Turta dulce vegana din: unt de arahide, ciocolata, miere, migdale, faina. Ingrediente: 200 g unt de arahide 50 g ciocolată neagră topită 100 g miere 50 g migdale râşnite 2 linguri pudră de roşcove amestec de mirodenii pentru turtă dulce 100 g făină de orez 100 g făină de hrişcă 100 g făină de grâu […]
Articole din categoria:Retete vegetariene
Sa invatam ce e bun in mancarurile vegetariene
Retete vegetariene: deoarece tot mai multe personae au urmat stitul de viata vegetarian, va propunem sa vizionati sis a gatiti tot felul de preparate vegetariene, pentru toate gusturile. In zilele noastre este necesar ca toata lumea sa cunoasca notiune de retete vegetariene deoarece traim intr-o continua dezvoltare, prin urmare fiecare este liber sa-si aleaga stilul de viata. Pentru vegetarieni si nu numai, va propunem retete noastre cu preparate vegetariene.
Retete vegetariene: Spaghete cu legume
Spaghete cu legume din: spaghete, ardei, usturoi, dovlecel, ulei, ceapa, rosii. Ingrediente: 1 pachet spaghete fără ou 1 dovlecel 2 ardei graşi 5 căţei usturoi 2 linguri ulei 1 ceapă 5 roşii sare piper busuioc Mod de preparare: Fierbi pastele, le curgi şi păstrezi o cană din apa în care au fiert. Separat, încingi […]
Reteta zilei: Chiftele de peste cu cartofi dulci
Chiftele de peste cu cartofi dulci din: cartofi dulci, ton, ceapa verde, pesmet, oua, ceapa rosie, ardei gras, praf de usturoi, chili, sare, piper, ulei. Ingrediente: 2 cartofi dulci, cuburi 2 cutii ton in suc propriu ½ ceașca ceapă verde, feliata ½ ceașca pesmet 2 ouă ½ ceașca ceapă roșie 1 ½ cesti ardei gras […]
Rosii umplute cu granule de soia
Rosii umplute cu granule de soia din: soia granule, rosii, orez, ceapa, cartof, morcovi, marar, patrunjel, sare, piper, cascaval vegetal, bulion.
Paste cu ragu vegetarian
Paste cu ragu vegetarian din: linte, praz, rosii, spaghete, spanac, ulei, usturoi, pasta de tomate, sos chili, piper, sare, busuioc, caju. Ingrediente: 125 g linte rosie 1 fir de praz 400 g cubuleţe de roşii decojite 500 g spaghete 100 g spanac congelat mărunţit 50 ml ulei de măsline 3 căţei de usturoi 1 lingură pastă de […]
Burger vegetal
Burger vegetal din: linte, praz, ceapa, usturoi, nuci, ou, pesmet, patrunjel, rozmarin, cscaval, ulei, sare, piper. Ingrediente: 400 g linte fiartă 1 fir de praz 1 ceapă roşie 3 căţei de usturoi pisaţi fin 150 g nuci măcinate 1 ou 1 lingură pesmet 1 lingură pătrunjel tocat 1 lingură rozmarin tocat 60 g caşcaval ras […]
Ciocolata calda cu lapte de migdale
Ciocolata calda cu lapte de migdale din: lapte de migdale, lapte de cocos, esenta de menta, cacao, spirulina, unt de migdale, sare roz indulcitor natural. Ingrediente : 1 cana de lapte de migdale neindulcit ½ cana de lapte de cocos 1 lingurita de esenta de menta 2 linguri de cacao 2 linguri de pudra de […]
Supa usoara de naut
Supa usoara de naut din: naut, apa, ceapa alba, suc de lamaie, sare, piper, ulei de masline, patrunjel. O supa usoara si extrem de gustoasa. Ingrediente: 1 cana de naut uscat 6 cani de apa 1 ceapa alba mare, tocata Sucul de la 3 lamai Sare si piper dupa gust Un strop de ulei […]
Dieta vegetariana
Mic dejun 1 kg de struguri negri Prânz 450 g banane 450 g smochine Amestecă smochinele cu apă, astfel încât să obţii un sos dens. Taie bananele feliuţe şi toarnă sosul peste ele. Cină un pahar de suc proaspăt de rodie supă de roşii şi castraveţi Dieta vegetariana
Reteta zilei: Cartofi wedges cu sos chili
Cartofi wedges cu sos chili din: cartofi, ulei de masline, usturoi, mix de condimente, pudra de coriandru, paprika, sare, piper, ceapa, rosii, ardei iute, otet balsamic, coriandru proaspat. Ingrediente: 2 cartofi 2 linguri ulei de masline 2 catei de usturoi, zdrobit 1 lingurita mix de condimente 1 lingurita pudra de coriandru 1 lingurita paprika sare […]
Rosii marocane
Rosii marocane din: ulei de masline, sparnghel, usturoi, rosie, oua, paprika, sare, piper. Ingrediente: 2 linguri cu ulei de măsline 100 g tije de sparanghel, tăiate în jumătate 1 căţel de usturoi, curăţat şi feliat 1 roşie mare, tăiată în felii subţiri 2 ouă medii 1 praf de paprika afumată sau chimion sare şi piper […]
Reteta zilei: Gratin de cartofi cu spanac
Gratin de cartofi cu spanac din: usturoi, ceapa verde, smantana, lapte, spanac, branza cheddar, nuci de pin, sare, piper, salata. Ingrediente: 450gr cartofi 1 catel de usturoi, tocat 3 fire ceapa verde, tocata 150ml smantana 250ml lapte 225gr spanac 115gr branza cheddar, rasa 40gr nuci de pin sare si piper salata, pentru servire Mod de […]
Reteta zilei: Soufle de praz
Soufle de praz din: unt, ulei, praz, lapte, faina, oua, branza emmenthal, sare, piper. Ingrediente: 1 lingura unt 1 lingura ulei 3 linguri unt 2 fire praz, tocat 300ml lapte 25 gr faina 4 oua 75 gr branza emmenthal, rasa sare si piper Mod de preparare: Preincalziti cuptorul la 180C. Ungeti cu unt un vas […]
Reteta zilei: Cartofi umpluti
Cartofi umpluti din: cartofi, ulei, ceapa, ghimbir, chimen, coriandru, turmeric, sare, iaurt, coriandru proaspat. Ingrediente: 2 cartofi mari 1 lingura ulei 1 ceapa, tocata 2.5 cm radacina de ghimbir, ras 1 lingurita pudra de chimen 1 lingurita pudra de coriandru 1/2 lingurita turmeric sare cu aroma de usturoi iaurt si coriandru proaspat, pentru servire Mod […]
Rulouri de vinete albe
Rulouri de vinete albe din: vinete albe, porumb, cuscus, ardei iute, morcovi, ciuperci, rosii, ardei capia, ulei, sare, piper. Ingrediente: 3 vinete albe 200 g boabe de porumb 100 g cuşcuş 1 ardei iute 100 g morcovi carote 100 g ciuperci din conservă 3 roşii 2 ardei capia 100 ml ulei sare şi piper 1 […]
Reteta zilei: Tocanita de legume cu sos de ceapa
Tocanita de legume cu sos de ceapa din: vinete, naut, ulei de masline, ceapa, usturoi, chimen, scortisoara, coriandru, rosii, sare, piper, orez. Ingrediente: 3 vinete, taiate cuburi 200gr naut, inmuiat peste noapte in apa rece 4 linguri ulei de masline 3 catei de usturoi, tocat 2 cepe, tocate 1/2 lingurita pudra de chimen 1/2 lingurita […]
Reteta zilei: Omleta cu unt si ciuperci
Omleta cu unt si ciuperci din: unt, ciuperci, oua, sare, piper. Ingrediente: 2 linguri unt 115gr ciuperci 3 oua sare si piper Mod de preparare: Topiti untul, adaugati ciupercile si gatiti cateva minute. Asezonati si mai gatiti cateva minute. Scurgeti din tigaie si puneti intr-un bol. In aceeasi tigaie adaugati oualele batute […]
Reteta zilei: Ciuperci umplute cu tofu si porumb
Ciuperci umplute cu tofu si porumb din: ciuperci, ceapa verde, usturoi, sos de ciuperci, tofu, porumb, ulei de susan, sare, piper. Ingrediente: 8 ciuperci mari 3 cepe verzi, tocate 1 catel de usturoi 2 linguri sos de ciuperci 275gr tofu marinat, tocat 200gr porumb din conserva 2 linguri ulei de susan sare si piper […]
Reteta zilei: Salata calda de paste cu rosii si mozzarela
Salata calda de paste cu rosii si mozzarela din: penne, rosii, mozzarella, ulei de masline, otet balsamic, lamaie, busuioc, sare, piper. Ingrediente: 275 gr penne 450gr rosii 275 gr mozzarella 4 linguri ulei de masline 1 lingura otet balsamic coaja rasa si sucul de la 1 lamaie 15 frunze busuioc, tocat sare si piper frunze […]
Reteta zilei: Sote de morcovi caramelizati
Sote de morcovi caramelizati din: morcovi, unt, zahar brun, otet, supa, apa, mustar dijon, patrunjel. Ingrediente: 450gr morcovi 2 linguri unt 1 lingura zahar brun 120ml otet 4 linguri supa sau apa 1 lingurita mustar dijon 1 lingura patrunjel tocat Mod de preparare: Curatati si spalati morcovii. Taiati fasii. Topiti untul intr-o tigaie, […]
Reteta zilei: Tocanita de bame cu rosii si ardei iute
Tocanita de bame cu rosii si ardei iute din: ulei de masline, ceapa, ardei iute, rosii, bame, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa, tocata 350gr ardei iute, uscat 2 cutii conserve de rosii, tocate 275gr bame 2 linguri patrunjel sare si piper Mod de preparare: Incalziti uleiul […]
Reteta zilei: Sote de ceapa dulce acrisor
Sote de ceapa dulce acrisor din: ceapa, otet, ulei de masline, zahar, dafin, pasta de tomate, patrunjel, stafide, sare, piper. Ingrediente: 450gr cepe, mici, curatate 1/4 ceasca otet 3 linguri ulei de masline 3 linguri zahar 1 frunza de dafin 3 linguri pasta de tomate patrunjel 1/2 ceasca stafide sare si piper Mod de preparare: […]
Reteta zilei: Salata de fasole rosie cu dressing de patrunjel
Salata de fasole rosie cu dressing de patrunjel din: fasole rosie, cimbru, dafin, ceapa, usturoi, chimion, ceapa verde, patrunjel, suc de lamaie, ulei de masline, oua fierte, castravete murat, sare, piper. Ingrediente: 350gr fasole rosie 2 fire cimbru proaspat 2 frune de dafin 1 ceapa, taiata in jumatate 4 catei de usturoi, zdrobit 1 1/2 […]
Salata cu fulgi de porumb
Salata cu fulgi de porumb din: fasole, ceapa, otet, ulei, fulgi de porumb, marar, sare. Ingrediente: 1 kg fasole albă 500 g ceapă 75 ml oţet 150 ml ulei 200 g fulgi de porumb 2 legături mărar sare Mod de preparare: Fasolea fiartă se limpezeşte cu apă rece. La fel şi ceapa tăiată felii. […]
Reteta zilei: Salata de couscous cu ardei iute
Salata de couscous cu ardei iute din: ulei de masline, ceapa verde, usturoi, chimion, supa de legume, rosii, couscous, patrunjel, menta, ardei iute, suc de lamaie, sare, piper, salata creata, nuci de pin, coaja de lamaie. Ingrediente: 3 linguri ulei de masline 5 fire ceapa verde, tocata 1 catel usturoi, zdrobit 1 lingurite chimion 350ml […]
Salata de praz cu maioneza si marar
Salata de praz cu maioneza si marar din: praz, sare, oua, cartofi, mustar, ulei, lamaie, marar. Ingrediente: 2-3 fire de praz tânăr sare 2 ouă fierte tari 1 cartof fiert 2 linguri cu muştar 1 cană cu ulei 1/2 lămâie 2 ouă 4-6 tije de mărar Mod de preparare: Curăţaţi prazul de foile veştede […]
Clatite picante umplute cu legume
Clatite picante umplute cu legume din: clatite, ciuperci, ceapa, ou, usturoi, rosii, ulei, sare, piper, marar. Ingrediente: 10-12 clătite 300 g ciuperci 1 ceapă mare 1 ou 4-5 căţei de usturoi 3 roşii mari 3 linguri cu ulei sare piper măcinat 2 linguri cu mărar tocat Mod de preparare: Faceţi clătitele după reţeta clasică: […]
Salata cu legume de toamna
Salata cu legume de toamna din: mazare, cartofi, sfecla, masline, oua, smantana, marar, sare, piper. Ingrediente: 200 g mazăre 3-4 bucati sfeclă roşie coaptă sau fiertă 4-6 cartofi 10-12 măsline fără sâmburi 2 ouă fierte tari 1 pahar cu smântână 2 linguri cu mărar sau tarhon tocat sare piper măcinat Mod de preparare: Spălaţi […]
Retete de post: pilaf de dovlecei
Pilaf de dovlecei din: orez, ceapa, dovlecei, rosii, sare, piper, ulei, verdeata, condimente. Ingrediente: 1 cană cu orez 2 cepe 2 dovlecei mari 2-3 roşii sare piper boabe 4-5 linguri cu ulei verdeaţa tocată condimente Mod de preparare: Alegeţi orezul, spălaţi-l în mai multe ape, lasaţi-l să stea în apă rece până când pregătiţi […]
Conopida la cuptor cu suc de rosii
Conopida la cuptor cu suc de rosii din: conopida, sare, pesmet, ulei, usturoi, suc de rosii, zahar, condimente. Ingrediente: 1 conopidă sare 2 linguri cu pesmet 3-4 linguri cu ulei sau margarină 2-3 căţei de usturoi 1 cană cu suc de roşii sau 2 linguri cu bulion 1 lingură cu zahăr condimente Mod de […]
Spanac la cuptor cu usturoi
Spanac la cuptor cu usturoi din: spanac, lamaie, usturoi, sare, rosii, faina, ulei. Ingrediente: 1,5 kg frunze de spanac alese de pe tulpină 1/2 lămâie 3 căţei de usturoi sare 2 rosii 1 linguriţă cu făină 4 linguri cu ulei Mod de preparare: Curăţaţi 1,5 kg de spanac, opriţi frunzele sănătoase, puneţi-le într-o oală […]
Tocanita de ghebe cu patrunjel
Tocanita de ghebe cu patrunjel din: ghebe, ceapa, ulei, faina, rosii, cartofi, patrunjel, sare. Ingrediente: 500 g ghebe sau hribi de pădure 3 cepe 4 linguri cu ulei 1 lingură cu făină 2-3 roşii 2-3 cartofi pătrunjel tocat sare Mod de preparare: Curăţaţi ciupercile de frunze şi de nisip, separaţi codiţele şi tăiaţi-le partea […]