Reteta zilei: Rata umpluta la cuptor 26 DECEMBER 2012 Toamna este cea mai buna perioada din an in care puteti sa gatiti o rata tanara si ar fi pacat sa ratati ocazia ca intr-un weekend sa incercati o reteta gustoasa de rata umpluta la cuptor, potrivita pentru felul principal al meniului de duminica. Ingrediente: […]
Articole din categoria:Carne de Rata
Carna de rata: carnea de rata este o delicatesa si nu lipseste nici de la noi.
Preparatele cu carne de rata va asteapta sa le incercati. A zis cineva “rata pe varza”? Cu sigurata gasiti atat variante clasice ale retetelor cu carne de rata, cat si retete reinterpretate.
Reteta zilei: Rata cu legume la cuptor
Rata cu legume la cuptor din: rata, bere, boia, pudra de usturoi, sare, piper, cartofi, ceapa, morcovi, telina. Ingrediente: 1 rață 1 sticla de bere 1 linguriță boia 1 linguriță pudră de usturoi sare piper negru cartofi ceapa morcovi telina Mod de preparare: Pregatiti un borcan de 800ml si adaugati berea in el. Clătiți rața […]
Reteta zilei: Piept de rata cu sote de legume
Piept de rata cu sote de legume din: piept de rata, fasole verde, ceapa rosie, papaya, lamaie, busuioc, ulei de masline, piper. Ingrediente: 2 bucăți de piept rață dezosat fasole verde 1 ceapă roșie papaya lămâie proaspătă busuioc ulei de măsline piper Mod de preparare: Feliati papaya si maruntiti. Adaugati papaya, fasolea si ceapa intr-o […]
Rata cu sos de smantana
Rata cu sos de smantana din: piept de rata, unt, coniac, smantana, piper. Ingrediente: 6 bucati piept de rata, scoase cu o ora inainte de preparare 1 lingura unt 125 ml coniac 250 ml smantana grasa 100 ml smantana cu continut scazut de grasime 1 lingura boabe de piper verde 1 1/2 lingurita piper negru macinat […]
Rulada de rata cu fistic
Rulada de rata cu fistic din: pulpe de rata, ceafa de porc, oua, coniac, ficatei, fistic. Ingrediente: 4 pulpe de raţă 500 g ceafa de porc 4 oua 100 ml coniac 200 g fistic 2 ficăţei de raţă Mod de preparare: Se dezosează 4 pulpe de raţă, se toacă în maşină împreună cu 500 […]
Pulpe de rata cu ciuperci
Pulpe de rata cu ciuperci din: ciuperci uscate, pulpe de rata, ceapa, ciuperci, vin rosu, supa de pui, cimbru. Ingrediente: ¼ cana ciuperci uscate 2 pulpe rata 3 cepe 8 ciuperci 1 cana vin rosu 1 ½ cana supa de pui 4 crengute de cimbru Mod de preparare: Adaugati ciupercile uscate intr-un bol mic […]
Cum se prepara Piept de rata cu varza rosie si sos de portocale (VIDEO)
Cum se prepara Piept de rata cu varza rosie si sos de portocale: Piept de rata cu varza rosie si sos de portocale: Pofta buna! Piept de rata in sos de vin Piept de rata in sos de vin din: piept de rata, ceapa, usturoi, vin, sare, piper. Ingrediente: 1 piept de raţă […]
Cum se prepara Supa de rata cu taitei (VIDEO)
Supa de rata cu taitei din: pulpe de rata, aripi de rata, gat de rata, spate de rata, ceapa, morcovi, pastarnac, telina, taitei, patrunjel, boabe de piper, sare. Ingrediente: pulpe, aripi, gât şi spate de la o raţă, 1 ceapă 3 morcovi 1 rădăcină păstârnac 1 ţelină mică, 250 g ţăiţei proaspeţi 1 legătură pătrunjel […]
Rata cu portocale si vin
Rata cu portocale si vin din: rata, orez, portocale, lamaie, vin, coniac, zahar, unt, sare, piper. Ingrediente: 1 raţă 350 g orez 4 portocale 1/2 lămâie 200 ml vin alb 200 ml supă de legume 2 linguri coniac 1 lingură zahăr 50 g unt sare piper Mod de preparare: Da rata cu sare şi piper […]
Piept de rata in sos de vin
Piept de rata in sos de vin din: piept de rata, ceapa, usturoi, vin, sare, piper. Ingrediente: 1 piept de raţă cu piele, dezosat 1 ceapă 1 căţel usturoi 250 ml vin roşu sec sare piper bulete de cartofi budincă de legume Mod de preparare: Speli bine pieptul de raţă, îl usuci şi îl […]
Piept de rata cu sos de piper
Piept de rata cu sos de piper din: piept de rata, coniac, piper, smantana. Ingrediente: 6 bucati piept de raţă – circa 650 g 6 linguri coniac 400 ml smântână 2 linguri piper zdrobit 2 linguri piper verde în saramură, scurs de lichid Mod de preparare: Crestează pieliţa în formă de romburi. Prăjeşte în […]
Piept de rata cu coniac
Piept de rata cu coniac din: piept de rata, coniac, piper, smantana. Ingrediente: 500 g piept de raţă 6 linguri coniac 400 ml smântână piper Mod de preparare: Crestează pieliţa în formă de romburi. Prăjeşte în vasul încins, cu pieliţa în jos 7-8 minute. Intoarce şi prăjeşte 4-5 minute. Transferă pe platou, presară sare […]
Piept de rata cu whisky
Piept de rata cu whisky din: piept de rata, whiskey, piper, smantana. Ingrediente: 500 g piept de raţă 5 linguri whiskey/coniac 400 ml smântână piper Mod de preparare: Crestează pieliţa, prăjeşte în vasul încins, cu pieliţa în jos 7-8 minute. Intoarce şi prăjeşte 4-5 minute. Transferă pe platou, presară sare şi piper. Scurge aproape […]
Piept de rata cu legume
Piept de rata cu legume din: piept de rata, dovlecel, broccoli, rosii, oregano, ulei, sare, piper. Ingrediente: 2 bucăţi de piept de raţă sare şi piper 1 dovlecel 1/2 ardei gras roşu câteva bucheţele de broccoli roşii cherry oregano 2-3 linguri ulei de măsline Mod de preparare: Pieptul de raţă se scoate din frigider […]
Piept de rata in sos de rodie cu nuci
Piept de rata in sos de rodie cu nuci din: piept de rata, ceapa, turmeric, nuci, suc de rodii, zahar, lamaie, sos de soia, ulei, sare, piper, chimion. Ingrediente: 400 g piept de raţă 2 cepe tăiate julien 2 linguriţe turmeric 400 g nuci mărunţite 200 ml suc de rodii 2 linguriţe zahăr brun 1 […]
Rata cu sos de rodie
Rata cu sos de rodie din: piept de rata, ceapa, turmeric, nuci, suc de rodii, zahar, lamaie, sos de soia, ulei, sare, piper, chimion. Ingrediente: 400 g piept de raţă 2 cepe tăiate julien 2 linguriţe turmeric 400 g nuci mărunţite 200 ml suc de rodii 2 linguriţe zahăr brun 1 lingură zeamă de lămâie […]
Piept de rata cu linte
Piept de rata cu linte din: piept de rata, linte, ulei, praz, morcov, usturoi, supa de pui, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 2 piepţi de raţă dezosaţi si fără piele 1 cană linte sau 1 conservă 2 linguri ulei de măsline 1 fir de praz 1 morcov mare 2 căţei de usturoi 2 căni supă de pui […]
Pulpe de rata cu varza
Pulpe de rata cu varza din: pulpe de rata, grasime, ceapa, salvie, usturoi, vin, otet, varza, dafin, zahar. Ingrediente: 4 pulpe de raţă 50 g grăsime 2 cepe salvie usturoi 150 ml vin 2 linguri oţet balsamic varză roşie 2 foi de dafin 1 lingură zahăr Mod de preparare: Se presară cu sare şi […]
Piept de rata cu miere
Piept de rata cu miere din: piept de rata, usturoi, vin, miere, cuisoare, zahar, unt. Ingrediente: 2 jumătăţi piept de raţă dezosate 1 căţel de usturoi 250 ml vin roşu sec 500 ml supă de vită 1 linguriţă miere 2 cuişoare 1 linguriţă zahăr 40 g unt Mod de preparare: Se crestează în cruce […]
Pulpe de rata cu sos
Pulpe de rata cu sos din: pulpe de rata, prune, vin, sare, piper, rozmarin, usturoi, scortisoara, cuisoare, zahar. Ingrediente: 4 pulpe de raţă 600 g prune 200 ml vin roşu sare piper rozmarin uscat usturoi granulat 1 baton scorţişoară câteva cuişoare 2 -3 linguri zahăr 1 lingură oţet balsamic Mod de preparare: Pulpele de raţă […]
Piept de rata cu sos de vin
Piept de rata cu sos de vin din: piept de rata, esalote, usturoi, vin, miere, cuisoare, zahar, unt. Ingrediente: 2 jumătăţi piept de raţă dezosate, cu piele 2 eşalote 1 căţel de usturoi 250 ml vin roşu sec 500 ml supă de vită 1 linguriţă miere 2 cuişoare 1 linguriţă zahăr 40 g unt […]
Pulpe de rata cu sos de prune
Pulpe de rata cu sos de prune din: pulpe de rata, prune, vin, sare, piper, rozmarin, usturoi, scortisoara, cuisoare, zahar, otet. Ingrediente: 4 pulpe de raţă 600 g prune 200 ml vin roşu sare piper rozmarin uscat usturoi granulat 1 baton scorţişoară câteva cuişoare 2 -3 linguri zahăr brun 1 lingură oţet balsamic Mod […]
Rata cu garnitura de gulii
Rata cu garnitura de gulii din: rata, gulii, sare, verdeata, otet, unt. Ingrediente: 1 raţă 5-6 gulii tinere sare 1 cană cu supă de carne verdeaţă tocată 1 lingură cu oţet 1 lingură cu unt Mod de preparare: Marinaţi raţa în apă cu oţet, sare şi usturoi 4-6 ore, după ce a fost curaţata […]
Piftie de rata
Piftie de rata din: carne de rata, ceapa, usturoi, sare, gelatina. Ingrediente: 1.3 kg carne de raţă (pulpe, aripi, picioare, cap, gât) sare 1 ceapă 2 căţei de usturoi mari 6 foi de gelatină Mod de preparare: Puneţi bucăţile de carne la fiert, când apa clocoteşte. Adunaţi foarte bine spuma, apoi adăugaţi în acelaşi […]
7 Salate simple (2015)
Salate simple: Cum se prepara Salata de fructe cu piept de rata (video) Salata de fructe cu piept de rata: Cum se prepara Salata de fructe cu piept de rata: Read more » Reteta zilei: Salata de pui cu sote de legume si quinoa Salata de pui cu sote de legume si quinoa din: quinoa, […]
Tocanita bulgareasca cu rata
Tocanita bulgareasca cu rata din: raţă, ceapă roşie, cartofi, ardei graşi roşii, pastă de tomate, ulei, sare, piper, pătrunjel. Ingrediente: 1 raţă potrivit de mare ceapă roşie 1/2 kg cartofi 2 ardei graşi roşii pastă de tomate ulei sare piper pătrunjel Mod de preparare: Cureţi şi speli raţa şi o tai apoi în bucăţi mici. […]
Rata cu miere si busuioc
Rata cu miere si busuioc din: boboc de raţă, vin alb sec, miere, sos de soia, busuioc, sare. Ingrediente: 1 boboc de raţă 1 l vin alb sec 6 linguri miere 6 linguri sos de soia 1 crenguţă busuioc sare Mod de preparare: Se fierbe bobocul şi, bine curăţat şi spălat, se unge în interior cu […]
Piept de rata cu fructe
Piept de rata cu fructe din: piept de rata, smochine, portocale, lamai, vin alb sec, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 2 bucati piept de rata 5 smochine 2 portocale 2 lamai 250 ml vin alb sec cimbru sare piper Mod de preparare: Carnea se rumeneşte în tigaie fără niciun pic de grăsime timp de 5 […]
Rata cu portocale in foitaj
Rata cu portocale in foitaj din: piept de rata, aluat foitaj, portocale, unt, ulei, coniac, faina, supa de pasare, sare, piper, ou. Ingrediente: un piept rata 1/2 pachet aluat foitaj 3 portocale 150 g unt 2 linguri ulei o lingura coniac o lingura faina 125 m supa de pasare sare piper pentru copt: un ou […]
Salata cu piept de rata si orez
Salata cu piept de rata si orez din: orez, piept de rata, radacina de ghimbir, usturoi, ceapa, coriandru, menta, sos de peste, suc de limete, praf de chili, radicchio. Ingrediente: 3 linguri orez aromat 500 g file de piept de rata 2 cm radacina de ghimbir 2 catei de usturoi 2 cepe 2 fire lamaita […]
Piept de rata cu sfecla si hrean
Piept de rata cu sfecla si hrean din: piept de rata, sfecla, ulei de masline, unt, zeama de lamaie, miere, hrean, boabe de piper, sare. Ingrediente: 1 kg piept de rata 3-4 sfecle 100 ml ulei de masline 20 g unt 3 linguri zeama de lamaie 3-4 lingurite miere 2 lingurite hrean ras cateva boabe […]
Macare de castraveti cu carne de rata
Macare de castraveti cu carne de rata din: rata, castarveti in saramura, suc de rosii, ceapa, ulei, piper, sare, patrunjel. Ingrediente: 1 rata tanara 8 castraveti mari in saramura 1 pahar suc de rosii 2-3 cepe 2-3 linguri ulei piper macinat sare 1 legatura patrunjel sau marar Mod de preparare: Cureţi raţa şi o […]