File de curcan cu legume

File de curcan cu rosii

File de curcan cu rosii din: curcan, rosii, ceapa, ardei, masline, sare, piper. Ingrediente: 4 fileuri de curcan 4 roşii o ceapă uscată 2 ardei graşi 10-15 măsline 1/2 legătură pătrunjel o lingură oţet balsamic cimbru uscat sare piper   Mod de preparare: Roşiile, ardeiul şi ceapa se curăţă, se taie cuburi şi se pun […]

Reteta zilei: Burgeri de curcan cu salata

Burgeri de curcan cu salata din: carne de curcan, ceapa, lamaie, cimbru, ulei de masline, sare, piper, chifle, cartofi prajiti, salata. Ingrediente:  675gr carne tocata de curcan 1 ceapa tocata sucul si coaja de la 1 lamaie cimbru 1-2 linguri ulei de masline sare si piper chifle, cartofi prajiti si salata, pentru servire     […]

Legume de toamna cu carne de porc

Ficatei de curcan cu legume

Ficatei de curcan cu legume din: ficatei, mere, vin, usturoi, ardei, ceapa, cartof, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: 800 g ficăţei de curcan 2 mere 150 ml vin alb 2 căţei de usturoi 1 ardei gras roşu 1 ceapă mică 1 cartof 1/2 linguriţă de pătrunjel uscat ulei sare piper verdeaţă   Mod de preparare: […]

Pacheţele de branză

Pachetele cu piept de curcan si avocado

Pachetele cu piept de curcan si avocado din: friptura de piept de curcan, avocado, lamaie, crema de branza, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 200 g friptură de piept de curcan 1 avocado 1 lingură zeamă de lămâie 100 g cremă de brânză 1 căţel de usturoi sare piper lipii ulei   Mod de preparare: Taie friptura şi […]

Pateu tătărăsc

Pate de ficat de curcan cu usturoi

Pate de ficat de curcan cu usturoi din: ficat, ceapa, usturoi, vin, unt, smantana, masline, cimbru, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g ficat de curcan 1 ceapă 2 căţei de usturoi 100 ml vin roşu 50 g unt 50 ml smântână lichidă 50 g măsline 1/2 linguriţă de cimbru 4 linguri de ulei sare piper Mod […]

Ficatei de curcan cu vin

Ficatei de curcan cu vin

Ficatei de curcan cu vin din: ficatei, mere, vin, usturoi, ardei, ceapa, cartof, patrunjel. Ingrediente: 800 g ficăţei de curcan 2 mere 150 ml vin alb 2 căţei de usturoi 1 ardei gras roşu 1 ceapă mică 1 cartof 1/2 linguriţă de pătrunjel uscat ulei sare piper verdeaţă   Mod de preparare: Curăţă ficăţeii şi spală-i […]

Curcan cu mango

Curcan la tava cu mirodenii

Curcan la tava cu mirodenii din: piept de curcan, cimbru, rozmarin, mustar, ulei, sare, piper. Ingrediente: un piept mare de curcan cimbru rozmarin 4-5 linguri muştar ulei pentru prăjit sare piper   Mod de preparare: În câteva linguri de ulei se rumeneste carnea pe toate părţile. Se scoate, se unge cu mustar si se presară […]

Curca umpluta

Tocanita cu aripi de curcan

Tocanita cu aripi de curcan din: aripi de curcan, ceapa, ardei, morcov, faina, ulei, bulion, sare, piper. Ingrediente: 2 aripi de curcan o ceapă 2 ardei graşi un morcov o lingură făină 100 ml ulei 2 linguri bulion sare piper   Mod de preparare: Aripile se pun la fiert în apă cu un praf de […]

Piept de curcan umplut cu bacon

Piept de curcan umplut cu bacon

Piept de curcan umplut cu bacon din: piept de curcan, ceapa, bacon, ulei, sare, piper. Ingrediente: un piept de curcan de circa 1 kg 500 g carne tocată o ceapă roşie 250 g cuburi de bacon afumate 2 linguri ulei sare piper Pentru garnitură: 3-4 roşii 2 ardei 2 cepe 2 morcovi un căţel usturoi 2-3 […]

Rulada de curcan cu mustar

Rulada de curcan cu mustar

Rulada de curcan cu mustar din: piept de curcan, mustar, smantana, castraveti, marar, ulei, sare, piper. Ingrediente: un piept de curcan 4 linguri muştar iute 2 linguri smântână 3-4 castraveţi acri 1/2 legătură mărar 2-3 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Cu un cuţit foarte bine ascuţit se taie carnea în aşa fel încât […]

Pate de curcan cu vin rosu

Pate de curcan cu vin rosu

Pate de curcan cu vin rosu din: ficat de curcan, ceapa, usturoi, vin, smantana, unt, masline, cimbru, ulei, sare, piper

Pacheţele de şalău pane

Pachetele cu piept de curcan

Pachetele cu piept de curcan din: piept de curcan, avocado, lamaie, crema de branza, usturoi, sare, piper, lipii, ulei.

Pate de pui cu salvie şi rozmarin

Pate din ficat de curcan

Pate din ficat de curcan din: ficat de curcan, ceapa, usturoi, vin, smantana, unt, masline, cimbru, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g ficat de curcan 1 ceapă 2 căţei de usturoi 100 ml vin roşu 50 g unt 50 ml smântână lichidă 50 g măsline 1/2 linguriţă de cimbru 4 linguri ulei   Mod de […]

Ficatei de curcan cu legume si verdeata

Ficatei de curcan cu legume si verdeata

Ficatei de curcan cu legume si verdeata din: ficatei de curcan, mere, vin, usturoi, ardei, ceapa, cartof, patrunjel, ulei, sare, piper, verdeata.

Rulada cu afumatura

Rulada cu piept de curcan

Rulada cu piept de curcan din: piept de curcan, castraveti, morcovi, unt, mustar, sare, piper. Ingrediente: o bucata piept de curcan 3-4 castraveti acri 3 morcovi fierţi 100 g unt 2 linguri muştar cu boabe sare piper   Mod de preparare: Carnea se taie pentru a obţine o bucată cât mai dreaptă, apoi se aşază […]

Legume coapte lipicioase

Pulpe de curcan cu legume

Pulpe de curcan cu legume din: pulpe de curcan, ceapa, morcovi, ardei, fasole, ulei, bulion, sare, piper. Ingrediente: 2 pulpe de curcan 2 cepe 2 morcovi 2 ardei graşi 100 g fasole verde congelată 4 linguri ulei 4 roşii în bulion sare si piper   Mod de preparare: In ulei se pune carnea să se rumenească […]

Rulada de carne cu spanac si porumb

Rulada de carne cu spanac si porumb

Rulada de carne cu spanac si porumb din: piept de curcan, morcovi, porumb, ciuperci, unt, piure de spanac, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1/2 piept de curcan 2-3 morcovi mari 150 g porumb dulce din conservă 1 cutie ciuperci 50 g unt 150 g piure de spanac sau de ştevie 150 ml ulei pentru prăjit sare […]

Paccheri umplute cu carne de curcan

Paccheri umplute cu carne de curcan

Paccheri umplute cu carne de curcan din: paste paccheri, carne tocata de curcan, patrunjel, ardei, ceapa, legume deshidratate, ierburi aromatice, ulei, oua de prepelita, faina, lapte, sare, piper, cascaval. Ingrediente: 300 g paste paccheri 250 g carne tocată de curcan 1 rădăcină de pătrunjel 2 ardei capia copţi 1 ceapă roşie 1 lingură legume deshidratate […]

Ciorba de perisoare de curcan

Ciorba de perisoare de curcan

Ciorba de perisoare de curcan din: carne de curcan, orez, hasma, sare, piper, morcovi, pastarnac, patrunjel, telina, ceapa, rosii, ulei. Ingrediente: 500 g carne tocată de curcan 50 g orez 1 haşmă (şalotă) 1 ou un vârf cuţit de sare un vârf cuţit de piper 2 morcovi 1 păstârnac 1 pătrunjel i felie de ţelină […]

Reteta piept de curcan umplut

Piept de curcan cu struguri

Piept de curcan cu struguri din: piept de curcan, struguri, stafide, branza, salvie, rozmarin, sare, piper, oua, busuioc, parmezan, faina, ghimbir, anason. Ingrediente: 220 g piept de curcan 30 g struguri albi 30 g struguri negri 20 g stafide 30 g brânză brie 20 g unt sare şi piper alb 3 g salvie 2 g […]

Curcan picant cu cartofi in pijama

Curcan picant cu cartofi in pijama

Curcan picant cu cartofi in pijama din: ulei, ceaoa, ardei, coriandru, chimen, praf de chili, carne tocata de curcan, rosii, cartofi, salsa, iaurt. Ingrediente: 1 lingură ulei de floarea soarelui 2 bucăţi ceapă roşie tocată, plus pentru ornat şi servit 1 ardei gras roşu şi verde, tăiat bucăţi 1 legătură coriandru proaspăt, codiţele tocate 1 […]

Musaca de castraveti şi piure de cartofi

Musaca de curcan cu legume

Musaca de curcan cu legume din: carne de curcan, vinete, cartofi, ardei kapia, ardei iute, ceapa, morcovi, rosii, oua, kaizer, smantana, cimbru, ulei, patrunjel, supa, sare, piper. Ingrediente: 1/2 kg carne de curcan fiartă 2 vinete 4 cartofi 1 ardei capia 1 ardei iute 1 ceapă 2 morcovi 4 roşii 1 ou 5 felii de […]

Placinta cu legume si nucsoara

Piept de curcan cu piper rosu

Piept de curcan cu piper rosu din: piept de curcan, piper, ulei, ceapa, vin, smantana, sare, faina. Ingrediente: 800 g file din piept de curcan fără piele şi os 30 g piper roşu 30 ml ulei de măsline 1 ceapă 100 ml vin alb dulce 100 ml smântână dulce 4-5 linguri făină integrală de grâu sare […]

Racitura de curcan si pui

Racitura de curcan si pui

Racitura de curcan si pui din: tacamuri de pui si curcan, sare, usturoi, piept de curcan. Ingrediente: 2 tacâmuri de pui 1 tacâm de curcan zarzavat de supă sare usturoi 1 piept de curcan   Mod de preparare: Curăţaţi carnea, spălaţi-o cu multă apă rece şi puneţi-o să fiarbă cu 1 lingură de sare, în […]

Garf cu tocătură de şuncă presată cu garnitură de napi in pesmet şi budincă de spanac

Reteta gusa de curcan umpluta

Reteta gusa de curcan umpluta din: gusa de curcan, verdeata, paine, rosie, ou, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 guşă de curcan 1/2 piept de pasăre verdeaţă tocată ficatul şi pipota curcanului 1 felie de pâine 1 roşie decojită 1 ou crud 3-4 linguri cu ulei sare piper   Mod de preparare: Scoateţi pielea de la […]

Ciorbă de caltaboş cu zeamă de varză

Retete usoare pentru detoxifiere

Retete usoare pentru detoxifiere   Reteta zilei: Salata de pui cu mix de legume si sos Reteta zilei: Peste la gratar cu legume calde Reteta zilei: Supa de curcan cu legume Reteta zilei: Paste cu sos de rosii si busuioc Reteta zilei: Smoothie de banane cu lapte de migdale Pofta buna!

Ciorbă de caltaboş cu zeamă de varză

Ciorbe pentru detoxifierea organismului

Ciorbe pentru detoxifierea organismului Reteta zilei: Ciorba de dovlecei cu cartofi Reteta zilei: Ciorba de curcan cu zdrente de ou si fidea Reteta zilei: Ciorba de vacuta Reteta zilei: Ciorba taraneasca de gaina cu legume Reteta zilei: Ciorba de perisoare cu legume Pofta buna!

Curcan cu sos Mornay

Curcan cu sos Mornay

Curcan cu sos Mornay din: piept de curcan, unt, faina, lapte nefiert, sare, piper, oua, parmezan. Ingrediente: 1 piept de curcan fiert şi răcit 2 linguri cu unt 3 linguri cu făină 1/3 l lapte nefiert sare piper măcinat 2 gălbenuşuri crude 200 g parmezan ras   Mod de preparare: Faceţi sosul Mornay: înmuiaţi untul […]

Curcan umplut cu castane

Curcan umplut cu castane

Curcan umplut cu castane din: curcan, ceapa, costita, unt, sare, castane, ou, franzela, verdeata, cimbru, piper, menta. Ingrediente: 1 curcan de 3-4 kg 2 cepe 100 g costiţă 2-3 linguri cu unt sare 10-20 castane comestibile măruntaiele curcanului (inimă, pipotă, ficat) 1 ou 1 felie de franzelă verdeaţă tocată cimbru sau piper mentă   Mod […]

Meniul pentru seara de Revelion

Meniul pentru seara de Revelion Reteta zilei: Aperitive cu sparanghel si prosciutto Reteta zilei: Ciorba cu oase de porc   Reteta zilei: File de peste la cuptor cu sos pesto   Reteta zilei: Pulpa de porc la cuptor cu usturoi   Reteta zilei: Curcan la cuptor   Reteta zilei: Tort delicios cu ciocolata Pofta buna!

Muşchi de porc cu cartofi

Retete gustoase pentru Revelion

Retete gustoase pentru Revelion Muschiulet fiert in vin Reteta zilei: Macrou cu legume la cuptor Reteta zilei: Curcan umplut cu legume Reteta zilei: Aperitive cu crema de branza si legume Reteta zilei: Tiramisu Pofta buna!

Friptura de curcan umplut cu mere

Friptura de curcan umplut cu mere

Friptura de curcan umplut cu mere din: curcan, slanina, unt, sare, mere, gutuie, vin, piper, suc de rosii. Ingrediente: 1 curcan sau 1 curcă mai grasă 400 g slănină albă sau afumată (sau 6-8 foi mari de varză) 3 linguri cu unt sare 1 kg mere + 1 gutuie 1 pahar cu vin alb piper […]