Berea Guinness

Printeaza

Guinness este cea mai celebră marcă de bere neagră din lume şi unul dintre produsele principale ale Irlandei.

Deşi se produce sub licenţă şi în numeroase alte ţări, împătimiţii acestei beri negre afirmă că nimic nu se poate compara cu gustul unei halbe proaspete de Guinness, servite într-unul din numeroasele puburi ale Irlandei.

Berea are o culoare neagră ca tuşul şi se serveşte cu un guler alb, cremos şi gros de spumă.

In ciuda culorii şi a texturii sale relativ dense, Guinness are un gust uşor, sec şi fructos, foarte revigorant şi nutritiv, astfel încât medicii din insulele britanice obişnuiau cândva să o prescrie pacienţilor care aveau un deficit de substanţe nutritive.

Guinness s-a născut în berăria dezafectată a unui abate din Dublin, în 1759, atunci când Arthur Guinness, fiul unui arendaş al abatelui, a început să producă bere. Culoarea este obţinută pur şi simplu prin prăjirea intensivă a grânelor transformate în malţ, din care se produce berea.

Berea se produce în variante diferite în funcţie de piaţa de desfacere. Berea îmbuteliată care se vinde în America de Nord este mult mai tare decât cea irlandeză (cam 6%, în comparaţie cu o halbă din Dublin care are o concentraţie mai scăzută, de 4%).

 

Berea Guinness

Berea Guinness

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.