Fazan inabusit cu legume

Printeaza

Fazan inabusit cu legume din: fazan, ceapa, otet, ulei de masline, ciuperci, smantana, patrunjel, morcov, sare, piper.
Ingrediente:Fazan inabusit cu legume

  • 1 fazan de circa 2 kg
  • 2 cepe
  • 30 ml oţet
  • 100 ml ulei de măsline
  • 200 g ciuperci
  • 2 linguri smântână
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 morcov
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Se pune fazanul curăţat la fezandat în apă cu puţin oţet, câteva ore. Apoi se spală, se curăţă în interior şi se pune să fiarbă, acoperit pe trei sferturi cu apă, într-o cratiţă cu capac. Ceapa se spală, se curăţă şi se taie solzişori fini. Morcovul se curăţă, se spală şi se taie cubuleţe mărunte. Ciupercile se spală, se curăţă şi se taie mărunt.
Se încinge uleiul într-o cratiţă şi se călesc ceapa, morcovul şi ciupercile, apoi se adaugă peste fazan. Se fierb împreună 50-60 de minute.

Se serveşte fierbinte.
Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.