Fazan în Sos de Rodie și Miere

Printeaza

Fazan în Sos de Rodie și Miere din: fazan, sare, piper, ulei de masline extravirgin, ceapa, usturoi, suc de rodie, miere, rozmarin, seminte de rodie, frunze de menta.

Această combinație inovatoare de dulceața mierii cu aciditatea sucului de rodie aduce o explozie de gusturi în fiecare înghițitură, oferind o notă exotică cărnii de fazan.

Perfect pentru ocazii speciale sau când doriți să impresionați prin rafinament și originalitate, acest fel de mâncare este o veritabilă sărbătoare a simțurilor.

 

Ingrediente:

  • 1 fazan întreg, pregătit pentru gătit
  • Sare și piper negru măcinat, după gust
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 ceapă medie, tocată fin
  • 3 căței de usturoi, mărunțiți
  • 1 cană de suc de rodie proaspăt
  • 1/4 cană de miere
  • 1 ramură de rozmarin proaspăt
  • Semințe de rodie pentru garnitură
  • Frunze de mentă proaspătă, pentru decor

 

Mod de Preparare:

Preîncălziți cuptorul la 180°C. Condimentați fazanul cu sare și piper pe toate părțile.

Într-o tigaie mare, încălziti uleiul de măsline la foc mediu. Adăugați fazanul și prăjiți-l până devine auriu pe toate părțile, aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte.

Transferați fazanul într-un vas de copt. Adăugați ceapa și usturoiul în tigaie și căliți până devin translucide.

Adăugați sucul de rodie, mierea și rozmarinul. Lăsați să fiarbă la foc mic pentru 5 minute, apoi turnați sosul peste fazan.

Acoperiți vasul cu folie de aluminiu și coaceți în cuptor timp de 1 oră, sau până când fazanul este bine făcut și sosul s-a îngroșat.

Îndepărtați folia în ultimele 15 minute pentru a permite fazanului să se rumenească frumos.

Serviți fazanul cald, garnisit cu semințe de rodie și frunze de mentă.

 

Valori Nutriționale (per porție):

  • Calorii: 320 kcal
  • Proteine: 25g
  • Grăsimi: 15g
  • Carbohidrați: 20g
  • Fibre: 2g
  • Sodiu: 200mg

 

Sfaturi:

  • Pentru un sos mai gros, puteți amesteca 1 linguriță de amidon de porumb cu 2 linguri de apă rece și adăugați în sos înainte de a turna peste fazan.
  • Alegeți un suc de rodie de calitate, proaspăt sau la sticlă, dar fără adaos de zahăr, pentru a maximiza gustul.

 

Fie că doriți să impresionați oaspeții sau să vă răsfățați simțurile, acest fel de mâncare este garantat să aducă aplauze și admirație.

Lăsați-vă seduși de combinația sa perfectă de arome și transformați orice masă într-un eveniment memorabil.

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Reteta friptura de curcan la tava

Fazan inabusit cu legume

Fazan inabusit cu legume din: fazan, ceapa, otet, ulei de masline, ciuperci, smantana, patrunjel, morcov, sare, piper. Ingrediente: 1 fazan de circa 2 kg 2 cepe 30 ml oţet 100 ml ulei de măsline 200 g ciuperci 2 linguri smântână 1 legătură de pătrunjel 1 morcov sare piper Mod de preparare: Se pune fazanul curăţat […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.