Friptura de fazan cu vin

Printeaza

Friptura de fazan cu vin din: fazan, unt, vin, slanina, sare, piper.

Ingrediente:Friptura de fazan cu vin

  • 1 fazan
  • 2 linguri cu unt
  • 1 pahar cu vin
  • sare
  • piper boabe
  • slănină afumată

 

Mod de preparare:

Pregătiţi fazanul ca în reţeta anterioară, apoi stropiţi-l cu unt, săraţi-l pe dinăun­tru şi pe dinafară, acoperiţi carnea cu fâşii subţiri de slănină afumată şi puneţi în tava de friptură cu 1 cană de apă caldă, restul de unt, piper şi puţin cimbru.

Frigeţi la foc potrivit 60 min, apoi întoarceţi pasărea şi adăugaţi vinul. Continuaţi operaţia încă 30 minute, după care scoateţi friptura şi tăiaţi bucăţi.

Serviţi cu garnitură de legume şi salată asortată de murături, cu pâine proaspătă, lângă vin roşu.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.