Reteta zilei: Pateuri cu carne
PrinteazaPateuri cu carne din: faina, apa, ulei, votca, carne tocata, lapte, zahar, ceapa, patrunjel, sare, piper.
- 2 1/2 cani de faina
- 1/2 cană de apă
- 4 linguri de ulei de măsline
- 1 linguriță votcă
- 1/2 kg carne tocata
- 1/2 linguriță zahăr
- 1/2 ceapa tocata
- 6 linguri lapte
- 1 linguriță pătrunjel tocat
- ulei de avocado
- sare si piper
Mod de preparare:
Într-un castron mare, cernem împreună zahărul, sarea și făina. Adăugați ulei de măsline și vodcă. Adăugați apă în amestecul de făină amestecând și frământând aluatul până când este uniform, moale și să nu se lipească de mâini. Adăugați puțină făină dacă aluatul este lipicios sau apă dacă este rigid. Așezați aluatul deoparte și pregătiți umplutura.
Într-un castron separat, amestecați carnea de vită, ceapa tocată mărunt și pătrunjelul. Condimentați amestecul cu sare și piper și amestecați laptele.
Pe o suprafață ușor făinată, rulați aluatul. Tăiați cercuri folosind o farfurie mică sau un pahar. Adunați restul de aluat într-o minge și rulați din nou. Repetați până când ați folosit tot aluatul.
Așezați aproximativ 2 linguri de umplutură pe o parte a aluatului.
Îndoiți cealaltă jumătate a cercului și strângeți marginile ferm împreună folosind degetele.
Într-o tigaie mare, încălziți uleiul și adaugati pateurile. Se prăjeșc aproximativ 5 minute pe fiecare parte.
Se scurg pe prosoape de hârtie, se lasă să se odihnească câteva minute.
Se servesc calde.
Pateuri cu carne
Pofta buna!





