Pateuri cu carne de miel din: carne tocata de miel, ceapa rosie, rosii uscate, oregano, sare, piper, pita, salata.
Carnea de miel este bogată în proteine și conține vitamine și minerale importante pentru sănătate. De exemplu, este o sursă bună de vitamina B12, fier și zinc. De asemenea, este o sursă bogată de proteine complete, care furnizează toți cei nouă aminoacizi esențiali necesari organismului uman.
Carnea de miel este, de asemenea, destul de grasă, ceea ce poate fi un lucru bun sau rău, în funcție de preferințele și nevoile nutriționale ale fiecărei persoane.
În general, carnea de miel are un conținut ridicat de grăsimi saturate și colesterol, ceea ce o face o opțiune mai puțin sănătoasă decât carnea slabă de pui sau de curcan.
Cu toate acestea, atunci când este consumată cu moderație, carnea de miel poate face parte dintr-o dietă sănătoasă și echilibrată.
timp de preparare 15 minute, timp de gatire 10 minute, 6 portii.
Ingrediente:
500 gr carne tocata de miel
1 ceapa rosie, tocata
50-75 gr rosii uscate, tocate
12 masline, fara samburi, tocate
1 lingurita oregano uscat
Sare si piper, dupa gust
6 pite calde
Salata si sos, dupa preferinta, pentru servire
Mod de preparare:
Amestecati carnea cu restul ingredientelor si impartiti in 12.
Incalziti o tigaie si rumeniti aproximativ 6 minute, intorcand pe ambele parti.
Taiati pita in jumatati, umpleti cu carne, salata si sos si serviti calde.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.