Piept de rata cu piure de morcovi si sos

Printeaza

Piept de rata cu piure de morcovi si sos din: morcovi, unt, sare, piper alb, piept de rata, sare de mare, afine, zmeura, coacaze negre, mure.

retete

Ingrediente:

  • 250 g morcovi
  • 15 g unt
  • sare
  • piper alb
  • ghimbir
  • 250 g piept de rata
  • sare de mare
  • piper proaspat rasnit
  • afine, zmeura, coacaze negre, mure.

 

 

Mod de preparare:

250 g morcovi se spală, se curăță, apoi se taie sub formă de cuburi. Se pun la fiert.

Apoi se scurge apa, se pun morcovii în blender, unde adăugăm 15 g de unt (82% grăsime), sare (2 g), piper alb (1 g), ghimbir (5 g).

Amestecăm conținutul până devine cremos, obținând, astfel, piureul de morcovi.

Se ia un piept de rață de aproximativ 250 g, se condimentează cu sare de mare grunjoasă, piper proaspăt râșnit, se crestează și se pune în tigaia foarte încinsă, pe partea cu grăsimea, timp de 1 minut pe fiecare parte, iar apoi se pune la cuptorul încins la 180 ºC, timp de alte 5 minute.

Sosul de fructe de pădure se obține astfel:  afine, zmeură, coacăze negre, mure – 50 g.

Acestea se pun într-o cratiță, adăugând apă,
miere și puțin anason, în cazul în care sunt proaspete.

Dacă sunt congelate nu mai trebuie adăugată apă; le fierbem, apoi le punem la blender și le dăm printr-o sită fină, rezultând sosul.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

poate iti place si:

retete

Piept de rata la cuptor cu varza rosie

Piept de rata la cuptor cu varza rosie din: piept de rata, varza rosie, sare, piper, supa de legume, cimbru, napi, mar, otet de mere, nucsoara. Ingrediente: 400 g piept de rață 1 varză roșie mare, de circa 1 kg sare piper 700 ml supă de legume 3 napi 2 rămurele de cimbru sau 2 […]

 

Rata cu spanac

Piept de rata cu sos de portocale

Piept de rata cu sos de portocale din: piept de rata, portocale, miere, sare. Ingrediente: 1 piept de raţă 2 portocale întregi zeama de la două portocale 1 linguriţă cu miere sare după gust   Mod de preparare: Curăţă pieptul de raţă de eventualele oase şi împarte-l în 2 părţi egale. Spală-l, usucă-l bine cu […]

 

Reteta zilei: Piept de rata cu legume la cuptor

Pentru o cina speciala va recomandam sa gatiti o reteta rafinata de piept de rata cu legume la cuptor. Un piept de rata aromat langa cativa cartofi cu morcovi si arpagic va fi o incantare culinara pe masa dumneavoastra.   Ingrediente: 6-700g piept de rata 1 ardei 2-3 pumni de arpagic 2 cepe 2 morcovi […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.