Fazan inabusit

Printeaza

Fazan inabusit din: slanina, vin, zeama de carne, morcov, patrunjel, ceapa, verdeata, sare, piper, fazan.

Ingrediente:

  • un fazan
  • 100-150 g de slănină
  • 250 ml de vin alb
  • 3 pahare de zeamă de carne (preferabil de pasăre)
  • un morcov
  • un pătrunjel
  • o ceapă
  • o legătură de verdeaţă
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Zarzavatul, curăţat şi tăiat în bucăţi mari, se pune într-o cratiţă sau ceaun împreună cu jumătate din slănină, tăiată feliuţe, zeamă de carne, vin, piper şi sare.

Fazanul se împănează cu slănină şi se aşază deasupra zarzavatului.

Se înăbuşă la foc slab cca 2 ore, apoi se adună grăsimea.

Zarzavatul se trece prin sită şi se serveşte pe farfurie, presărat cu verdeaţă tocată mărunt, lângă carnea fiartă.

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.