Reteta zilei: Supa de ceapa cu vin
PrinteazaSupa de ceapa cu vin din: supa de vita, ceapa, vin, faina, paine, unt, otet, zahar, dafin, branza, sare, piper.
- 4 cani supa de vita
- 1 ceapa tocata
- 1/4 cană de vin roșu sau alb
- 2 linguri de făină
- 2 felii de pâine
- 3 linguri unt
- 1 linguriță oțet
- 1 praf de zahăr
- 1 frunza de dafin
- brânză rasa, după gust
- sare
- piper
Mod de preparare:
Topiți 1 lingură de unt într-o oală.
Se adauga ceapa tocată, se condimentează cu sare, se acoperă oala și se călește ceapa timp de câteva minute.
Apoi adăugați un vârf de zahăr, reduceți focul la foarte mic și gătiți timp de aproximativ 25-30 de minute, amestecand la fiecare câteva minute.
Adăugați 1/2 lingură de unt în oală, apoi adăugați făină și amestecați bine.
Se incorporeaza treptat vinul și supa de vită, amestecând continuu.
Adăugați frunza de dafin, condimentați cu sare și piper, după gust și gătiți încă 10 minute.
Adăugați oțet și mai multă sare, dacă este necesar. Preîncălziți cuptorul la 230C.
Acoperiți feliile de pâine cu puțin unt, presărați sare și piper.
Coaceti în cuptorul preîncălzit timp de 1-2 minute, apoi se scot din cuptor, se acoperă cu brânză și dati la cuptor încă 2 minute.
Împărțiți supa între 2 boluri termorezistente.
Se acoperă cu brânză, se adauga painea și dati la cuptor timp de 1-2 minute.
Supa de ceapa cu vin
Pofta buna!
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/reteta-zilei-supa-ceapa-vin html