Vitel Tonnato – Delicatețe Italiană cu Gust Răcoritor

Printeaza

Vitel Tonnato – Delicatețe Italiană cu Gust Răcoritor din: carne de vitel, ceapa, usturoi, frunza de dafin, morcov, ulei de masline, sare, piper, ton in ulei, ansoa, galbenusuri de ou, capere, suc de lamaie, salata verde, lamaie, patrunjel.

Vitel Tonnato este o rețetă italiană clasică care constă în carne de vitel subțire servită cu un sos cremos din ton, capere, anșoa și lămâie.

Ingrediente:

  • 500g de carne de vitel subțire
  • 1 ceapă mică, tocată
  • 2 căței de usturoi, tocați
  • 1 frunză de dafin
  • 1 morcov, tăiat în bucăți mari
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • Sare și piper, după gust
  • 200g de ton în ulei, scurs
  • 2 fileuri de anșoa, scurse
  • 2 gălbenușuri de ou fierte tari
  • 2 linguri de capere, scurse
  • 2 linguri de suc de lămâie proaspăt stoarsă
  • 100ml de ulei de măsline extra virgin
  • Foi de salată verde pentru servire
  • Lamaie și pătrunjel proaspăt pentru garnisire

 

Mod de preparare:

Începeți prin pregătirea marinadei. Într-un bol mic, combinați sucul de lămâie, uleiul de măsline extra virgin și usturoiul tocat.

Amestecați bine și asezați deoparte.

Așezați bucățile de carne de vitel într-un vas și turnați marinada deasupra. Adăugați frunza de dafin, ceapa tocată și morcovii.

Asezați capacul peste vas și puneți-l în frigider pentru a marinata timp de cel puțin 4 ore sau peste noapte.

Înainte de gătire, scoateți carnea de vitel din marinadă și lăsați-o să se scurgă puțin. Aruncați frunza de dafin și morcovii.

Încălziți 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie mare la foc mediu-ridicat.

Prăjiți carnea de vitel în tigaie timp de aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte sau până când este fragedă și se rumenește ușor.

Condimentați-o cu sare și piper după gust. După gătire, lăsați carnea să se răcească la temperatura camerei.

Într-un blender, combinați tonul scurs, anșoa, gălbenușurile de ou fierte, caperele și o parte din marinada (cu suc de lămâie și ulei de măsline) rezervată anterior. Mixați până obțineți o pastă fină.

Dacă sosul este prea gros, subțiați-l cu puțin ulei de măsline sau apă.

Tăiați carnea de vitel în felii subțiri și așezați-le pe o farfurie de servire.

Turnați sosul tonnato peste carnea de vitel. Garnisiți cu foi de salată verde, felii subțiri de lămâie și pătrunjel proaspăt tocat.

Serviți la temperatura camerei sau rece.

Vitel Tonnato – Delicatețe Italiană cu Gust Răcoritor

Valori nutriționale (per porție):

  • Calorii: Aproximativ 350-400 de calorii
  • Carbohidrați: Aproximativ 5-10g
  • Proteine: Aproximativ 30-35g
  • Grăsimi: Aproximativ 20-25g

 

Această rețetă răcoritoare este adesea servită ca aperitiv sau ca fel principal în zilele calde de vară.

Originile sale pot fi urmărite în regiunea Piemont din Italia, dar a devenit populară în întreaga țară și dincolo de granițele ei.

Vitel Tonnato este apreciat pentru gustul său unic și rafinat, perfect pentru a impresiona invitații sau pentru o masă specială.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.