Pateuri cu carne de miel

Printeaza

Pateuri cu carne de miel din: sifon, otet, sare, ulei, faina, margarina, organe de miel, oua, paine, lapte, smantana, marar, patrunjel si ceapa verde.

Ingrediente:Pateuri_cu_carne_de_miel

aluat (1 cana=250 ml):

  • 1 cana sifon caldut
  • 1 lingurita otet
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 cana ulei
  • 300 g faina
  • 100 g margarina

umplutura:

  • 750 g organe de miel (inima, ficat, plamani)
  • 2 oua
  • 1 felie paine
  • 100 ml lapte
  • 1 lingura smantana
  • 2 linguri marar
  • 2 legaturi patrunjel
  • 2 legatura ceapa verde

 

Mod de preparare:

Se prepară aluatul: se topeşte margarina şi se amestecă împreună cu 2 linguri de făină; se obţine o ciulama. Se frământă aluatul din restul de ingrediente. Se împarte în două, se întinde câte o foaie care se unge cu ciulama; se rulează ambele foi, se împletesc şi se întinde din nou o foaie, care se unge cu ciulama.

Se repetă procedeul de câteva ori, apoi se dă aluatul la frigider cel puţin 12 ore. Se fierb măruntaiele de miel în apă, se ia spuma şi organele se lasă să se răcească. Se toacă şi se amestecă împreună cu ouă, pâine înmuiată în lapte şi stoarsă, smântână, verdeaţă tocată, sare şi piper.

Se încinge cuptorul la 180 °C. Se întinde o foaie de aluat şi se taie cerculeţe; se aşază umplutură şi se pliază fiecare sub formă de semilună. Se coc la cuptor cca 30 min. Pateurile se pot servi calde sau reci, cu piure de spanac sau salată verde.

Pateuri cu carne de miel

Pateuri_cu_carne_de_miel

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Arata bine paeturile astea :0 foarte bine

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.