Vitel cu sos de ciuperci

Printeaza

Vitel cu sos de ciuperci din: carne de vitel, ciuperci, ceapa, usturoi, vin alb sec, smantana, ulei, sare, piper, patrunjel.

Este o opțiune deosebită pentru o cină specială sau ocazii festive. Carnea de vitel este bogată în proteine de calitate, iar ciupercile adaugă o notă de savoare și textură interesantă.

Ingrediente:

  • 500 g carne de vitel (felii subțiri)
  • 200 g ciuperci (felii)
  • 1 ceapă medie (tocată mărunt)
  • 2 căței de usturoi (piscați sau tăiați fin)
  • 200 ml vin alb sec
  • 200 ml smântână
  • 2 linguri ulei de gătit
  • Sare și piper după gust
  • Pătrunjel proaspăt (tocat, pentru decor)

 

 

Mod de preparare:

Încălziți o tigaie mare pe foc mediu și adăugați ulei de gătit. Adăugați bucățile de carne de vitel în tigaie și prăjiți-le până devin aurii pe ambele părți.

Apoi, scoateți carnea pe o farfurie și păstrați-o caldă.

În aceeași tigaie, adăugați ceapa și usturoiul și căliți-le până când devin translucide și aromate.

Adăugați ciupercile tăiate felii și gătiți-le până când se înmoaie și își eliberează sucul.

Turnați vinul alb în tigaie și lăsați-l să fiarbă până când scade pe jumătate.

Adăugați smântâna și amestecați bine pentru a combina ingredientele. Gătiți sosul timp de aproximativ 5 minute până se îngroașă ușor.

Adăugați carne de vitel înapoi în tigaie și lăsați-o să se încălzească în sos timp de câteva minute. Condimentați cu sare și piper după gust.

Presărați pătrunjel proaspăt tocat deasupra preparatului și serviți vitelul cu sos de ciuperci alături de garnitură preferată, cum ar fi cartofi piure sau legume aburite.

Vitel cu sos de ciuperci

Informații nutriționale aproximative (per porție):

  • Calorii: aproximativ 350 kcal
  • Carbohidrați: aproximativ 10 g
  • Proteine: aproximativ 30 g
  • Grăsimi: aproximativ 20 g

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 


poate iti place si:

File de vitel cu sos

File de vitel cu sos

File de vitel cu sos din: faina, sare, piper, ou, pesmet, file de vitel, ulei de arahide, ulei, ceapa, usturoi, morcov, curry, supa de pui, miere, sos de soia, dafin, garam masala. Ingrediente: 100 g faina sare și piper 1 ou, bătut 100 g pesmet 2 file-uri de vițel 100 ml ulei de arahide Ingrediente pentru […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.