Crochete de gris cu carne

Rata salbatica cu gutui cu garnitura de crochete de gris

 Rata salbatica cu gutui cu garnitura de crochete de gris Ingrediente: 2 raţe a 800-900g 750 g gutui 1 pahar vin roşu 1 lingură făină 200 g ulei 40 g zahăr sare 80 g griş 1 /4 l lapte 59 gbranză rasă 2 ouă pesmet 1 lingură bulion 1/4 l supa   Mod de preparare: […]

Friptura de rata cu mere

Rata cu castraveti murati cu garnitura de cartofi ducesa

Rata cu castraveti murati cu garnitura de cartofi ducesa Ingrediente: 1 raţă de 1,750 kg 500 g castraveţi muraţi 2 legături mărar 400 g roşii sau 1 lingură bulion pastă sare piper cimbru 400 g cartofi 1 1/2 lingură făină 1 ou 150 g unt ulei 1/2 pahar vin   Mod de preparare: Raţa se […]

Rata la frigare

Rata la frigare

Rata la frigare Ingrediente: 1 rată 1 linguriţă untură puţin cimbru Mod de preparare: Curăţăm bine raţa, tăiem aripile, gîtul şi vîrfurile picioarelor, care trebuie în­toarse în afară şi legate cu aţă. înainte de a pune raţa la frigare, o frecăm cu fi­catul ei crud şi o presărăm cu puţin cim­bru. Invelim cu hîrtie unsă […]

Boboc de raţă pe varză

Boboc de rata cu gulii

Boboc de rata cu gulii Ingrediente: 2 boboci de rată 6-8 gulii 100 g unt 1 linguriţă făină de cartofi sau de grau 1 pahar de vin 1 foaie de dafin 1 linguriţă zahăr 1 ceaşcă zea­mă de carne sare piper Mod de preparare: Pîrlim şi curăţăm, de intestine bobocii de raţă, apoi îi spălăm […]

Rata pe varza calita

Rata pe varza

Rata pe varza Ingrediente: 1 rată mare 2 căpăţîni de varză acra 2 linguri untură 3-4 roşii (sau 1 lingură bulion de roşii) 1 ardei gras sare piper Mod de preparare: Curăţăm şi spălăm bine raţa, apoi o frecăm cu sare şi o aşezăm într-o cratiţă sau într-o tavă, adăugăm grăsime şi dăm la cuptor. […]

Rata cu castraveti

Rata cu castraveti

Rata cu castraveti Ingrediente: 1 rată mare 5 castraveţi muraţi 2 linguri unt sau untură 2 cepe 750 g roşii (sau bulion de roşii) 2 ardei sare piper Mod de preparare: Alegem castraveţi muraţi în saramură şi îi curăţăm de coajă. Putem să-i lăsăm şi cu coajă, pentru ca să nu se sfărîme la fiert. […]

Rata cu masline si arpagic cu garnitura de cartofi natur

Rata cu masline si ienibahar

Rata cu masline si ienibahar Ingrediente: 1 rată 300 g măsline 50-60 g capere 250 g ulei 3-4 cepe 50-100 g unt (amestecat cu ulei) 150 g arpagic mic 1 pahar vin 1 lămîie 1 foaie de dafin 5 boabe ienibahar 5 boabe de piper 1 lingură bulion de roşii (sau 200 g roşii) sare […]

Rata imbatata

Rata imbatata

Rata imbatata din: rata, vin alb, supa de carne, fasole verde, rosii, usturoi, patrunjel, tarhon, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 rata 500 ml vin alb 500 ml supa de carne 200 g fasole verde 3 cepe 200 g fasole fideluta 500 g rosii 5-6 catei usturoi patrunjel, tarhon ulei sare piper     Preparare: Taie […]

retete

Piept de rata si orez cu fructe

Piept de rata si orez cu fructe din: arpagic, prune, caise uscate, chili, samburi de migdale, unt, ulei, orez, suc de caise, supa, piept de rata, sare, piper, cardamom, coaja de lamaie, suc de lamaie.   Ingrediente: 200 g arpagic câte 100 g prune şi caise uscate 1 păstaie de chili roşu 50 g sâmburi […]

retete

Duo de raţă

Duo de raţă din: pulpa de rata, piept de rata, sparanghel, cimbru, otet, miere, untura, foi de dafin, varza rosie, sare, piper. Ingrediente: pulpa pe rata 250 gr piept de rata 80 gr sparanghel 40 gr cimbru verde 10 grame otet de xeres miere untura de rata 100 gr foi de dafin 10 gr varza […]

retete

Napoleon de foie gras, panepist si tarta de mere

Napoleon de foie gras, panepist si tarta de mere din: ficatd e rata, otet balsamic, untura de rata, fructe confiate, faina, miere, scortisoara, nucsoara, cardamom, tarta de mere, zmeura. Ingrediente: 230 g ficat de rata 300 ml otet balsamic untura de rata   -pentru panepist: 150 g fructe confiate 400 g faina bicarbonat stins 250 […]