Curry de Fasole Roșie

Printeaza

Curry de Fasole Roșie din: fasole rosie, lapte de cocos, pasta de curry, ceapa, usturoi, ardei, dovlecel, morcov, spanac, ulei, sare, piper, coriandru, suc de lamaie.

Această rețetă vegana este nu doar o încântare pentru papilele gustative, dar și o opțiune nutritivă și sățioasă, ideală pentru cinele în familie sau pentru a impresiona oaspeții la o petrecere.

Laptele de cocos adaugă o textură cremoasă și dulce, echilibrându-se armonios cu intensitatea pastei de curry, în timp ce varietatea de legume îmbogățește acest fel de mâncare cu fibre și vitamine.

Reteta Curry de Fasole Roșie

Ingrediente:

  • 400 g fasole roșie, fiartă sau din conservă
  • 400 ml lapte de cocos
  • 2 linguri pastă de curry roșu
  • 1 ceapă mare, tocată
  • 2 căței de usturoi, mărunțiți
  • 1 ardei roșu, tăiat cuburi
  • 1 dovlecel, tăiat cuburi
  • 1 morcov, tăiat rondele
  • 200 g spanac proaspăt
  • 1 lingură ulei de măsline
  • Sare și piper, după gust
  • Coriandru proaspăt pentru garnisire
  • Suc de la 1 lămâie pentru aromă

 

Modul de Preparare:

Încălziți uleiul într-o cratiță mare și căliți ceapa și usturoiul până devin translucide. Adăugați pasta de curry și amestecați bine timp de 1-2 minute, până când aroma se intensifică.

Incorporați ardeiul, dovlecelul și morcovul în cratiță. Amestecați bine și lăsați să se gătească pentru 5 minute, până când legumele încep să se înmoaie.

Adăugați fasolea roșie și laptele de cocos. Amestecați bine și aduceți la fierbere. Reduceți focul și lăsați să fiarbă la foc mic timp de 20 de minute.

Spre final, adăugați spanacul și amestecați până când acesta se înmoaie. Ajustați de sare și piper după gust și adăugați sucul de lămâie pentru o notă de prospețime.

Serviți curry-ul fierbinte, garnisit cu coriandru proaspăt tocat.

Valori Nutriționale (per porție):

  • Calorii: 380
  • Proteine: 13 g
  • Carbohidrați: 44 g
  • Grăsimi: 19 g
  • Fibre: 10 g
  • Zahăr: 7 g
  • Sodiu: 300 mg

 

Intensitatea aromei depinde de marca și tipul de pastă de curry utilizat. Ajustați cantitatea conform preferințelor.

Acest curry este extrem de versatil și poate fi adaptat cu ușurință la legumele disponibile în frigider.

Curry-ul de fasole roșie se potrivește excelent servit peste orez basmati sau orez jasmin, însoțit de pâine naan sau chapati pentru a absorbi sosul cremos.

Alegeți un vin alb aromat, cum ar fi un Gewürztraminer sau un Riesling, pentru a complementa complexitatea aromei curry-ului.

Curry-ul de fasole roșie este mai mult decât un simplu fel de mâncare; este o călătorie culinară care te poartă prin bogăția și diversitatea bucătăriei indiene.

Preparat cu dragoste și atenție, acest curry nu doar că încântă simțurile, dar oferă și un aport nutritiv remarcabil. Invitați-i pe cei dragi la masă și bucurați-vă împreună de acest festin aromat, care promite să fie o experiență memorabilă pentru toți.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.