Porridge cu teff si amaranth din: teff uscat, amaranth, apa, lapte de cocos, stafide, scortisoara, nectar de agave, fructe proaspete, nuci, fulgi de cocos. O idee nemaipomenita pentru un mic dejun satios si sanatos! Amaranthus, cunoscut ca și amarant, este o plantă de gen cosmopolitan. Unele specii de amarant sunt cultivate ca legume pentru consum, […]
Articole din categoria:Retete vegetariene
Sa invatam ce e bun in mancarurile vegetariene
Retete vegetariene: deoarece tot mai multe personae au urmat stitul de viata vegetarian, va propunem sa vizionati sis a gatiti tot felul de preparate vegetariene, pentru toate gusturile. In zilele noastre este necesar ca toata lumea sa cunoasca notiune de retete vegetariene deoarece traim intr-o continua dezvoltare, prin urmare fiecare este liber sa-si aleaga stilul de viata. Pentru vegetarieni si nu numai, va propunem retete noastre cu preparate vegetariene.
Porridge (terci) cu pere
Porridge (terci) cu pere din: hrisca, apa, suc de lamaie, ulei, ghimbir, sirop de artar, pere, unt de arahide, esenta de migdale, scortisoara. Nemaipomenit pentru micul dejun, satios, aromat si foarte usor de preparat. Ingrediente: 90 gr hrisca 235 ml apa 23 ml suc proaspat stors de lamaie Ulei 4 gr ghimbir 20 gr sirop […]
Quinoa cu caju
Quinoa cu caju din: apa, suc de ananas, quinoa, suc de lamaie, rodii, coaja de portocala, menta, caju, fulgi de cocos. Daca preferati mai dulce adaugati 20 gr sirop de artar sau nectar de agave dupa ce ati gatit quinoa. Daca preferati sa fie mai cremoasa incorporati putin iaurt vegan in quinoa. Puteti inlocui rodiile […]
Budinca de mei cu unt de mere
Budinca de mei cu unt de mere din: lapte de cocos, apa, unt de mere, scortisoara, ghimbir, sare de mare, faina de mei, sirop de artar, esenta de vanilie, nuci pecan prajite. O budinca satioasa si sanatoasa, usor de preparat care va tine senzatia de foame departe timp de cateva ore. Ingrediente: 235 ml lapte […]
Budinca cu quinoa si chia
Budinca cu quinoa si chia din: quinoa, lapte de soia, scortisoara, seminte de chia, unt de arahide, lapte de migdale, stevie lichida. O budinca usor de preparat, sanatoasa si cu un aport de 718 calorii: 30 gr proteina, 90 gr carbohidrati, 30 gr grasimi Ingrediente: 240 gr quinoa 60 ml lapte de soya 1/2 […]
Salata Tabbouleh
Salata Tabbouleh din: bulgur, quinoa, cuscus, rosii, castravete, ceapa verde, patrunjel, menta, sare, piper, suc de lamaie, ulei de masline. Tabbouleh este o salată din bucătăria arabă și mai ales a bucătăriei libaneze. E cunoscută, de asemenea, și sub numele de salată bulgur. Varianta turcă se numește Kısır (Kisir). Tabbouleh se compune din pătrunjel și […]
Zucchini umpluti cu quinoa
Zucchini umpluti cu quinoa din: zucchini, quinoa, morcovi, rosii, ardei, cimbru verde, sare de mare, fulgi de ardei rosu, piper, unt, suc de rosii. Ingrediente: 2 zucchini 50 g quinoa 2 morcovi 4 roșii 1 ardei cimbru verde sare de mare fulgi de ardei roșu picanţi piper 50 g unt 500 ml suc de roșii […]
Piure de broccoli cu avocado si semințe de pin
Piure de broccoli cu avocado si semințe de pin din: broccoli, avocado, lamaie, smantana de caju, usturoi verde, sare de himalaya, seminte de pin, seminte de chimen. Ingrediente: 1 broccoli 1 avocado 1 lămâie 100 g smântână de caju câteva fire de usturoi verde sare de Himalaya seminţe de pin seminţe de chimen negru […]
Guacamole cu castravete
Guacamole cu castravete din: castraveti, avocado, ceapa verde, lamaie, frunze de menta, radacina de ghimbir, sare, ulei de masline, seminte de susan. Ingrediente: 4 castraveţi proaspeţi 1 avocado mai mare sau doi mai mici 2 fire de ceapă verde 1 lămâie câteva frunzuliţe de mentă proaspătă 1 cm rădăcină de ghimbir sare ulei de măsline […]
Suc verde cu pulpă
Suc verde cu pulpă din: broccoli, praz, frunze de spanac, patrunjel, curcuma. Ingrediente: 2 căni de broccoli crud tocat 2 căni de felii subţiri de praz fiert 1 cană din apa în care a fiert prazul 1 cană de frunze crude de spanac proaspăt tocate ½ cană de pătrunjel crud proaspăt tocat ¼ linguriţă de […]
Roşii umplute – usor de preparat
Roşii umplute din: rosii, castravete, telina, ceapa, patrunjel, menta, varec, seminte de floarea soarelui, zeama de lamaie si ulei de masline. Ingrediente: 6 roşii mijlocii ½ castravete 2 tulpini de ţelină 2 cepe de primăvară 1/2 cană de pătrunjel proaspăt 1 lingură de mentă proaspătă 2 linguriţe de varec 1/2 cană de seminţe […]
Suc de detoxifiere
Suc de detoxifiere din: sfecla rosie, frunze de varza, tulpini de telina, zeama de lamaie. Sucul de detoxifiere este foarte sanatos. Dieta de detoxifiere cu sucuri naturale Detoxifierea fara carne Detoxifiază-ţi corpul Ingrediente: 1 sfeclă roşie mică 4 frunze de varză 3 tulpini de ţelină Zeamă de lămâie sau de lămâie verde după […]
Supă de sparanghel cu smantana si lapte de soia
Supă de sparanghel cu smantana si lapte de soia din: sparanghel, sare, smantana si lapte de soia. Ingrediente: 2 legaturi de sparanghel sare smantana lapte de soia Mod de preparare: Spală bine două legături de sparanghel proaspăt, apoi toacă mărunt. Pune-l la fiert în 1 litru de apă fiartă şi fierbe-l înăbuşit până se […]
Omletă vegetariană
O reteta simpla si gustoasa, omleta vegetariana din: branza tofu, ceapa, boia de ardei iute, sare si patrunjel. Ingrediente: 4 bucăţi de brânză tofu fărâmiţată 3-4 cepe mici, tăiate în cubuleţe mici 1 linguriţă de boia de ardei iute sare după gust pătrunjel Mod de preparare: Fărâmiţează brânza tofu. Adaugă ceapa, boiaua de […]
Reteta zilei: Suc de detoxifiere
Suc de detoxifiere din: castraveti, menta, lamaie, ghimbir, apa. Ingrediente: 1/2 cană felii de castraveți 1 mână de frunze de mentă 1 lămâie tăiată în sferturi 1 cm ghimbir 1 l de apă Mod de preparare: Pregătiți toate ingredientele. Adăugați toate ingredientele in sticla de apă. Agitati si consumati pe parcursul intregii […]
Reteta zilei: Salata de castraveti cu usturoi
Salata de castraveti cu usturoi din: castraveti, sare, zahar, otet, ulei de susan, sos de soia, usturoi, fulgi de ardei iute, coriandru, seminte de susan. Ingrediente: 2 castraveți 1 linguriță sare 2 lingurițe de zahăr 2 linguri de oțet de orez 1 lingură ulei de susan 2 lingurițe de sos de soia 2 catei de […]
Reteta zilei: Bame umplute
Bame umplute din: bame, faina, chimen, mango, coriandru, curcuma, chili, ulei, sare. Ingrediente: 200 g bame 2 linguri faină 1 linguriță pudră de chimen 1 linguriță pudră uscată de mango 1 linguriță pulbere de coriandru 1 praf de curcuma 1 linguriță pudră de chilli roșu 4 linguri de ulei sare, dupa gust Mod de preparare: […]
Reteta zilei: Orez cu aroma de sofran
Orez cu aroma de sofran din: orez basmati, unt, lapte, apa, sofran, sare. Ingrediente: 1 cană orez basmati 2 lingurițe unt 1 cană de lapte 1 cană de apă 1 praf sofran sare, dupa gust Mod de preparare: Spălați și înmuiați orezul timp de 15-20 de minute. Înmuiați șofranul în lapte cald. […]
Retete vegetariene usoare
Reteta zilei: Broccoli pane Broccoli pane din: broccoli, ulei de masline, suc de lamaie, pesmet. Ingrediente: 1 broccoli, rupt buchetele 3 linguri ulei de măsline ¼ ceasca suc de lămâie 1 ceasca pesmet Mod de preparare: Preîncălziți cuptorul la 200C. Dati broccoli prin ulei de măsline și suc de lămâie. Presărați cu pesmet. […]
Reteta zilei: Broccoli pane
Broccoli pane din: broccoli, ulei de masline, suc de lamaie, pesmet. Ingrediente: 1 broccoli, rupt buchetele 3 linguri ulei de măsline ¼ ceasca suc de lămâie 1 ceasca pesmet Mod de preparare: Preîncălziți cuptorul la 200C. Dati broccoli prin ulei de măsline și suc de lămâie. Presărați cu pesmet. Asezati intr-o tava si […]
Reteta zilei: Suc de portocale coapte
Suc de portocale coapte din: portocale, mandarine, zahar, apa, cardamom, nucsoara. Ingrediente: 2 kg portocale și mandarine, înjumătățite 100gr zahăr 3 cani apă 1 linguriță cardamom ¼ linguriță nucșoară Mod de preparare: Preîncălziți cuptorul la 180 C. Aranjati intr-o tava pe hartie de copt. Presarati jumatate din cantitatea de zahar si mirodeniile. […]
Reteta zilei: Sote aromat de bame
Sote aromat de bame din: bame, varza, sos de peste, ulei, ghimbir. Ingrediente: 300gr bame 1 varza, tocata 1 lingurita sos de peste 1 lingura ulei ghimbir, dupa gust Mod de preparare: Spalati si tocati bamele. Se încălzește la foc mediu și se adaugă sosul de peste și ghimbir, cu puțin ulei si gatiti […]
Reteta zilei: Bame picante prajite
Bame picante prajite din: bame, amidon, faina, sare, zahar pudra, praf de usturoi, piper, piper cayenne, chimen, lapte, ulei. Ingrediente: 300gr bame ⅓ ceasca amidon ⅓ ceasca faina 1 lingurita sare ½ lingurita zahar pudra ½ linguriță prafde usturoi ½ linguriță piper negru ¼ linguriță de piper Cayenne 1 praf chimen ½ ceasca de […]
Reteta zilei: Varza de bruxelles cu nuci de pin
Varza de bruxelles cu nuci de pin din: varza de bruxelles, usturoi, ulei de masline, otet balsamic, nuci de pin, sare, piper. Ingrediente: 1/2 kg varza de bruxelles 4 catei de usturoi ¼ ceasca ulei de măsline 2 linguri oțet balsamic ¼ ceasca nuci de pin sare si piper, dupa gust Mod de preparare: […]
Salata de bame cu usturoi
Salata de bame cu usturoi din: bame, ulei de masline, zeama de lamaie, usturoi, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 400 g bame 4 linguri de ulei de masline 1 lingura zeama de lamaie 2-3 catei de usturoi sare piper negru macinat o legatura patrunjel Mod de preparare: Se amestecă într-un vas mare uleiul de măsline şi […]
Bame in sos de mustar
Bame in sos de mustar din: bame, otet, sare, mustar, miere, otet, ulei. Ingrediente: 1 kg bame 4 linguri cu otet sare Pentru sos: 4 lingurite cu mustar 2 lingurite cu miere 1 lingurita cu otet 100 ml ulei Mod de preparare: Opăreşte bamele într-un litru de apă în care ai pus oţetul […]
Carnaciori vegetali din naut
Carnaciori vegetali din naut din: naut, orez, pesmet, ceapa, rosii, busuioc, oregano, sos de soia, ulei, patrunjel. Ingrediente: 2 ceşti năut 1 cană orez 1 ceaşcă pesmet 1 ceapa 1/2 ceaşcă roşii decojite conservate în bulion 1/2 linguriţă busuioc uscat 1 linguriţă oregano uscat mărunţit 2 linguri sos de soia 1/2 legătură pătrunjel 1 lingură ulei […]
Suc de ghimbir cu lamaie
Suc de ghimbir cu lamaie din: apa, zahar, ghimbir, lamai. Ingrediente: 240 ml apă 200 g zahăr 1 pliculeţ zahăr vanilat 2 bucăţi ghimbir 6 lamai Mod de preparare: Se pun pe foc 240 ml apă, 200 g zahăr, 1 pliculeţ zahăr vanilat şi 2 bucăţi ghimbir tăiate rondele. Se dă într-un clocot, se strecoară […]
Sarmale vegane cu quinoa
Sarmale vegane cu quinoa din: varza, linte, quinoa, masline, ceapa rosie, patrunjel, ulei de masline, otet de vin rosu, boia de ardei, usturoi, sare, piper, scobitori, ulei de masline, rosii, pasta de tomate, ceapa, oregano, cimbru, dafin, zahar. Ingrediente Sarmale : 1 varza 1/2 ceasca de linte 1/2 cana de quinoa 1/3 cana masline, fara samburi […]
Burgeri vegetarieni cu quinoa
Burgeri vegetarieni cu quinoa din: quinoa, branza cheddar, branza de vaci, morcov, oua, faina, ceapa, verde, arpagic, zahar, piper, chimen, sare, praf de usturoi, ulei de masline, sos tzatziki, ceapa verde, legume. Ingrediente: 2 cani de quinoa fiarta 3/4 cană brânză cheddar tocata 1/2 ceasca branza de vaci 1 morcov, ras fin 3 oua 3 […]
Frigarui vegetariene cu legume
Frigarui vegetariene cu legume din: vinete, ciuperci, ardei gras, ceapa, frunze de telina, frunze de patrunjel, ulei, sare, piper, usturoi. Ingrediente: 2 vinete 8 ciuperci 1 ardei gras rosu 1 ceapa frunze de telina si de patrunjel 100 ml ulei sare piper usturoi Mod de preparare: Taiati vinetele în cubuleţe, ciupercile în sferturi sau […]
Reteta zilei: Sparanghel la cuptor (usor de preparat)
Sparanghel la cuptor din: sparanghel, lamaie, miere, ghimbir, ulei de masline, unt, coriandru, sare de mare, piper. Ingrediente: 1 ½ kg sparanghel 2 lămâi 2 linguri de miere 1 bucată de ghimbir de 2 cm lungime 3 linguri ulei de măsline 20 gr de unt 2 ramuri de coriandru sare de mare si piper, dupa […]