Reteta zilei: Pateuri cu carne

Printeaza

Pateuri cu carne din: faina, apa, ulei, votca, carne tocata, lapte, zahar, ceapa, patrunjel, sare, piper.

 

Ingrediente: Pateuri cu carne

  • 2 1/2 cani de faina
  • 1/2 cană de apă
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • 1/2 linguriță zahăr
  • 1 linguriță votcă
  • 1/2 kg carne tocata
  • ulei de avocado
  • 1/2 ceapa tocata
  • 6 linguri lapte
  • 1 linguriță pătrunjel tocat
  • sare si piper

 

 

Mod de preparare:

Într-un castron mare, cernem împreună zahărul, sarea și făina.  Adăugați ulei de măsline și vodcă.

Adăugați apă în amestecul de făină amestecând și frământând aluatul până când este uniform, moale și să nu se lipească de mâini.

Adăugați puțină făină dacă aluatul este lipicios sau apă dacă este rigid. Așezați aluatul deoparte și pregătiți umplutura.

 

 

Într-un castron separat, amestecați carnea de vită, ceapa tocată mărunt și pătrunjelul.

Condimentați amestecul cu sare și piper și amestecați laptele. Pe o suprafață ușor făinată, rulați aluatul.

Tăiați cercuri folosind o farfurie mică sau un pahar.  Adunați restul de aluat într-o minge și rulați din nou.

Repetați până când ați folosit tot aluatul. Așezați aproximativ 2 linguri de umplutură pe o parte a aluatului.

 

Îndoiți cealaltă jumătate a cercului și strângeți marginile ferm împreună folosind degetele.

 

Într-o tigaie mare, încălziți uleiul și adaugati pateurile.

Se prăjeșc aproximativ 5 minute pe fiecare parte.

 

Se scurg pe prosoape de hârtie, se lasă să se odihnească câteva minute.

 

Pateuri cu carne

 

Se servesc calde.

 

Pateuri cu carne

 

Pateuri cu carne

Pateuri cu carne

 

Gustoase si delicioase, usor de preparat, potrivite pentru orice ocazie.

 

Pofta buna!

 


poate iti place si:

Pateuri cu carne de miel

Pateuri cu carne de miel din: sifon, otet, sare, ulei, faina, margarina, organe de miel, oua, paine, lapte, smantana, marar, patrunjel si ceapa verde. Ingrediente: aluat (1 cana=250 ml): 1 cana sifon caldut 1 lingurita otet 1 lingurita sare 1/2 cana ulei 300 g faina 100 g margarina umplutura: 750 g organe de miel (inima, […]

Pateuri fragede cu carne de vita

Pateuri cu carne de vita

Pateuri cu carne de vita din: carne de vita, ulei, unt, faina, apa, suc de lamaie si sare. Ingrediente: 400 g carne de vita ulei pentru aluat: 250 g unt 400 g faina 8 linguri cu apa 1 lingura cu suc de lamaie sare   Mod de preparare: Frământă untul cu făina, sare, apă şi […]

 

Pateuri cu branza dulce

Pateuri de cartofi cu branza dulce de vaca

Pateuri de cartofi cu branza dulce de vaca din: cartofi, oua, faină, unt, brânză dulce de vacă, brânză-telemea, lapte. Ingrediente: 3,5 kg cartofi 5 albuşuri de ou 150 g faină 50 g unt 250 g brânză dulce de vacă 250 g brânză-telemea 500 ml lapte Mod de preparare: Cartofii se fierb în coajă, apoi se […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.