Piftie de rata

Printeaza

Piftie de rata din: carne de rata, ceapa, usturoi, sare, gelatina.

Ingrediente:Piftie de rata

  • 1.3 kg carne de raţă (pulpe, aripi, picioare, cap, gât)
  • sare
  • 1 ceapă
  • 2 căţei de usturoi mari
  • 6 foi de gelatină

 

Mod de preparare:

Puneţi bucăţile de carne la fiert, când apa clocoteşte. Adunaţi foarte bine spuma, apoi adăugaţi în acelaşi vas sarea şi ceapa.

Lăsaţi totul să fiarbă la foc domol, până când carnea se desface de pe oase. Scoateţi apoi carnea şi puneţi-o în castronaşe ori în forme alese pentru piftie.

Degresaţi zeama, când este încă fierbinte, adăugaţi gelatina care a fost înmuiată în apă rece 2 minute.

Când lichidul de fierbere s-a mai răcit, puneţi mujdeiul, lăsaţi să se limpezească, strecuraţi-l şi turnaţi-l peste carnea din forme şi castronaşe.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • piftie de rata
  • reteta piftie de rata

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.