Reteta zilei: Broccoli pane Broccoli pane din: broccoli, ulei de masline, suc de lamaie, pesmet. Ingrediente: 1 broccoli, rupt buchetele 3 linguri ulei de măsline ¼ ceasca suc de lămâie 1 ceasca pesmet Mod de preparare: Preîncălziți cuptorul la 200C. Dati broccoli prin ulei de măsline și suc de lămâie. Presărați cu pesmet. […]
Articole din categoria:Retete vegetariene
Sa invatam ce e bun in mancarurile vegetariene
Retete vegetariene: deoarece tot mai multe personae au urmat stitul de viata vegetarian, va propunem sa vizionati sis a gatiti tot felul de preparate vegetariene, pentru toate gusturile. In zilele noastre este necesar ca toata lumea sa cunoasca notiune de retete vegetariene deoarece traim intr-o continua dezvoltare, prin urmare fiecare este liber sa-si aleaga stilul de viata. Pentru vegetarieni si nu numai, va propunem retete noastre cu preparate vegetariene.
Reteta zilei: Broccoli pane
Broccoli pane din: broccoli, ulei de masline, suc de lamaie, pesmet. Ingrediente: 1 broccoli, rupt buchetele 3 linguri ulei de măsline ¼ ceasca suc de lămâie 1 ceasca pesmet Mod de preparare: Preîncălziți cuptorul la 200C. Dati broccoli prin ulei de măsline și suc de lămâie. Presărați cu pesmet. Asezati intr-o tava si […]
Carnaciori vegetali din naut
Carnaciori vegetali din naut din: naut, orez, pesmet, ceapa, rosii, busuioc, oregano, sos de soia, ulei, patrunjel. Ingrediente: 2 ceşti năut 1 cană orez 1 ceaşcă pesmet 1 ceapa 1/2 ceaşcă roşii decojite conservate în bulion 1/2 linguriţă busuioc uscat 1 linguriţă oregano uscat mărunţit 2 linguri sos de soia 1/2 legătură pătrunjel 1 lingură ulei […]
Sarmale vegane cu quinoa
Sarmale vegane cu quinoa din: varza, linte, quinoa, masline, ceapa rosie, patrunjel, ulei de masline, otet de vin rosu, boia de ardei, usturoi, sare, piper, scobitori, ulei de masline, rosii, pasta de tomate, ceapa, oregano, cimbru, dafin, zahar. Ingrediente Sarmale : 1 varza 1/2 ceasca de linte 1/2 cana de quinoa 1/3 cana masline, fara samburi […]
Burgeri vegetarieni cu quinoa
Burgeri vegetarieni cu quinoa din: quinoa, branza cheddar, branza de vaci, morcov, oua, faina, ceapa, verde, arpagic, zahar, piper, chimen, sare, praf de usturoi, ulei de masline, sos tzatziki, ceapa verde, legume. Ingrediente: 2 cani de quinoa fiarta 3/4 cană brânză cheddar tocata 1/2 ceasca branza de vaci 1 morcov, ras fin 3 oua 3 […]
Frigarui vegetariene cu legume
Frigarui vegetariene cu legume din: vinete, ciuperci, ardei gras, ceapa, frunze de telina, frunze de patrunjel, ulei, sare, piper, usturoi. Ingrediente: 2 vinete 8 ciuperci 1 ardei gras rosu 1 ceapa frunze de telina si de patrunjel 100 ml ulei sare piper usturoi Mod de preparare: Taiati vinetele în cubuleţe, ciupercile în sferturi sau […]
Frigarui vegetariene cu ciuperci
Frigarui vegetariene cu ciuperci din: vinete, ciuperci, ardei gras, ceapa, frunze de telina, frunze de patrunjel, ulei, sare, piper, usturoi. Ingrediente: 2 vinete mai mari 8 ciuperci 1 ardei gras rosu 1 ceapa frunze de telina si de patrunjel 100 ml ulei sare piper usturoi Mod de preparare: Taiati vinetele în cubuleţe, ciupercile în sferturi […]
Retete vegetariene: Pate cu masline
Pate cu masline din: masline, orez fiert, fasole boabe fierte, apa, zeama de lamaie, usturoi, ceapa, busuioc, ianibahar, sare. Ingrediente: 20 g masline, nesarate si taiate felii 1 cana de orez fiert 1/2 cana fasole boabe fierte 1 cana apa zeama de la 1/2 lamaie 5-6 catei de usturoi 1 ceapa taiata marunt putin busuioc putin […]
Chiftele vegetariene de naut
Chiftele vegetariene de naut din: naut, usturoi, ceapa, praf de copt, chimen, chili, coriandru, sare, piper, ulei. Ingrediente: 250 g năut 3 căţei de usturoi 1 legătură pătrunjel 1 ceapă 1/2 linguriţă praf de copt 1 linguriţă chimen 1/2 linguriţă chili 1/2 linguriţă coriandru sare piper ulei Mod de preparare: Spală năutul şi lasă-l la […]
Curry vegetarian aromat
Curry vegetarian aromat din: ceapa, turmeric, ghimbir, usuroi, ulei, seminte de mustar, frunze de curry, pudra de curry, cuisoare, ardei iute, fasole verde, coriandru. Ingrediente: 1 ceapa mica, tocata mare 1/4 lingurita de turmeric 1 bucata mare de ghimbir, curatat de coaja si tocat mare 4 catei de usturoi 2 linguri de ulei 2 lingurite de […]
Salata vegetariana
Salata vegetariana din: cartofi, rosii, ridichi, ardei, castraveti, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 cartofi 3 rosii 1 legatura ridichi 3 ardei 3 castraveti sare si piper ulei Mod de preparare: Cureţi 4 cartofi fierţi şi îi tai rondele pe un platou. Tot rondele sau felii se taie peste cartofi 3 roşii, o legătură de ridichi, […]
Frigarui vegetariene cu vinete
Frigarui vegetariene cu vinete din: vinete, ciuperci, ardei gras, ceapa, frunze de telina, frunze de patrunjel, ulei, sare, piper, usturoi. Ingrediente: 2 vinete mai mari 8 ciuperci 1 ardei gras rosu 1 ceapa frunze de telina si de patrunjel 100 ml ulei sare piper usturoi Mod de preparare: Taiati vinetele în cubuleţe, ciupercile în […]
Snitel vegetarian din soia
Snitel vegetarian din soia din: soia, mustar, faina, apa, condimente si ulei. Ingrediente: 1 pachet şniţele din soia 3 linguri făina 2 linguri muştar 1 lingură vegeta 4 linguri apă condimente după preferinţă 2 linguri ulei Mod de preparare: Fierbi şniţelele în apă clocotită cu sare, le scoţi şi le laşi să se scurgă pe […]
Chiftele de soia cu ovaz
Chiftele de soia cu ovaz din: soia, fulgi de ovaz, pesmet, cartof, ceapa, usturoi, condiment, boia, maghiran, cimbru, sare. Ingrediente: 1 1/2 cană soia fiartă 1/2 cană fulgi de ovăz fierţi 1/4 cană pesmet 1 cartof răzuit 1 ceapă mare tăiată mărunt 4 căţei de usturoi răzuiţi 1 linguriţă condiment 1 linguriţă boia dulce 1/4 […]
Pate vegetarian de masline
Pate vegetarian de masline din: masline, orez fiert, fasole boabe fierte, apa, zeama de lamaie, usturoi, ceapa, busuioc, ianibahar, sare. Ingrediente: 20 g masline, desarate si taiate felii 1 cana de orez fiert 1/2 cana fasole boabe fierte 1 cana apa zeama de la 1/2 lamaie 5-6 catei de usturoi 1 ceapa taiata marunt putin […]
Sandvis vegetarian cu ciuperci
Sandvis vegetarian cu ciuperci din: ulei de masline, ceapa, ciuperci, usturoi, nuci, cimbru, sare, piper, fulgi de ardei iute, lamaie, paine integrala, otet balsamic. Ingrediente: ulei de masline sau unt 2 cepe tocate marunt 300 g ciuperci combinate 3 catei de usturoi (2 tocati, unul taiat in jumatate) un sfert de cana de nuci cateva frunze […]
Curry vegetarian cu ghimbir
Curry vegetarian cu ghimbir din: ceapa, turmeric, ghimbir, usuroi, ulei, seminte de mustar, frunze de curry, pudra de curry, cuisoare, ardei iute, fasole verde, garam masala, coriandru. Ingrediente: 1 ceapa mica, tocata mare 1/4 lingurita de turmeric 1 bucata mare de ghimbir, curatat de coaja si tocat mare 4 catei de usturoi 2 linguri de […]
Burger vegetarian cu salata
Burger vegetarian cu salata din: faina, supa de legume, ulei, usturoi, cimbru, maghiran, boia dulce, piper, sare, salata verde, rosii, patrunjel. Ingrediente: 500 g faina seitan 275 ml supa de legume 5 linguri ulei 2 linguri praf de usturoi 1/2 lingurita cimbru 1/2 lingurita maghiran 3 lingurite boia dulce piper sare Mod de preparare: Amesteci […]
Sarmale vegetariene cu stafide
Sarmale vegetariene cu stafide din: varza murata, rosii, bulion, stafide, orez, ceapa, ulei, marar, sare, piper. Ingrediente: 1 kg varza murata 500 g rosii 4 linguri bulion 100 g stafide 1 cana cu orez 2 cepe 4 linguri de ulei 1 legatura de marar sare piper Mod de preparare: Se pun stafidele la înmuiat […]
Chiftelute vegetariene cu sos
Chiftelute vegetariene cu sos din: falafel, sos tomat, cornuri, busuioc, zeama de lamaie, ulei de masline, zahar tos, cimbru si ceapa rosie. Ingrediente: 300 g falafel, decongelate 350 g sos tomat picant pentru paste 4 cornuri busuioc pentru ornat 2 linguri zeama de lamaie 2 linguri ulei de masline 1 lingurita zahar tos 1 lingurita […]
Burger vegetal cu linte
Burger vegetal cu linte din: linte, praz, ceapa, usturoi, nuci, ou, pesmet, patrunjel, rozmarin, ulei, sare, piper. Ingrediente: 400 g linte fiartă 1 fir de praz 1 ceapă roşie 3 căţei de usturoi pisaţi fin 150 g nuci măcinate 1 ou 1 lingură pesmet 1 lingură pătrunjel tocat 1 lingură rozmarin tocat 2 linguri ulei de […]
Lasagna vegetariana cu tofu
Lasagna vegetariana cu tofu din: vinete, spanac, masline, cimbru, busuioc, ulei, tofu, foi de lasagna, lapte de soia, unt, faina, foaie de dafin, crenguta de rozmarin, sare, piper. Ingrediente: Pentru umplutură: 3 vinete 300 g spanac 150 g măsline negre cimbru busuioc 100 ml ulei 50 g brânză tofu 12 foi de lasagna Pentru sos: […]
Turta dulce vegana
Turta dulce vegana din: unt de arahide, ciocolata, miere, migdale, faina. Ingrediente: 200 g unt de arahide 50 g ciocolată neagră topită 100 g miere 50 g migdale râşnite 2 linguri pudră de roşcove amestec de mirodenii pentru turtă dulce 100 g făină de orez 100 g făină de hrişcă 100 g făină de grâu […]
Retete vegetariene: Spaghete cu legume
Spaghete cu legume din: spaghete, ardei, usturoi, dovlecel, ulei, ceapa, rosii. Ingrediente: 1 pachet spaghete fără ou 1 dovlecel 2 ardei graşi 5 căţei usturoi 2 linguri ulei 1 ceapă 5 roşii sare piper busuioc Mod de preparare: Fierbi pastele, le curgi şi păstrezi o cană din apa în care au fiert. Separat, încingi […]
Reteta zilei: Chiftele de peste cu cartofi dulci
Chiftele de peste cu cartofi dulci din: cartofi dulci, ton, ceapa verde, pesmet, oua, ceapa rosie, ardei gras, praf de usturoi, chili, sare, piper, ulei. Ingrediente: 2 cartofi dulci, cuburi 2 cutii ton in suc propriu ½ ceașca ceapă verde, feliata ½ ceașca pesmet 2 ouă ½ ceașca ceapă roșie 1 ½ cesti ardei gras […]
Rosii umplute cu granule de soia
Rosii umplute cu granule de soia din: soia granule, rosii, orez, ceapa, cartof, morcovi, marar, patrunjel, sare, piper, cascaval vegetal, bulion.
Paste cu ragu vegetarian
Paste cu ragu vegetarian din: linte, praz, rosii, spaghete, spanac, ulei, usturoi, pasta de tomate, sos chili, piper, sare, busuioc, caju. Ingrediente: 125 g linte rosie 1 fir de praz 400 g cubuleţe de roşii decojite 500 g spaghete 100 g spanac congelat mărunţit 50 ml ulei de măsline 3 căţei de usturoi 1 lingură pastă de […]
Burger vegetal
Burger vegetal din: linte, praz, ceapa, usturoi, nuci, ou, pesmet, patrunjel, rozmarin, cscaval, ulei, sare, piper. Ingrediente: 400 g linte fiartă 1 fir de praz 1 ceapă roşie 3 căţei de usturoi pisaţi fin 150 g nuci măcinate 1 ou 1 lingură pesmet 1 lingură pătrunjel tocat 1 lingură rozmarin tocat 60 g caşcaval ras […]
Ciocolata calda cu lapte de migdale
Ciocolata calda cu lapte de migdale din: lapte de migdale, lapte de cocos, esenta de menta, cacao, spirulina, unt de migdale, sare roz indulcitor natural. Ingrediente : 1 cana de lapte de migdale neindulcit ½ cana de lapte de cocos 1 lingurita de esenta de menta 2 linguri de cacao 2 linguri de pudra de […]
Supa usoara de naut
Supa usoara de naut din: naut, apa, ceapa alba, suc de lamaie, sare, piper, ulei de masline, patrunjel. O supa usoara si extrem de gustoasa. Ingrediente: 1 cana de naut uscat 6 cani de apa 1 ceapa alba mare, tocata Sucul de la 3 lamai Sare si piper dupa gust Un strop de ulei […]
Dieta vegetariana
Mic dejun 1 kg de struguri negri Prânz 450 g banane 450 g smochine Amestecă smochinele cu apă, astfel încât să obţii un sos dens. Taie bananele feliuţe şi toarnă sosul peste ele. Cină un pahar de suc proaspăt de rodie supă de roşii şi castraveţi Dieta vegetariana
Reteta zilei: Cartofi wedges cu sos chili
Cartofi wedges cu sos chili din: cartofi, ulei de masline, usturoi, mix de condimente, pudra de coriandru, paprika, sare, piper, ceapa, rosii, ardei iute, otet balsamic, coriandru proaspat. Ingrediente: 2 cartofi 2 linguri ulei de masline 2 catei de usturoi, zdrobit 1 lingurita mix de condimente 1 lingurita pudra de coriandru 1 lingurita paprika sare […]