Alimente antiraceala

Alimente antiraceala

Substanţele nutritive din unele alimente te pot ajuta să te recuperezi mai repede în caz de răceală. Ţine cont de ceea ce mănânci şi vei calma strănutul, tuşea şi îţi vei energiza organismul slăbit. Iaurtul cu probiotice Probioticele, care se regăsesc în iaurt, sunt aliaţi împotriva răcelii deoarece reduc răspunsul inflamator al organismului (durere, slăbiciune, […]

Bautura pentru fumatori

Bautura pentru fumatori

Bautura pentru fumatori din: ghimbir, turmeric, ananas. Ingrediente: rădăcină de ghimbir 1 linguriţă turmeric 3 felii ananas       Mod de preparare: Amesteci toate ingredientele într-un blender cu putere mare, până se omogenizează.   Ghimbirul şi turmericul sunt condimente cu uimitoare proprietăţi antioxidante şi antiinflamatoare, contribuind la reducerea iritaţiilor produse de fumat la nivelul […]

Fluturasi cu ghimbir

Ingrediente sanatoase

Două condimente banale şi unul (aparent) mai exotic ţin în echilibru perfect sănătatea trupului şi a minţii. Presară-le zilnic în meniu, câte puţin. Ceapa Ajută intestinele. Datorită unei substanţe aromatice cu efect anti-microbian, ceapa reduce fermentaţia intestinală. Şi regularizează absorbţia substanţelor nutritive. Scade glicemia. Glucochinina, un hormon vegetal tipic, reduce şi menţine constant nivelul glucozei […]

Extras de oase (glace)

Ingrediente sanatoase si gustoase

Capere Le găseşti în comerţ conservate, fie murate în oţet, fie în ulei. Aroma lor picantă, acrişoară, îmbogăţeşte gustul sosurilor, al marinatelor care se servesc la preparate din peşte. Se potrivesc foarte bine şi în combinaţiile cu roşii şi vinete Pâinea aromată cu fenicul are o aromă divină. Şi murăturile capătă un gust deosebit cu […]

Ceapa cu sos la cuptor

Fructele si legumele verzi

Fructele şi legumele de culoare verde conţin indoli (scad incidenţa cancerului,în special a celui de colon) şi luteină (ajută la menţinerea sănătăţii vederii). varza – sursă de ANTIOXIDANTI, rol anticâncerigen castravetele – sursă de SUBSTANŢE ALCALINE, reface circulaţia sângelui salata verde – sursă de MAGNEZIU, stimulează metabolismul ceapa verde – sursă de POTASIU, ameliorează diabetul usturoiul verde – sursă de […]

Piersica

Fructe nutritive: Piersica

Pentru că are un conţinut ridicat de vitamina A, piersica este un aliat al organismului împotriva cancerului, prevenind apariţia acestuia. Studiile arată că are proprietăţi antioxidante şi inhibă creşterea tumorilor. Favorizează tranzitul intestinal normal şi tratează constipaţia Datorită puternicului efect diuretic pe care îl au, piersicile sunt recomandate mai ales suferinzilor de reumatism şi artrită […]

Fructe nutritive: Prunele

Fructe nutritive: Prunele

Cea mai importantă trăsătură a prunelor este că sunt minunate laxative naturale. Iar cei care suferă de constipaţie trebuie să facă o cură de prune înainte de a lua medicamente. Contribuie la o mai bună absorbţie a fierului, calitate ce le recomandă tuturor celor care suferă de anemie Se crede că trei prune consumate zilnic […]

Suc de roşii pentru iarna

Fructe si legume rosii

Fructele şi legumele roşii sunt aliaţii naturali în lupta împotriva îmbătrânirii. Darnice în antioxidanţi – majoritatea conţin licopen (substanţă ce reduce riscul apariţiei cancerului de prostată) şi antocieni (substanţe care au proprietatea de a menţine vasele sangvine într-o formă excelentă) vegetalele roşii previn bolile vasculare, de inimă, de ochi şi luptă alături de sistemul tău […]

Fructe nutritive: Pepene galben

Fructe nutritive: Pepene galben

Orice femeie care şi-a propus să rămână însărcinată ar treoui să consume cât mai mult pepene galben înainte de concepţie, deoarece este foarte bogat în acid folic. In plus, conţine multă apă, la fel ca fratele lui roşu, şi ajută la eliminarea rapidă a toxinelor din organism. O cană cu pepene galben consumată în fiecare […]

Haroset

Fructe nutritive: Merele

Merele sunt cele mai cunoscute şi iubite fructe. Iar studiile arată că merele, consumate zilnic, ne ajută să prevenim o mulţime de boli. Nu există nutriţionist care să nu le recomande în planurile de slăbit. Astenia, surmenajul, anemia, oboseala pot fi combătute printr-o cură de mere sau cu suc proaspăt din aceste fructe Ajută la refacerea […]

Sfaturi pentru prepararea dulceţii

Fructe nutritive: Afinele

Nu doar gălbenelele au proprietăţi antiseptice şi antibiotice dovedite, ci şi afinele. O cură de câteva zile cu fructe (cam 300-500 g) este foarte bună pentru reglarea tranzitului intestinal. Afinele sunt astringente şi au efect antiputrid. Ajută la eliminarea gazelor intestinale Sunt un bun protector al pereţilor vasculari Un consum regulat de afine proaspete sau […]

Caise si mere in albus

Fructe nutritive: Caisele

Caisele sunt un ajutor de nădejde pentru vedere, datorită conţinutului ridicat de vitamina A. Trei porţii de caise pe zi ne protejează împotriva degenerescenţei maculare, care afectează vederea. Sunt astringente şi se recomandă când suferim de diaree Sunt un tonic al sistemului nervos. Sporesc reacţiile de apărare ale organismului, fiind bune în caz de astenie, […]

Sufleu cu mure

Fructe nutritive: Murele

O cană cu mure proaspete conţine în jur de 10 g de fibre, aproape de două ori mai mult decât un castron cu cereale. în plus, sunt foarte bogate în antioxidanţi şi previn cancerul. Pentru că au proprietăţi astringente, murele sunt bune şi pentru diaree Datorită antioxidanţilor, previn cancerul de sân şi cancerul de col uterin, […]

Miez de pepene galben in cupa de pepene rosu

Fructe nutritive: Pepene rosu

Foarte multe persoane aşteaptă sosirea verii tocmai pentru a se bucura din plin de minunatul pepene. Şi bine fac, pentru că o cură cu pepene roşu dezintoxică organismul ca la carte. Este bun pentru afecţiunile renale, pentru curăţarea rinichilor de toxine şi nisip Are o concentraţie mare de antioxidanţi, care neutralizează radicalii liberi. Şi, cum […]

Dulciuri cu zmeura

Fructe nutritive: Zmeura

De la zmeură, medicina naturistă foloseşte atât fructele (proaspete sau sub formă de sirop ori infuzie de fructe uscate), cât şi frunzele. De asemenea, se pot face cure cu 300-500 g de fructe proaspete pe zi, deoarece au efecte diuretice şi depurative. Imbunătăţeşte tranzitul intestinal, eliminând constipaţia Pentru stările febrile, se bea suc de zmeură […]

Fructe nutritive: Strugurii

Fructe nutritive: Strugurii

Flavonoidele sunt un grup de compuşi aflaţi în plante care au un puternic rol antioxidant în organism, reducând riscul apariţiei anumitor forme de cancer. Este bine de ştiut că strugurii negri sau roşii conţin mai multe substanţe active decât cei albi. Cura cu struguri proaspeţi, dar şi mustul nefermen:at sunt bune pentru remineralizarea organismului la […]

Fructe nutritive: Coacazele

Fructe nutritive: Coacazele

Coacăzele, mai ales cele negre, sunt un întăritor al imunităţii datorită cantităţii de vitamine şi minerale pe care le conţin. Iar în caz de anemie, stimulează formarea hematiilor, compensând chiar deficitul de fier pe care-l are organismul. Cura cu coacăze se ţine 3 zile, vremeîn care se consumă 500-1.000 g de bobiţe pe zi, şi […]

Pere confiate

Fructe nutritive: Perele

Aceste fructe aromate sunt sănătoase şi au un risc hipoalergenic scăzut, fapt care le recomandă chiar şi pentru copiii mici. Au un conţinut ridicat de vitamine şi minerale, dar şi de zahăr, ceea ce nu le face variante alimentare prietenoase în cadrul unor diete. Cuprul şi vitamina C din compoziţie, care sunt antioxidanţi puternici, le […]

Fluturasi cu ghimbir

Brusturele curata sangele

Un scaiete prăpădit, ar zice unii, un adevărat panaceu, spuneau romanii. Creşte oriunde, e foarte rezistent atât la ger, cât şi la secetă, la câmpie sau la munte. Rădăcina şi frunzele sunt pline de calităţi terapeutice şi te scot din aproape orice încurcătură, de la chelit la guta, în afară de obezitate şi diabet! Are […]

Plante medicinale: coada calului

Plante medicinale: coada calului

Nordicii spun despre coada-calului că vine din împărăţia Elfilor ca să vestească oamenilor încălzirea vremii şi schimbarea anotimpurilor. Datorită conţinutului de siliciu organic asimilat prin cura cu pulbere, planta măreşte colagenul din epidermă şi din articulaţii, precum şi capacitatea organismului de a asimila diferite minerale constitutive şi oligoelemente. In plus, previne depunerea colesterolului. Celulita şi […]

Plante medicinale: salvia

Plante medicinale: salvia

Planta care salvează, asta înseamnă salvia! Pentru că pare mai degrabă o plantă decorativă, frumoasă doar, surpriza pe care ţi-o produc multiplele ei funcţiuni este cu atât mai mare. Salvia îmbunătăţeşte activitatea ficatului, înlătură balonările şi celelalte indispoziţii legate de o proastă funcţionare a ficatului. Are acţiune depurativă, elimină mucozităţile prea abundente din aparatul respirator […]

Plante medicinale: menta

Plante medicinale: menta

Infuzia de mentă este foarte bună pentru calmarea crampelor intestinale şi a durerilor provocate de hiperaciditate, contra indigestiilor. Este un excelent detoxifiant. Datorită conţinutul de principii amare, vitamine şi minerale, este un bun tonic, dar şi un ajutor de nădejde pentru bilă şi ficat. Menta face minuni în tulburările nervoase şi împotriva tahicardiei si ajuta […]

Socul, cel mai complet detoxifiant

Plante medicinale: coada-soricelului

Cariera farmaceutică a acestei fiori în Carpaţii româneşti a început cu mai bine de 4.000 de ani în urmă. Vindecătorii o foloseau, asemenea altor multe plante medicinale, atât în scopuri terapeutice, cât şi în scopuri rituale. Infuzie: bila devine mai activâ (se evacuează mai uşor) cu ajutorul acestei infuzii combinate de coada-şoricelului. Se ia câte […]

Semintele de telina

Mesteacanul arde colesterolul

Parcă veşnic tânăr, cu frunzele verzi şi coaja netedă şi albă, este numit şi copacul vieţii pentru multiplele lui calităţi. Mesteacănul se află de foarte multă vreme în farmacia verde. Frunzele au puternic efect diuretic şi ajută la eliminarea acidului uric şi a colesterolului din corp, iar seva de mesteacăn conţine un amestec uşor asimilabil […]

Plante medicinale: splinuta

Plante medicinale: splinuta

La îndemâna ţăranilor, splinuţa este o floare fără mare istorie consemnată, dar cu mare eficienţâ în curăţarea rinichilor. Are proprietăţi diuretice, colagoge, antiinfecţioase şi calmante, conţine principii amare şi uleiuri ce o fac bună nu numai pentru rinichi, ci şi pentru ficat şi bilă. Splinuta protejează eficient organele de pătrunderea germenilor, ciupercilor, bacteriilor, virusurilor, ceea […]

Sfaturi alimentare

Sfaturi alimentare

300-350 de calorii, nu mai puţin ar trebui să conţină o masă şi 200 de calorii o gustare, ca să ţină de foame şi să te energizeze, asigurându-ţi o stare optimă de concentrare pentru o zi lungă de lucru. Sfatul nutriţioniştilor este să mănânci la 2-3 ore. Dacă sari peste mese, metabolismul încetineşte şi scade […]

Leacuri naturale

Leacuri naturale

Durerea provocata de inflamarea articulaţiilor poate fi alinată cu ajutorul remediilor naturale. Tinctură de păpădie Frunzele de păpădie sunt bogate în vitaminele A şi C şi au proprietăţi antiinflamatoare dovedite datorită acidului linolenic din compoziţie. In artrită este recomandată tinctura, întrucât este uşor asimilabilă şi efectele ei apar în scurt timp. Ia câte o linguriţă […]

Regimuri mai mici de 1000 de calorii

Regimuri mai mici de 1000 de calorii (Diete)

Indiferent ce tip de regim de slăbit adoptaţi, el nu are voie să treacă de (maximum!) 1000 de ca­lorii. Cele “radi­cale” se opresc la 600 de calorii pe zi. Cele “medii” se o­presc la 800 de calorii pe zi. La care se adaugă obligatoriu mul­te lichide (apă şi ceaiuri) şi mişcare zilnică. Regim radical 300 […]

Deliciu cu mere, miere si nuci

Dieta cu mere

Merele mici pe care le găseşti în piaţă sunt cele mai sănătoase. Mâncate cu tot cu coajă, ele au complexe beneficii pentru sănătate. Varianta I: timp de patru săptămâni, cu 20 de minute înaintea fiecărei mese, mănânci 1-3 mere. Varianta II: timp de 1-3 zile, consumi exclusiv mere. Varianta I este foarte eficientă în combaterea […]

Fructe nutritive: Prunele

Dieta cu prune

Prunele sunt bogate în glucide (fructoză şi levuloză), alţi hidraţi de carbon, acizi organici, vitaminele A şi B, potasiu, calciu, fosfor, magneziu, fier. Consumate crude, prunele fortifică sistemul nervos, combat stările de oboseală, stimulează tranzitul intestinal, normalizează volumul ficatului. Cura cu prune se recomandă reumaticilor şi hipertensivilor datorită puternicului efect diuretic. Prunele sunt şi un […]

Patlagele la borcan

Dieta cu rosii

Crude, mâncate ca atare, în mâncăruri sau salate, suc sau pastă, uscate sau bulion, roşiile sunt gustoase oricum. Sunt si o adevărată sursă de sănătate. Conţin, pe lângă zaharuri, apă (94%), vitamine şi săruri minerale, celebrul licopen, un antioxidant puternic ce reduce semnificativ riscul aterosclerozei, iar incidenţa infarctului miocardic scade cu 20-50% la persoanele ce […]

Dieta cu struguri

Dieta cu struguri

In Antichitate, medicii Galenus şi Dioscoride aduceau elogii curei de struguri, susţinând în tratatele lor cât de sânătoşi sunt strugurii pentru bolile aparatului digestiv, dar şi ca remediu anti-îmbătrânire. Pe lângă vitaminele şi mineralele specifice, strugurii au un alt atu: în coaja celor negri în mod special, există cel mai puternic antioxidant, resveratrolul. Substanţa are, […]