească scurt timp cu un sos de portocale, în care ai adăugat şi grăsimea de la pasăre. Sosul se prepară în timp ce prăjeşti o ceapă şi câteva rădăcini de pătrunjel cu 125 g unt, apoi adaugi atâta faină cât poate primi untul. Astfel laşi […]

Piept de rata cu garnitura de linte

Piept de rata cu sos de smochine

O reteta delicioasa de piept de rata cu sos de smochine din: piept de rata, ficat de gasca, jumatate de smochina, sos de smochine, cimbru, piure de cartofi si ciuperci. Ingrediente: 100 g piept de raţă 30 g ficat de gâscă o jumătate de smochină proaspătă sos de smochine un fir de cimbru piure de […]

Piept de rata pe pat de papaya

Piept de rata pe pat de papaya

O reteta delicioasa de piept de rata pe pat de papaya din: papaya, piept de rata, ulei de masline, vin rosu, cimbru si o portocala. Ingrediente: o felie de papaya 40 g piept de raţă o linguriţă de ulei de măsline vin roşu cimbru o portocală   Mod de preparare: Se face o marinată din […]

Rata aromata cu sos de portocale

Rata cu portocale

O reteta simpla de rata cu portocale si supa de pui, carne de porc, ficatei de pui, ceapa, ou, paine, patrunjel verde, sare si piper Ingrediente: 1 rata, nu foarte mare 500 ml supa de pui sau de legume 200 g carne de porc slaba 2 ficatei de pui 1 ceapa 1 ou 1 felie […]

Friptura de rata cu mere

Friptură de raţă cu mere coapte

Friptură de raţă cu mere coapte Ingrediente: 1 raţă 12 mere mari 1 lingură untură sare   Mod de preparare: În raţa curăţată, spălatăşi sărată dinainte, se introduc două mere mai mici. Se aşază în tava de friptură, cu o lin­gură de unturăşi cîteva linguri de apă. Se dă la cuptor la foc mai iute […]