Friptura de fazan cu vin
PrinteazaFriptura de fazan cu vin din: fazan, unt, vin, slanina, sare, piper.
- 1 fazan
- 2 linguri cu unt
- 1 pahar cu vin
- sare
- piper boabe
- slănină afumată
Mod de preparare:
Pregătiţi fazanul ca în reţeta anterioară, apoi stropiţi-l cu unt, săraţi-l pe dinăuntru şi pe dinafară, acoperiţi carnea cu fâşii subţiri de slănină afumată şi puneţi în tava de friptură cu 1 cană de apă caldă, restul de unt, piper şi puţin cimbru.
Frigeţi la foc potrivit 60 min, apoi întoarceţi pasărea şi adăugaţi vinul. Continuaţi operaţia încă 30 minute, după care scoateţi friptura şi tăiaţi bucăţi.
Serviţi cu garnitură de legume şi salată asortată de murături, cu pâine proaspătă, lângă vin roşu.
Pofta buna!