Fazan fript cu ciuperci

Fazan fript cu ciuperci

Fazan fript cu ciuperci din: fazan, unt, sare, cartofi, ciuperci, patrunjel. Ingrediente:   un fazan unt sare cartofi ciuperci pătrunjel verde   Mod de preparare: Păstrăm capul fazanului, cu o parte din pielea de pe gât necurăţată de pene, pentru a orna cu el friptura. Curăţăm corpul de pene, îl spălăm şi îl sărăm; aripile le […]

Friptura de fazan cu vin

Friptura de fazan cu vin

Friptura de fazan cu vin din: fazan, unt, vin, slanina, sare, piper. Ingrediente: 1 fazan 2 linguri cu unt 1 pahar cu vin sare piper boabe slănină afumată   Mod de preparare: Pregătiţi fazanul ca în reţeta anterioară, apoi stropiţi-l cu unt, săraţi-l pe dinăun­tru şi pe dinafară, acoperiţi carnea cu fâşii subţiri de slănină […]

Jambon afumat cu tocătură de ficat in foitaj cu garnitură de sote de mazăre şi pilaf

Friptura de fazan cu lamaie

Friptura de fazan cu lamaie din: fazan fezandat, carne tocata, paine, vin, unt, sare, busuioc, lamaie, sare, piper, trufe negre sau ciuperci. Ingrediente: 1 fazan fezandat 300 g carne tocată (de pasăre sau de porc) 3 felii de pâine 1 pahar de vin alb dulce 2 linguri cu unt sare 1 lingură de busuioc crud […]

Fazan sau rata salbatica in vin dulce

Fazan sau rata salbatica in vin dulce

Fazan sau rata salbatica in vin dulce din: fazani sau rate salbatice, slanina afumata, ciuperci, unt, vin, sare, piper. Ingrediente: 2 fazani sau 2 raţe (vânat cu pene) 400 g slănină afumată 1/2 kg ciuperci 1 linguri cu unt 1/2 l vin alb sau rose dulce 1 lingură cu sare piper boabe   Mod de […]

Fazan fript cu ciuperci

Fazan cu varza

Fazan cu varza din: fazan, varza acra, untdelemn, slanina, vin alb, ceapa, boia, smantana. Ingrediente: un fazan mare 750 g varză acră 4 linguri untdelemn sau 60 g untură 100 g slănină afumată un pahar vin alb o ceapă mică roşie un vârf de cuţit boia de ardei 200 ml smântână   Mod de preparare: […]

Fazan sau rata salbatica in vin dulce

Fazan copt la ceaun

Fazan copt la ceaun din: fazan, slanina, zeama de carne de pasare, coniac, untura, unt, sare. Ingrediente: un fazan 250 g de slănină 4 linguri de zeamă de carne de pasăre 2 linguri de coniac untură sau unt sare   Mod de preparare: Fazanul, curăţat, se sărează înăuntru şi se umple cu o lingură plină […]

Fazan fript cu ciuperci

Fazan inabusit

Fazan inabusit din: slanina, vin, zeama de carne, morcov, patrunjel, ceapa, verdeata, sare, piper, fazan. Ingrediente: un fazan 100-150 g de slănină 250 ml de vin alb 3 pahare de zeamă de carne (preferabil de pasăre) un morcov un pătrunjel o ceapă o legătură de verdeaţă sare piper   Mod de preparare: Zarzavatul, curăţat şi […]

Fazan la cuptor cu garnitura de verzisoare umplute cu parizer si soteu de cartofi

Piept de fazan pane

Piept de fazan pane din: piept de fazan, faina, oua, pesmet, unt. Ingrediente: piept de fazan făină 2 ouă pesmet unt   Mod de preparare: Pieptul de fazan se taie în felii mai groase. Feliile se trec prin făină, ou şi pesmet, apoi se prăjesc în unt. Se servesc cu unt proaspăt deasupra şi garnitură […]

Terină de fazan şi curcan

Reteta fazan fript

Reteta fazan fript din: fazan, unt, sare, cartofi, ciuperci, patrunjel. Ingrediente: un fazan unt sare cartofi ciuperci sau conopidă pătrunjel verde   Mod de preparare: Păstrăm capul fazanului, cu o parte din pielea de pe gât necurăţată de pene, pentru a orna cu el friptura. Curăţăm corpul de pene, îl spălăm şi îl sărăm; aripile […]

Fazan fript

Fazan copt cu vin

Fazan copt cu vin din: fazan, morcov, telina, vin, seminte de ienupar, rachiu, smantana, ulei, boia, sare, piper.   Ingrediente: 2 fazani 6-8 felii bacon afumat 1 morcov mare 1 tijă de ţelină 1/2 rădăcină mică de ţelină 400 ml vin alb parfumat 1/2 linguriţă seminţe de ienupăr 100 ml rachiu de vin 400 ml […]

Reteta friptura de curcan la tava

Fazan inabusit cu legume

Fazan inabusit cu legume din: fazan, ceapa, otet, ulei de masline, ciuperci, smantana, patrunjel, morcov, sare, piper. Ingrediente: 1 fazan de circa 2 kg 2 cepe 30 ml oţet 100 ml ulei de măsline 200 g ciuperci 2 linguri smântână 1 legătură de pătrunjel 1 morcov sare piper Mod de preparare: Se pune fazanul curăţat […]

Fazan la cuptor cu garnitura de verzisoare umplute cu parizer si soteu de cartofi

Fazan la cuptor cu garnitura de verzisoare umplute cu parizer si soteu de cartofi

Fazan la cuptor cu garnitura de verzisoare umplute cu parizer si soteu de cartofi Ingrediente: 1 fazan 1,200 kg varza creaţă 180 g slănină afumată 200 g parizer 1 ou 1 felie franzelă 4 fire ceapă verde sare piper cimbru 120 g untură 600 g cartofi 1 legătură pătrunjel 400 g bureţi 1 lingură oţet […]

Fazan la cuptor cu garnitura de cartofi prajiti si salata verde

Fazan la cuptor cu garnitura de cartofi prajiti si salata verde

Fazan la cuptor cu garnitura de cartofi prajiti si salata verde Ingrediente: 1 fazan 200 g slănina crudă sare piper 1 pîine neagră 150 g unt sau ulei 500 g cartofi verdeaţă salata   Mod de preparare: Dacă fazanul este proaspăt, se lasă 2-3 zile la rece. Se taie coada, aripile şi capul, fără să […]

Terină de fazan şi curcan

Fazan rece

Fazan rece Ingrediente: 1 fazan fript 150 g vin puţină untură pentru uns tava 5 linguri aspic 200 g ficat (gîscă, găină) sare piper 10 linguri sos de coacăze Mod de preparare: Alegem un fazan gras, frumos. îl cu­răţăm fără să-1 opărim. Ii tăiem gîtul cu cap cu tot, aripile şi coada. După ce îl […]

Friptura de fazan

Friptura de fazan

Friptura de fazan  Ingrediente: 2 fazani 100 g slănină 1 lingură unt sare     Mod de preparare: Dintre toate vânaturile cu pene, fazanul este acela care trebuie neapărat ţinut câteva zile după ce a fost vânat, înainte de a fi pregătit. Durata aceasta de fezandare (frăgezire şi maturare) depinde însă de vreme şi de […]

Fazan fript, servit in penaj

Fazan fript, servit in penaj

Fazan fript, servit in penaj Ingrediente: fazan aspic sare ulei paine unt salată verde sau cartofi   Mod de preparare: Inainte de a curăţa fazanul, se taie capul, coada şi ari­pile în aşa fel ca să rămînă întregi, cu pene. Capetele acestor părţi tăiate se prăjesc în ulei foarte încins sau se freacă şi se […]