Fazan normand

Printeaza

Există nenumărate feluri de fazan normand.

Mai mult, această reţetă a fost adaptată şi pentru carnea de pui. Renumitul Brillat-Savarin, fin cunoscător al artei culinare, a declarat că dintre toate păsările, fazanul beneficiază cel mai mult de pe urma procesului de fezandare; de altfel el a fost cel care a numit acest proces faisandage.

Normandia este un ţinut foarte bogat, în care se produce un unt excelent şi o smântână foarte bună. De asemenea, din merele de aici se prepară cidrul, precum şi calvados (un rachiu de mere). Untul, smântână, merele şi calvados sunt elementele constitutive ale reţetei de fazan normand.

Pentru a prepara această mâncare, curăţaţi merele de coajă şi scoateţi sâmburii. Merele se taie în bucăţi şi se rumenesc în puţin unt. între timp se tranşează fazanul şi se rumeneşte în unt.

Atât merele, cât şi fazanul se pun într-un vas de lut şi se condimentează, apoi se stropesc cu smântână. Vasul se dă la cuptor. La sfârşit, sosul rămas se strecoară şi se flambează cu calvados, apoi se adaugă smântână şi se lasă pe foc să scadă.

Acest sos minunat se toarnă peste mere şi peste fazan. Unii servesc merele călite separat, drept garnitură.

 

Fazan normand

Fazan normand

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.