Pateu de ficat de vitel cu ciuperci

Printeaza

Pateu de ficat de vitel cu ciuperci din: ficat de vitel, ciuperci, ceapa, unt, sare, piper, ou, masline, patrunjel.

Ingredinte:

  • 500 g ficat de vitel
  • 500 g ciuperci
  • 2 cepe
  • 300 g unt
  • sare
  • piper
  • 1 ou
  • masline (gogosari)
  • patrunjel

 

Mod de preparare

Se curata, se spala si se taie bucati mari ciupercile.

Pe fundul unei cratite se pun doua lingurite de unt, cepele taiate in patru, ciupercile, ficatul taiat bucati mai mari si doua linguri de apa.

Se acopera si se fierb incet, scuturind cratita din timp in timp.

Cind nu mai ramine apa, se ia de la foc, se lasa sa se raceasca, apoi se da totul prin masina de tocat.

Se pune untul intr-un castron si se freaca bine, adaugind ficatul si ciupercile tocate pina se obtine o pasta untoasa; se sareaza, se pipereaza si se pune pe o farfurie, netezind cu un cutit.

Se garniseste cu felii de ou rascopt pe galbenusul carora se asaza o floricica facuta din maslina si o frunzulita de patrunjel.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.