Pateuri cu carne de caprioara

Printeaza

Inainte de apariţia frigiderelor, când oamenii doreau să trimită în dar carne de căprioară, cel mai simplu mod era să o îmbrace într-o crustă de aluat şi să o trimită sub forma unor plăcintele.

Există mai multe relatări în care se menţionează acest obicei de a trimite plăcinţele dintr-o parte într-alta a ţării şi chiar de cealaltă parte a Mării Nordului, anume din Anglia în Anvers, în secolul XVI, cu prilejul unei nunţi.

Faimosul autor Samuel Pepys, din secolul XVIII, menţionează în jurnalul său de 76 de ori carnea de căprioară şi numai de 40 de ori carnea de vită. Dintre aceste 76 de menţiuni, de 50 de ori se referă la plăcintele cu carne de căprioară.

Uneori ele se coceau în formă de tartă, alteori se făceau nişte plăcinte mari, cu aluat foarte gros, care avea doar rolul de a susţine conţinutul şi de a-l face să reziste la transport.

Ele se serveau reci, cu un sos puternic, de pildă, Cumberland, care se face din coajă rasă de lămâie, vin de Porto, jeleu cu gust acrişor, scorţişoară şi ghimbir, toate topite împreună şi lăsate să se răcorească şi să se îngroaşe.

 

Pateuri cu carne de caprioara

Pateuri cu carne de caprioara

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.