Budinca de carne cu sos de smantana
PrinteazaBudinca de carne cu sos de smantanadin: carne de vitel sau purcel, franzela, lapte, unt, oua sare, piper, salata si sos de smantana.
Ingredinte:
- 1 kg carne de vitel sau de purcel
- 1 felie de franzela
- 1 ceasca lapte
- 75 g unt
- 4 oua
- sare
- piper
- salata
- sos de smintina
Mod de preparare
Se alege carnea fara grasime si se trece de doua ori prin masina de tocat.
Se amesteca cu sare, piper si cu piinea muiata in lapte si stoarsa.
Separat se freaca 50 g unt ca o spuma, se adauga galbenusurile, se amesteca cu carnea si albusurile batute spuma.
Se unge o cratita cu restul de unt, se asaza carnea tocata, se acopera bine cu un capac si se fierbe incet 1 -2 ore, pe baia de apa.
Se rastoarna pe o farfurie si se serveste cu un sos fierbinte de smintina.
Pofta buna!