Risotto cu Fazan și Ciuperci

Risotto cu Fazan și Ciuperci din: orez, carne de fazan, ciuperci, supa, ceapa, usturoi, vin, parmezan, ulei, sare, piper, patrunjel. O rețetă delicioasa care transformă o cină obișnuită într-o experiență culinară de neuitat. Combinația de fazan tocat, ciuperci aromate și parmezan cremos face din acest risotto o alegere excelentă pentru ocazii speciale sau pentru o […]

Salată de Fazan cu Nuci și Mere

Salată de Fazan cu Nuci și Mere din: piept de fazan, nuci, mere, salata, ulei, otet balsamic, miere, sare, piper. Bucățile de fazan prăjit, împreună cu crocantele nuci prăjite și dulceața merelor, creează un echilibru gustativ impresionant, completat de un dressing ușor și aromat. Acest fel de mâncare nu doar că încântă papilele gustative, dar […]

Fazan la Cuptor cu Sos de Vin Roșu

Fazan la Cuptor cu Sos de Vin Roșu din: fazan, vin, ulei, rozmarin, cimbru, dafin, usturoi, ceapa, morcovi, fond de pui, sare, piper. Este o rețetă rafinată, care îmbină gustul unic al cărnii de fazan cu aromele bogate și complexe ale vinului roșu și ale ierburilor aromatice. Este un fel de mâncare elegant, perfect pentru […]

Ciorbă de Fazan cu Legume

Ciorbă de Fazan cu Legume din: fazan, morcovi, pastarnac, patrunjel, telina, ceapa, usturoi, supa, dafin, sare, piper, suc de lamaie. Redescoperă plăcerea unei mese sățioase și hrănitoare cu această ciorbă de fazan cu legume rădăcinoase. Un fel de mâncare bogat și aromat, care îmbină carnea de fazan fragedă și suculentă cu o varietate de legume […]

Fazan în Vin cu Ierburi Aromatice

Fazan în Vin cu Ierburi Aromatice din: fazan, vin rosu, ceapa, morcovi, telina, usturoi, garni, sare, piper, ulei, supa, unt. Această rețetă, perfectă pentru sărbători sau cine festive, transformă o masă obișnuită într-o experiență culinară memorabilă. Marinarea și gătitul lent asigură că fiecare mușcătură este suculentă, plină de arome complexe și pur și simplu delicioasă. […]

Supă Cremă de Fazan

Supă Cremă de Fazan din: fazan, ulei, ceapa, morcovi, telina, supa, smantana, dafin, cimbru, sare, piper, patrunjel. Când vine vorba de preparatele culinare rafinate, supa cremă de fazan ocupă un loc special. Această supă cremoasă și bogată îmbină carnea delicată de fazan cu o selecție de legume, smântână și condimente, oferind o experiență gustativă de […]

Piept de Fazan la Tigaie cu Sos de Merișoare

Piept de Fazan la Tigaie cu Sos de Merișoare din: fazan, sare, piper, ulei, merisoare, vin rosu, zahar brun, rozmarin, otet. Pentru momentele când dorești să aduci pe masă o combinație perfectă de eleganță și gust, rețeta de piept de fazan la tigaie servit cu un sos dulce-acrișor de merișoare este alegerea ideală. Această preparare […]

Piept de Fazan Glazurat cu Miere și Muștar

Piept de Fazan Glazurat cu Miere și Muștar din: piept de fazan, miere, mustar dijon, sare, piper, rozmarin. Este o rețetă de excepție, care transformă un simplu preparat de vânat într-o capodoperă culinară. Această combinație perfectă între dulceața mierii și intensitatea muștarului conferă carnei de fazan o crustă auriu-caramelizată, oferind un festin de arome și […]

Piept de Fazan cu Smochine și Bacon

Piept de Fazan cu Smochine și Bacon din: piept de fazan, bacon, smochine, ulei, sare, piper, rozmarin, vin. Pieptul de fazan învelit în bacon și gătit cu smochine este o rețetă sofisticată, ce oferă o experiență culinară remarcabilă prin contrastul său dulce-sărat. Această combinație îndrăzneață între delicatețea fazanului, aroma bogată a baconului și dulceața smochinelor […]

Fazan în Sos de Rodie și Miere

Fazan în Sos de Rodie și Miere din: fazan, sare, piper, ulei de masline extravirgin, ceapa, usturoi, suc de rodie, miere, rozmarin, seminte de rodie, frunze de menta. Această combinație inovatoare de dulceața mierii cu aciditatea sucului de rodie aduce o explozie de gusturi în fiecare înghițitură, oferind o notă exotică cărnii de fazan. Perfect […]

Piept de Fazan în Sos de Portocale și Ghimbir

Piept de Fazan în Sos de Portocale și Ghimbir din: piept de fazan, sare, piper, ulei de masline, portocale, ghimbir, usturoi, vin alb sec, supa de pui, miere, otet balsamic, menta. Această combinație sofisticată de dulceața portocalelor cu picantul ghimbirului oferă un contrast de arome care transformă fiecare înghițitură într-o experiență memorabilă. Ideală pentru ocazii […]

Fazan în Sos de Roșii și Măsline: Rafinament și Arome Mediteraneene

Fazan în Sos de Roșii și Măsline: Rafinament și Arome Mediteraneene din: fazan, rosii in bulion, masline verzi, capere, usturoi, vin alb sec, ulei de masline, oregano, rozmarin, sare, piper. Descoperiți rafinamentul și bogăția gusturilor mediteraneene cu o rețetă excepțională de fazan în sos de roșii și măsline, îmbogățită cu capere pentru o savoare unică. […]

Fazan în Sos de Vin Roșu

Fazan în Sos de Vin Roșu din: fazan, vin rosu, ceapa, morcovi, ciuperci, usturoi, rozmarin, frunze de dafin, ulei de masline, sare, piper, faina. Descoperiți rafinamentul și profunzimea gusturilor cu această rețetă de fazan în sos de vin roșu, o adevărată operă de artă culinară care transformă o cină obișnuită într-o experiență memorabilă. Bucățile de […]

Fazan cu Struguri și Sos de Vin

Fazan cu Struguri și Sos de Vin din: fazan, struguri, vin alb, unt, ulei de masline, ceapa, bulion de pui, sare, piper, ierburi aromatice. Fazanul cu struguri și sos de vin este un fel de mâncare rafinat, care combină gustul unic al vânatului cu dulceața strugurilor și aroma complexă a vinului. Această rețetă este perfectă […]

Fazan la Cuptor cu Ierburi Aromatice

Fazan la Cuptor cu Ierburi Aromatice din: fazan, unt, rozmarin, cimbru, salvie, sare, piper, lamaie. Descoperiți arta bucătăriei cu această rețetă de Fazan la Cuptor, în care fazanul întreg este îmbogățit cu unt și un amestec de ierburi aromatice, inclusiv rozmarin, cimbru și salvie. Gătitul lent la cuptor va transforma carnea într-un festin suculent și […]

Tocăniță de Fazan Aromată

Tocăniță de Fazan Aromată din: fazan, ceapa, morcovi, telina, vin rosu, bulion de pui, usturoi, ulei de masline, foi de dafin, cimbru, sare, piper. Tocănița de fazan este un preparat tradițional și rafinat, care combină savoarea cărnii de fazan cu aroma de pădure și legume proaspete. Această rețetă vă va ghida prin procesul de pregătire, […]

Fazan Umplut cu Fructe Uscate și Orez Sălbatic

Fazan Umplut cu Fructe Uscate și Orez Sălbatic din: fazan, orez salbatic, fructe uscate, ierburi proaspete, usturoi, sare, piper, vin alb sec, supa. Această rețetă de fazan umplut oferă o experiență culinară de neuitat, cu un amestec bogat de fructe uscate, orez sălbatic și ierburi care conferă fazanului o textură și un gust uimitor. Fazanul […]

Carnea de Fazan: Beneficii Pentru Sanatate, Contraindicatii si Retete Gustoase – Ghidul complet

Carnea de Fazan: Beneficii Pentru Sanatate, Contraindicatii si Retete Gustoase – Ghidul complet. Carnea de fazan, apreciată în gastronomia de lux, este cunoscută pentru gustul său distinct și textura fină. Caracteristici ale Cărnii de Fazan Carnea de fazan este apreciată pentru conținutul său scăzut de grăsimi și pentru profilul său bogat în proteine, oferind o […]

Friptura de fazan cu slanina

Friptura de fazan cu slanina

Friptura de fazan cu slanina din: fazan, unt, vin, sare, piper, slanina afumata. Ingrediente: 1 fazan 2 linguri cu unt 1 pahar cu vin sare piper boabe slănină afumată   Mod de preparare: Pregătiţi fazanul ca în reţeta anterioară, apoi stropiţi-l cu unt, săraţi-l pe dinăun­tru şi pe dinafară, acoperiţi carnea cu fâşii subţiri de […]

Friptura de fazan cu slanina

Friptura de fazan cu dovleac

Friptura de fazan cu dovleac din: pulpa de dovleac, ceapa, usturoi, ulei, fond de vanat, sare, piper, fazan, bacon, cimbru, vin, nucsoara, piper verde. Ingrediente: 500 g pulpa de dovleac 1 ceapa 1 catel de usturoi 4 linguri ulei 500 ml fond de vanat sare piper 1 fazan felii de bacon 1 lingura frunzulite de […]

Friptura de fazan cu slanina

Fazan cu ciuperci

Fazan cu ciuperci din: fazan, unt, sare, cartofi, ciuperci, patrunjel.   Ingrediente: un fazan potrivit unt sare cartofi 250 g ciuperci pătrunjel verde   Mod de preparare: Păstrăm capul fazanului, cu o parte din pielea de pe gât necurăţată de pene, pentru a orna cu el friptura. Curăţăm corpul de pene, îl spălăm şi îl […]

supe

Supa de fazan cu smantana

Supa de fazan cu smantana din: fazan, costita, cimbru, ceapa, patrunjel, ulei, vin, faina, smantana, piper. Ingrediente: 1 kg fazan 120 g costiţă cimbru 1 ceapă 1 rădăcină pătrunjel 80 g ulei 3/4 l supă 11/2 l apă 1/2 pahar vin roşu 30 g făină 3 linguri smantană piper   Mod de preparare: Se pune […]

Terina de fazan cu castane

Terina de fazan cu castane

Terina de fazan cu castane din: castane, pulpe de curcan, piept de fazan, prune, ienibahar, sare, piper negru, ficatei, praz, ou, ulei, fistic.   Ingrediente: 400 g castane congelate 400 ml bulion 350 g pulpe de curcan, dezosate, curăţate de piele 500 g piepţi de fazan, dezosaţi, curăţaţi de piele 12 prune mari, fără sâmburi […]

Terina de fazan

Terina de fazan

Terina de fazan din: castane, pulpe de curcan, piept de fazan, prune, ienibahar, sare, piper negru, ficatei, praz, ou, ulei, fistic.     Ingrediente: 400 g castane congelate, ambalate sub vid sau din conservă 425 ml bulion de curcan sau pui 350 g pulpe de curcan, dezosate, curăţate de piele 500 g piepţi de fazan, […]

Fazan la cuptor cu cartofi prajiti

Fazan la cuptor cu cartofi prajiti

Fazan la cuptor cu cartofi prajiti din: fazan, slanina, unt, cartofi, verdeata, salata, sare, piper. Ingrediente: 1 fazan 200 g slănina crudă sare piper 1 pîine neagră 150 g unt sau ulei 500 g cartofi verdeaţă salata   Mod de preparare: Se curăţă fazanul de pene fără a se opări şi cînd este bine curăţat […]

Fazan cu dovleac şi piper

Friptura de fazan cu vin – usor de preparat

Friptura de fazan cu vin din: fazan, unt, vin, slanina, sare, piper. Ingrediente: 1 fazan 2 linguri cu unt 1 pahar cu vin sare piper boabe slănină afumată   Mod de preparare: Stropiţi fazanul cu unt, săraţi-l pe dinăun­tru şi pe dinafară, acoperiţi carnea cu fâşii subţiri de slănină afumată şi puneţi în tava de […]

Friptura de fazan cu slanina

Fazan fript cu ciuperci

Fazan fript cu ciuperci din: fazan, unt, sare, cartofi, ciuperci, patrunjel.   Ingrediente:   un fazan unt sare cartofi ciuperci pătrunjel verde   Mod de preparare: Păstrăm capul fazanului, cu o parte din pielea de pe gât necurăţată de pene, pentru a orna cu el friptura. Curăţăm corpul de pene, îl spălăm şi îl sărăm; aripile […]

Fazan cu dovleac şi piper

Fazan normand

Fazan normand: Există nenumărate feluri de fazan normand. Mai mult, această reţetă a fost adaptată şi pentru carnea de pui. Renumitul Brillat-Savarin, fin cunoscător al artei culinare, a declarat că dintre toate păsările, fazanul beneficiază cel mai mult de pe urma procesului de fezandare; de altfel el a fost cel care a numit acest proces […]

Friptura de fazan cu vin

Friptura de fazan cu vin

Friptura de fazan cu vin din: fazan, unt, vin, slanina, sare, piper. Ingrediente: 1 fazan 2 linguri cu unt 1 pahar cu vin sare piper boabe slănină afumată   Mod de preparare: Pregătiţi fazanul ca în reţeta anterioară, apoi stropiţi-l cu unt, săraţi-l pe dinăun­tru şi pe dinafară, acoperiţi carnea cu fâşii subţiri de slănină […]

retete

Friptura de fazan cu lamaie

Friptura de fazan cu lamaie din: fazan fezandat, carne tocata, paine, vin, unt, sare, busuioc, lamaie, sare, piper, trufe negre sau ciuperci. Ingrediente: 1 fazan fezandat 300 g carne tocată (de pasăre sau de porc) 3 felii de pâine 1 pahar de vin alb dulce 2 linguri cu unt sare 1 lingură de busuioc crud […]

Fazan copt la ceaun

Fazan sau rata salbatica in vin dulce

Fazan sau rata salbatica in vin dulce din: fazani sau rate salbatice, slanina afumata, ciuperci, unt, vin, sare, piper. Ingrediente: 2 fazani sau 2 raţe (vânat cu pene) 400 g slănină afumată 1/2 kg ciuperci 1 linguri cu unt 1/2 l vin alb sau rose dulce 1 lingură cu sare piper boabe     Mod […]

Friptura de fazan cu slanina

Fazan cu varza

Fazan cu varza din: fazan, varza acra, untdelemn, slanina, vin alb, ceapa, boia, smantana. Ingrediente: un fazan mare 750 g varză acră 4 linguri untdelemn sau 60 g untură 100 g slănină afumată un pahar vin alb o ceapă mică roşie un vârf de cuţit boia de ardei 200 ml smântână   Mod de preparare: […]