Budinca de carne cu sos de smantana

Printeaza

Budinca de carne cu sos de smantanadin: carne de vitel sau purcel, franzela, lapte, unt, oua sare, piper, salata si sos de smantana.

retete

Ingredinte:

  • 1 kg carne de vitel sau de purcel
  • 1 felie de franzela
  • 1 ceasca lapte
  • 75 g unt
  • 4 oua
  • sare
  • piper
  • salata
  • sos de smintina

 

Mod de preparare

Se alege carnea fara grasime si se trece de doua ori prin masina de tocat.

Se amesteca cu sare, piper si cu piinea muiata in lapte si stoarsa.

Separat se freaca 50 g unt ca o spuma, se adauga galbenusurile, se amesteca cu carnea si albusurile batute spuma.

Se unge o cratita cu restul de unt, se asaza carnea tocata, se acopera bine cu un capac si se fierbe incet 1 -2 ore, pe baia de apa.

Se rastoarna pe o farfurie si se serveste cu un sos fierbinte de smintina.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.