Piftie – usor de preparat si foarte gustoasa

Printeaza

Piftie – usor de preparat si foarte gustoasa din: picioare de pasare, cap si sorici de porc, picioare de vaca, cap de vitel, sare, usturoi, ceapa.

retete

Ingredinte:

  • picioare de pasare, curcan, gasca, cocos
  • din cap si sorici de porc
  • din picioare de vaca si din cap de vitel
  • sare
  • usturoi
  • 1-2 cepe

 

 

Mod de preparare

Se curata carnea de grasime, se taie bucati si se pune la foc cu apa rece si sare.

Apa trebuie sa completeze jumatate din vasul ramas gol, dupa ce s-a pus carnea.

Se ia imediat spuma ce apare la suprafata, pentru ca piftia sa fie cit mai limpede.

Dupa ce s-a luat toata spuma, se pun 1-2 cepe.

Piftia trebuie sa fiarba numai la foc potrivit si este gata dupa ce a fiert carnea, iar lichidul a scazut aproape la nivelul carnii.

Se ia vasul de pe masina, se mai lasa 1/2 ora sa se racoreasca, apoi se scoate carnea, se curata de oase si se asaza in farfurii.

Zeama se strecoara, se aduna grasimea de deasupra, se adauga usturoiul pisat si strecurat, se lasa sa se limpezeasca, apoi se toarna peste carnea asezata in farfurii.

Se lasa sa se inchege.

Piftia se incearca daca este suficient de legata, luind o picatura de lichid intre degete, care se lipesc atunci cind este suficient de legata.

 

Pofta buna!

 


 

Poate te intereseaza si:

 

Piftie simpla de cocos

Piftie simpla de cocos

Piftie simpla de cocos din: cocos de casa, ceapa, sare, usturoi. Ingrediente: 1 cocoş 2 cepe sare 17 câpâtânâ usturoi   Mod de preparare: Carnea se curăţă, se spală şi se taie în 4-8 bucăţi. Se pune apoi la fiert într-o oală mai mare (de circa 5 l) cu apă, care să treacă cu cel puţin […]

Piftie de crap (varianta)

Piftie de curcan cu ciuperci si patrunjel

Piftie de curcan cu ciuperci si patrunjel din: carne de curcan, ceapa, usturoi, gelatina, oua, ciuperci, sare. Ingrediente: 1.300 kg carne de curcan (pulpe, aripi, picioare, cap, gât, pipotă, ficat) 1 ceapă mare 3 căţei de usturoi mari 6 foi de gelatină 3 ouă 250 g ciuperci albe sare   Mod de preparare: Puneţi la […]

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.