Halloumi, o brânză semitare, albă, din lapte de oaie sau de capră, îşi are originea în Cipru, deşi se produce în cantităţi mari şi în Grecia
Branza Mozzarella
PrinteazaBranza Mozzarella
Multă lume zice că mozzarella este un ingredient al pizzei, dar ea merită luată în considerare şi ca produs independent. Calitatea acestei brânze diferă în funcţie de provenienţa laptelui folosit la fabricarea ei.
Mozzarella din lapte de vacă, numită în italiană fiordilatte, este un produs comercial banal, care nu are aproape deloc gust de brânză, dar este potrivită la pizza.
Varianta de lux a mozzarellei este mozzarella di bufala, produsă din laptele bivoliţelor italiene de apă. Cea mai apreciată din această categorie este mozzarella di bufala campana, făcută din lapte care provine de la bivoliţe crescute în sud-vestul Campaniei. Toate sortimentele se vând imediat după fabricare, deoarece au un termen de valabilitate foarte redus.
Fiind atât de proaspătă, ea are un gust foarte discret, combinând delicateţea smântânii cu o notă subtilă de fân. Felii rotunde de mozzarella, roşii coapte şi busuioc proaspăt constituie o combinaţie clasică.
poate te intereseaza si:
Branza Halloumi
Branza Chevre de Montrachet
Diverse brânzeturi din lapte de capră se fabrică în Franţa, si toate au ca nume generic Chevre. Chevre de Montrachet este originară din departamentul Sâone-et-Loire din Burgundia
Branza Danish Blue
Brânza Roquefort, regina brânzeturilor albastre, a fost victima mai multor tentative de copiere de-a lungul vremii, nici una dintre ele nefiind mai explicită decât Danish Blue sau Danablu.
Mascarpone
In ciuda aspectului ei, Mascarpone este o brânză în adevăratul sens al cuvântului. Este produsă din smântână nedegresată din lapte de vacă, uşor fermentată şi bătută