Piept de rata cu sos de portocale

Printeaza

Piept de rata cu sos de portocale din: piept de rata, portocale, miere, sare.

Ingrediente:Piept de rata cu sos de portocale

  • 1 piept de raţă
  • 2 portocale întregi
  • zeama de la două portocale
  • 1 linguriţă cu miere
  • sare după gust

 

Mod de preparare:

Curăţă pieptul de raţă de eventualele oase şi împarte-l în 2 părţi egale. Spală-l, usucă-l bine cu un şervet şi crestează pielea.

Pune carnea la prăjit, mai întâi pe partea cu piele, apoi întoarce-o. Prăjeşte-o până se rumeneşte frumos. In interior trebuie să rămână roz. Scoate carnea şi păstreaz-o deoparte.

Curăţă portocalele de coajă şi rupe-le în felii. Rumeneşte-ie puţin în tigaia în care rămas grăsimea de la prăjit.

Intr-o tavă, aşază carnea, feliile de portocale rumenite, apoi toarnă sucul de portocale amestecat cu miere. Asezonează cu sare. Coace în cuptorul încălzit la foc mediu, timp de 30 de minute.

Intoarce carnea la mijlocul timpului de preparare.

Serveşte carnea tăiată în felii, cu garnitură de legume sau salată, felii de portocale şi sos.

 

Pofta buna!

Sumar
recipe image
Nume reteta
Piept de rata cu sos de portocale
Autor
Publicat pe
Timp preparare
Timp de gatire
Timp total
Medie rating
0graygraygraygraygray Based on 1 Review(s)

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.