Reteta zilei: Piept de curcan umplut
PrinteazaPiept de curcan umplut din: piept de curcan, unt, lamaie, ceapa, patrunjel, sare, piper.
- 1 piept de curcan, cu os
- 8 linguri de unt
- 1 lămâie tăiată în jumătate
- 1 ceapă tăiată în jumătate
- patrunjel (frunze tocate, tulpini pentru umplutură)
- sare si piper
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 220C.
Clătiți pieptul de curcan și uscați-l cu prosoape de hârtie. Așezați pielea cu fața în sus într-o tigaie.
Stoarceti 1/2 lămâie peste curcan, condimentați interiorul cu sare și piper, umpluteți cu lămâia stoarsă, jumătatea rămasă de lămâie, jumătățile de ceapă și tulpinile de pătrunjel.
Separați pielea de pieptul de curcan împingând degetele sub piele. Introduceți bucăți de unt sub piele.
Presărați sare, piper și pătrunjel pe toate părțile.
Dati la cuptorul preincalzit timp de 25 de minute. Scoateți și ungeti pieptul cu sucurile din fundul vasului.
Acoperiți pieptul cu folie, reduceți temperatura la 180C, dati la cuptor și gătiți încă 1 1/2 ore.
Scoateți folia în ultimele 10 minute pentru a obține o piele crocantă.
Lăsați să se odihnească cel puțin 15 minute. Serviti cu garnitura, dupa preferinta.
Piept de curcan umplut
Pofta buna!





