Bere cu tequila din: bere, suc de lamaie, suc de portocale, tequila, sare, lime, gheata. Ingrediente: 700ml bere 300ml suc de lamaie ¼ cana suc de portocala 1 cană tequila sare felii de lime cuburi de gheata Mod de preparare: Turnați usor berea într-un ulcior mare. Adăugați suc de lamaie, suc de portocale și […]
Articole din categoria:bere
Despre bere si retete simple de fabricat bere acasa
Berea cea de toate zilele si beri mai exotice: Pentru o buna informare, in categoria destinata berilor veti regasi numeroase articole despre originile acesteia, depre cum a fost preparata de-a lungul timpului si cat este de apreciata in fiecare colt al lumii. Incerarca si tu bere de casa
Porc marinat in bere
Porc marinat in bere din: carne de porc, bere, mustar, sare, piper, oregano, usturoi. Ingrediente: 2 kg carne de porc 2 l bere blondă 100 g muştar iute oregano curry boia dulce piper negru piper amestec sare 2 căpăţâni de usturoi Mod de preparare: Carnea se taie feliuţe groase de cca 2 cm. Se condimentează […]
Antricot de vita in bere
Antricot de vita in bere din: antricot de vita, bere, lamaie. Ingrediente: 3-4 bucăţi de antricot de vită 450-500 ml bere zeamă de lămâie Mod de preparare: Se aşază bucăţile de antricot de vită într-un castron, se pudrează cu sare, se toarnă 500 ml bere amestecată cu 1 lingură zeamă de lămâie. Se acoperă vasul şi […]
Antricot de vita marinat cu bere
Antricot de vita marinat cu bere din: antricot de vita, bere, lamaie. Ingrediente: 5 bucăţi de antricot de vită 500 ml bere zeamă de lămâie Mod de preparare: Bucăţile de antricot se dau cu sare, se toarnă 500 ml bere amestecată cu 1 lingură zeamă de lămâie. Se acoperă vasul şi se pune […]
Berea Guinness
Guinness este cea mai celebră marcă de bere neagră din lume şi unul dintre produsele principale ale Irlandei. Deşi se produce sub licenţă şi în numeroase alte ţări, împătimiţii acestei beri negre afirmă că nimic nu se poate compara cu gustul unei halbe proaspete de Guinness, servite într-unul din numeroasele puburi ale Irlandei. Berea are […]
Berea Pils
Dintre berile Lager, berea Pils este de cea mai bună calitate. Pils este una dintre acele denumiri de origine geografică căreia i s-a permis, din lipsa unor măsuri de protecţie, să se răspândească pe întregul glob, astfel încât berea Pilsener, Pilsner sau pur şi simplu Pils se produce pretutindeni. Numele provine de la oraşul Pilsen […]
Bere Weizenbier
Termenul german Weizenbier, sau alternativ Weissebier, înseamnă bere de grâu sau bere albă. Cele mai multe beri se produc din malţ de orz, însă berea produsă cu o proporţie mare de grâu are o culoare mai deschisă. Aceste beri se obţin prin procesul de fermentaţie înaltă şi sunt deseori tulburi, din cauza depunerilor de drojdie […]
Bere Lager
Lager este numele generic al berilor produse prin fermentaţie joasă. Berile produse după această metodă fermentează după ce drojdia introdusă s-a lăsat la fundul amestecului, nemaiputând să se combine cu alte organisme din aer, ceea ce se întâmplă în cazul berilor produse prin fermentaţie înaltă. După ce s-a lăsat drojdia, berea poate fi depozitată (lager […]
Supe pentru detoxifierea organismului
Supe pentru detoxifierea organismului. Metodele de detoxifiere variază, și ce funcționează pentru o persoană poate să nu fie potrivit pentru alta. Este important să consultați un profesionist medical sau un nutriționist pentru a vă personaliza planul de detoxifiere în funcție de nevoile și starea dumneavoastră de sănătate. Dacă doriți să sprijiniți procesul de detoxifiere, optați […]
Berea perfectă e făcută într-o mănăstire din Belgia
Westvleteren 12 este considerată, de ani buni, cea mai bună bere din lume De ce nu e Carlsberg „probabil cea mai bună bere din lume”. Berea perfectă e făcută într-o mănăstire din Belgia. Westvleteren 12 este considerată, de ani buni, cea mai bună bere din lume. Cu toate că motto-ul Carlsberg este „Probabil cea mai […]
Bere din ghimbir
Bere din ghimbir din: ghimbir, zahar nerafinat, lamai, apa minerala, menta, gheata. Ingrediente: 200 g ghimbir 4 linguri zahăr nerafinat 3 lămâi 1 I apă minerală frunze de mentă gheaţă Mod de preparare: Cureţi şi tai mărunt ghimbirul, îl amesteci cu zahărul, coaja rasă de la 2 lămâi şi zeama de la 3 lămâi. Toate […]
Beneficiile surprinzătoare ale consumului de bere
Acizii humulină și lupulină, care se găsesc în hamei, au capacitatea de a stopa dezvoltarea bacteriilor și a bolilor, iar oamenii de știință speră să găsească o metodă de extragere a acestor compuși sau să îi sintetizeze în laborator pentru a produce agenți activi care ar putea fi folosiți în tratarea cancerului. Însă halba de […]
Reteta zilei: Punch cu bere de ghimbir
Punch cu bere de ghimbir din: suc de afine, limonada, suc de ananas, bere de ghimbir. Ingrediente: 3 cesti suc de afine 3 cesti limonada 3 căni de suc de ananas bere de ghimbir Mod de preparare: Se combina sucurile reci si se amesteca bine. Se umple recipientul de punch si se adauga […]
Berea favorizează memoria şi întăreşte imunitatea
Mitul cu “burta de bere” a fost lămurit, specialiştii stabilind la unison că nu berea îngraşă sau, cel puţin, nu berea consumată în cantităţi moderate, ci alimentele grase şi sărate pe care băutorii de bere le mănâncă pe lângă cele cinci, şase sau mai multe sticle cu alcool. La acestea se adaugă lipsa mişcării, sedentarismul […]
Bere de casa
Bere de casa din: apă de izvor, orz prăjit, boabe de porumb, conuri uscate de hamei, drojdie, orez Ingrediente: 15 litri apă de izvor 1 kg orz prăjit un pumn de boabe de porumb un pumn de conuri uscate de hamei 50g drojdie 500g zahăr orez Mod de preparare: In 15 litri apă de izvor fierbeţi următoarele ingrediente: […]
Bere de casa fara porumb
Bere de casa fara porumb din: malt, zahar, hamei, drojdie de bere, apa Ingrediente: 500g malţ 1 kg zahăr 20g hamei 1 cubuleţ drojdie de bere 15 l apă Mod de preparare: Hameiul şi malţul se pun la fiert în 15 l apă. Se fierb la foc mic şi apoi se lasă vasul acoperit […]
Bere de casa cu porumb
Bere de casa cu porumb din: apa, hamei, malt, porumb, zahar, drojdie. Ingrediente: 10 l apa un pumn de hamei 250g malţ 250g boabe de porumb 60g zahăr un cubuleţ de drojdie Mod de preparare: In 10 l apă se pun: un pumn de hamei, 250g malţ, 250g boabe de porumb. Această compoziţie se fierbe […]
Despre vin si bere
Vinul si berea sunt doua bauturi iubite de foarte multa lume, oamenii denumindu-le delicioase, sfinte, cateodata pacatoase sau chiar diabolice, dupa imprejurare. Totusi, cu siguranta sunt lucruri pe care inca nu le stii despre aceste doua bauturi, potrivit Listverse: De ce e vinul sanatos? In cadrul unui studiu care s-a desfasurat pe durata a 10 […]
Bere de ghimbir
Bere de ghimbir din: ghimbir, zahar brun, lamai, sifon, apa minerala, menta. fara poza Ingrediente: 140 g ghimbir proaspat 4 linguri de zahar brun 2-3 lamai 1 l de sifon sau apa minerala cateva ramurele proaspete de menta Mod de preparare: Radeti ghimbirul pe o razatoare mare, adaugati ghimbirul si sucul sau intr-un castron […]
MOINETTE, bere belgiana
Producator: Dupont Brasserie Localitate: Tourpes Tip: ale Concentratie de alcool: 7,5% Fermentatie: la temperaturi înalte Pahar recomandat: pahar-balon Dupont este o întreprindere de familie, care produce bere de la mijlocul secolului XIX; poate fi definita chiar drept o „fabrica de tara”, dat fiind ca spatiile destinate productiei se gasesc într-o întreprindere agricola, proprietate de secole […]
Berea belgiana JUDAS
Producator: Alken-Maes Brouwerijen (Scottish & Newcastle) Localitate: Kontich Tip: strong ale Concentratie de alcool: 8,5% Fermentatie: la temperaturi înalte Pahar recomandat: cu cupa rotunda Intreprinderea Alken-Maes Brouwe¬rijen controleaza aproximativ o cincime din piata belgiana de bere. Actualmente, face parte din marele grup britanic Scottish & Newcastle. Kontich, orasul care gazduieste sediul social si instalatiile unde […]
Lucifer, marca belgiana de bere
Producator: Riva Brouwerij Localitate: Dentergem Tip: strong ale Concentratie de alcool: 8,4% Fermentatie: la temperaturi înalte Pahar recomandat: pahar-balon Denumirea „Lucifer” a fost aleasa pentru a le transmite potentialilor cumparatori un semnal precis, un avertisment, înca de pe eticheta, în legatura cu concentratia ridicata de alcool a acestei beri. Berea Lucifer este produsa de un […]
Kulmbacher, bere germana
Producator: Kulmbacher Brauerei Localitate: Kulmbach Tip: pilsner Concentratie de alcool: 4,9% Fermentatie: la temperaturi joase Pahar recomandat: de tip flute Kulmbacher este un mare grup german alcatuit din marcile de bere Kapuziner, Kulmbacher, EKU si Monchshof, fiecare dintre acestea producând în mod autonom o bere proprie, cu ingrediente proprii. DEGUSTARE Kulmbacher Edelherb, o bere foarte […]
Marca germana de bere Henninger
Producator: Henninger Brau AG Localitate: Frankfurt am Main Tip: lager Concentratie de alcool: 5,5% Fermentatie: la temperaturi joase Pahar recomandat: de tip flute Marca germana Henninger Brau este o societate din Frankfurt, care merita vizitata mai cu seama pentru enormul siloz cu turn, înalt de 110 metri, în care încap pâna la 16.000 de tone […]
Berea germana EKU 28
Producator: EKU (Kulmbacher Brauerei) Localitate: Kulmbach Tip: lager doppelbock Concentratie de alcool: 11% Fermentatie: la temperaturi joase Pahar recomandat: pahar-balon Marca de bere EKU este un acronim: E-ul vine de la Erste („Prima”), K de la Kulmbach si U de la Union („Uniune”) adica, „Prima Uniune de la Kulmbach”. Într-adevar, înca din anul 1872, doua […]
Berea belgiana LEFFE
Berea belgiana LEFFE Producator: Abbaye de Leffe (InBev) Localitate: Dinant Tip: abdijbier(bere de abatie) Concentratie de alcool: 6,6% Fermentatie: la temperaturi înalte Pahar recomandat: cu cupa rotunda Fabrica Abbaye de Leffe, care face parte din colosul InBev, reprezinta una dintre firmele istorice de pe piata de bere, nu doar belgiana, ci si […]
Berea belgiana LINDEMANS
Producator: Lindemans Brouwerij N.V. Localitate: Sint-Pieters-Leew (Vlezenbeek) Tip: Iambic gueuze Concentratie de alcool: 5% Fermentatie: la temperaturi înalte Pahar recomandt: halba sau pahar conic In Belgia, fabrica Lindemans Brouwerij N.V. este considerata unul dintre liderii sectorului vast si profitabil, al berilor Iambic aromate cu fructe. Într-adevar, experienta sa în domeniu dateaza inca […]
La Gauloise, marca belgiana de bere
Producator: Du Bocq Brasserie Localitate: Purnode Tip: strong ale Concentratie de alcool: 8,1% Fermentatie: la temperaturi înalte Pahar recomandat: cu cupa care se închide Fabrica Du Bocq Brasserie îsi are sediul în localitatea Purnode, în provincia Namur. Aceasta fabrica de bere a fost întemeiata în anul 1858 de catre Martin Belot […]
Berea germana Beck’s
Berea pilsner premium Beck’s este berea germana cea mai exportata în lumea întreaga. A fost creata în anul 1876 la Kaiserbrauerei Beck & May, firma fondata cu trei ani mai devreme de mesterul berar Heinrich Beck si de negustorul Thomas May, la Bremen. Pe eticheta firmei, alaturi de cheie, simbol al orasului Bremen, se gasesc […]
DIEBELS, bere germana
Producator: Diebels GmbH (InBev) Localitate: Issum Tip: altbier Concentratie de alcool: 4,8% Fermentatie: la temperaturi înalte Pahar recomandat: altglass Fabrica de bere Diebels a fost întemeiata în 1878 în localitatea Issum, lânga Dusseldorf, de catre Josef Diebels. Familia sa a continuat sa gestioneze fabrica pâna în 2001, când aceasta companie a intrat pe orbita companiei […]
EDEL PREMIUM, marca germana de bere
Producator: Aktien Brauerei Kaufbeuren Localitate: Kaufbeuren Tip: lager Concentratie de alcool: 5,8% Fermentatie: la temperaturi joase Pahar recomandat: pahar german Firma Aktien Brauerei Kaufbeuren a fost întemeiata în 1879 la Kaufbeuren (centru agricol în apropiereA orasului Munchen, în Bavaria), pe ruinele unei foste fabrici de bere, una dintre cele mai vechi din toata Germania, ale […]
Berea belgiana Hoegaarden
Hoegaarden este numele unei localităţi din Brabant, fiind recunoscuta inca din Evul Mediu pentru berea sa albă, obţinută din grâu, a cărei producţie a căzut în uitare pe la mijlocul secolului XX. Tradiţia ei a fost redescoperită şi adusă din nou la apogeu de către Pieter Celis, care a reluat producţia la mijlocul anilor 1960, […]