Bere Weizenbier

Printeaza

Termenul german Weizenbier, sau alternativ Weissebier, înseamnă bere de grâu sau bere albă. Cele mai multe beri se produc din malţ de orz, însă berea produsă cu o proporţie mare de grâu are o culoare mai deschisă.

Aceste beri se obţin prin procesul de fermentaţie înaltă şi sunt deseori tulburi, din cauza depunerilor de drojdie pe care le conţin.

Dintre berile de grâu, Berliner Weisse, care se produce în capitala Germaniei, este poate cea mai renumită, fiind considerată un produs de calitate în ciuda concentraţiei sale relativ reduse de alcool (de regulă în jur de 3%). în regiunile sudice ale Germaniei, berea de grâu este în mod obişnuit mai tare.

Dacă numele berii conţine prefixul Hefe, înseamnă că berea se vinde cu depuneri de drojdie. Toate berile de grâu au o notă fructoasă şi tendinţa de a lăsa un gust final dulce în gură. Versiunea Bock (extra-tare) a berii de grâu este deseori savurată ca specialitate de Crăciun.

Weizenbier se produce şi în Austria, precum şi în Belgia, unde termenul corect este Witbier. Acest sortiment de bere a început să fie adoptat şi de unii berari nord-americani, unde gustul uşor al berii corespunde preferinţelor localnicilor.

 

Bere Weizenbier

Bere Weizenbier

 

 

 

 

 

 

 


Poate te intereseaza si:

Beneficiile surprinzătoare ale consumului de bere

Beneficiile surprinzătoare ale consumului de bere

Acizii humulină și lupulină, care se găsesc în hamei, au capacitatea de a stopa dezvoltarea bacteriilor și a bolilor, iar oamenii de știință speră să găsească o metodă de extragere a acestor compuși sau să îi sintetizeze în laborator pentru a produce agenți activi care ar putea fi folosiți în tratarea cancerului. Însă halba de […]

Bere de casa cu porumb

Berea favorizează memoria şi întăreşte imunitatea

Mitul cu “burta de bere” a fost lămurit, specialiştii stabilind la unison că nu berea îngraşă sau, cel puţin, nu berea consumată în cantităţi moderate, ci alimentele grase şi sărate pe care băutorii de bere le mănâncă pe lângă cele cinci, şase sau mai multe sticle cu alcool. La acestea se adaugă lipsa mişcării, sedentarismul […]

Bere de casa

Bere de casa din: apă de izvor, orz prăjit, boabe de porumb, conuri uscate de hamei, drojdie, orez Ingrediente: 15 litri apă de izvor 1 kg orz prăjit un pumn de boabe de porumb un pumn de conuri uscate de hamei 50g drojdie 500g zahăr orez Mod de preparare: In 15 litri apă de izvor fierbeţi următoarele ingrediente: […]

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.