File de vitel in sos de vin alb

Printeaza

File de vitel in sos de vin alb din: file de vitel, foie gras, paine, prapur de porc, rozmarin, cimbru, sare, ceapa, usturoi, vin alb, unt, piper.

 

Ingrediente:File de vitel in sos de vin alb

  • 1 file de viţel
  • 200 g foie gras
  • 100 g carne macră de viţel tocată
  • 200 g pâine ţărănească
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 prapur de porc
  • 2-3 frunze de rozmarin
  • 1 crenguţă de cimbru
  • sare

Pentru sos:

  • 5 cepe mici
  • 5 căţei de usturoi
  • 500 ml vin alb
  • 500 ml supă de legume
  • 500 ml supă concentrată de viţel
  • 50 g unt
  • piper alb

 

Mod de preparare:

Taie ficatul cuburi şi căleşte-l într-o tigaie încălzită în prealabil, cu puţină sare, usturoiul, cimbrul şi rozmarinul.

După câ­teva minute, adaugă pâinea tăiată cubuleţe, ca să absoarbă grăsimea în exces.

Lasă la răcit, adaugă carnea tocată de viţel şi amestecă.

Despică fileul de viţel cu un cuţit as­cuţit şi presară-l cu sare, după gust. Umple-l cu compoziţia obţinută şi înfaşoară-l strâns în prapur.

Taie ceapa şi usturoiul feliuţe subţiri şi pune-le într-o tigaie cu puţin unt topit până încep să se înmoaie.

Adaugă piper, după gust, şi vinul. Lasă la fiert până când acesta se evaporă, apoi toarnă supa de legu­me.

Fierbe în continuare până când lichidul scade, adaugă supa concentrată de viţel şi trece totul prin sită.

Intr-o cratiţă cu ulei încins, prăjeşte fileul pe toate părţile, apoi dă-l la cuptor pentru 15 minute, la 180° C.

Lasă-l să se odihnească 20 de minute, apoi taie în formă de cilindru.

Pune bucăţile de carne rulate pe farfurii şi toarnă peste ele puţin sos de vin.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.