Piept de curcan la grătar cu legume

Printeaza

Piept de curcan la grătar cu legume din: piept de curcan, sare, piper, suc de lamaie, ulei de masline, usturoi, ierburi aromatice, legume pentru gratar.

 

Ingrediente:

  • 4 bucăți de piept de curcan (aproximativ 150 g fiecare)
  • Sare și piper după gust
  • Suc de lămâie (opțional)
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 2 căței de usturoi, mărunțiți
  • 1 linguriță de ierburi aromatice (cimbru, oregano, rozmarin etc.)
  • Legume pentru grătar (de exemplu, ardei gras, dovlecei, ciuperci, roșii cherry etc.)

 

Mod de preparare:

Încălziți grătarul la temperatură medie-ridicată. Așezați bucățile de piept de curcan pe o farfurie și condimentați-le cu sare și piper.

Dacă doriți, puteți adăuga puțin suc de lămâie pentru a intensifica aromele.

Într-un castron mic, amestecați uleiul de măsline, usturoiul și ierburile aromatice. Ungeți bucățile de curcan cu acest amestec.

Puneți pieptul de curcan pe grătar și gătiți-l timp de aproximativ 5-7 minute pe fiecare parte, până când se rumenește frumos și este bine pătruns în interior.

Timpul de gătire poate varia în funcție de grosimea bucăților de carne și de temperatura grătarului.

În același timp, pregătiți și legumele pentru grătar. Tăiați-le în felii sau bucăți potrivite și condimentați-le cu sare și piper.

În ultimele 3-4 minute de gătire a curcanului, adăugați legumele pe grătar și gătiți-le până când devin moi și ușor rumenite.

După ce pieptul de curcan și legumele sunt gata, transferați-le pe o farfurie.

Serviți pieptul de curcan la grătar alături de legumele aromate. Puteți adăuga și o garnitură de orez sau o salată proaspătă.

Piept de curcan la grătar cu legume

 

Informații nutriționale (aproximative) per porție:

  • Calorii: 300-350 kcal
  • Carbohidrați: 10-15 g
  • Proteine: 30-35 g
  • Grăsimi: 15-20 g

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Reteta zilei: Piept de curcan umplut

Piept de curcan umplut din: piept de curcan, unt, lamaie, ceapa, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 piept de curcan, cu os 8 linguri de unt 1 lămâie tăiată în jumătate 1 ceapă tăiată în jumătate patrunjel (frunze tocate, tulpini pentru umplutură) sare si piper     Mod de preparare: Preîncălziți cuptorul la 220C. Clătiți pieptul […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.