Cordon bleu cu carne de vitel

Cordon bleu cu carne de vitel 

Cordon bleu cu carne de vitel din: carne, cascaval, sunca, faina, pesmet, sare, piper. Ingrediente: 4 felii carne de viţel 4 felii caşcaval 4 felii şuncă făină pesmet un ou unt sare piper   Mod de preparare: Carnea se bate şi se presară cu sare şi piper. Pe fiecare bucată de carne se aşază o felie […]

Sote picant din carne de vita

Tocanita cu pulpa de vitel

Tocanita cu pulpa de vitel din: pulpa vitel, dovleac, ceapa, usturoi, unt, sare, piper, ulei, patrunjel. Ingrediente: 400 g pulpă viţel 400 g dovleac 1 ceapă 2 căţei de usturoi 50 g unt sare piper ulei pătrunjel   Mod de preparare: Taie dovleacul în cuburi, apoi fierbe-l la abur. Căleşte ceapa şi usturoiul până se […]

Sote picant din carne de vita

Tocanita cu pulpa de vitel si usturoi

Tocanita cu pulpa de vitel si usturoi din: pulpa de vitel, ceapa, morcovi, ulei, usturoi, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 450 g pulpă de viţel 2 cepe 4 morcovi 3 linguri ulei 2 căţei usturoi sare piper câteva fire pătrunjel, pentru servit   Mod de preparare:  Ceapa curăţată, spălată şi tăiată mărunt se pune la călit […]

Cordon Bleu

Cordon bleu cu vitel

Cordon bleu cu vitel din: carne de vitel, cascaval, sunca, faina, ou, pesmet, unt, sare, piper. Ingrediente: 4 felii carne de viţel 4 felii caşcaval sau brânză topită 4 felii şuncă făină pesmet un ou unt pentru prăjit sare piper   Mod de preparare: Carnea se bate cu ciocanul special şi se presară cu sare […]

Rulada Na Zaru

Reteta zilei: Rulada de vitel

Rulada de vitel din: unt, ulei, praz, telina, pesmet, patrunjel, vitel, sare, piper. Ingrediente:  25gr unt 1 lingura ulei 1 fir praz, tocat 1 tulpina telina, tocata 50gr pesmet 50gr patrunjel 900gr vitel sare si piper   Mod de preparare: Preincalziti cuptorul la 180C. Incalziti uleiul si untul intr-o tigaie, Gatiti prazul si telina cateva […]

Reteta zilei: Escalop de vitel cu sos de smantana

Escalop de vitel cu sos de smantana din: faina, escalop de vitel, ulei, ceapa, ciuperci, sherry, santana, tarhon, sare, piper. Ingrediente:  1 lingura faina 4 bucati escalop vitel 2 linguri ulei 1 ceapa, tocata 150gr ciuperci 2 linguri sherry 200ml smantana 2 lingurite tarhon sare si piper     Mod de preparare: Aszonati faina intr-un […]

Cotlet cu ficătei

Cotlete de vitel cu masline

Cotlete de vitel cu masline din: cotlete de vitel, ulei, ienupar, vin, sare, piper, rozmarin, masline. Ingrediente: cotlete de vitel netăiate 10 boabe ienupăr 4 linguri ulei 150 ml vin rosu 150 ml supă sare piper roşii cherry rozmarin măsline verzi   Mod de preparare: Cotletele se ung cu 2 linguri de ulei. Se încinge […]

Osso buco in Bianco

Osso buco in Bianco din: unt, ulei, picior de vitel, sare, piper, faina, vin, lamaie, patrunjel. Ingrediente: 65 g unt 3 linguri ulei de măsline 1-1,5 kg picior de viţel sare piper negru proaspăt măcinat făină 450 ml supă de pui 250 ml vin alb sec coaja rasă de la 1 lămâie 1 lingură frunze […]

Ficat de vitel cu sos de ceapa

Ficat de vitel cu sos de ceapa din: unt, ceapa, ulei, ficat, vin, lamaie, sare, piper, carne de vita. Ingrediente: 50 g unt 4 cepe, tăiate felii 2 linguri ulei de măsline 750 g ficat de viţel, tăiat felii subţiri 50 ml vin roşu 50 ml zeamă de carne de vită sucul de la o […]

Friptura de vitel

Friptura de vitel cu sos de ciuperci

Friptura de vitel cu sos de ciuperci din: carne de vitel, ciuperci, smantana, faina, unt, ulei, ceapa, usturoi. Ingrediente: 800 g carne de viţel 200 g ciuperci 230 ml vin alb sec 300 ml smântână 40 g făină 60 g unt 1 lingură cu ulei de măsline 1 ceapă 2 căţei de usturoi 15 frunze […]

Vitel cu sos de ciuperci

Vitel cu sos de ciuperci din: carne de vitel, ciuperci, vin, smantana, faina, unt, ulei, ceapa, usturoi, salvie, sare, piper. Ingrediente: 800 g carne de viţel 200 g ciuperci 230 ml vin alb sec 300 ml smântână 40 g făină 60 g unt 1 lingură cu ulei de măsline 1 ceapă 2 căţei de usturoi […]

Muschi de vitel umplut cu sparanghel, cartofi si rosii

Muschi de vitel cu coniac

Muschi de vitel cu coniac din: smantana, mustar, unt, muschi de vitel, masline, coniac. Ingrediente: 100 ml smântână 2 linguri muştar dulce 2 linguri unt 4 felii de muşchi de viţel 200 ml coniac 100 g măsline fără sâmburi sare si piper   Mod de preparare: Se amestecă 100 ml smântână cu 2 linguri muştar dulce. […]

Muschi de vitel cu sos de piper verde

Muschi de vitel cu sos de piper verde din: smantana, mustar, unt, muschi de vitel, masline, coniac, sare, piper. Ingrediente: 100 ml smântână 2 linguri muştar dulce 2 linguri unt 4 felii de muşchi de viţel 200 ml coniac 100 g măsline fără sâmburi 2 linguri piper verde sare   Mod de preparare: Se amestecă […]

Ciorba de vitel cu bors

Ciorba de vitel cu bors

Ciorba de vitel cu bors din: piept de vitel, ceapa, cartof, morcov, telina, ardei, suc de rosii, fasole, ardei, sare, piper. Ingrediente: 800 g piept de viţel 1 ceapă 1 cartof 1 morcov 1 felie ţelină 1 ardei gras 400 ml suc de roşii 5 păstăi fasole verde 1 ardei iute leuştean pătrunjel 500 ml […]

Rulouri de vitel cu branza Emmentaler

Rulouri de vitel cu branza Emmentaler

Rulouri de vitel cu branza Emmentaler din: carne de vitel, branza, iaurt, mustar, bulion, amidon, unt, castravete, patrunjel, ceapa, lamaie, zahar, sare, piper. Ingrediente: 4 bucăţi carne de viţel de 125 g fiecare 4 felii de brânză Emmentaler 150 g iaurt 100 ml supă de legume 1 linguriţă muştar 2 linguriţe bulion 2 linguriţe amidon […]

Supa de vitel cu legume si verdeata

Supa de vitel cu legume si verdeata

Supa de vitel cu legume si verdeata din: carne de vitel, morcovi, ceapa, cartofi, conopida, patrunjel, sare, gris, cascaval. Ingrediente: 1 kg carne de viţel sau mânzat 2 morcovi 1 ceapă 4 cartofi 1 conopidă mică 1 rădăcină de pătrunjel sare 1 ceşcută cu gris caşcaval   Mod de preparare: Curăţaţi carnea de pieliţe şi […]

Paine surpriza cu vitel si ton

Paine surpriza cu vitel si ton

Paine surpriza cu vitel si ton din: paine, carne de vitel, ton, oua, smantana, ceapa, sare, verdeata, unt, sare, piper. Ingrediente: 1 pâine mare 200 g carne de viţel 200 g ton 2 ouă 1 lingură cu smântână 2 cepe sare 3 linguri verdeaţă tocată 2 linguri cu unt sare piper   Mod de preparare: […]

Carnati proaspeti de casa

Carnati proaspeti de casa

Carnati proaspeti de casa din: carne de porc, carne de vita, sare, piper, usturoi, apa, mate, slanina. Ingrediente: 1 kg carne de porc 500 g carne de vită sau viţel 1 lingură cu sare piper măcinat usturoi tocat 1 ceaşcă mică de apă caldă maţe de porc spălate şi curăţate 200 g slănină   Mod […]

Rata salbatica in sos picant

Retete traditionale de Revelion

Retete traditionale de Revelion   Retete de Revelion: Salată de fasole cu ardei şi porumb Retete de Revelion: Rulouri de viţel cu parmezan Retete de Revelion: Salata cu pui si portocale Retete de Revelion: Plachie de crap Retete de Revelion: Muschi de porc cu pesto Pofta buna!

Retete delicioase pentru masa de Revelion

Retete delicioase pentru masa de Revelion    Retete de Revelion: Păstrăv umplut cu verdeaţă   Retete de Revelion: Curcan umplut la cuptor   Retete de Revelion: Muşchi de viţel umplut   Retete de Revelion: Cod pe pat de legume   Retete de Revelion: Frigărui de curcan cu sparanghel   Pofta buna!

Rasol de vitel cu hrean

Retete de Craciun: Rasol de vitel cu hrean

Retete de Craciun: Rasol de vitel cu hrean din: rasol de vitel, hrean, smantana, zahar, sare, morcovi, cartofi, telina, patrunjel, pastarnac, piper. Ingrediente: 1 rasol de viţel 4-6 bucăţi de hrean 1 pahar cu smântână 1 lingură de sare 1 lingură de zahăr 4-6 morcovi mijlocii 2 cartofi 1 ţelină 2 rădăcini de pătrunjel 1 păstârnac […]

Rinichi de vaca inabusiti

Rinichi de miel sau de vitel cu hribi

Rinichi de miel sau de vitel cu hribi din: rinichi, hribi, unt, smantana, sare, piper, ulei, rozmarin, lapte. Ingrediente: 1 kg rinichi 350 g hribi 1 lingură cu unt 2 linguri cu smântână sare piper 3 linguri cu ulei rozmarin 1 pahar cu lapte   Mod de preparare: Curăţaţi foarte bine rinichii de partea tare, […]

Mititei

Momite de vitel

Momite de vitel din: momite de vitel, malai, lamaie, untura, smantana, sare, piper. Ingrediente: 1/2 kg momiţe de viţel 2 linguri cu mălai cernut 1 lămâie 2 linguri cu untură proaspătă sau unt 1 cană cu smântână sare piper măcinat   Mod de preparare: Curăţaţi momiţeie de grăsime, lăsaţi-le într-un castron adânc şi opăriţi-le cu […]

Pui fript cu paste

Snitele in sos de legume

Snitele in sos de legume din: carne macra de vitel, ceapa, telina, suc de rosii, patrunjel, faina, sare, piper, untura, zahar. Ingrediente: 1 kg carne macră de viţel, mânzat sau de porc 1 ceapă 1 telină 1 pahar cu suc de roşii 2 rădăcini de pătrunjel 3 linguri cu faină sare piper măcinat 2 linguri […]

Antricoate cu otet balsamic

Antricoate cu otet balsamic

Antricoate cu otet balsamic din: vinegreta, dulceata, antricoate, sare, piper, branza, unt. Ingrediente: 2/3 cană vinegretă de oţet balsamic (1 parte oţet balsamic, 3 părţi ulei de măsline, sare, piper proaspăt măcinat, un pic de zahăr brun) 1/4 cană dulceaţă sau gem dle smochine 4 antricoate de viţel, fără os 1 linguriţă sare 1 linguriţă piper […]

Friptura de vitel impanata

Friptura de vitel impanata

Friptura de vitel impanata din: carne vitel, slanina, usturoi, ceapa, piper, vin, ulei, sare. Ingrediente: 1,5 kg carne vitel (sau mânzat) 200 g slănină 1 ceapă 20 căţei usturoi 20 boabe piper 2 pahare vin 3 linguri ulei (untură) sare   Mod de preparare: Se aleg una sau doua bucati de carne macră de vitel sau mânzat. […]

Biftec alsacian

Reteta de Biftec Tartar

Biftec Tartar din: carne macra de vitel sau manzat, oua, ceapa, piper, patrunjel, sare, castraveciori murati, sardele, sos tartar. Ingrediente: 1/4 kg carne macră viţel sau mânzat 1-2 gălbenuşuri crude ceapă tăiată foarte fin piper măcinat pătrunjel tocat mărunt sare eventual: castraveciori muraţi tocaţi foarte mărunt, 2 sardele, sos tartar etc.   Mod de preparare: […]

Ciulama de dovlecel

Ciulama cu vitel

Ciulama cu vitel din: carne de vitel, ceapa, morcov, patrunjel, telina, faina, unt sauulei, sare. Ingrediente: 1 kg carne viţel 1 ceapă 1 morcov 1 pătrunjel 1/2 ţelină 1 lingură făină 1 lingură unt (sau ulei) sare   Mod de preparare: Carnea se curătă de pielite şi se taie în bucăti mai mici. Intr-o oală de […]

Muschi de vitel la tava

Muschi de vitel la tava

Muschi de vitel la tava din: muschi de vitel sau manzat, untura, sare. Ingrediente: cam 1,5 kg muşchi de viţel sau mânzat (o singură bucată) 2-3 linguri untură (ulei) sare   Mod de preparare: Muşchiul se curăţă de pieliţe şi se aranjează să formeze o singură bucată lunguiaţă, eventual se leagă cu aţă pentru a-i […]

Ciakciuca

Creier cu usturoi

Creier cu usturoi din: creier, otet, piper, faina, patrunjel, ulei, vin, usturoi, sare. Ingrediente: 2- 3 creieri (preferabil de viţel) 1 lingură oţet piper măcinat 1 lingură făină 1 legătură pătrunjel verde tocat 3-4 linguri ulei (unt) 1 pahar vin alb, sec 3-4 căpăţăni de usturoi sare   Mod de preparare: Creierul se spală, se curătă […]

Frigarui de miel

Frigarui de vitel

Frigarui de vitel din: carne de vitel, slanina, piper, sare. Ingrediente: 1 kg carne vitel (muşchiul spatelui sau pulpă) 250 g slănină piper măcinat sare   Mod de preparare: Muşchiul de vitel se curătă de pieliţă şi se taie bucăţele subţiri (sub 1 cm) şi de formă aproximativ pătrată, cu latura de 3-4 cm. Separat, […]

Friptura de vitel

Vitel cu sos de verdeturi

Vitel cu sos de verdeturi din: carne de vitel, ulei, ceapa, salata verde, marar, tarhon, stevie, rosii, faina, otet, sare, piper. Ingrediente: 900 carne macră de miel sau viţel 3 linguri ulei 1 ceapă uscată mare 5-6 fire ceapă verde 6 frunze mari de salată verde 1 legatură mare de mărar 2 linguri tarhon tocat […]