Bere Lager

Printeaza

Lager este numele generic al berilor produse prin fermentaţie joasă.

Berile produse după această metodă fermentează după ce drojdia introdusă s-a lăsat la fundul amestecului, nemaiputând să se combine cu alte organisme din aer, ceea ce se întâmplă în cazul berilor produse prin fermentaţie înaltă.

După ce s-a lăsat drojdia, berea poate fi depozitată (lager înseamnă „depozit”) în pivniţe răcoroase, până este gata pentru a fi băută. în cazul fermentaţiei joase, riscul alterării berii este practic inexistent.

Specialiştii în domeniu consideră că berile cu fermenteţie înaltă sunt aproape întotdeauna mai complexe decât berile cu fermentaţie joasă, ceea ce constituie unul dintre motivele pentru care berile Lager nu se bucură de reputaţia unor produse de înaltă calitate în vremurile noastre.

Incepând cu anii ’60, sortimentele de bere Lager mai uşoare au devenit mai populare în Europa.

Nu toate berile Lager sunt însă proaste. Cele mai bune beri Lager din Germania, Olanda şi Alsacia au un gust proaspăt de malţ şi o culoare maro-roşc

atâ, spre deosebire de berile Lager de culoare aurie din Marea Britanie şi America de Nord. Tăria berii Lager variază substanţial, unele beri de export având deseori 6-7/6 alcool.

 

Bere Lager

Bere Lager

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.