Pate cu masline

Retete vegetariene: Pate cu masline

Pate cu masline din: masline, orez fiert, fasole boabe fierte, apa, zeama de lamaie, usturoi, ceapa, busuioc, ianibahar, sare. Ingrediente: 20 g masline, nesarate si taiate felii 1 cana de orez fiert 1/2 cana fasole boabe fierte 1 cana apa zeama de la 1/2 lamaie 5-6 catei de usturoi 1 ceapa taiata marunt putin busuioc putin […]

Chiftele vegetariene de naut

Chiftele vegetariene de naut din: naut, usturoi, ceapa, praf de copt, chimen, chili, coriandru, sare, piper, ulei. Ingrediente: 250 g năut 3 căţei de usturoi 1 legătură pătrunjel 1 ceapă 1/2 linguriţă praf de copt 1 linguriţă chimen 1/2 linguriţă chili 1/2 linguriţă coriandru sare piper ulei   Mod de preparare: Spală năutul şi lasă-l la […]

Curry vegetarian cu fasole

Curry vegetarian aromat

Curry vegetarian aromat din: ceapa, turmeric, ghimbir, usuroi, ulei, seminte de mustar, frunze de curry, pudra de curry, cuisoare, ardei iute, fasole verde, coriandru. Ingrediente: 1 ceapa mica, tocata mare 1/4 lingurita de turmeric 1 bucata mare de ghimbir, curatat de coaja si tocat mare 4 catei de usturoi 2 linguri de ulei 2 lingurite de […]

Salata vegetariana

Salata vegetariana din: cartofi, rosii, ridichi, ardei, castraveti, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 cartofi 3 rosii 1 legatura ridichi 3 ardei 3 castraveti sare si piper ulei   Mod de preparare: Cureţi 4 cartofi fierţi şi îi tai rondele pe un platou. Tot rondele sau felii se taie peste cartofi 3 roşii, o legătură de ridichi, […]

Frigarui vegetariene cu vinete

Frigarui vegetariene cu vinete

Frigarui vegetariene cu vinete din: vinete, ciuperci, ardei gras, ceapa, frunze de telina, frunze de patrunjel, ulei, sare, piper, usturoi. Ingrediente: 2 vinete mai mari 8 ciuperci 1 ardei gras rosu 1 ceapa frunze de telina si de patrunjel 100 ml ulei sare piper usturoi   Mod de preparare: Taiati vinetele în cubuleţe, ciupercile în […]

Snitel vegetarian din soia

Snitel vegetarian din soia

Snitel vegetarian din soia din: soia, mustar, faina, apa, condimente si ulei. Ingrediente:  1 pachet şni­ţele din soia 3 linguri făina 2 linguri muştar 1 lingură vegeta 4 lin­guri apă condimente după preferinţă 2 linguri ulei   Mod de preparare: Fierbi şni­ţelele în apă clocotită cu sare, le scoţi şi le laşi să se scurgă pe […]

Chiftele de soia cu ovaz

Chiftele de soia cu ovaz din: soia, fulgi de ovaz, pesmet, cartof, ceapa, usturoi, condiment, boia, maghiran, cimbru, sare. Ingrediente: 1 1/2 cană soia fiartă 1/2 cană fulgi de ovăz fierţi 1/4 cană pesmet 1 cartof răzuit 1 ceapă mare tăiată mărunt 4 căţei de usturoi răzuiţi 1 linguriţă condiment 1 linguriţă boia dulce 1/4 […]

Pate cu masline

Pate vegetarian de masline

Pate vegetarian de masline din: masline, orez fiert, fasole boabe fierte, apa, zeama de lamaie, usturoi, ceapa, busuioc, ianibahar, sare. Ingrediente: 20 g masline, desarate si taiate felii 1 cana de orez fiert 1/2 cana fasole boabe fierte 1 cana apa zeama de la 1/2 lamaie 5-6 catei de usturoi 1 ceapa taiata marunt putin […]

Sandvis cu ciuperci si nuci

Sandvis vegetarian cu ciuperci

Sandvis vegetarian cu ciuperci din: ulei de masline, ceapa, ciuperci, usturoi, nuci, cimbru, sare, piper, fulgi de ardei iute, lamaie, paine integrala, otet balsamic. Ingrediente: ulei de masline sau unt 2 cepe tocate marunt 300 g ciuperci combinate 3 catei de usturoi (2 tocati, unul taiat in jumatate) un sfert de cana de nuci cateva frunze […]

Curry vegetarian cu fasole

Curry vegetarian cu ghimbir

Curry vegetarian cu ghimbir din: ceapa, turmeric, ghimbir, usuroi, ulei, seminte de mustar, frunze de curry, pudra de curry, cuisoare, ardei iute, fasole verde, garam masala, coriandru. Ingrediente: 1 ceapa mica, tocata mare 1/4 lingurita de turmeric 1 bucata mare de ghimbir, curatat de coaja si tocat mare 4 catei de usturoi 2 linguri de […]

Burger vegetarian cu salata

Burger vegetarian cu salata

Burger vegetarian cu salata din: faina, supa de legume, ulei, usturoi, cimbru, maghiran, boia dulce, piper, sare, salata verde, rosii, patrunjel. Ingrediente: 500 g faina seitan 275 ml supa de legume 5 linguri ulei 2 linguri praf de usturoi 1/2 lingurita cimbru 1/2 lingurita maghiran 3 lingurite boia dulce piper sare   Mod de preparare: Amesteci […]

Sarmale cu stafide si marar

Sarmale vegetariene cu stafide

Sarmale vegetariene cu stafide din: varza murata, rosii, bulion, stafide, orez, ceapa, ulei, marar, sare, piper. Ingrediente: 1 kg varza murata 500 g rosii 4 linguri bulion 100 g stafide 1 cana cu orez 2 cepe 4 linguri de ulei 1 legatura de marar sare piper   Mod de preparare: Se pun stafidele la înmuiat […]

Chiftelute vegetale cu harissa

Chiftelute vegetariene cu sos

Chiftelute vegetariene cu sos din: falafel, sos tomat, cornuri, busuioc, zeama de lamaie, ulei de masline, zahar tos, cimbru si ceapa rosie. Ingrediente: 300 g falafel, decongelate 350 g sos tomat picant pentru paste 4 cornuri busuioc pentru ornat 2 linguri zeama de lamaie 2 linguri ulei de masline 1 lingurita zahar tos 1 lingurita […]

Burger vegetal cu linte

Burger vegetal cu linte

Burger vegetal cu linte din: linte, praz, ceapa, usturoi, nuci, ou, pesmet, patrunjel, rozmarin, ulei, sare, piper. Ingrediente: 400 g linte fiartă 1 fir de praz 1 ceapă roşie 3 căţei de usturoi pisaţi fin 150 g nuci măcinate 1 ou 1 lingură pesmet 1 lingură pătrunjel tocat 1 lingură rozmarin tocat 2 linguri ulei de […]

Lasagna vegetariana cu tofu

Lasagna vegetariana cu tofu

Lasagna vegetariana cu tofu din: vinete, spanac, masline, cimbru, busuioc, ulei, tofu, foi de lasagna, lapte de soia, unt, faina, foaie de dafin, crenguta de rozmarin, sare, piper. Ingrediente: Pentru umplutură: 3 vinete 300 g spanac 150 g măsline negre cimbru busuioc 100 ml ulei 50 g brânză tofu 12 foi de lasagna Pentru sos: […]

Turta dulce vegana

Turta dulce vegana din: unt de arahide, ciocolata, miere, migdale, faina. Ingrediente: 200 g unt de arahide 50 g ciocolată neagră topită 100 g miere 50 g migdale râşnite 2 linguri pudră de roşcove amestec de mirodenii pentru turtă dulce 100 g făină de orez 100 g făină de hrişcă 100 g făină de grâu   […]

Spaghete cu legume

Retete vegetariene: Spaghete cu legume

Spaghete cu legume din: spaghete, ardei, usturoi, dovlecel, ulei, ceapa, rosii. Ingrediente: 1 pachet spaghete fără ou 1 dovlecel 2 ardei graşi 5 căţei usturoi 2 linguri ulei 1 ceapă 5 roşii sare piper busuioc   Mod de preparare: Fierbi pastele, le curgi şi păstrezi o cană din apa în care au fiert. Separat, încingi […]

Reteta zilei: Chiftele de peste cu cartofi dulci

Chiftele de peste cu cartofi dulci din: cartofi dulci, ton, ceapa verde, pesmet, oua, ceapa rosie, ardei gras, praf de usturoi, chili, sare, piper, ulei. Ingrediente:  2 cartofi dulci, cuburi 2 cutii ton in suc propriu ½ ceașca ceapă verde, feliata ½ ceașca pesmet 2 ouă ½ ceașca ceapă roșie 1 ½ cesti ardei gras […]

Rosii umplute cu soia si orez

Rosii umplute cu granule de soia

Rosii umplute cu granule de soia din: soia granule, rosii, orez, ceapa, cartof, morcovi, marar, patrunjel, sare, piper, cascaval vegetal, bulion.

Paste cu ragu de iepure

Paste cu ragu vegetarian

Paste cu ragu vegetarian din: linte, praz, rosii, spaghete, spanac, ulei, usturoi, pasta de tomate, sos chili, piper, sare, busuioc, caju. Ingrediente: 125 g linte rosie 1 fir de praz 400 g cubuleţe de roşii decojite 500 g spaghete 100 g spanac congelat mărunţit 50 ml ulei de măsline 3 căţei de usturoi 1 lingură pastă de […]

Burger de curcan

Burger vegetal

Burger vegetal din: linte, praz, ceapa, usturoi, nuci, ou, pesmet, patrunjel, rozmarin, cscaval, ulei, sare, piper. Ingrediente: 400 g linte fiartă 1 fir de praz 1 ceapă roşie 3 căţei de usturoi pisaţi fin 150 g nuci măcinate 1 ou 1 lingură pesmet 1 lingură pătrunjel tocat 1 lingură rozmarin tocat 60 g caşcaval ras […]

Cum se prepara o ciocolata calda perfecta

Ciocolata calda cu lapte de migdale

Ciocolata calda cu lapte de migdale din: lapte de migdale, lapte de cocos, esenta de menta, cacao, spirulina, unt de migdale, sare roz indulcitor natural. Ingrediente : 1 cana de lapte de migdale neindulcit ½ cana de lapte de cocos 1 lingurita de esenta de menta 2 linguri de cacao 2 linguri de pudra de […]

Supa de naut

Supa usoara de naut

Supa usoara de naut din: naut, apa, ceapa alba, suc de lamaie, sare, piper, ulei de masline, patrunjel. O supa usoara si extrem de gustoasa.   Ingrediente: 1 cana de naut uscat 6 cani de apa 1 ceapa alba mare, tocata Sucul de la 3 lamai Sare si piper dupa gust Un strop de ulei […]

Dieta Slim

Dieta vegetariana

Mic dejun 1 kg de struguri negri Prânz 450 g banane 450 g smochine Amestecă smochinele cu apă, astfel încât să obţii un sos dens. Taie bananele feliuţe şi toarnă sosul peste ele. Cină un pahar de suc proaspăt de rodie supă de roşii şi castraveţi   Dieta vegetariana

Reteta zilei: Cartofi wedges cu sos chili

Cartofi wedges cu sos chili din: cartofi, ulei de masline, usturoi, mix de condimente, pudra de coriandru, paprika, sare, piper, ceapa, rosii, ardei iute, otet balsamic, coriandru proaspat. Ingrediente:  2 cartofi 2 linguri ulei de masline 2 catei de usturoi, zdrobit 1 lingurita mix de condimente 1 lingurita pudra de coriandru 1 lingurita paprika sare […]

Rosii marocane

Rosii marocane

Rosii marocane din: ulei de masline, sparnghel, usturoi, rosie, oua, paprika, sare, piper. Ingrediente: 2 linguri cu ulei de măsline 100 g tije de sparanghel, tăiate în jumătate 1 căţel de usturoi, curăţat şi feliat 1 roşie mare, tăiată în felii subţiri 2 ouă medii 1 praf de paprika afumată sau chimion sare şi piper […]

Reteta zilei: Gratin de cartofi cu spanac

Gratin de cartofi cu spanac din: usturoi, ceapa verde, smantana, lapte, spanac, branza cheddar, nuci de pin, sare, piper, salata. Ingrediente:  450gr cartofi 1 catel de usturoi, tocat 3 fire ceapa verde, tocata 150ml smantana 250ml lapte 225gr spanac 115gr branza cheddar, rasa 40gr nuci de pin sare si piper salata, pentru servire Mod de […]

Reteta zilei: Soufle de praz

Soufle de praz din: unt, ulei, praz, lapte, faina, oua, branza emmenthal, sare, piper. Ingrediente:  1 lingura unt 1 lingura ulei 3 linguri unt 2 fire praz, tocat 300ml lapte 25 gr faina 4 oua 75 gr branza emmenthal, rasa sare si piper Mod de preparare: Preincalziti cuptorul la 180C. Ungeti cu unt un vas […]

Cartofi umpluti cu piept de pui si telina

Reteta zilei: Cartofi umpluti

Cartofi umpluti din: cartofi, ulei, ceapa, ghimbir, chimen, coriandru, turmeric, sare, iaurt, coriandru proaspat. Ingrediente:  2 cartofi mari 1 lingura ulei 1 ceapa, tocata 2.5 cm radacina de ghimbir, ras 1 lingurita pudra de chimen 1 lingurita pudra de coriandru 1/2 lingurita turmeric sare cu aroma de usturoi iaurt si coriandru proaspat, pentru servire Mod […]

Rulouri de vinete cu porumb

Rulouri de vinete albe

Rulouri de vinete albe din: vinete albe, porumb, cuscus, ardei iute, morcovi, ciuperci, rosii, ardei capia, ulei, sare, piper. Ingrediente: 3 vinete albe 200 g boabe de porumb 100 g cuşcuş 1 ardei iute 100 g morcovi carote 100 g ciuperci din conservă 3 roşii 2 ardei capia 100 ml ulei sare şi piper 1 […]

Tocanita cu sos picant

Reteta zilei: Tocanita de legume cu sos de ceapa

Tocanita de legume cu sos de ceapa din: vinete, naut, ulei de masline, ceapa, usturoi, chimen, scortisoara, coriandru, rosii, sare, piper, orez. Ingrediente:  3 vinete, taiate cuburi 200gr naut, inmuiat peste noapte in apa rece 4 linguri ulei de masline 3 catei de usturoi, tocat 2 cepe, tocate 1/2 lingurita pudra de chimen 1/2 lingurita […]

Reteta zilei: Omleta cu unt si ciuperci

Omleta cu unt si ciuperci din: unt, ciuperci, oua, sare, piper. Ingrediente:  2 linguri unt 115gr ciuperci 3 oua sare si piper       Mod de preparare: Topiti untul, adaugati ciupercile si gatiti cateva minute. Asezonati si mai gatiti cateva minute. Scurgeti din tigaie si puneti intr-un bol. In aceeasi tigaie adaugati oualele batute […]