Berea belgiana Grimbergen

Fabrica Alken-Maes Brouwerijen, care, începând cu anul 2000, face parte din grupul Scottish & Newcastle, produce diferitele varietăţi de bere Grimbergen sub licenţă acordată de călugării norbertini. In instalaţiile sale din Jumet, sunt aplicate exclusiv reţete medievale. Materiile prime sunt elementele hotărâtoare pentru a înţelege succesul berii Grimbergen şi evaluările foarte bune din partea cunoscătorilor […]

Berea Duvel, foarte apreciata in Belgia

Fabrica Moortgat Brouwerij Nv. a fost întemeiată în 1871, de către Jan Moortgat, la Breendonk. La sfârşitul Primului Război Mondial, întreprinderea a creat o bere inspirată din berile ale scoţiene. Astfel, în 1923, a fost introdusă pe piaţă berea Duvel, produsă prin utilizarea unui tip particular de drojdie, capabilă să-i confere băuturii un caracter important. […]

Berea belgiana Floreffe

Fabrica Brasserie Lefebvre a fost înte¬meiată în 1876 la Quenast (Brabant), profitând de prezenţa carierelor de piatră şi propunându-şi să le potolească setea muncitorilor din aceea perioada. Vechea abaţie Floreffe şi restaurantele din împrejurimi au devenit celebre prin calitatea produselor culinare şi a berilor excelente pe care le ofereau clientilor. Pe etichetele berii Brasserie Lefebvre […]

Berea belgiana De Koninck

Fabrica De Koninck Brouwerij a fost întemeiată la Anvers, în 1833. în unitatea de producţie încă mai pot fi admirate cazanele caracteristice zonei, tencuite cu cărămizi. Intreprinderea poate fi vizitată în zile prestabi­lite şi, cu programare, se poate participa la o degustare a principalelor produse din catalog. Printre motivele succesului acestei întreprinderi, se remarcă op­ţiunea […]

Traditia berii in Belgia si Luxemburg

BELGIA Zona de întâlnire a unor culturi diverse, Belgia datoreaza acestei caracteristici raspândirea si caracterul extrem de variat al anumitor centre de productie de bere, fiecare dintre ele având în spate o traditie rafinata. Aceasta tara de dimensiuni reduse ocupa o pozitie de prim-plan printre gigantii berii, mai cu seama în ceea ce priveste calitatea […]

CHIMAY- bere belgiana

Berea Chimay este cea mai cunoscuta marca dintre berile trapiste facute in Belgia. Intre zidurile manastirii care adaposteste fabrica se gasesc si puturile de unde se extrage apa pentru productia acestei beri renumite, îmbutelierea se face insa într-o instalatie moderna, la Baileux. Abatia Notre-Dame, fondata în 1862, a fost cea dintâi manastire care a produs […]

Cocktail-uri cu bere

Sunt numerosi barmanii (si nu doar ei) care se delecteaza cu crearea de retete cât mai deosebite si mai placute, folosind nenumaratele varietati de bere pe care le ofera piata (de la pilsner la weizen, de la bock la strong ale, pâna la cele mai putin cunoscute). Mai mult decât atât, nu trebuie uitat ca […]

Bere cu aditivi şi arome chimice

Beneficiile pentru sănătate ale acestei băuturi (Bere)

Majoritatea românilor sunt campioni la „halbere”, însă, contrar credinţei populare răspândite de aceşti „campioni olimpici” că berea rece face canicula mai uşor de suportat, medicii susţin că temperaturile foarte ridicate nu fac o casă bună cu sticlele de bere fără număr. Este adevărat că o bere pe zi nu face rău nimănui, însă puţini sunt […]

Bere din stafide si orez

Bere din stafide si orez

Bere din stafide si orez din: miere, stafide, orez, drojdie, apa. Ingrediente: 800 g miere sau 1 kg zahar 200 g stafide 300 g orez 10 g drojdie 10 l apa   Mod de preparare: Topeşti zahărul sau mierea în puţină apă, la foc mic. Stafidele şi orezul le adaugi după ce stingi focul. Laşi […]

Reteta zilei: Bere cu scortisoara, ghimbir si portocala

Bere cu scortisoara, ghimbir si portocala din: bere, portocala, miere, cuisoare, scortisoara si ghimbir.   Ingrediente: 500 ml de bere 1 portocala 3 linguri de miere 1 lingurita de cuisoare 1/4 lingurita de scortisoara 1/4 lingurița de ghimbir proaspat       Mod de preparare: Se spală și se taie portocala felii potrivite. Se toarna […]

Cum se fabrica berea

Cum se fabrica berea

De la malţul adus cu TIR-ul din Germania, până la recipientele cât blocurile în care fierbe berea în România În 2008, românii intrau în topul 10 al băutorilor de bere, cu peste 20 milioane de hectolitri într-un an, adică 93 de litri pe cap de locuitor. Anul trecut, consumul a scăzut, cu 13%, la 17, […]

Cum se fabrica berea

Conservarea berii

  Prelucrarea berii are loc în medii sărace în oxigen, fiindcă, peste anumite limite, prezenţa oxigenului provoacă oxidarea băuturii, un defect care poate fi întâlnit atunci când băutura este produsă în sticlă sau la cutie. Aceasta aduce după sine o degradare a aromei şi un gust făinos, neplăcut, asemănător cartonului umed. Pentru a preîntâmpina acest […]

Cum se fabrica berea

Berea de producţie casnică

  In ultimii ani, s-a răspândit şi în Italia, într-un ritm din ce în ce mai entuziast, tehnica de home-brewing sau arta de a face bere în casă, un fenomen care se bucură de o tradiţie de peste două decenii în Anglia, Scoţia, Irlanda, Germania, Olanda, Suedia sau Statele Unite. Datorită unei ex­perienţe consolidate, care […]

Noile descoperiri şi revoluţia industrială in productia de bere

Noile descoperiri şi revoluţia industrială in productia de bere

Aşa cum am subliniat, producţia de bere pe scară largă era strâns legată de o pro­blemă care nu putea fi rezolvată uşor, aceea a transportului. Butoaiele erau voluminoase şi grele; în plus, transferul lor de la un oraş la altul, pe drumuri de cele mai multe ori proaste, reprezenta un efort remarcabil şi chiar un […]

Meşterii berari

Bere vopsită cu E150

Zahăr, arome de guave şi lămâie, aditivi sunt ingredientele din compoziţia unui produs care se descrie ca fiind bere. Redd’s Sun nu numai că păcăleşte consumatorul, dar îl şi poate îmbolnăvi dacă este consumat în mod frecvent. Berea blondă cu aromă de guavă Redd’s Sun nu este nici pe departe ceea ce se vrea. Conform […]