Salată de Boeuf Răcoritoare cu Carne de Curcan

Printeaza

Salată de Boeuf Răcoritoare cu Carne de Curcan din: carne de curcan, cartofi, morcovi, mazare, castraveti murati, iaurt grecesc, sare, piper, ierburi aromate.

Această variantă cu carne de curcan a Salatei de Boeuf reprezintă o reinterpretare modernă și mai sănătoasă a rețetei tradiționale.

Carnea de curcan, cunoscută pentru conținutul său redus de grăsimi și valoare nutritivă ridicată, aduce un gust delicat și textură plăcută salatei.

Iaurtul grecesc sau maioneza light înlocuiește maioneza tradițională, oferind o variantă mai ușoară dar la fel de savuroasă.

Această salată combină gustul bogat al bucătăriei românești cu preferințele moderne pentru mâncăruri mai sănătoase.

 

Ingrediente:

  • 500g carne de curcan
  • 4 cartofi medii
  • 2 morcovi mari
  • 1 conservă de mazăre (aproximativ 200g)
  • 3-4 castraveți murați
  • 200g iaurt grecesc sau maioneză light
  • Sare, piper și ierburi aromate (ex. mărar) după gust
  • Opțional: pătrunjel sau mărar pentru decor

 

Mod de preparare:

Fierbe carnea de curcan în apă cu puțină sare până devine fragedă. Răcește și taie-o cubulețe.

Fierbe separat cartofii și morcovii, apoi lasă-i să se răcească. Taie-i în cuburi.

Într-un bol mare, amestecă carnea de curcan, cartofii, morcovii, mazărea și castraveții murați tăiați cubulețe. Adaugă iaurtul grecesc sau maioneza light și condimentează cu sare, piper și ierburi aromate.

Lasă salata la frigider pentru cel puțin o oră înainte de servire.

Ornează cu pătrunjel sau mărar înainte de servire pentru un plus de prospețime.

Salată de Boeuf Răcoritoare cu Carne de Curcan

Valori Nutriționale per Porție (aproximativ 250g):

  • Calorii: 280 kcal
  • Carbohidrați: 30g
  • Proteine: 22g
  • Grăsimi: 8g

 

Salata de Boeuf cu carne de curcan este o alternativă excelentă pentru cei care doresc să se bucure de gustul tradițional al acestei salate, dar într-o variantă mai ușoară și mai sănătoasă.

Perfectă pentru sărbători sau orice altă ocazie specială, această rețetă aduce un suflu nou în bucătăria tradițională românească.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Carne cu telina la cuptor

Salata de boeuf de post

Salata de boeuf de post Ingrediente: în funcţie de cantitatea dorită, fierbi cartofi, mor­covi, păstârnac, pătrunjel, ţelină, castraveţi acri, 1 lămâie. în loc de carne poţi folosi cu succes ciuperci pe care le fierbi, în prealabil. Mod de preparare: Tai cubuleţe toate le­gumele, ciupercile, castraveţii şi le amesteci bine. Pentru maioneză folosesc un sos alb […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.