Piftie – usor de preparat si foarte gustoasa din: picioare de pasare, cap si sorici de porc, picioare de vaca, cap de vitel, sare, usturoi, ceapa.
Ingredinte:
picioare de pasare, curcan, gasca, cocos
din cap si sorici de porc
din picioare de vaca si din cap de vitel
sare
usturoi
1-2 cepe
Mod de preparare
Se curata carnea de grasime, se taie bucati si se pune la foc cu apa rece si sare.
Apa trebuie sa completeze jumatate din vasul ramas gol, dupa ce s-a pus carnea.
Se ia imediat spuma ce apare la suprafata, pentru ca piftia sa fie cit mai limpede.
Dupa ce s-a luat toata spuma, se pun 1-2 cepe.
Piftia trebuie sa fiarba numai la foc potrivit si este gata dupa ce a fiert carnea, iar lichidul a scazut aproape la nivelul carnii.
Se ia vasul de pe masina, se mai lasa 1/2 ora sa se racoreasca, apoi se scoate carnea, se curata de oase si se asaza in farfurii.
Zeama se strecoara, se aduna grasimea de deasupra, se adauga usturoiul pisat si strecurat, se lasa sa se limpezeasca, apoi se toarna peste carnea asezata in farfurii.
Se lasa sa se inchege.
Piftia se incearca daca este suficient de legata, luind o picatura de lichid intre degete, care se lipesc atunci cind este suficient de legata.
Piftie simpla de cocos din: cocos de casa, ceapa, sare, usturoi. Ingrediente: 1 cocoş 2 cepe sare 17 câpâtânâ usturoi Mod de preparare: Carnea se curăţă, se spală şi se taie în 4-8 bucăţi. Se pune apoi la fiert într-o oală mai mare (de circa 5 l) cu apă, care să treacă cu cel puţin […]
Piftie de curcan cu ciuperci si patrunjel din: carne de curcan, ceapa, usturoi, gelatina, oua, ciuperci, sare. Ingrediente: 1.300 kg carne de curcan (pulpe, aripi, picioare, cap, gât, pipotă, ficat) 1 ceapă mare 3 căţei de usturoi mari 6 foi de gelatină 3 ouă 250 g ciuperci albe sare Mod de preparare: Puneţi la […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.