Pateuri cu carne de vitel

Printeaza

Pateuri cu carne de vitel din: carne de vitel, ceapa, sare, piper, ou, faina, unt, galbenusuri, vin alb, otet si smantana

 

Ingredinte:retete

Aluat frantuzesc:

  • 300 g faina
  • 200 g unt
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri vin alb
  • 1 lingura otet sau zeama de lamaie
  • 3 linguri smantana

 

Mod de preparare:

Din aluatul frantuzesc se intinde o foaie groasa, se taie rotunduri cu un pahar de vin si se suprapun cite doua astfel: primul se unge pe margine cu albus sau apa, la mijloc se asaza cite o nuca din carne preparata.

Deasupra se asaza al doilea rotund, apasindu-se putin pe margine ca sa lipeasca intre ele.

Se ung cu ou si se dau la foc iute.

Se servesc fierbinti.

Umplutura se prepara astfel: se inabusa ceapa taiata felii odata cu carnea de vitel taiata bucati.

Se adauga cite putina apa, pe masura ce scade.

Se trece prin masina, dupa ce a fost foarte bine patrunsa carnea, se amesteca apoi cu ou sare si piper.

 

Pofta buna!


Poate iti place si:

 

Reteta zilei: Pateuri cu carne

Pateuri cu carne din: faina, apa, ulei, votca, carne tocata, lapte, zahar, ceapa, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 2 1/2 cani de faina 1/2 cană de apă 4 linguri de ulei de măsline 1 linguriță votcă 1/2 kg carne tocata 1/2 linguriță zahăr 1/2 ceapa tocata 6 linguri lapte 1 linguriță pătrunjel tocat ulei de avocado […]

 

 

Tarte cu carne

Pateuri cu carne de caprioara

Inainte de apariţia frigiderelor, când oamenii doreau să trimită în dar carne de căprioară, cel mai simplu mod era să o îmbrace într-o crustă de aluat şi să o trimită sub forma unor plăcintele. Există mai multe relatări în care se menţionează acest obicei de a trimite plăcinţele dintr-o parte într-alta a ţării şi chiar […]

 

Pateuri cu branza dulce

Pateuri cu carne si cartof

Pateuri cu carne si cartof din: lapte călduţ, zahăr, drojdie, făină, sare, unt topit, ouă, chimen, sare, ceapă, ulei, carne tocată (de vită sau mixtă, cu porc), cartof, piper. Ingrediente: 90 ml lapte călduţ 1 linguriţă zahăr 20 g drojdie 200 g făină 1 linguriţă sare 100 g unt topit 2 ouă chimen şi sare de presărat Pentru umplutură: 1 ceapă mare 1 lingură ulei […]

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.