Piept de rata cu sos de portocale

Printeaza

O reteta delicioasa de piept de rata cu sos de portocale din: piept de rata, portocale, vin alb sec, lichior de portocale, zahar, supa de pasare, ulei, foi de dafin, patrunjel si sare.

Ingrediente:

  • 1 piept de rataPiept de rata cu sos de portocale
  • 300 g portocale
  • 200 ml vin alb sec
  • 1 ceapa
  • 30 ml lichior de portocale
  • 10 g zahar
  • 400 ml supa de pasare
  • ulei
  • 2 foi de dafin
  • patrunjel
  • sare

 

Mod de preparare:

Caleste ceapa. Adauga carnea condimentata si lasa sa se rumeneasca putin. Pune foile de dafin, patrunjel si putin cimbru. Stinge cu vin si lasa sa dea cateva clocota.

Toarna supa de pasare si lasa sa fiarba la foc mic pana ce carne este bine patrunsa, si usor rumenita. Scoate pieptul pe un platou. Strecoara sosul si adauga zahar, lichiorul, feliile de la o portocala si sucul de la restul portocalelor.

Lasa sa dea in cateva clocote, dupa care toarna sosul peste pieptul de rata.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.