Berea Pils

Printeaza

Dintre berile Lager, berea Pils este de cea mai bună calitate.

Pils este una dintre acele denumiri de origine geografică căreia i s-a permis, din lipsa unor măsuri de protecţie, să se răspândească pe întregul glob, astfel încât berea Pilsener, Pilsner sau pur şi simplu Pils se produce pretutindeni.

Numele provine de la oraşul Pilsen din provincia Boemia a Republicii Cehe, una dintre cele mai importante ţări producătoare de bere.

Berea Pils din Cehia (numită şi Pilsner Urquell, în traducere „Pils originală ) este un produs demn de încredere, care poate fi, de asemenea, savurat la un preţ mic, cum constată deseori cu bucurie turiştii aflaţi la Praga.

In afara Cehiei, cel mai bun producător de Pils este Germania. Berarii germani îşi comercializează berile sub denumirea Pilsner. Berile se produc într-un stil cât mai apropiat de metodele tradiţionale din secolele trecute; din malţ de orz, hamei, drojdie şi apă.

O bere Pils bună are culoarea strălucitoare a chihlimbarului, un gust proaspăt, sec şi împlinit, combinat cu un corp uşor. Un guler de spuma voluminos se formează, în mod ideal, în pahar, care este de regulă uriaş şi se numeşte stein.

Berea are un volum moderat de alcool, iar gustul final este unul de hamei sau chiar unul uşor floral.

 

Berea Pils

Berea Pils

1 comentariu

  1. Un articol excelent avand in vedere ca nu foarte multa de la noi cunoaste acesti termeni. Continuati cu astfel de articole informative dar la finalul articolului, mentionati si cateva exemple de marci de bere (mai mult sau putin cunoscute la noi) din categoria respectiva.
    Multe multumiri. 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.